Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ο Δήμαρχος ανταποκρίθηκε στις επιστολές του ΑΟΜ και βρέθηκε σήμερα στο γήπεδο Μοσχάτου

Ανταποκρίθηκε ο Δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου στις επιστολές του Α.Ο Μοσχάτου και βρέθηκε σήμερα το απόγευμα λίγο πριν τις 5,30 μ.μ στο γήπεδο του Μοσχάτου για να δει τα προβλήματα και ο ίδιος από κοντά.

Ο Δήμαρχος που έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα  μεγάλη κριτική από κάποια σωματεία για τους συνεργάτες του στον τομέα Αθλητισμού, ήρθε μόνος του για να συνομιλήσει με τις ομάδες και να ακούσει τα παράπονα από κοντά αλλά και να δει τα προβλήματα του γηπέδου.

Θεωρούμε ότι θα έχουμε και κάποια επίσημη ανακοίνωση από τον ΑΟΜ ή από την Δημοτική Αρχή μέχρι αύριο για την επίσκεψη του Δημάρχου στο γήπεδο Μοσχάτου. (Φώτο από αρχείο )

Γιορτή και αγιασμός της Μουσικής Γωνιάς στον Ταύρο

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΩΝΙΑ
 

Γιορτή με αφορμή την έναρξη των μαθημάτων της Μουσικής Γωνιάς θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13/11/11  στον Ταύρο ενώ θα γίνει και ο Αγιασμός της νέας αίθουσας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011,  12.00 το μεσημέρι στην Αίθουσα 5 (Δημοτικών Σφαγείων, στον Ταύρο, Επταλόφου)


Εκδήλωση: Αγιασμός νέας αίθουσας από τους ιερείς του Ι.Ν. Παναγίτσας Ταύρου και ένα χαρούμενο πρόγραμμα από τα μέλη της Μουσικής Γωνιάς.

Το θέμα για το χαράτσι της ΔΕΗ θα μπεί στο Δημοτικό συμβούλιο Μοσχάτου Ταύρου την Παρασκευή

Πέμπτη 10-11-2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ» 

ΕΚΤΑΚΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  

     Σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία της Γραμματείας της Δημοτικής Κίνησης «ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ» με τους κκ Γρηγόρη Σωπάκη, Νίκο Γεωργιάδη και Γιώργο Μελέτη, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου κ.Ευθυμίου, ζητώντας να τεθεί στο αυριανό  Δημοτικό Συμβούλιο  (11/11/11) σαν θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα : «Αντίδραση  του Δήμου στα χαράτσια της ΔΕΗ και  λήψη μέτρων αλληλεγγύης και προστασίας των κατοίκων»

Ο κ.Δήμαρχος δέχθηκε να θέσει το  θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο αναφέροντας ότι ήταν  στην πρόθεσή του να συζητηθεί, σύμφωνα με την αναφορά που είχε κάνει σε προηγούμενο συμβούλιο ανεξάρτητα από το ότι δεν έχει συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης.

Η «ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ» θεωρεί ότι το χαράτσι της ΔΕΗ είναι ένα ακόμη  αντισυνταγματικό μέτρο  που επέβαλε η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ-ΤΡΟΪΚΑ και πρέπει με ανακληθεί .

     Ο σίγουρος τρόπος είναι η  ανάπτυξη μαζικών αγωνιστικών κινητοποιήσεων και αντιδράσεων σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο με τη συστράτευση όλων  των δυνάμεων.

 Ο Δήμος μας πρέπει να συμπορευτεί με τους άλλους δήμους και να προχωρήσει σε  συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των πολιτών που αδυνατούν  ή δεν επιθυμούν να πληρώσουν τα χαράτσια της ΔΕΗ .

    Καλούμε  τους κατοίκους να παρευρεθούν στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  στις 5.30 το απόγευμα (Κοραή 51 –Μοσχάτο-δίπλα στον σταθμό ΗΣΑΠ).

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανοικτή επιστολή πολιτών Μοσχάτου - Ταύρου για το χαράτσι της ΔΕΗ


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

                                    Π Ρ Ο Σ
Τον Δήμαρχο Μοσχάτου – Ταύρου, κ. Ευθυμίου και όλους τους δημοτικούς συμβούλους.

ΘΕΜΑ: Το χαράτσι της ΔΕΗ (έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών)
                                ------------
1. Αναφερόμαστε στο «έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δοημημένων επιφανειών», το οποίο αποτελεί τον πιο παράλογο και  άδικο φόρο που μας έχει επιβληθεί μέχρι σήμερα (α) γιατί δεν υπολογίζεται βάσει των εισοδημάτων και της φοροδοτικής μας ικανότητας,  αλλά βάσει της περιουσίας μας για την οποία έχουμε ήδη πληρώσει πολλαπλούς φόρους, (β) γιατί ήδη είμαστε εξαντλημένοι οικονομικά λόγω της μείωσης μισθών και συντάξεων και της συνεχώς αυξανόμενης ανεργίας και (γ) γιατί ως μέσο εξαναγκασμού της πληρωμής του επιλέχθηκε το επαχθέστερο μέσο, η διακοπή της παροχής ρεύματος δηλαδή ενός κοινωνικού αγαθού που είναι απαραίτητο για την επιβίωση μας.

2. Για  την πασίδηλη αντισυνταγματικότητα και αντιδημοκρατικότητα του φόρου αυτού έχουν ήδη τοποθετηθεί συνταγματολόγοι,  επιστημονικοί φορείς και πολιτικοί. Ηδη δε πολλοί Δήμοι αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και στηρίζουν τον αγώνα όλων όσων  αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι, ώστε να μην τους κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα.  

Για τους λόγους αυτούς, εμείς που υπογράφουμε θεωρούμε καθήκον και της δημοτικής αρχής Μοσχάτου - Ταύρου να βρεθεί με κάθε τρόπο στο πλευρό των κατοίκων της και σας καλούμε να αναλάβετε, σε συνεργασία και με άλλους κοινωνικούς και δημοτικούς φορείς, μια αντίστοιχη πρωτοβουλία στο Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου.

Υπογραφές
Μεχρι την Δευτέρα θα πρέπει να έχουμε καταθέσει τις υπογραφές στο Δημαρχείο. Μαζεψτε υπογραφές και Επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 6977961981 - 6992279871 

Επιστολή από το Διοικητικό συμβούλιο του Α.Ο. Μοσχάτου

Η Διοίκηση του Α.Ο. Μοσχάτου με αφορμή την επιστολή μελών της Διοίκησης του Συλλογου, ως απάντηση σε συνέντευξη-τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου κου Αντώνη Μπούτση επί ζητημάτων που αφορουν τα αθλητικά δρώμενα, θα ήθελε να διευκρινήσει ορισμένα πράγματα.

Κάθε μέλος της Διοίκησης του Συλλογου είναι πρωτίστως μια αυτόνομη προσωπικότητα και δικαιούται όπως κάθε πολίτης που σκέφτεται και λειτουργεί στα πλαίσια μιας κοινωνίας να κάνει κριτική σε όποια κακώς κείμενα εντοπίζει στην καθημερινότητα. 

Ειδικότερα αν ειναι γονιός νομιμοποιείται ακόμα περισσότερο να ευαισθητοποιείται σε θέματα που θέτουν σε κινδυνο την υγεία μικρων παιδιών.

Από μόνο του αυτό είναι  αρκετό ώστε να εξηγεί ότι η επιστολή των μελών μας θα μπορούσε και να αποτελεί επιστολή του σωματείου μας και να εκφράζει απόλυτα τις απόψεις μας. 

Σαν Διοίκηση του συλλόγου θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι: Τα χρονίζοντα προβλήματα του γηπέδου έχουν κοινοποιηθεί στην Δημαρχιακή Αρχή με κάθε δυνατής  μορφής επικοινωνία. Προφορικά στα γραφεία μας, γραπτά με υπόμνημα που έχουμε καταθέσει, ηλεκτρονικά  με ανακοινώσεις κλπ. 

Επίσης έχουμε επικοινωνήσει με δελτίο τύπου την δική μας συνεισφορά, αυτή που εμείς εκτιμούμε ως κορυφαία προτεραιότητα,και προσπαθούμε με τις δυνάμεις που έχουμε να την υποστηρίζουμε καθημερινά. 

Έχουμε δικό μας γιατρό, υπερσύγχρονο και πλήρες φαρμακείο και τα έχουμε σε διάθεση των πάντων που αθλούνται στο γήπεδο Μοσχάτου και όχι μόνον για τους αθλητές του σωματείου μας.Για την κοινωνική συνεισφορά του σωματείου δεν θα αναφερθούμε γιατί θα χάσει όποια αξία έχει.

Οι Ακαδημίες έχουν πολυ λιγότερα έσοδα απο αυτά που υπέθεσε απο εσφαλμένη ενημέρωση ο κος Μπούτσης στην συνεντευξή του. Δεν αρκούν να συντηρούν τίποτε άλλο εκτός απο τις υποδομές που δημιουργούνται για τα ίδια τα παιδιά μας και τους μισθούς των προπονητών. 

Όσο δε για τις χορηγίες που αναφέρονται στην συνέντευξη η απάντηση είναι σύντομη και περιεκτική: ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ !!!! Έτσι απλά. Είμαστε μια ομάδα πρώτης κατηγορίας Πειραιά,σε μια περιοχή που υπάρχουν προβλήματα σε κάθε επιχείρηση και παλεύουν όλοι για την καθημερινότητα και την επιβίωση. Συνεπώς δεν είναι πρώτη προτεραιότητα κανενός η χορηγία προς ένα Αθλητικό σωματείο. 

Υπο αυτήν την έννοια θεωρούμε ότι η επιστολή των μελών μας ήταν ενημερωτική, με κριτική διάθεση και  προκλήθηκε ως δικαιολογημένη αντίδραση από την συνέντευξη, θίγοντας θέματα τα οποία μας ενόχλησαν.Σαφώς και είναι προφανές ότι υπήρχε έλλειμα πληροφόρησης. Θεωρούμε ότι άσχετα από αυτό δεν υπήρχε προφανώς κακή πρόθεση από κανέναν.

Για τους  λόγους αυτούς Στηρίζουμε την πρωτοβουλία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου μας.

Είμαστε στην διάθεση του κου Μπούτση και οποίου άλλου  θα ήθελε να αποκτήσει μιά ολοκληρωμένη εικόνα να τον διευκολύνουμε παρέχοντας του όποια στοιχεία χρειαστεί.  

Εξακολουθούμε να θεωρούμε κορυφαία προτεραιότητα να έχουμε κάθε Σαββατοκύριακο μια αθλητική γιορτή στα παιχνίδια της ομάδας. Να έχουνε κοντά μας όλη την τοπική κοινωνία, να είναι πόλος έλξης και σημείο συνάντησης το γήπεδό μας. 

Μετά τιμής 
Το Διοικητικό συμβούλιο του  Α.Ο. Μοσχάτου