Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Kαλή Cinexeia στο χαμόγελο του παιδιού...

Μέσα σε περίοδο οικονομικής κρίσης, πανικού, αβεβαιότητας για το αύριο και δικαιολογημένα κακής διάθεσης, το cafe bar Cinexeia προσκαλεί όλους μας να συνεισφέρουμε στο χαμόγελο του παιδιού  που έχει εγκατασταθεί εδώ και λίγους μήνες στο Μοσχάτο.

Το μαγαζί του Μοσχάτου σε συνεννόηση με το Χαμόγελο του Παιδιού έχει τοποθετήσει στο εσωτερικό του χώρο, το γνωστό σπιτάκι κουμπαρά, για να μπορεί να βάλει όποιος θελήσει το δικό του λιθαράκι σε αυτή τη προσπάθεια.

Μια όμορφη πρωτοβουλία που δείχνει να έχει απήχηση όχι μόνο στον κόσμο που πίνει τον καφέ του ή το ποτό του στο μαγαζί αλλά και σε αρκετούς κατοίκους της πόλης μας που γνωρίζουν για το σπιτάκι κουμπαρά.

Το κατάστημα θα το βρείτε στην πλατεία Μεταμορφὠσεως στο Μοσχάτο Θερμοπυλών 38 πίσω από την Εκκλησία και στο διαδίκτυο ( πατήστε εδώ )
  
Χαμογελάστε και εσείς αυτό δεν μπορούν με τίποτα να μας το στερήσουν...

Τα προβλήματα στο 2ο Δημοτικό Ταύρου, τα Σκραπατζίδικα και οι Ρομά

H πρώτη Γενική Συνέλευση Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ταύρου  που πραγματοποιήθηκε στις 9/11/2011 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου  και με τη συμμετοχή του διευθυντή κ.Φιλελέ έκρυβε πολλά προβλήματα και σημαντικά. 

Συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τόσο τους μαθητές και τους γονείς όσο και τους δασκάλους, ενώ εκφράστηκε έντονα η επιθυμία από όλους, να κοινοποιηθούν τα αποτελέσματα της συζήτησης στη δημοτική αρχή και σε όλους τους αρμόδιους φορείς( όπως και έγινε με Αρ. Πρωτ 7/2011 ) και να ζητήσουνε τη συνδρομή τους για την επίλυση των κρίσιμων προβλημάτων του σχολείου.

Το θέμα της μάντρας δίπλα στο σχολείο όπου μάλλον λύθηκε ( ας περιμένουμε... ) ήταν ένα ζήτημα που έχει πολλές προεκτάσεις.

Στεκόμενοι στον παράγοντα ότι ο Βοτανικός και Ταύρος είναι από τις πιο επιβαρυμένες περιοχές στην ατμόσφαιρα τους,  όπως μας επιβεβαίωσαν πριν λίγους μήνες ειδικοί στην συζήτηση που είχε διοργανώσει η επιτροπή κατοίκων Ταύρου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ερχόμαστε σήμερα να προσπαθούμε να ζητάμε τα αυτονόητα.

Δεν θα πρέπει να δίνονται νέες άδειες σε σκραπατζίδικά στον Ταύρο. Ήδη ο καταυλισμός του Βοτανικού έχει φέρει δεκάδες προβλήματα στην περιοχή μας και στην ατμόσφαιρα της πόλης μας. Τα καμένα καλώδια και τα διάφορα υλικά που καίγονται πρωί και βράδυ πίσω από τις πλάτες μας δεν αφήνουν την κατάσταση να εκτονωθεί.

Τα παιδιά μας δεν θα γίνουν σε καμία των περιπτώσεων τα πειραματόζωα των ασυνείδητων, που μπροστά στην υγεία των πολιτών βγάζουν χρήματα.

Οι παλιές άδειες να ελέγχονται συνεχώς, ενώ οι χώροι που στεγάζουν τέτοιου είδους επιχειρήσεις, να είναι σε στενό κλοιό από τον Δήμο και πόσο μάλλον όταν βρίσκονται και σε απόσταση αναπνοής από σχολεία. Ο( κ; ) Μάκης, με την μάντρα χαβούζα  δίπλα από το σχολείο, που μόνο γουρούνια μέσα σε λασπόνερα δεν είχε, δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση, εφόσον παρανομεί εις βάρος των κατοίκων του Ταύρου να είναι ελεύθερος.

Σαν Μοσχάτο Ταύρος Life δεν έχουμε ποτέ εκφραστεί τόσο ανοικτά διότι θεωρούμε ότι τα θέματα είναι πολύ λεπτά και μένουμε στο να δημοσιεύουμε όπως και θα συνεχίσουμε να κάνουμε, αυτά που μας στέλνουν άνθρωποι που είναι μέσα στο πρόβλημά και χρόνια τώρα πολεμάνε για αυτά. Αυτοί γνωρίζουν την κάθε λεπτομέρεια καλύτερα από τον καθένα μας.

Ας μείνουμε εδώ λοιπόν...
 
Τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν και  τα κοινοποιούμε είναι τα ακόλουθα:

  1. Η κατάσταση του σχολικού κτιρίου και κυρίως η ανάγκη αλλαγής των εξωτερικών κουφωμάτων που είναι τελείως ακατάλληλα και επικίνδυνα- είναι ένα θέμα το οποίο και την περσινή χρονιά με έγγραφό του ο Σύλλογος είχε ζητήσει τη βοήθεια της δημοτικής αρχής και των αρμόδιων φορέων και θα θέλαμε να ενημερωθούμε σχετικά με την εξέλιξη του τόσο καίριου για την ασφάλεια των μαθητών και των δασκάλων ζητήματος. 
  2.  Η ασφάλεια του εξωτερικού χώρου, επίσης, είναι ένα θέμα το οποίο απασχολεί έντονα τους γονείς και τους δασκάλους, γιατί σχεδόν καθημερινά οι μαθητές βρίσκονται αντιμέτωποι με διάφορα επικίνδυνα ευρήματα στην αυλή του σχολείου μας, όπως σπασμένα γυαλιά, σύριγγες και άλλα υπολείμματα από χρήση ναρκωτικών ουσιών που λαβαίνει χώρα κατά τις βραδινές ώρες στη σκοτεινή και εύκολη στην πρόσβαση αυλή του σχολείου μας. Προτάθηκε από τους γονείς ο καλύτερος φωτισμός του εξωτερικού χώρου και η βελτίωση της περίφραξης με προσθήκη ψηλότερων κάγκελων ή άθραυστου πλαστικού.
  3. Η λειτουργία των επιχειρήσεων που βρίσκονται στο περιβάλλοντα χώρο του σχολικού κτιρίου και εκπέμπουν επικίνδυνες αναθυμιάσεις επιβαρύνοντας το περιβάλλον, πρέπει να ελεγχτούν για την ύπαρξη αδειών λειτουργίας δίπλα σε δημοτικό σχολείο.
  4. Η καύση καλωδίων και άλλων επικίνδυνων υλικών σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από το σχολείο μας, στον καταυλισμό των Roma  του Βοτανικού, είναι ένα ακόμα πολύ σοβαρό θέμα που μας απασχολεί, γιατί τα παιδιά μας, αλλά και εμείς οι ίδιοι, είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε σε ένα περιβάλλον γεμάτο τοξικές αναθυμιάσεις με αποδεδειγμένα τραγικά αποτελέσματα για την υγεία μας. Ζητούμε τη μέριμνα της δημοτικής αρχής για τη διασφάλιση της υγείας των μαθητών, αλλά και όλων των δημοτών της, από τις βλαβερές συνέπειες της παράνομης αυτής δραστηριότητας.
  5. Τέλος, θα θέλαμε να καταγγείλουμε την προσπάθεια που γίνεται για την εγγραφή μαθητών από τον παραπάνω καταυλισμό στο σχολείο μας, και να επισημάνουμε ότι η φοίτηση μαθητών από τον καταυλισμό αυτό είναι πραγματικά επικίνδυνη για την υγεία των μαθητών και των δασκάλων, δεδομένου ότι υπάρχει έκθεση του Υπουργείου Υγείας που κρίνει ότι ο καταυλισμός αυτός αποτελεί δημόσια απειλή για μετάδοση σοβαρών ασθενειών. Θεωρούμε, ότι η προσπάθεια αυτή είναι ανεύθυνη και εγκληματική και ζητούμε να αντιμετωπιστεί το ευαίσθητο αυτό θέμα με την ανάλογη σοβαρότητα από όλους μας.
    Ελπίζουμε στη συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων για την γρήγορη επίλυση των προβλημάτων που σας παραθέτουμε, γιατί θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση όλων μας να παρέχουμε στα παιδιά μας ένα ασφαλές και ανθρώπινο σχολείο, όπου μέσα σ’αυτό θα μπορούν και οι δάσκαλοι να επιτελέσουν απερίσπαστοι το έργο τους.

Κάλεσμα των Δημοτικών και Κοινοτικών συμβούλων από την επιτροπή κατοίκων Ταύρου


Ώρα Μαχής!!
Μετά  από την επεισοδιακή συνεδρίαση που Περιφερειακού Συμβουλίου της 8/12/2011 όπου το θέμα για τους παράνομους καταυλισμούς των  ΡΟΜΑ ήταν 14ο θέμα και τελικά αναβλήθηκε, προκάλεσε την αντίδραση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΑΥΡΟΥ η οποία εξελίχθηκε σε αντιπαράθεση με τον ίδιο τον Περιφερειάρχη κύριο Σγουρό. 

Η συζήτηση μετατέθηκε για την Παρασκευή 16/12/2011 και ώρα 2 μ.μ. στην αίθουσα του Περιφερειακού συμβουλίου Αναστάσεως 2 στο Χολαργό (συν/νο έγγραφο).
 
Καλούμε:

 (α) Το Δήμαρχο κύριο Ευθυμίου σε συνεννόηση με τους επικεφαλείς των παρατάξεων να προβάλουν τις θέσεις  μας και να απαιτήσουν από την Περιφέρεια να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος. 

(β) Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κύριο Ντερέκα να ενημερώσει όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους προκειμένου να παραβρεθούν.

(γ) Τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας  κύριο Καραφωτιά  να ενημερώσει όλους τους Κοινοτικούς Συμβούλους προκειμένου να παραβρεθούν.

(δ) Τους κατοίκους του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου να παραβρεθούν όσοι το επιθυμούν και όσοι μπορούν.

Σημειώστε ότι στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 8/12/2011 παρόντες ήταν Δήμαρχοι από τα Μεσόγεια προκειμένου να αποτρέψουν τη μετεγκατάσταση των ΡΟΜΑ στην περιοχή τους.


             ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ         
      ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΥΛΙΚΩΝ
 
Διαβάστε την Πρόσκληση μελών Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής