Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

24ωρη απεργία τη Δευτέρα σε Μετρό και ΗΣΑΠ


Σε 24ωρη απεργία προχωρούν τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι σε Μετρό και ΗΣΑΠ, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή με μικρές τροποποιήσεις.

Την ίδια ημέρα, οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν 5ωρη στάση εργασίας, από τις 11.00 -16.00, προκειμένου να μετάσχουν στη γενική τους συνέλευση, όπου αναμένεται να αποφασιστεί 48ωρη απεργία από την Τρίτη.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΣΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ

Μετά και το θέμα που βγάλαμε για το τι σκέφτεται ο Δήμος Μοσχάτου Ταύρου για το Καρναβάλι του Δήμου μας αλλά και τις αρμοδιότητες που σκέφτεται να αναθέσει στο Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού. Έχουνε προκύψει κάποια ερωτήματα από αναγνώστες μας σχετικά με την συμμετοχή των παιδιών μας στο παιχνίδι.

Η Επιτροπή από το Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού απαντάει στα ερωτήματα που θέτει ο κόσμος για να μην υπάρχουν σκιές απέναντι στην αξιοπιστία του συγκεκριμένου θεσμού.

Σας παραθέτουμε από κάτω το σχόλιο του αναγνώστη μας
Και αμέσως μετά έπεται η απάντηση της επιτροπής του χαμένου Θησαυρού

 ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ:Προβληματισμοί του κάθε δημότη (φορολογούμενου) σχετικά με τέτοιου τύπου δραστηριότητες:

- Με πια κριτήρια επιλέχτηκαν από τη δημοτική αρχή οι διοργανωτές αυτής της δημοτικής δραστηριότητας? Είναι δημοτικοί υπάλληλοι? Προσκείμενοι στις δημοτικές αρχές? Τυχαίοι? Εθελοντές? Αν όντως υπήρχαν κριτήρια, γιατί δεν δημοσιοποιήθηκε ένας διαγωνισμός, καθώς και ο λόγος που επιλέχτηκαν αυτοί που επιλέχτηκαν?

- Αυτή τη φερόμενη δημοτική δραστηριότητα την χρηματοδοτεί εξ’ ολοκλήρου ο δήμος? Αν ναι, γιατί υπάρχει συνδρομή στα μέλη? Τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες για την είσπραξη των χρημάτων? Ποιο νομικό πρόσωπο εισπράττει και διαχειρίζεται τις συνδρομές?

- Πως επιλέγονται οι χορηγοί και από ποιον? Τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες για τις χορηγίες? Μπορεί να διαφημίζει κάποιος την επαγγελματική του δραστηριότητα ευκολότερα όντας μέλος της διοργανώτριας αρχής? Συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση?

- Η δραστηριότητα αυτή αξιολογείται (ή και εδώ μετράνε μόνο τα νούμερα) σε σχέση με το αποτέλεσμα και τους πόρους που δαπανήθηκαν? Δηλαδή, υπάρχει κάποιος ο οποίος αξιολογεί το πρόγραμμα της δραστηριότητας πριν αυτό εφαρμοστεί ή απλά κάνει ο καθένας ότι θέλει, όποτε θέλει, χωρίς πρόγραμμα αλλά υπάρχει μόνο ένα γενικότερο πλαίσιο καρναβαλιού το οποίο θα πρέπει να ακολουθήσει η δραστηριότητα? Αν υπάρχει αξιολογητής εκτός της δημοτικής αρχής, ποιος είναι? Ή είναι αρκετό, απλά να πραγματοποιηθεί με όποια μορφή και αποτέλεσμα?

- Οι εγκαταστάσεις και οι δραστηριότητες πληρούν τα στοιχειώδη για την ασφάλεια των συμμετεχόντων? Ή η υπεύθυνη δήλωση θα είναι το άλλοθι για κάθε πιθανό ατύχημα ή επιπλοκή?

Άντε, καλά καρναβάλια…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΧΑΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ( Πατήστε εδώ)


Διαβάστε τα σχόλια που έχουν γίνει σχετικά για το Κυνήγι του χαμένου θησαυρού