Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Πώς θα κυκλοφορήσουν τη Δευτέρα τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Τη Δευτέρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, καθώς και οι συρμοί του ηλεκτρικού και του μετρό θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Σε ό,τι αφορά στα λεωφορεία, ο ΟΑΣΑ τονίζει πως τα δρομολόγιά τους θα είναι όπως αυτά του Σαββάτου.

Το τραμ θα κυκλοφορήσει από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ ενώ κανονικά θα γίνουν τα δρομολόγια του προαστιακού

Φωτογραφία από την ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και του Δημάρχου Μοσχάτου Ταύρου

Παράσταση εις μνήμην του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στον Ταύρο

Εκατό χρόνια συμπληρώνονται από το θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και το θέατρο φαίνεται ότι δεν προσπερνά την επέτειο: στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζεται από τον Θανάση Σαράντο μια δραματοποιημένη αφήγηση βασισμένη στο διήγημα «Ο Αμερικανός» του «κοσμοκαλόγερου» λογοτέχνη.

Στην παράσταση, ο Θανάσης Σαράντος ερμηνεύει μια περσόνα του Παπαδιαμάντη, κρυφοκοιτάζει τη δράση και «μετατοπίζεται» σε όλα τα πρόσωπα που αφηγείται, με τη συνδρομή της μουσικής και των ήχων από τον συνθέτη Λάμπρο Πηγούνη.

 Στόχος των συντελεστών της παράστασης είναι να καταδείξουν τα πολλά πρόσωπα της μοναξιάς, υπογραμμίζοντας παράλληλα τις συνέπειες από την καχυποψία που ορθώνει τείχος απέναντι σε οτιδήποτε άγνωστο ή φαινομενικά «ξένο».

Το έργο είχε παρουσιαστεί την προηγούμενη θεατρική σεζόν και επαναλαμβάνεται τώρα για δύο μόνο παραστάσεις στις 8 και 9 Ιανουαρίου.

Σκηνοθεσία-ερμηνεία : Θανάσης Σαράντος. Μουσικός-ηχητικός αυτοσχεδιασμός: Λάμπρος Πηγούνης, σκηνικά-κοστούμια: Λίνα Μότσιου, σχεδιασμός Φωτισμών: Θανάσης Σαράντος, διεύθυνση παραγωγής: Ζωή Κανελλοπούλου, βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Κερεστεντζής.

Πληροφορίες: «Ο Αμερικανός», στις 8 και 9 Ιανουαρίου. Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά. Εισιτήρια: 15 ευρώ (κανονικό). Μειωμένο: 10 ευρώ (φοιτητικό / κάτοχοι κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ και Πολυτέκνων ΑΣΠΕ / κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων / άτομα άνω των 65 ετών / μέλη της Εταιρείας Παπαδιαμαντικών Σπουδών και του Συλλόγου Απανταχού Σκιαθιτών.

Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, 8 και 9 Ιανουαρίου, ώρα έναρξης: 21:00, Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ. 210 3418 550.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα τον Ιανουάριο στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στον Ταύρο

Εκπαιδευτικά Προγράμματα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Κυριακές με παιχνίδι, ψυχαγωγία, δραστηριότητες και περιπέτεια περιμένουν τα παιδιά τον Ιανουάριο στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Ένας μύθος που όσες φορές και να τον ακούσουμε, πάντα θα μας καθηλώνει. Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της 16ης Ιανουαρίου γινόμαστε εμείς οι Αργοναύτες και με αρχηγό τον Ιάσονα ξεκινάμε πάνω στη μυθική «Αργώ» για τη δική μας εκστρατεία. Απευθύνεται σε νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού.

23 Ιανουαρίου 2011
Σαγκάλ: ο ποιητής των χρωμάτων!
Η ζωγραφική συναντά την παιδική φαντασία. Οι πολύχρωμοι πίνακες του γνωστού καλλιτέχνη γίνονται αφορμή για να δημιουργήσουμε τα δικά μας έργα. Για νήπια και παιδιά Α' και Β' Δημοτικού

Μιρό: σαν παιδική ζωγραφιά!
Ένας κύκλος, μια γραμμή δίνουν πνοή στο έργο. Ένας Ισπανός καλλιτέχνης μας διηγείται ζωγραφίζοντας! Για παιδιά από Γ΄έως ΣΤ' Δημοτικού.

30 Ιανουαρίου 2011
Παραδοσιακά γλυκομαγειρέματα
Ένα ταξίδι στον κόσμο των πιο γλυκών παραδόσεων της χώρας μας ξεκινά στον «Ελληνικό Κόσμο» και σας καλεί να τις απολαύσετε. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλη την οικογένεια, νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού με τους γονείς τους.

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος
Τηλ: 212 254 0000
hellenic-cosmos@ime.gr

Ενοικιάσεις διαμερισμάτων Μοσχάτου Ταύρου

ΜΟΣΧΑΤΟ νεόδμητο διαμέρισμα 50 τ.μ., 2ου, 1 υ/δ, κατασκευή '08, αυτόνομη θέρμανση, τζάκι, ηλιακός, τέντες, πάρκιν, αποθήκη, εντοιχισμένες ηλεκτρικές συσκευές, μεγάλο μπαλκόνι, σε πεζόδρομο, τιμή 530 ευρώ, συζητήσιμη

Τιμή: 530,00 €

Αγγελία Ιδιώτη
6936-010027


ΤΑΥΡΟΣ διαμέρισμα 54 τ.μ., 6ου, 2 υ/δ, κατασκευή '72, μπάνιο, κεντρική θέρμανση, πόρτα ασφαλείας, τέντες, απεριόριστη θέα, ελεύθερο, ανακαινισμένο, ανακαίνιση '10, τιμή 400 ευρώ, συζητήσιμη

Τιμή: 400,00 €

Αγγελία Ιδιώτη
6974-389385