Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση οργής από την Αναγέννηση Μοσχάτου

Κύριε Δήμαρχε
Κύριε Αντιδήμαρχε για θέματα αθλητισμού

Με λύπη, οργή και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε το αποτέλεσμα και της χθεσινής συνάντησης σας με τον εκπρόσωπο της Αναγέννησης Μοσχάτου κ. Πίττα Μιχάλη.

Το θέμα αφορά τα παιδιά μας και όπως καταλαβαίνετε είναι για μας ιδιαίτερα ευαίσθητο. Αδυνατούμε να κατανοήσουμε, ως γονείς, γιατί τα δικά μας παιδιά, τα παιδιά που φοράν τη φανέλα της Αναγέννησης, είναι αποπαίδια και θα πρέπει να κάνουν την προπόνησή τους σε ώρες που δεν εξυπηρετούν κανέναν.

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε γιατί αν αλλάξουν φανέλα χωρίς να το θέλουν, θα έχουν περισσότερα προνόμια και καλύτερη μεταχείριση από εσάς.

Ξέρουμε θα απαντήσετε ότι οι άλλοι είναι περισσότεροι και άρα έτσι πρέπει να γίνει. Σας απαντάμε λοιπόν ότι δώστε στους άλλους τις ώρες προπόνησης που έδινε ο δήμος όλα αυτά τα χρόνια στην Αναγέννηση και ελάτε σε λίγο καιρό να μετρηθούμε.

Ναι είναι αλήθεια ότι είμαστε λιγότεροι(όχι πάντως δεκαπέντε όπως πολύ λανθασμένα σας πληροφορούν κάποιοι σύμβουλοί σας).

Και είμαστε λιγότεροι γιατί δεχόμαστε έναν καλά οργανωμένο πόλεμο που δυστυχώς συμμετέχει σ΄ αυτόν και δήμος. Πόλεμο που αφορά τις ώρες προπόνησης που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια και τον πρόεδρο της ομάδας. Εμάς δε μας απασχολούν οι όποιες διαφορές έχετε ή είχατε κατά το παρελθόν με τον πρόεδρο.

Άλλωστε πρέπει και το γνωρίζετε καλά ότι αναφερόμαστε στις ακαδημίες της Αναγέννησης τις οποίες τις στηρίζουμε αποκλειστικά εμείς οι γονείς με πολύ προσωπικό και οικονομικό κόστος.

Αλλά μήπως τελικά αυτό είναι και το πρόβλημα που ενόχλησε τόσο πολύ; Το γεγονός ότι στην Αναγέννηση μπήκαν μπροστά κάποιοι νέοι άνθρωποι με διάθεση να προσφέρουν και να βοηθήσουν τα παιδάκια να κάνουν το χόμπι τους και όχι να κάνουν επάγγελμα την ασχολία τους αυτή.

Μήπως τελικά ενόχλησε το κλίμα που επικρατεί στην Αναγέννηση και που μαθεύεται εύκολα σε μια γειτονιά σαν το Μοσχάτο και πολλοί μας ακολούθησαν την τελευταία χρονιά; Μάλλον ενόχλησε γιατί η Αναγέννηση είναι μια παρέα εντός και κυρίως εκτός του γηπέδου.

Με τις εκδρομές της, τις τακτικές εξόδους στηρίζοντας την τοπική οικονομία του Μοσχάτου, με τη δημιουργία ομάδας ποδοσφαίρου των μπαμπάδων και αρκετά άλλα που δεν έχει νόημα να αναφέρουμε.

Μήπως τελικά αυτό είναι που φοβίζει κάποιους ότι θα χάσουν τα κεκτημένα;
Αδυνατούμε κύριε δήμαρχε να κατανοήσουμε και την προσπάθεια άμεσα και έμμεσα που κάνετε για συγχώνευση με την άλλη ομάδα του Μοσχάτου.

Εάν κύριε δήμαρχε η προσπάθεια αυτή γινόταν προς μια ομάδα του δήμου το καταλαβαίνουμε και είμαστε πρόθυμοι να το συζητήσουμε. Αλλά είναι πρωτάκουστο και δεν καταλαβαίνουμε ποια συμφέροντα εξυπηρετεί ο δήμος πιέζοντας για συγχώνευση με μια ομάδα ιδιωτικών συμφερόντων. Μήπως καταλαβαίνουμε λάθος το πνεύμα της εποχής για κατάργηση των μονοπωλίων στη χώρα μας;
Μας ζητάτε να κάνουμε ένα βήμα πίσω.

Δεν έχουμε περιθώριο ούτε για μισό. Ήδη έχουμε κάνει αρκετά. Να σας θυμίσουμε ότι δεχτήκαμε δυο ώρες πέρυσι στο 5 με 6 κοροϊδεύοντας και εσείς και εμείς τους εαυτούς μας για τα περί προπονήσεων της Ελευθερίας. Αλήθεια ποιας Ελευθερίας;

Δεν ξέρουμε τελικά αν με τις αποφάσεις σας καταφέρετε να διαλύσετε αυτή την προσπάθειά μας. Αν αυτό συμβεί να ξέρετε πάντως ότι αυτή την παρέα την περνάτε εσείς ο ίδιος…… στην απέναντι όχθη. Και σε αυτή την τόσο μικρή γειτονιά που λέγεται Μοσχάτο θα ξανασυναντηθούμε σίγουρα.
Σας χρειαζόμαστε σήμερα. Θα μας χρειαστείτε αύριο.

Οι γονείς και οι φίλοι της Αναγέννησης

Στάση εργασίας αύριο Τετάρτη 07/09 ΗΣΑΠ και ΜΕΤΡΟ

Να προχωρήσουν σε στάση εργασίας αύριο, από τις 12.00 ως τις 16.00, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι σε μετρό και ηλεκτρικό, οι οποίοι αντιδρούν στις μετατάξεις και το νέο οργανόγραμμα, που προβλέπει το σχέδιο εξυγίανσης για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τοξική βόμβα στον Βοτανικό

Ρομά καίνε καλώδια που έχουν κλέψει για να πάρουν χαλκό και άλλα ηλεκτρονικά σκουπίδια σε αυτοσχέδια καμίνια που ξερνούν καρκινογόνες ουσίες
Ανάμεσα στην οδό Ορφέως και στη λεωφόρο Πέτρου Ράλλη, σε αυτή την terra incognita που είναι η βιομηχανική καρδιά της Αθήνας, τρία μόλις χιλιόμετρα από τον βράχο της Ακρόπολης, «ανθεί» ένας καταυλισμός-πληγή στο σώμα της πόλης, που χρόνια τώρα οι αρμόδιοι υπόσχονται να καθαρίσουν χωρίς να τα καταφέρουν.

Περίπου χίλιοι Ρομά από την Αλβανία έχουν βρει μεροκάματο καίγοντας κλεμμένα καλώδια για να πουλήσουν τον χαλκό, αγνοώντας τον τοξικότατο αέρα που εισπνέουν μαζί με τους χιλιάδες συγκατοίκους τους.

Οι φτωχοδιάβολοι της οδού Ορφέως αγοράζουν προς ένα-δυο ευρώ το κιλό τα καλώδια που καίνε καταγής ή σε καμίνι μέσα στο έδαφος, κάνουν δηλαδή την καρκινοδουλειά, και ύστερα πωλούν τον καμένο χαλκό προς τρία- τέσσερα ευρώ. Κλοπές καλωδίων από οικοδομές, από τη ΔΕΗ, από τον ΟΣΕ, προστασία στα γύρω μαγαζιά και άλλες παραβάσεις που αναπτύσσονται σε τέτοιου είδους γκέτο συνθέτουν τη μαύρη εικόνα του καταυλισμού.

Τα παραπήγματα της οδού Ορφέως είναι χτισμένα πάνω σε σωρούς σκουπιδιών. Αυτοσχέδιες παράγκες πάνω σε ξύλινους στύλους, χωρίς παράθυρα και πόρτες, μόνο τοίχους από κόντρα πλακέ και στέγες από ελενίτ. Τα τρωκτικά χορεύουν γύρω από τις φωτιές. Η δυσωδία αποπνικτική. Το θέαμα τραγικό. Δεν μπορεί κανείς να φανταστεί ότι εδώ ζουν άνθρωποι.

Κι όμως εδώ ζουν περίπου 1.000 Ρομά από την Αλβανία. Μαζεύουν σωρούς καλωδίων και άλλων ηλεκτρονικών σκουπιδιών από τα δεκαπέντε γειτονικά, παράνομα σκραπατζίδικα (παλιατζίδικα), από κλοπές και από δρόμους, για να τα κάψουν και να πουλήσουν τον χαλκό. «Οι πρώτοι ήρθαμε εδώ το 1998. Τότε ήμασταν περίπου 10 οικογένειες. Στη συνέχεια, όταν έγινε το μετρό στο Αιγάλεω ήρθαν κι άλλοι» λέει ο Αργύρης Λάτουν, κάτοικος του καταυλισμού. «Τώρα είμαστε περίπου χίλια άτομα,400 ενήλικοι και 500 περίπου παιδιά από μωρά ως 15 ετών».

 

Η γάγγραινα των σκραπατζίδικων

Ζητούμε από τον Αργύρη να μας ξεναγήσει στον καταυλισμό. Τον ακολουθούμε στα μικρά χωμάτινα αυτοσχέδια δρομάκια. Δεξιά και αριστερά οι βρώμικες τρώγλες. Πολλές από αυτές είναι χτισμένες πάνω σε σωρούς από μπάζα. Απορούμε γιατί αρκετές από αυτές είναι χτισμένες πάνω σε πασσάλους. «Για τα ποντίκια» εξηγεί. «Χιλιάδες από αυτά» συνεχίζει και χαμογελάει καθώς βλέπει τη φρίκη στο πρόσωπό μας. «Εδώ πρέπει να έρθεις το βράδυ για να δεις τι γίνεται.Το ψωμί που παίρνουμε τη μία μέρα δεν μπορούμε να το φάμε την επομένη γιατί το έχουν φάει τα ποντίκια». Δείχνει τα παπούτσια του. Είναι και αυτά γεμάτα τρύπες. «Από τα ποντίκια» εξηγεί.

Χτύπησαν και έκλεψαν ένα 13χρονο παιδί εχθές στην πλατεία του Μοσχάτου

Συμπλοκή στο Μοσχάτο είχαμε το βράδυ της Δευτέρας, στην πλατεία που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κοραή και Αργοστολίου.
 
Αιτία της συμπλοκής ήταν ένα πολύ άσχημο συμβάν, ένας 14χρονος έκλεψε και χτύπησε ένα 13χρονο παιδί.

Γύρω στις 10.00 μ.μ. το βράδυ της Δευτέρας, ένας 14χρόνος, μέλος παρέας που βρίσκεται στην πλατεία σε καθημερινή βάση, όπως γράψαμε παραπάνω, έκλεψε και χτύπησε στο πρόσωπο ένα 13χρονο παιδί που έπαιζε με τους φίλους του στην πλατεία.

Το ποσό της κλοπής ήταν μόλις 1,5 ευρώ, αλλά δεν έφτασε μόνο αυτό χτύπησε το παιδί με μπουνιές λίγο κάτω από το μάτι.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να έρθει η αστυνομία (φώτο), ύστερα από τηλεφώνημα του πατέρα του παιδιού, η οποία, όμως αποχώρησε άπραγη, καθώς ο 14χρονος είχε φύγει από την πλατεία

Μετά από λίγο μηχανάκια περνούσαν από το δρόμο ανάποδα πάνω κάτω και ενοχλούσαν τους πελάτες της καφετέριας, αυτοί εξαγριώθηκαν και φώναξαν πάλι την αστυνομία, η οποία έκανε έλεγχο στους έφηβους και ύστερα πάλι αποχώρησε.

Ύστερα από αυτό και ενώ η κατάσταση έδειχνε να ηρεμεί, κάτοικοι της περιοχής, γονείς οι περισσότεροι που κατέβηκαν στον δρόμο ύστερα από το περιστατικό προκλήθηκαν και τελικά συνεπλάκησαν με τους έφηβους με τα μηχανάκια, οι οποίοι δεν έφευγαν από την πλατεία.

Το περιπολικό της αστυνομία επέστρεψε στο σημείο, μαζί με μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ και προσπάθησε να καθησυχάσει τους κατοίκους που είχαν παραμείνει στον τόπο της συμπλοκής.

Τέλος πρέπει να επισημάνουμε ότι, στον τόπο του συμβάν έφτασε μετά από πληροφόρηση που είχε, ο Δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου μαζί με τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Δαμηλάκο, οι κάτοικοι μίλησαν μαζί τους και τους γνωστοποίησαν τα προβλήματα της περιοχής

My-moschato

Συνελήφθησαν διαρρήκτες στον Ταύρο την προηγούμενη Τετάρτη

Από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης στον Ταύρο πέντε υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 22 έως 40 ετών, κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία.

Οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν να έχουν εισέλθει εντός εταιρείας εμπορίας σιδηρικών και βιομηχανικών εργαλείων και να επιχειρούν να φορτώσουν 50 χάρτινες συσκευασίες με υποδήματα εργασίας, συνολικής αξίας 70.000 ευρώ, σε κλεμμένο Ι.Χ.Φ. όχημα καθώς και σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ενός εκ των δραστών.

Από την προανάκριση-έρευνα που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Πετραλώνων προέκυψε ότι, κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα, οι δράστες έχουν διαπράξει μία ληστεία εις βάρος ενός αλλοδαπού, υπηκόου Αφγανιστάν, και έχουν αφαιρέσει τέσσερα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα.

Εντός του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, το οποίο κατασχέθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία μαύρα γάντια, οκτώ κλειδιά αυτοκινήτων, κλειδιά οικιών καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

zougla