Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Συγκέντρωση την Τετάρτη 25/5 στο Ξενοδοχείο Φοίβος στο Μοσχάτο για το θέμα των Μεταναστών

Η κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού STAR πριν λίγη ώρα έφτασε στο ξενοδοχείο ''Φοίβος'' στο Μοσχάτο για το γνωστό θέμα του ξενώνα φιλοξενίας των μεταναστών. Κάτοικοι τους ενημέρωσαν οτι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη 25/5 στις 7:00 μ.μ.

Δύο νέα βενζινάδικα με «πειραγμένες» αντλίες στον Ταύρο και 'Ανω Ηλιούπολη

Επί της οδού Πειραιώς, στην περιοχή του Ταύρου εντοπίστηκε, πρατήριο υγρών καύσιμων με παρεμβατικούς μηχανισμούς σε 5 από τις 8 αντλίες απλής αμόλυβδης βενζίνης από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, σήμερα, Τρίτη 24 Μαΐου 2011.

(Πριν λίγο καιρό είχαν σφραγίσει και ένα βενζινάδικό στο Μοσχάτο για τον ίδιο λόγο πατήστε εδώ ).

Ο μηχανισμοί αλλοίωναν τις ενδείξεις των αντλιών, δείχνοντας μεγαλύτερη ποσότητα από την πραγματικά πωλούμενη, εξαπατώντας με τον τρόπο αυτό τους πολίτες.

Οι αντλίες ήδη σφραγίστηκαν από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ενώ άμεσα αναμένεται να προβεί στην οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του πρατηρίου η Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, πλέον δε αυτού, θα ακολουθηθεί και η προβλεπόμενη από τον νόμο ποινική δίωξη και βαρύ διοικητικό πρόστιμο. 
  
Χθες, Δευτέρα 23 Μαΐου 2011, ένα ακόμα πρατήριο υγρών καυσίμων με πειραγμένες αντλίες εντοπίστηκε στην περιοχή της 'Ανω Ηλιούπολης.

expess.gr

Πλήθος κόσμου στην χθεσινή συνεδρίαση για το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στο Μοσχάτο

Πλήθος κόσμου στην χθεσινή συνεδρίαση της Κοινότητας Μοσχάτου, για το γνωστό θέμα της φημολογούμενης φιλοξενίας μεταναστών, στο ξενοδοχείο Φοίβος στο Μοσχάτο.

Κάτοικοι της περιοχής και Δημοτικοί Σύμβουλοι τοποθετήθηκαν για το θέμα ενώ έκαναν ερωτήσεις στο Δήμαρχο Μοσχάτου Ταύρου Ανδρέα Ευθυμίου ο οποίος απάντησε σε όλες που του τέθηκαν για το θέμα.

Ο Δήμος από την πλευρά του πέρα από την επιστολή που έστειλε σε αρμόδιους Υπουργούς έψαξε την υπόθεση και φαίνεται τα πράγματα να μην είναι και τόσο ξεκάθαρα.

Η φήμη δεν έχει αμφισβητηθεί από κανένα, ούτε καν από τον τωρινό ιδιοκτήτη, που όπως ανέφερε και μία κάτοικος της περιοχής, έχει επινοικιάσει το ξενοδοχείο σε μια κοινωνική λειτουργό για 12 συν 4 χρόνια.

Αυτό της δίνει ταυτόχρονα το πλεονέκτημα να μην εξαρτάται απόλυτα από την Δημοτική αρχή αλλά από τον ΕΟΤ ο οποίος είναι και αρμόδιος πλέον για την ανανέωση της άδειας του.

Η κοινωνική λειτουργός σε επικοινωνία που είχε με τον Δήμαρχο Ανδρέα Ευθυμίου αλλά και τον Αντιδήμαρχο κ. Δαμηλάκο δεν επιβεβαίωσε αλλά ούτε και απέκλεισε ένα τέτοιο εγχείρημα αφού και εφόσον είναι νόμιμο.

Να θυμίσουμε εδώ το πρόγραμμα του υπουργείου εργασίας το οποίο μιλάει για Κίνητρα σε δήμους για υλοποίηση έργων με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο προκειμένου να δεχτούν δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο.

Για να ενισχύσει τη δημιουργία δομών φιλοξενίας αιτούντων άσυλο που θα αποσυμφορήσουν τη συγκέντρωση των μεταναστών στο κέντρο της πόλης, το ΥΠΕΚΑ προτίθεται να υποστηρίξει τους δήμους που θα υποδεχτούν αυτά τα κέντρα με την κατά προτεραιότητα υλοποίηση αντισταθμιστικών έργων σε αυτούς.
Το μόνο θετικό της υπόθεσης είναι ότι το ξενοδοχείο από το 2009 δεν έχει ανανεώσει την άδεια του λόγω προβλήματος της πυρασφάλειας και η άδεια του είναι κρατημένη στον ΕΟΤ.

Η πίεση θα πρέπει να είναι μεγάλη προς τον ΕΟΤ και τους αρμόδιους Υπουργούς ώστε να μην εκδοθεί η ανανέωση της άδειας γιατί θα είναι πλέον αργά.

Το πρόβλημα είναι ότι οι Φήμες δεν σταματούν μόνο στο ξενοδοχείο Φοίβος αλλά και σε άλλα ξενοδοχεία της πόλης.

Κάτοικος της περιοχής έκανε πρόταση για συμβολική κατάληψη του ξενοδοχείου Φοίβος και βρήκε σύμφωνο το μεγαλύτερο μέρος των παρευρισκομένων.

Το θέμα όπως καταλαβαίνουμε δεν έχει τελειώσει...
Μακάρι να είναι όλα αυτά μόνο φήμες και να βγούμε στο τέλος εμείς οι ψεύτες... 

Πρόσκληση συμμετοχής σε πρόγραμμα εθελοντισμού στο Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Το Κέντρο δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου ( ΚΔ ΑΠ ΜΕΑ « Το Πέτρινο»), απευθύνει κάλεσμα σε όσους επιθυμούν να εργαστούν εθελοντικά και να ασχοληθούν με το τομέα της ειδικής αγωγής.

Στο κέντρο μπορούν να απευθυνθούν όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, προσφέροντας πολύτιμη εργασία σε ένα δημιουργικό χώρο, ενισχύοντας παράλληλα τη λειτουργία του κέντρου.

Το πρόγραμμα εθελοντισμού θα πραγματοποιηθεί τους καλοκαιρινούς μήνες λειτουργίας του κέντρου (15/6/2011 -29/7/2011).

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις και συστατικές επιστολές.



ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
210 4839034

Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ
ΝΤΕΝΙΑ ΛΟΥΚΑΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ