Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Με δυσκολία οι μετακινήσεις Τετάρτη και Πέμπτη

Με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αύριο και την Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες. Την Τετάρτη 19/10 και την Πέμπτη 20/10 το μετρό θα λειτουργήσει από τις 9 το πρωί έως και τα μεσάνυχτα.

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα τραβήξουν «χειρόφρενο» και τις δύο ημέρες, από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Στον ΗΣΑΠ, την Τετάρτη, οι εργαζόμενοι προχωρούν σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι και τις 10 το πρωί και από τις 6 το απόγευμα μέχρι και τη λήξη της βάρδιας. Την Πέμπτη, θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας μέχρι τις 9 το πρωί.

Οι εργαζόμενοι στο τραμ την Τετάρτη θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8 το πρωί και από τις 8 το βράδυ μέχρι και τη λήξη της βάρδιας, ενώ την Πέμπτη θα έχουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8 το πρωί.

Χωρίς τρένα και προαστιακό από σήμερα και για τρεις μέρες θα παραμείνει ολόκληρη η χώρα.

Ακόμη, αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη δεν θα κυκλοφορούν ταξί, φορτηγά και βυτιοφόρα.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να μείνουν κλειστά και τα αεροδρόμια.

newsbeast

Ιδιωτικό σκουπιδιάρικο στον Ταύρο

Ιδιωτικό σκουπιδιάρικο στον Ταύρο κινήθηκε απο τη Χαμοστέρνας προς τη Θησέως και μάζευε σκουπίδια με τη συνοδεία της ομάδας ΔΙΑΣ στις 2,40 τα ξημερώματα .

Τα σκουπίδια μεταφέρονται σε ιδιωτικό χώρο που αποτελεί προσωρινή χαβούζα. Υπάρχει έντονη μυρωδιά. Θα τα πούμε ...

Απεργός

Οι Ρομά του Βοτανικού ανοίγονται στον κόσμο: Έγινε η εκδήλωση το Σάββατο!

Για τους Ρομά, που πάνω από δέκα χρόνια τώρα ζουν στην καρδιά της Αθήνας, στον Βοτανικό, κάτω από άθλιες συνθήκες σε αυτοσχέδιο καταυλισμό, το περασμένο Σάββατο ήταν μια λαμπρή μέρα κυρίως για τα παιδιά.

Ήταν η πρώτη φορά που άνοιγε ο καταυλισμός τους στον έξω κόσμο.

Το Πρόγραμμα «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά» που υλοποιείται από το Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποίησε εκδηλώσεις στο χώρο του καταυλισμού Ρομά στον Ταύρο, στην οδό Ορφέως, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φτώχειας.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων έγινε προβολή της βραβευμένης ταινίας - ντοκιμαντέρ «Πρώτη Ύλη» του Χρήστου Καρακέπελη στο πρόχειρο καφενείο που υπάρχει στον καταυλισμό και την παρακολούθησε πλήθος κόσμου και βεβαίως κάποιοι από τους πρωταγωνιστές της (Ρομά του καταυλισμού).

Προηγουμένως πραγματοποιήθηκαν εικαστικά δρώμενα, αθλητικές δραστηριότητες και θεατρικά παιχνίδια με τα παιδιά του καταυλισμού, που χάρηκαν ιδιαίτερα και από την παρουσία του κόσμου.
Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν η ειδική γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος και επικεφαλής των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη.

Η κ. Καραβασίλη υλοποιεί πρόγραμμα ανακύκλωσης των υλικών που μαζεύουν οι Ρομά, ώστε να σταματήσει η καύση των καλωδίων και των άλλων υλικών, που επιβαρύνει τους κατοίκους του Ταύρου.

Με το πρόγραμμα της κ. Καραβασίλη συμφωνεί και η Επιτροπή Κατοίκων Ταύρου κατά της καύσης καλωδίων, που είδε με χαρά και ικανοποίηση την προσπάθεια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επίσης παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις η ειδική γραμματέας Διαπολιτισμικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας κ. Αθηνά Λινού με τον σύζυγό της, ο Συνήγορος του Παιδιού κ. Γιώργος Μόσχος με τη σύζυγό του, ο κ. Χρήστος Παρθένης και η κ. Βούλα Παπαγιάννη, στελέχη του Κέντρου Διαπολιτισμικής Αγωγής (ΚΕΔΑ) του Πανεπιστημίου Αθηνών ( το οποίο υλοποιεί πρόγραμμα, που αποσκοπεί στη βελτίωση των συνθηκών ένταξης στο εκπαιδευτικό σύστημα μαθητών από τη συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα, που απειλείται με εκπαιδευτική ανισότητα και περιθωριοποίηση), με μεγάλο αριθμό συνεργατών του προγράμματος, που εμψύχωσαν και υλοποίησαν τις δράσεις με τα παιδιά.

Από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση ο σχολικός σύμβουλος των δημοτικών σχολείων της περιοχής κ. Χάρης Παπαδόπουλος, ο διευθυντής του 87ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών (διαπολιτισμικό) κ. Αλέξανδρος Καλλιακάτσος και αρκετοί εκπαιδευτικοί.

Φυσικά στην εκδήλωση ήταν ο σκηνοθέτης της ταινίας - ντοκιμαντέρ κ. Χρήστος Καρακέπελης με την οικογένειά του, καθώς και συνεργάτες του που βοήθησαν στην προβολή.