Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Χωρίς Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικό την Τρίτη

Ακινητοποιημένοι για περισσότερες από τέσσερις ώρες θα παραμείνουν την Τρίτη οι συρμοί του Μετρό, του Τραμ και του ΗΣΑΠ, προκειμένου οι εργαζόμενοι στα τρία αυτά μέσα σταθερής τροχιάς να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις, για να αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Αναλυτικά, από τις 11:00 έως τις 15:00, δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, ενώ στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00 θα γίνει και στο Τραμ.

Περίπου μισή ώρα πριν και μισή ώρα μετά τις προγραμματισμένες στάσεις εργασίας, τα συγκεκριμένα μέσα δεν θα λειτουργούν, καθώς χρειάζεται κάποιος χρόνος μέχρι να μπουν και να βγουν από τα αμαξοστάσια.

zougla

Σχολή κριτών διοργανώνει ο σύνδεσμος κριτών καλαθοσφαίρισης στο Μοσχάτο

Σχολή κριτών διοργανώνει ο σύνδεσμος κριτών καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής σε συνεργασία με την ΟΔΚΕ και την ΚΕΔ ΕΣΚΑΝΑ τα Σαββατοκύριακα

12-13 Φεβρουαρίου και
19-20 Φεβρουαρίου από 09.00 έως 14.00

στα γραφεία του Συνδέσμου Διαιτητών Νότιας Αττικής (Αργοστολίου 65 Μοσχάτο).

Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές στην ΕΣΚΑΝΑ (2104825981-2) , στον ΣΥΚΚΝΑ (2109576611 ),
στον πρόεδρο του ΣΥΚΚΝΑ 6932648572 (κ. Φεστερίδη) και την γραμματέα του ΣΥΚΚΝΑ 6944556154 (κ. Γκολέμη) ακόμη και ανήμερα της σχολής.

ΠΗΓΗ : http://eskana.blogspot.com/

Το μνημόσυνο του Παναγιώτη Παπανικολάου

Ένας χρόνος πέρασε χωρίς την παρουσία του αείμνηστου Παναγιώτη Παπανικολάου, έτσι το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου τελέστηκε μνημόσυνο στη μνήμη του στον Ιερό Μεταμορφώσεως Μοσχάτου χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, Αρχιερέων και αρκετών ιερέων.

Μεταξύ πάρα πολλών παρευρέθηκαν: ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου εκπροσωπώντας τη Δημοτική Αρχή καθώς ο αείμνηστος Παναγιώτης ήταν Μοσχατιώτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αντώνης Μπούτσης, ο τ. γενικός διευθυντής της ΔΗΡΑΠ κ. Δημήτρης Κρητικός, ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Γρηγόρης Παπαδόπουλος, ο βαλκανιονίκης Στίβου κ. Χρήστος Σπανός κ.ά.

Ο Μακαριστός Παναγιώτης Παπανικολάου ήταν πατέρα του Πρωτοσύγκελου της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτου Γαβριήλ Παπανικολάου, ο οποίος είναι αγαπητός σε κληρικούς καθώς και λαϊκούς.

Δημήτρης Κρητικός

Έκτατη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Μοσχάτου


Έσπασε το αήττητο του Π.Κ.Δ Ταύρου!

Εντυπωσιακό ήταν το φινάλε της κανονικής περιόδου στην Α1 εθνική κατηγορία των γυναικών. Στο ντέρμπι κορυφής της 14ης αγωνιστικής, που δικαιολογημένα ανέμεναν με τεράστιο ενδιαφέρον όλοι οι φίλοι της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ο Α.Σ Πέρα Αθηνών έκαμψε το Π.Κ.Δ Ταύρου με 4-3 και του έσπασε το αήττητο!

Η ομάδα του Ταύρου κατέκτησε την 1η θέση στην ισοβαθμία, επειδή είχε επικρατήσει με 4-2 στον πρώτο αγώνα, όμως η ουσία είναι ότι το Πέρα έκανε το 1-1 στις νίκες κι εφόσον συναντήσει ξανά το Π.Κ.Δ.Τ. στον τελικό των πλέι οφ τα πάντα θ' αρχίσουν από το...μηδέν με απόλυτη ισορροπία.

Η έξτρα διαδικασία αρχίζει στις 12 Μαρτίου και στα ημιτελικά των γυναικών το Π.Κ.Δ.Τ. του Νίκου Κωστόπουλου θ' αντιμετωπίσει την άλλη ομάδα του Ταύρου, τον Δ.Α.Ο.Τ., που τερμάτισε στην 4η θέση. Το άλλο ζευγάρι αποτελούν το Πέρα και η Αθηνά Μαγκουφάνας, Τα σκορ στις νίκες από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είναι 2-0 υπέρ Π.Κ.Δ.Τ. και Πέρα, που θα χρειαστούν μία ακόμα νίκη για να περάσουν στον τελικό.

Από κει και πέρα, οι Φοίνικες Πάτρας και ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσουν την παραμονή τους στα μπαράζ, ενώ ο Α.Ο. Ταταύλα, που δεν πέτυχε νίκη, υποβιβάστηκε με την...ίδια ευκολία, με την οποία είχε κατακτήσει το περσινό πρωτάθλημα στην Α2.

Στους άνδρες ο Α.Ο. Ταταύλα του Χρήστου Λάμη έφτασε στην πρωτιά αήττητος και φυσικά έχει σοβαρό πλεονέκτημα με 2-0 στις νίκες απέναντι στον μεγάλο του αντίπαλο για τον τίτλο, τον Α.Σ. Πέρα. Στα ημιτελικά των πλέι οφ θ' αναμετρηθεί με τον 4ο της βαθμολογίας ΑΟ Πεύκης, ενώ οι πρωταθλητές Ελλάδας θα κοντραριστούν με το Π.Κ.Δ. Ταύρου, που τερμάτισε στην 3η θέση. Και εδώ υπάρχει πολύ σημαντικό προβάδισμα για Ταταύλα και Πέρα, καθώς έχουν νικήσει και στους δύο γύρους τους προσεχείς αντιπάλους τους και επιζητούν ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα. Στα μπαράζ με τις ομάδες της Α2 πηγαίνουν ο Ολυμπιακός και ο ΟΑΑ Ηρακλείου Κρήτης.

Το ντέρμπι του Πέρα με το Π.Κ.Δ. Ταύρου ήταν γεμάτο σασπένς από την αρχή μέχρι το τέλος και είναι χαρακτηριστικό ότι ήρθαν αρκετά αποτελέσματα, που πριν από την έναρξη των αγώνων δεν θεωρούνταν τα πιο πιθανά. Στο εναρκτήριο ματς η Φίλη κατέβαλλε τη Φενγκ, με την οποία δεν έχει καλή παράδοση (η Κινέζα τοποθετήθηκε δεύτερη παίκτρια). Επίσης, η Όλγα Γεωργοπούλου στο 1-1 και η Κατερίνα Αντιοπούλου στο καθοριστικό 7ο παιχνίδι νίκησαν το βασικό μέλος της εθνικής γυναικών Μαρία Χριστοφοράκη. Να σημειωθεί ότι στον τελευταίο αγώνα δεν επιτράπηκε στην αθλήτρια του ΠΚΔΤ να παίξει με τη δική της ρακέτα της, επειδή σ' ένα σημείο τής είχε σκιστεί το λάστιχο.

Στους άνδρες είχε ενδιαφέρουσα εξέλιξη ο αγώνας του ΑΟ Ταταύλα με το ΠΚΔ Ταύρου. Οι πρωτοπόροι δεν είχαν στη διάθεσή τους τον Δημήτρη Παπαδημητρίου και συνάντησαν δυσκολίες μέχρι να φτάσουν στην επικράτηση με 4-2. Ο Στέφανος Μανουσώφ και ο Γιώργος Φραγκούλης πέτυχαν από δύο νίκες στο απλό, ενώ για τον Ταύρο τα θετικά αποτελέσματα ήρθαν από τον Σπύρο Κιούφη και τον ίδιο αθλητή με τον Γιάννη Γεωργαντά στο διπλό.

πηγή: httf.gr

Το Μοσχάτο κέρδισε με 1-0 τον Αχαρναϊκό

Τρία χαμένα πέναλτι, μία κόκκινη και ένα γκολ ήταν τα πρωταγωνιστικά στοιχεία στην αναμέτρηση του Μοσχάτου με τον Αχαρναϊκό, με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 1-0 στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής στον 9ο Όμιλο της Δ’ Εθνικής.

Ο Παπαγεωργίου, ο οποίος είχε μπει αλλαγή στο 87’ στη θέση του αρχηγού Επιτροπάκη, πέτυχε το νικητήριο γκολ για την ομάδα του, ένα λεπτό αργότερα. Ο ποδοσφαιριστής του Μοσχάτου, Παπαδόπουλος αποβλήθηκε στο 90’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ οι δύο ομάδες έχασαν τρία πέναλτι συνολικά. Δύο ήταν οι άστοχες εκτελέσεις για τον Αχαρναϊκό και μία για το Μοσχάτο.

ΜΟΣΧΑΤΟ: Κουρεπίνης, Μωραΐτης, Καράμπελας, Τυράκης, Λαγιάνι, Σιμιτσής, Αθανασόπουλος, Ανδρουλιδάκης (55’ Ντάφλας), Παπαδόπουλος, Σαλάμης, Επιτροπάκης (87’ Παπαγεωργίου).

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ: Μουζάκης, Μαγγίνας, Αντωνίου, Βαμβακέρης, Μωϋσιάδης, Αθανασόπουλος, Μερμήγκης (58’ Ρετούμης), Καλογερόπουλος, Ανέστης, Τσαρσίδης (71’ Νταγιάντας), Αλυφαντής (80’ Ζούμας).

onsports

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2011

ΠΡΟΣ:

• Επαγγελματίες Μοσχάτου
• Σύλλογο Βιοτεχνών Επαγγελματιών Μοσχάτου
• Μέλη Καρναβαλικής Επιτροπής 2011

ΘΕΜΑ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2011

Στα πλαίσια της διοργάνωσης για το ανανεωμένο Καρναβάλι 2011 και προκειμένου να βρούμε τρόπους για την τόνωση της εμπορικής αγοράς Μοσχάτου, σας προσκαλούμε στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου (Κοραή 51), τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου του 2011, στις 9.00 μμ και την ίδια μέρα στις 7 μ.μ., στην Αίθουσα 7 (Πειραιώς και Επταλόφου 1, πρώην Δημ. Σφαγεία) σε μία συνάντηση για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις του φετινού καρναβαλιού.

Η συνάντηση της Δευτέρας αποκτά ιδιαίτερη σημασία αφού φέτος το Καρναβάλι μας ανανεώνεται, διευρύνεται στις δύο περιοχές και προσφέρει μία διαφορετική νότα στο αποκριάτικο και εμπορικό κόσμο της περιοχής μας.

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις φέτος ξεκινούν το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου με το κυνήγι του χαμένου θησαυρού και λήγουν την Καθαρή Δευτέρα με τα παραδοσιακά Κούλουμα στην παραλία του Μοσχάτου και στο Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο.

Είμαι σίγουρος ότι η παρουσία σας και οι απόψεις σας θα συμβάλλουν στο μέγιστο βαθμό στην σύνθεση της προσπάθειας για ένα θεσμό που μπορεί να προσφέρει πολλά στην περιοχή μας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Ανδρέας Γ. Ευθυμίου