Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Οι ωραίες πρωτοβουλίες πρέπει να επιβραβεύονται

Στις 17 Δεκεμβρίου η Δημοτική Κοινότητα Μοσχάτου ξεκίνησε για όσους θυμούνται το «Καραβάνι Αλληλεγγύης».  

Μια προσπάθεια που αγκαλιάστηκε πραγματικά από τους κατοίκους του Μοσχάτου και επιβραβεύτηκε από όλες σχεδόν τις παρατάξεις του Δήμου. 

Θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο μπράβο σε αυτή την προσπάθεια και μακάρι να συνεχιστούν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες

Η Κοινότητα, είναι σαν ένα μκρό Δημοτικό Συμβούλιο και απαρτίζεται από όλες τις παρατάξεις.

Είδατε ότι όταν βάζεις στην άκρη τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες μπορείς και παράγεις έργο; 

Εδώ θα θέλαμε να γράψουμε τα ονόματα των κοινοτικών συμβούλων που εμπνεύστηκαν αλλά και υλοποίησαν αυτή την ιδέα και να τους πούμε πως όταν θέλεις πραγματικά το κοινό κάλο και δεν κοιτάς τα κομματικά και παραταξιακά συμφέροντά σου μπορείς εύκολα να πετύχεις... απλά να το θέλεις. Αποστόλης Σιώκας, Γιώργος Φελλάς, Λεγάκη Αναστασία, Δημήτρης Ζώταλης, Μιχαλόπουλος Χρήστος, Μαρίνα Λουκή, Πλιάτσικας Θανάσης.

Διαβάστε την Ανακοίνωση της Κοινότητας Μοσχάτου

Μία προσπάθεια από όλους για όλους!

Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου, από τις 17 έως τις 27 Δεκεμβρίου διοργανώθηκε με επιτυχία το «Καραβάνι Αλληλεγγύης».

Μία συλλογική προσπάθεια από τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου, ανεξαρτήτως πολιτικών παρατάξεων και διαφορετικών κομματικών πεποιθήσεων, η οποία έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης από τους πολίτες του Μοσχάτου, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά τα κοινωνικά τους αντανακλαστικά.


Στο ειδικό περίπτερο που είχε στηθεί στην Πλατεία Μεταμόρφωσης, τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου δέχονταν τις προσφορές των πολιτών πρωί και απόγευμα. Συγκεντρώθηκαν συνολικά 420 σακούλες με διατροφικά είδη πρώτης ανάγκης:100 κιλά ζάχαρη, 100 κιλά αλεύρι, 300 κιλά ζυμαρικά, 400 κιλά όσπρια, 500 τμχ γάλα, 100 τμχ πολτό ντομάτας, 100 κιλά λάδι, 50 τμχ κονσέρβας, 100 τμχ μπισκότα-κρουασάν και 50 τμχ με διάφορα άλλα υλικά διατροφής.


Τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν διανεμήθηκαν μέχρι τις 31/12/11 από τη Δημοτική Κοινότητα Μοσχάτου σε Ιερούς Ναούς και στα φιλανθρωπικά σωματεία της πόλης μας. Συγκεκριμένα, τρόφιμα δόθηκαν στο συσσίτιο του Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, στο «Χαμόγελο του παιδιού», στην Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου, στο σωματείο «Η Αγάπη Υπάρχει» και στο συσσίτιο του Ι.Ν. των Αγ. Αποστόλων.

Η Δημοτική Κοινότητα Μοσχάτου απευθύνει ευχαριστίες σε όσους βοήθησαν για την επιτυχή διοργάνωση της προσπάθειας αυτής. Στο Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου Α. Ευθυμίου που αγκάλιασε και στήριξε εξαρχής την προσπάθειά μας, στην αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών κ.Λουκή για το στήσιμό του περιπτέρου μας, στους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων και στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος για την τεχνική βοήθεια που μας παρείχε.

Κυρίως όμως οφείλουμε να απευθύνουμε ευχαριστίες σε όλους τους κατοίκους του Μοσχάτου που βοήθησαν το καραβάνι, προσφέροντας ό,τι μπορούσε ο καθένας, ιδίως αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνάμε.

Οι δράσεις από τη Δημοτική Κοινότητα Μοσχάτου θα συνεχιστούν στο μέλλον, έχοντας στο επίκεντρο κρίσιμα ζητήματα και θέματα που αφορούν την τοπική μας κοινωνία.

Υπο έλεγχο η φωτιά στην βιοτεχνία στο Μοσχάτο ( VIDEO)

Υπό έλεγχο βρίσκεται αυτή την ώρα η φωτιά στην βιοτεχνία στο Μοσχάτο. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα. Εργαζόμενοι βρισκόντουσαν στον χώρο της βιοτεχνίας την ώρα της φωτιάς όμως πρόλαβαν και βγήκαν από το κτίριο.

Δείτε Βίντεο

Συμβαίνει τώρα: Μεγάλη Φωτιά σε Βιοτεχνία στο Μοσχάτο( Δείτε Φώτο)

Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη έχουμε αυτήν την στιγμή στο Μοσχάτο, σε βιοτεχνία με αφρώδη υλικά, στην οδό Λευκάδος 10 στο Μοσχάτο 200 μέτρα από την εφορία. Η Φωτιά ξέσπασε περίπου στις 14:00 το μεσημέρι από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Στο σημείο επιχειρούν 9 οχήματα με 25 πυροσβέστες και η ατμόσφαιρα έχει γίνει αποπνικτική.

Δείτε Φωτογραφίες




Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στον Ταύρο το Σάββατο 21/01

H ΔΕΗ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων της, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!

Δείτε το πίνακα 

Από ημ/νία και ώρα Έως ημ/νία και ώρα Δήμος/κοινότητα Περιγραφή περιοχής Αριθμός Σημειώματος Σκοπός διακοπής
21/1/2012 8:00:00 πμ 21/1/2012 3:30:00 μμ ΤΑΥΡΟΥ Μονά/Ζυγά οδός:ΕΙΡΗΝΗΣ απο κάθετο: ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ έως κάθετο: ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ από: 08:00 πμ έως: 03:30 μμ Μονά/Ζυγά οδός:ΔΗΜΗΤΡΟΣ απο κάθετο: ΕΙΡΗΝΗΣ έως κάθετο: ΕΡΑΤΟΥΣ από: 08:00 πμ έως: 03:30 μμ Μονά/Ζυγά οδός:ΕΡΑΤΟΥΣ - ΟΛΗ απο κάθετο: έως κάθετο: από: 08:00 πμ έως: 03:30 μμ Μονά/Ζυγά οδός:ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ - ΟΛΗ απο κάθετο: έως κάθετο: από: 08:00 πμ έως: 03:30 μμ Μονά/Ζυγά οδός:ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ - ΟΛΗ απο κάθετο: έως κάθετο: από: 08:00 πμ έως: 03:30 μμ Κατασκευές