Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΤΡΟΜΕΡΟ: ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ

ΦΟΝΟΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ
Με μια μαχαιριά στο στήθος του γαμπρού του έγραψε τον επίλογο του φραστικού τους επεισοδίου ένας 53χρονος Αρμένιος, στο Μοσχάτο.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη τη Δεύτερα στο Μοσχάτο. Το θύμα, 38 ετών επίσης από την Αρμενία, λογομάχησε με τον πεθερό του, με αφορμή οικογενειακές διάφορες. Πάνω στον καβγά, ο 53χρονος μαχαίρωσε τον γαμπρό του στο στήθος και εξαφανίστηκε.

Το άψυχο σώμα του 38χρονου βρήκαν κοντινά του πρόσωπα και αμέσως κάλεσαν την αστυνομία. Το θύμα έφερε τραύμα από μαχαίρι στο θώρακα.

Οι έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά και του Τ.Α. Μοσχάτου οδήγησαν στον 53χρονο Αρμένιο, ο οποίος εντοπίστηκε στην περιοχή του Μοσχάτου και συνελήφθη.

Κατά την ανάκριση ομολόγησε με κάθε λεπτομέρεια τις πράξεις του και οδήγησε τους αστυνομικούς στο σημείο που είχε κρύψει το μαχαίρι, με το οποίο δολοφόνησε τον γαμπρό του.

(Πηγή: Newsit.gr)

To Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συνεχίζει το όραμα του ιδρυτή του!

Έργο ζωής ήταν για τον Μιχάλη Κακογιάννη, το ίδρυμα που έφερε το όνομά του.

Με μετακλήσεις σημαντικών καλλιτεχνών από το εξωτερικό, τη διοργάνωση φεστιβάλ και την προβολή των εγχώριων καλλιτεχνικών δυνάμεων κυρίως στο θέατρο και τον κινηματογράφο, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης καθιερώθηκε αμέσως στη συνείδηση του φιλότεχνου κοινού της Αθήνας.

Τώρα, μετά το θάνατο του σπουδαίου δημιουργού, η δραστηριότητα του ιδρύματος συνεχίζεται έχοντας ως πυξίδα τη σημαντική καλλιτεχνική κληρονομιά του.

Το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος μετά από έκτακτη συνεδρίαση την περασμένη Παρασκευή, έλαβε τις πρώτες του αποφάσεις.

Η Γιαννούλα Κακογιάννη-Wakefield, αφού διαβίβασε τις ευχαριστίες της τόσο στην Ξένια Καλδάρα, υπεύθυνη της καθημερινής λειτουργίας του ιδρύματος όσο και στους υπόλοιπους εργαζόμενους του ιδρύματος για την προσφορά τους, εξέλεξε σε πλήρωση της κενωθείσας θέσης τον Γεώργιο Μηνούδη.

Τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου έχουν ως εξής: Γιαννούλα Κακογιάννη-Wakefield (πρόεδρος), Ξένια Καλδάρα (αντιπρόεδρος), Βασίλης Δεληκατερίνης (ταμίας), Γεώργιος Μηνούδης (γραμματέας), Γεώργιος Γιωργής (μέλος), Αμάντα Κακογιάννη (μέλος), Παναγιώτης Κακογιάννης (μέλος). Η Ξένια Καλδάρα συνεχίζει να είναι υπεύθυνη για την καθημερινή λειτουργία του ιδρύματος, με τον τίτλο της γενικής διευθύντριας.

Το πρώτο ψήφισμα που εκδόθηκε ομόφωνα μετά την απώλεια του Μιχάλη Κακογιάννη αναφέρει τα εξής: «Πέραν της υπόστασής του ως κορυφαίου, παγκόσμια καλλιτεχνικού δημιουργού, ως μεγάλου Κύπριου και Έλληνα, ο Μιχάλης Κακογιάννης ήταν για εμάς φίλος ή συγγενής αγαπημένος, η αρχή, η ψυχή και ο καθοδηγητής της πορείας του ιδρύματος.

Εμείς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και το Ίδρυμά του, εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη για τον θάνατό του και την αποφασιστικότητά μας ως καθημερινό φόρο τιμής στη μνήμη του, να συνεχίσει το ίδρυμά του στο δρόμο που εκείνος μας έδειξε και που εκείνος θα ήθελε ως φορέας καλλιτεχνικής δημιουργίας και τόπος συνάντησης, τέχνης και κοινωνίας, πάντα με τις πόρτες ανοιχτές και πάντα γεμάτο δραστηριότητα και ζωή».