Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Έπαιξε μπάσκετ ο Λοβέρδος για καλό σκοπό εχθές στο Μοσχάτο...

Το αγαπημένο του άθλημα θυμάται σε κάθε ευκαιρία ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος!

Έτσι, εχθές μαζί με τον υφυπουργό Υγείας Χρήστος Αηδόνης συμμετείχαν στον φιλικό αγώνα καλαθοσφαίρισης που έδωσε η ομάδα της Βουλής με την Ελευθερία Μοσχάτου, προς τιμή της Μαρίας Λαρετζάκη, παλαίμαχης αθλήτριας, ανάπηρης μητέρας πέντε παιδιών, σε εκδήλωση που έγινε, στο Κλειστό Γυμναστήριο Μοσχάτου

πηγή:parapolitika

Ντέρμπι κορυφής το Σάββατο στο ΣΕΦ για την ομάδα πινγκ πονγκ του Ταύρου

Ο πρωταθλητής Ελλάδας στο πινγκ πονγκ ΑΣ Πέρα Αθηνών και ο δευτεραθλητής ΑΣ ΠΚΔ Ταύρου, που «συγκατοικούν» στην κορυφή της βαθμολογίας της Α1 γυναικών,
θα αναμετρηθούν το Σάββατο (18/12) στις 13.00 στο ΣΕΦ.

Πρόκειται για το εξ’ αναβολής παιχνίδι του πρώτου γύρου, που ήταν να γίνει στις 31 Οκτωβρίου και είχε μετατεθεί λόγω της αγωνιστικής δραστηριότητας της ομάδας του Ταύρου στο Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι δύο ομάδες έχουν διατηρήσει το αήττητο σε επτά αγώνες για τον πρώτο γύρο, αλλά τώρα υποχρεωτικά κάποια θα υποστεί την πρώτη ήττα της. Το σωματείο του Παλαιού Φαλήρου θα παρατάξει τις Κατερίνα Αντιοπούλου, Χριστίνα Φίλη και Όλγα Γεωργοπούλου, ενώ η ομάδα του Ταύρου τις Μαρία Χριστοφοράκη, Φενγκ Γιάο Γιάο και Φιλαρέτη Εξάρχου.

Σε ό, τι αφορά τους άνδρες το Σαββατοκύριακο θα γίνουν οι πρώτες αγωνιστικές για τον δεύτερο γύρο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Α1 ανδρών:

Σάββατο (18/12)
10.00: ΟΑΑ Ηρακλείου Κρήτης – ΑΟ Ταταύλα
10.00: ΟΑ Χανίων – ΑΟ Πεύκης
10.00: ΑΣ Πέρα Αθηνών – ΑΟ Αμφιθέας
13.00: ΑΟ Ηράκλειο 2001 – ΑΟ Ταταύλα
13.00: ΟΑ Χανίων – Ολυμπιακός
13.00: ΟΑΑ Ηρακλείου – ΠΚΔ Ταύρου
13.00: ΑΣ Πέρα – ΑΟ Πεύκης

Κυριακή (19/12)
13.00: ΑΟ Αμφιθέας – ΑΟ Ηράκλειο 2001
13.00: ΠΚΔ Ταύρου – ΟΑ Χανίων
13.00: ΑΟ Πεύκης – ΟΑΑ Ηρακλείου
16.00: ΑΟ Ταταύλα – ΟΑ Χανίων
16.00: Ολυμπιακός – ΟΑΑ Ηρακλείου
16.00: ΠΚΔ Ταύρου - ΑΣ Πέρα
puls

Το πρόγραμμα προβολών της «Θόλου» στον Ταύρο για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων

Η «Θόλος» είναι το νέο ημισφαιρικό «Θέατρο» Εικονικής Πραγματικότητας του Ιδρύματος, χωρητικότητας 132 ατόμων. Είναι ένα κτήριο υψηλής αρχιτεκτονικής, με μοναδική τεχνολογική υποδομή, το οποίο φιλοξενεί τις ψηφιακές συλλογές του ΙΜΕ.

Η «Θόλος» μοιάζει με πλανητάριο στα φυσικά και μορφολογικά της χαρακτηριστικά. Ουσιαστικά όμως, το μόνο κοινό χαρακτηριστικό τους είναι το ημισφαιρικό σχήμα της επιφάνειας προβολής. Η σφαιρική εξωτερική μορφή της «Θόλου» παραπέμπει σε ένα ουράνιο σώμα που στροβιλίζεται. Πρόκειται για μια αίσθηση που αποδίδεται με την επεξεργασία των επιφανειών και την επιλογή των υλικών, όπως οι επάλληλοι δακτύλιοι που περιβάλλουν το εξωτερικό κέλυφός της και ο ειδικός φωτισμός που την αναδεικνύει κατά τη διάρκεια της νύχτας. H «Θόλος» γίνεται έτσι σύμβολο του «Ελληνικού Κόσμου» και χαρακτηρίζει την οδό Πειραιώς.

Οι προβολές είναι διαδραστικές, ελεγχόμενες από το θεατή, και όχι στατικές. Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία εμβύθισης στον εικονικό κόσμο, που χαρακτηρίζεται από άμεση ανταπόκριση, ευελιξία, πρωτοτυπία και ζωντάνια.

Το πρόγραμμα προβολών της «Θόλου» για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων (27, 28, 29, 30/12/2010 και 3, 4, 5, 7/01/2011) διαμορφώνεται ως εξής :

Καθημερινά:
11:00: «Διαδραστική Περιήγηση στην Αρχαία Αγορά»
12:00: «Διαδραστική Περιήγηση στην Αρχαία Μίλητο»
13:00: «Διαδραστική Περιήγηση στην Αρχαία Αγορά»
14:00: «Η Γη είναι το σπίτι μας»
15:00: «Διαδραστική Περιήγηση στην Αρχαία Αγορά»

Περιοχή:

ΤΑΥΡΟΣ

Διεύθυνση:

Πειραιώς 254

Τηλέφωνο:

212 2540000

Στάση εργασίας σε ΗΣΑΠ Μετρό και Τραμ την Παρασκευή

Στάση εργασίας σε ΗΣΑΠ Μετρό και Τραμ την Παρασκευή 17/12/2010

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν και την Παρασκευή από τις 11 το πρωί έως 16.00 μ.μ. οι συρμοί σε ΗΣΑΠ Μετρό και Τραμ λόγω στάσης εργασίας των ηλεκτροδηγών.

Την ίδια ημέρα το μεσημέρι, θα διεξαχθεί η γενική συνέλευση των σωματείων τους στο ξενοδοχείο «TITANIA».

Ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Μοσχάτο

Δύο πρατήρια υγρών καυσίμων, ένα σουπερ μάρκετ και ένα μίνι μάρκετ, έγιναν στόχος ληστών το βράδυ στην Αττική. Οι δράστες και στις τέσσερις περιπτώσεις αναζητούνται. Αναλυτικότερα στις 19.39 στη Ν. Πέραμο, στην οδό 28ης Οκτωβρίου, τρία άτομα εισέβαλαν σε κατάστημα σούπερ μάρκετ και με την απειλή του όπλου αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό.

 Στις 22.16 στο Μοσχάτο, στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης, δύο άγνωστοι μπήκαν σε πρατήριο καυσίμων και με την απειλή του όπλου αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό.

Δώδεκα λεπτά αργότερα, στη Ν.Φιλαδέλφεια, στο 8ο χλμ.της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, δύο άγνωστοι δράστες κρατώντας όπλα μετέβησαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων, με σκοπό τη ληστεία. Έγιναν όμως έγιναν αντιληπτοί από έναν υπάλληλο του καταστήματος, ο οποίος κλείδωσε την πόρτα εισόδου. Οι ληστές αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την προσπάθεια και διέφυγαν με το αυτοκίνητο, που είχαν αφήσει στην είσοδο του πρατηρίου. Στις 23.21 στην Αθήνα στην οδό Καππιδάκη, τρεις άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε κατάστημα μίνι μάρκετ και με την απειλή μαχαιριών αφαίρεσαν χρηματικό ποσό

πηγή: αδέσμευτος τύπος