Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

«Βουτούσαν» τσάντες μέρα μεσημέρι στο Μοσχάτο

Λογικά το άρθρο της newsbomb μιλάει για τους δράστες τους οποίους ακινητοποίησαν οι κάτοικοι του Μοσχάτου. Βέβαια δεν αναφέρει το συγκεκριμένο γεγόνος. Πατήστε εδώ

Γράφει το newsbomb.gr

Είχαν κλέψει ένα μηχανάκι, προκειμένου να …κλέβουν και τσάντες.

Ο λόγος για δύο Έλληνες, οι οποίοι έπεσαν σήμερα το μεσημέρι στα χέρια της αστυνομίας. Οι δύο άνδρες κατάφεραν να «αρπάξουν» την τσάντα μιας ανυποψίαστης γυναίκας, ωστόσο λίγα λεπτά μετά, αστυνομικοί τους εντόπισαν και τους οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα Μοσχάτου.

Εκεί αποδείχτηκε πως και η μηχανή που οδηγούσαν, ήταν κλεμμένη. Πλέον, το λόγο έχει ο εισαγγελέας…

Πολίτες του Μοσχάτου ακινητοποίησαν τσαντάκηδες!!!

Πολίτες του Μοσχάτου κυνήγησαν και έπιασαν τσαντάκηδες Επί της οδού Καποδιστρίου και  Μεταμορφώσεως. κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν αφού εγκλώβισαν το μηχανάκι

με τους δύο νεαρούς τσαντάδηκες που είχαν αποσπάσει δύο τσάντες γυναικών απο παράπλευρη οδό.

Τους έπιάσουν οι θαρραλέοι συμπολίτες μας και τους κράτησαν στο οδόστρωμα ξαπλωμένους μέχρι να έρθει η αστυνομία για να τους συλλάβει.
 
πηγή: jsekinamekaliteromoschato

Την Τετάρτη 29/6 η παρουσίαση για τον Φαληρικό όρμο

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου, το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα παρουσιάσει τα σχέδια για το νέο Κέντρο πολιτισμού που θα κατασκευαστεί στον Φαληρικό όρμο.
 
Ένα κέντρο που θα είναι για όλους τους πολίτες και σχεδιάζεται από τον ιταλό αρχιτέκτονα Renzo Piano.

Ανταποκρινόμενο στην αίτηση του Ελληνικού Δημοσίου, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» χρηματοδότησε την εκπόνηση αρχικής προμελέτης (Master Plan), ύψους 3 εκατομμυρίων εύρων, με σκοπό την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης του Φαληρικού Όρμου (παραλία Καλλιθέας – Μοσχάτου – Παλαιού Φαλήρου).

Η δωρεά του Ιδρύματος πραγματοποιήθηκε με γνώμονα τη μεγάλη σημασία της ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής του Φαληρικού Όρμου, αφορά αποκλειστικά και μόνο την εκπόνηση της προμελέτης και είναι ανεξάρτητη από την κατασκευή στον χώρο του παλαιού ιπποδρόμου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τη χρηματοδότηση του οποίου έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου το Ίδρυμα.

Περιλαμβάνει τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, οι οποίες περιβάλλονται από το εκπαιδευτικό και πολιτιστικό Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, έκτασης 170 στρεμμάτων.
 
Έχει σχεδιαστεί από τον διακεκριμένο Ιταλό αρχιτέκτονα Renzo Piano. Το χρονοδιάγραμμα του έργου προβλέπει την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών στα τέλη του 2011 και την ολοκλήρωση και παράδοση του έργου το 2015.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο διακεκριμένος αρχιτέκτονας Renzo Piano, αποδέκτης του κορυφαίου διεθνούς βραβείου αρχιτεκτονικής, The Pritzker Architecture Prize, θα παρουσιάσει τα τελικά αρχιτεκτονικά σχέδια ενός μεγαλόπνοου έργου, που αναμένεται να αποτελέσει ένα νέο αστικό προορισμό Παιδείας, Πολιτισμού και ψυχαγωγίας για τους Έλληνες και επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Τ0 έργο υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», συνολικού ύψους περίπου €566 εκατομμυρίων ευρώ.
 
Αποτελεί την πρώτη σύμπραξη δημοσίου-ιδιωτικού τομέα αυτού του είδους στην Ελλάδα και το μεγαλύτερο πολιτιστικό/ εκπαιδευτικό έργο που έχει υλοποιηθεί ποτέ στη χώρα.
 
Με την ολοκλήρωσή του, το 2015, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα παραχωρηθεί προς χρήση στην ελληνική κοινωνία.
 
Το Ελληνικό Δημόσιο θα αναλάβει τον πλήρη έλεγχο και την αποκλειστική λειτουργία του ΚΠΙΣΝ.

Το Κράτος δωρίζει τη γη, το Ίδρυμα κτίζει το Κέντρο Πολιτισμού και ο Ελληνικός λαός θα απολαύσει το έργο.

Τακτική συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Μοσχάτου - Ταύρου σήμερα 21/6