Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Επιστολή του Δήμαρχου Μοσχάτου – Ταύρου που μας προτρέπει να πάρουμε μέρος στην φετινή μεγάλη παρέλαση

Επιστολή του Δήμαρχου Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου που μας προτρέπει να πάρουμε μέρος στην φετινή μεγάλη παρέλαση: Λ. Μακρυγιάννη, Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, 2,30 μ.μ.

Φίλες – φίλοι, σε αυτή τη δύσκολη εποχή που περνάμε, πιστεύω ότι χρειαζόμαστε αισιοδοξία και συμμετοχή. Για το λόγο αυτό το Καρναβάλι όχι μόνο συνεχίζεται αλλά διευρύνεται σε ολόκληρη την περιοχή του Δήμου μας αποκτώντας ένα νέο δυναμισμό. Οι συναντήσεις που είχαμε με εσάς τους εκπροσώπους σχολείων και συλλόγων, ανέδειξε την αναγκαιότητα να πραγματοποιηθεί η παρέλαση μεταμφιεσμένων ομάδων από το Μοσχάτο και τον Ταύρο (ιδιαίτερα για τις μικρότερες ηλικίες) με τα εξής δεδομένα:

1) Σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή πρέπει να γίνονται οι απαραίτητες δαπάνες. Οι εκδηλώσεις κεφιού και χαράς θα είναι δωρεάν για τους δημότες. Όμως, η συμμετοχή στην παρέλαση δεν είναι δυνατόν να επιδοτείται με χρήματα από το δήμο γιατί έτσι επιβαρύνεται με ένα μεγάλο ποσόν ο προϋπολογισμός, τον οποίο καλούνται να πληρώσουν οι ίδιοι δημότες.

2) Η παρέλαση διατηρεί τον οργανωμένο της χαρακτήρα αλλά αποκτά πιο χαλαρό ρυθμό ώστε να εξασφαλισθεί μεγαλύτερη συμμετοχή και περισσότερο κέφι από τα πληρώματα χωρίς την πίεση του χρόνου και των απευθείας τηλεοπτικών μεταδόσεων.

3) Σας καλώ όλες και όλους να δημιουργήσετε τις δικές σας ομάδες στο σχολείο, στο σύλλογο, στη γειτονιά, στην παρέα σας και να επιλέξετε το θέμα μεταμφίεσης. Δημιουργήστε τη δική σας αμφίεση και αξιοποιήστε στολές προηγουμένων χρόνων. Συμπληρώστε, το συντομότερο δυνατόν τα στοιχεία στο δελτίο συμμετοχής.
πηγή: Mytavros

Μοσχατιώτης μουσικός παραγωγός φιλοξενεί σήμερα τον Σταμάτη Κραουνάκη!!!

Σήμερα στην ραδιοφωνική συχνότητα του 902 αριστερά στα fm (90,1) στις 8:00 μ.μ ο Σταμάτης Κραουνάκης δίνει αποκλειστική 2ωρη συνέντευξη σε ένα δικό μας παιδί τον Μιχάλη Δελαβίνια στην εκπομπή 8 σε παίρνει αριστερά...

Τα βράδια της Παρασκευής ( 20.00-22.00) στη ραδιοσυχνότητα του 902 (90,1 στα fm) γεμίζουν  μουσικές, έντεχνες, λαϊκές, σύγχρονες και παλιές από ένα ''παιδί της γειτονιάς μας''

 Ο Μιχάλης Δελαβίνιας και οι ακροατές του καλούνται να σιγοντάρουν...

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ SPOT ΓΙΑ TOΝ ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗ( πατήστε εδώ)
Η σελίδα του Μιχάλη στο Facebook ( πατήστε εδώ )

1ο Εθνικό Βραβείο στο www.imeakia.gr του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού στον Ταύρο

Ο δικτυακός τόπος για παιδιά  http://www.imeakia.gr/ του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού διακρίθηκε με το 1ο Εθνικό Βραβείο του διαγωνισμού «Ευρωπαϊκό Βραβείο για Ποιοτικό Online Περιεχόμενο για Παιδιά», ο οποίος διοργανώνεται φέτος πρώτη φορά από κοινού από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE (http://www.safeinternet.org/ ) και το Πρόγραμμα-Πλαίσιο Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (http://ec.europa.eu/safeinternet/ ).

Ο διαγωνισμός, ο οποίος διεξάγεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, πραγματοποιείται στην Ελλάδα από τη Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Η απονομή του πρώτου βραβείου στο Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού κ. Δημήτρη Εφραίμογλου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου σε ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο της ημερίδας για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2011, την οποία διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας. Την εκδήλωση προλόγισε η Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Aννα Διαμαντοπούλου, ακολούθησαν εισηγήσεις εκπροσώπων σχετικών φορέων και στη συνέχεια έγινε η βράβευση από την Υφυπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού ως νικητής του πρώτου βραβείου του εθνικού διαγωνισμού με τον κόμβο www.imeakia.gr θα διαγωνιστεί κατόπιν σε ευρωπαϊκό επίπεδο και η πανευρωπαϊκή βράβευση θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2011 στο Λουξεμβούργο σε εκδήλωση που θα ανακοινώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την άνοιξη του 2011.

Ο κ. Δημήτρης Εφραίμογλου, Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, ανέφερε χαρακτηριστικά: «H αναγνώριση του έργου μας από την εκπαιδευτική κοινότητα μάς τιμά ιδιαίτερα. Καθημερινά, στο πλαίσιο της άτυπης παιδείας για την ιστορία και τον πολιτισμό που προσφέρουμε στο Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”, δεχόμαστε πάνω από 1.000 μαθητές.

Τα παιδιά αυτά χρησιμοποιούν τον κόμβο www.imeakia.gr και συνδιαμορφώνουν με τη συμμετοχή τους την ανάπτυξή του. Πιστεύουμε πως η καλύτερη τακτική αντιμετώπισης των κινδύνων στο Διαδίκτυο είναι η προσφορά περιεχομένου ποιότητας και ευκαιριών διάδρασης. Όπως έχει αποδειχτεί κατά τη δεκαετή λειτουργία του κόμβου, τα παιδιά αξιοποιούν το περιεχόμενο ποιότητας υπεύθυνα και δημιουργικά».

Το «Ευρωπαϊκό Βραβείο για Ποιοτικό Online Περιεχόμενο για Παιδιά» διοργανώνεται από κοινού από 14 Kέντρα Ασφαλούς Διαδικτύου στην Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Προγράμματος-Πλαισίου Safer Internet.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται πρώτη φορά το 2010-2011. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να προωθήσει και να προβάλει ποιοτικό περιεχόμενο για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών το οποίο υπάρχει ήδη στο Διαδίκτυο και να ενθαρρύνει την παραγωγή αντίστοιχου ασφαλούς online περιεχομένου, επωφελούς για τα παιδιά, που θα τα ενημερώνει, θα καλλιεργεί τη φαντασία τους και θα δημιουργεί νέες δυνατότητες.

Η Ευρωπαία Επίτροπος για την Ψηφιακή Ατζέντα κα Neelie Kroes δήλωσε σχετικά με το διαγωνισμό: «Τα παιδιά ξεκινούν να πλοηγούνται στους online κόσμους σε όλο και μικρότερη ηλικία.

Για αυτό το λόγο πρέπει να διασφαλίσουμε ότι πλοηγούνται με αυτοπεποίθηση, βρίσκοντας συναρπαστικό, ασφαλές, εκπαιδευτικό και κατάλληλο για τις ηλικίες τους περιεχόμενο. Με άλλα λόγια, πρέπει να προωθήσουμε ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει το Διαδίκτυο στη γενιά των “ψηφιακών γηγενών”.

Κάτω από αυτή τη σκοπιά, χαίρομαι ιδιαίτερα που η Δράση Saferinternet.gr επέλεξε να οργανώσει το διαγωνισμό στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του “Ευρωπαϊκού Βραβείου για Ποιοτικό Online Περιεχόμενο για Παιδιά”. Είμαι πεπεισμένη οτι η συμμετοχή της Ελλάδας στο διαγωνισμό θα ενθαρρύνει τη δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου, κάνοντας τους εικονικούς κόσμους ακόμα πιο ελκυστικούς για παιδιά και γονείς».

Ο δικτυακός τόπος www.imeakia.gr, ο οποίος απευθύνεται στους μικρούς φίλους του ΙΜΕάκια club, αλλά και σε όλα τα παιδιά ηλικίας 4-12 ετών, ακολουθεί τη λογική της δικτυακής πύλης (portal). Με ξεναγούς δέκα ήρωες-καρτούν, οι διαδικτυακοί επισκέπτες έχουν άπειρες δυνατότητες γνώσης και ψυχαγωγίας: μπορούν να διασκεδάσουν με παιχνίδια γνώσεων, δράσης και λογικής, να ζωγραφίσουν και να εκτυπώσουν τα σχέδιά τους, να «κατεβάσουν» χρήσιμες εφαρμογές για τον υπολογιστή τους και να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς με κληρώσεις για πλούσια δώρα.

Η πύλη λειτουργεί επίσης και ως χώρος πληροφόρησης για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», αλλά και επικοινωνίας, διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των παιδιών.

ΠΗΓΗ:NEA

Ψήφισμα Τοπικου Συμβουλίου Νέων για το Εσπερινό Γυμνάσιο- Λύκειο Μοσχάτου

ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Ζούμε σε μια εποχή όπου τα προβλήματα στην χώρα μας είναι πολλά. Ζούμε ίσως πρωτόγνωρες καταστάσεις .

Αποδέκτης όλων αυτών των προβλημάτων και καταστάσεων είναι και οι νέοι αν και δεν ευθύνονται οι ίδιοι. Πρέπει λοιπόν να υπάρξει προς αυτούς μια ασπίδα από την κοινωνία και τους φορείς. Σημαντικό ρόλο σήμερα για τους νέους έχει η εκπαίδευση και η ποιότητα της, δεν μπορούν να γίνουν ‘εκπτώσεις’ σε αυτό το κομμάτι. Το μόνο όπλο που έχει ο νέος είναι η γνώση και η μόρφωση. Πρόσφατα ενημερωθήκαμε ότι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας συζητούν για πιθανή συγχώνευση των Εσπερινών Σχολείων της περιοχής μας .

Στην πόλη μας λειτουργεί το Εσπερινό Γυμνάσιο – Λύκειο Μοσχάτου εξυπηρετεί πολλούς νέους και δίνει δικαίωμα σε αυτούς στην εκπαίδευση. Το συγκεκριμένο σχολείο έχει πολλές επιτυχίες στις Πανελλήνιες Εξετάσεις . στηρίζει το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας ,συμμετέχει στις παρελάσεις και στα πολιτιστικά δρώμενα του δήμου μας .Τέλος έχει επιλεγεί και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και την πόλη μας σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα σχετικά με τις κοινωνικές διακρίσεις . Ο κοινωνικός και εκπαιδευτικός ρόλος λοιπόν του Εσπερινού Γυμνάσιου και Λυκείου Μοσχάτου είναι πολύ σημαντικός για την περιοχή μας και τους νέους. Για αυτό τον λόγο εμείς ως Τοπικό Συμβούλιο Νέων Μοσχάτου με το παρόν ψήφισμα ζητάμε :

Το Εσπερινό Γυμνάσιο- Λύκειο Μοσχάτου να συνεχίσει την λειτουργία του.

Να στηριχθεί από την πολιτεία και να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο την ποιότητα της εκπαίδευσή του.

Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Μοσχάτου θα είναι αλληλέγγυο σε ότι θέματα αφορούν τη ν Παιδεία , ένα σημαντικό παράγοντα που δίνει πολλά εφόδια για το αύριο των νέων.

Για το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Μοσχάτο Ο Πρόεδρος
Πατσουράκης Πολύδωρος

Νέες στάσεις εργασίας την Παρασκευή στα μέσα μεταφοράς

Το μετρό και ο ηλεκτρικός θα ακινητοποιηθούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί

Νέα στάση εργασίας και μηχανοκίνητη πορεία προς το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προγραμματίζουν για την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ειδικότερα το μετρό και ο ηλεκτρικός θα ακινητοποιηθούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί, τα λεωφορεία τραβούν χειρόφρενο από τις 11 το πρωί έως τις 15:30 ενώ τα τρόλεϊ και το τραμ θα ακινητοποιηθούν από τις 11 έως τις 15:00

Στις 11:30, οπότε οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες θα συγκεντρωθούν στην Ομόνοια, από όπου θα πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία προς το υπουργείο Μεταφορών.
alfavita