Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Το "ποτάμι" της Χαμοστέρνας - Δεκαετίες τώρα το ίδιο χάλι

Τίποτα δεν έχει γίνει για ένα πρόβλημα που μετρά δεκαετίες. Τα αντιπλημμυρικά έργα προγραμματίστηκαν να γίνουν πριν πριν από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 όμως έμειναν στα χαρτιά.


Αν έχουν γίνει τουλάχιστον δύο μελέτες τόσο για το τι πρέπει να γίνει στην Χαμοστέρνας στον Ταύρο όσο και για τις επιπτώσεις που να υπάρξουν σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων μέχρι σήμερα η Πειραιώς στο ύψος της Χαμοστέρνας κάθε φορά που βρέχει λίγο παραπάνω μετατρέπεται σε ποτάμι

Ψάξαμε στο αρχείο και βρήκαμε φωτογραφικό υλικό και σας δείχνουμε ενδεικτικά μέσα σε βάθος δεκαετίας πόσες φορές ο συγκεκριμένος δρόμος έχει πλημμυρίσει.

Και όμως τα αντιπλημμυρικά έργα που θα έσωζαν Ταύρο Μοσχάτο και Καλλιθέα είχαν προγραμματιστεί να γίνουν και να είναι έτοιμα πριν από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004. Τα κονδύλια υπήρχαν ο χρόνος υπήρχε ωστόσο το σχέδιο εγκαταλείφθηκε σύντομα καθώς προτιμήθηκε να γίνουν έργα που "θα φαίνονταν".


Χρόνια τώρα κοινωνικές ομάδες των περιοχών αυτών ζητούν απεγνωσμένα να γίνουν έργα στην περιοχή καθώς υπάρχει έντονη ανησυχία πως σε μια πολύ δυνατή βροχή θα πλημμυρίσουν και οι οι γύρω δήμοι. Τα χρήματα όπως υποστηρίζουν τοπικοί φορείς που θα δίδονταν για τα συγκεκριμένα έργα δόθηκαν αλλού.

Μέχρι σήμερα το αρμόδιο υπουργείο δεν έχει ποτέ ζητήσει να γίνουν μελέτες για να διαπιστωθεί τι χρειάζετε ώστε να σταματήσει επιτέλους να πλημμυρίζει ένας από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας. Ωστόσο μέχρι σήμερα έχουν γίνει δύο ημερίδες με θέμα τα αντιπλημμυρικά έργα στην Χαμοστέρνας από επιστημονικούς φορείς (2004-2007) χωρίς το κράτος να πάρει την οποιαδήποτε απόφαση.







πηγή: Newsit

Ελέγξτε σε ποιο εκλογικό τμήμα (σχολείο - αίθουσα) ψηφίζετε

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας την ημέρα των εκλογών, σας ενημερώνουμε για τα εκλογικά τμήματα του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου:

Ελέγξτε σε ποιο εκλογικό τμήμα (σχολείο - αίθουσα) ψηφίζετε (πατήστε ΕΔΩ )
(βασική προϋπόθεση είναι να γνωρίζετε το εκλογικό διαμέρισμα στο οποίο ανήκετε).

Για ακόμα πιο έγκυρη αναζήτηση του εκλογικού τμήματος που ψηφίζει ο κάθε πολίτης, σας παραπέμπουμε στην ακόλουθη διαδικασία, σύμφωνα με την οποία αφού καταχωρήσετε τα στοιχεία σας, συνεχίζοντας στην αναζήτηση θα μπορέσετε να πληροφορηθείτε ΑΜΕΣΑ σε ποιον Δήμο, σε πιο σχολείο, σε ποια διεύθυνση και σε ποια αίθουσα θα ψηφίσετε, χωρίς ταλαιπωρία και κόπο

(πατήστε ΕΔΩ για την αυτόματη αναζήτηση του εκλογικού τμήματος που θα ψηφίσετε)

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ BLOG TROMAKTIKO ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ BLOG TROMAKTIKO OTI ΚΑΠΗΛΕΎΕΤΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΚΙΟΛΙΑ ΓΙΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΣ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ VIDEO ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ
ΣΑΝ Ο ΣΥΝΕΧΙΣΤΉΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ BLOG TROKTIKOY KAI ΠΑΡΑΜΥΘΙΆΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΤΡΟΚΤΙΚΟΥ



Το τραγούδι για τον Σωκράτη(εδώ)

ΠΗΓΗ :ΤΡΕΛΟ ΚΟΥΝΕΛΙ

8 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

SOLD OUT παράσταση του Εθνικού Θεάτρου "Λυσιστράτη" του Αριστοφάνη με τον Β. Χαραλαμπόπουλο σε σκηνοθεσία Γ. Κακλέα, παρουσιάζεται στο "ΘΕΑΤΡΟΝ"¨του Κέντρου Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος", από 6 Οκτωβρίου και για 20 μόνο παραστάσεις.

"ΘΕΑΤΡΟΝ"¨του Κέντρου Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος"
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 254'
εως  07 Νοεμβρίου περισσότερα εδώ
 
ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο: 21:00
Κυριακή: 19:30

ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ
Διάρκεια παράστασης: 100’

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
25 €, 20 €, 15 €
Διακεκριμένες θέσεις: 35 €





ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Εισιτήρια προπωλούνται στο ταμείο του «ΘΕΑΤΡΟΝ», στα καταστήματα Public, τηλεφωνικά με χρήση πιστωτικής κάρτας και μέσω Διαδικτύου στη διεύθυνση: http://tickets.theatron254.gr/

Πληροφορίες: 212 254 0312

Ώρες λειτουργίας ταμείου στο «ΘΕΑΤΡΟΝ»:

Τρίτη έως Σάββατο 11:00-21:00

Κυριακή 09:00-20:00

Η θεατρική παράσταση «4 ζευγάρια εξομολογούνται» δε θα πραγματοποιηθεί.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ
Γραφείο Τύπου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η θεατρική παράσταση «4 ζευγάρια εξομολογούνται» που θα παρουσιάζονταν στο πολιτιστικό κέντρο (Κωνσταντινουπόλεως-Ομήρου και Σολωμού) από την Παρασκευή έως την Κυριακή 29/31 Οκτωβρίου, δε θα πραγματοποιηθεί. 

Η «Γλυκιά Πατρίδα» στο 23ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου στον Ταύρο

Η ταινία γυρίστηκε το 1986, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Μιχάλη Κακογιάννη

Mε την ταινία «Γλυκιά Πατρίδα» (Sweet Country) του Μιχάλη Κακογιάννη συνεχίζεται το αφιέρωμα του 23ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, το Σάββατο 30 Οκτωβρίου, με γνωστές ελληνικές ταινίες της δεκαετίας του 80.

Η «Γλυκειά Πατρίδα» θα προβληθεί στο Ίδρυμα Κακογιάννη, παρουσία του σκηνοθέτη και του συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου.

H ταινία απεικονίζει τα οδυνηρά γεγονότα της δικτατορίας της Xιλής μετά τη δολοφονία του Προέδρου της, Σαλβαντόρ Aλιέντε και την κατάληψη της εξουσίας από τον Στρατηγό Πινοσέτ. H δράση επικεντρώνεται σε δύο οικογένειες, που παγιδεύονται από τους στρατιωτικούς.

Γυρίστηκε το 1986, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Μιχάλη Κακογιάννη. Πρωταγωνιστούν οι Jane Alexander, John Cullum, Ειρήνη Παπά, Carole Laure Franco Nero, Randy Quaid.

Η θεατρική ομάδα του Δήμου Μοσχάτου «Σκηνοβάτες»Σήμερα στο Πολιτιστικό Κέντρο

Σήμερα Παρασκευή 29/10, ώρα 8.00 μμ: θεατρική παράσταση «4 ζευγάρια εξομολογούνται», από τη θεατρική ομάδα του Δήμου Μοσχάτου «Σκηνοβάτες». Στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου
Ομήρου-Κωνσταντινουπόλεως-Σολωμού

ΕΤΑΙΡΕΙΑ επεξεργασίας κρέατος στον Ταύρο, ζητεί βοηθητικό προσωπικό

ΕΤΑΙΡΕΙΑ επεξεργασίας κρέατος στον Ταύρο, ζητεί βοηθητικό προσωπικό για φορτοεκφόρτωση και καθαρισμό, βιογραφικά στο φαξ 210/ 28357 01 210/ 28347 01


Περιοχή: Ταύρος

Αγγελία Ιδιώτη
210/ 2834701

Μοσχατιώτικο συγκρότημα συμμετέχει στο X-Factor

Σήμερα στις 9 στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ξεκινάει η 3η έκδοση του talent show Χ-Factor.
Ένα Μοσχατιώτικο συγκρότημα, οι Revolt, συμμετέχουν στο φετινό παιχνίδι. Οι Revolt. Ας δούμε τι γράφεται γι'αυτούς στην παρουσίαση των συμμετεχόντων.

REVOLT

Είναι μαζί 6-7 χρόνια. Στην αρχή ήταν 3 άτομα, όμως για το «X Factor» απέκτησαν άλλα δύο μέλη: τον μπασίστα και τον ντράμερ. Τραγουδούν ξένο ροκ. Έχουν παίξει σε ροκ μουσικές σκηνές όπως το "Όνομα του Ρόδου" και η "Αρχιτεκτονική."

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΠΑΣ Γεννήθηκε στις 16/12/1992. Είναι 17 ετών και ανήκει στο ζώδιο του Τοξότη. Παίζει μπάσο και κάνει φωνητικά. Ζει στο Μοσχάτο. Έκανε μαθήματα κιθάρας και μπάσου για 2 χρόνια κι έπειτα συνέχισε μόνος του. Αγαπημένοι του τραγουδιστές είναι ο Eddie Vedder και οι Pearl Jam. Θα ήθελε οπωσδήποτε στα live του «X Factor» να παίξουν ένα τραγούδι των «Rage Against The Machine».

Χόμπι του είναι το motocross, το snowboard, το γυμναστήριο και η ιστιοπλοΐα. Μαζί με τον ντράμερ ( Κωνσταντίνο Σουβατζηδάκη), ήταν μέλη του γκρουπ "Minor X", με το οποίο έχουν κάνει διάφορες εμφανίσεις και έχουν παίξει στο Mad Day Live. Μάλιστα, πριν από ένα χρόνο κέρδισαν την πρώτη θέση σε ένα διαγωνισμό για μπάντες στο Μοσχάτο.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΟΥΒΑΤΖΗΔΑΚΗΣ Γεννήθηκε στις 31/03/1992. Είναι 18,5 ετών και ανήκει στο ζώδιο του Κριού. Είναι ντράμερ και ζει στο Μοσχάτο. Αγαπημένοι του τραγουδιστές είναι ο Bon Jovi και ο Eddie Vedder. Το τραγούδι που θα ήθελε οπωσδήποτε να παίξει στα live του «X Factor» είναι το "Supermassive Black Hole" των Muse.

Χόμπι του είναι το μπάσκετ. Έπαιζε 5 χρόνια στην «Ελευθερία» Μοσχάτου. Έχει κάνει μαθήματα ντραμς σε ωδείο μόνο για 2 μήνες. Συνέχισε αυτοδίδακτος. Με τον μπασίστα (Μιχάλη Παππά) ήταν στο συγκρότημα "Minor X", με το οποίο έχουν κάνει διάφορες εμφανίσεις και έχουν παίξει στο Mad Day Live. Μάλιστα, πριν από ένα χρόνο κέρδισαν την πρώτη θέση σε ένα διαγωνισμό για μπάντες στο Μοσχάτο. To «X Factor» είναι γι' αυτόν μια μεγάλη ευκαιρία.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΠΑΣ Γεννήθηκε στις 28/09/1989. Είναι 21 ετών, Ζυγός στο ζώδιο και ξάδελφος του Μιχάλη Παππά. Ζει στο Μοσχάτο. Αγαπημένοι του τραγουδιστές είναι ο Eddie Vedder και ο Chris Cornell. Το τραγούδι που θα ήθελε οπωσδήποτε να παίξουν σε ένα από τα live του «X Factor» είναι το "Alive" των Pearl Jam. Σπουδάζει στην σχολή Καλών Τεχνών στα Γιάννενα. Χόμπι του είναι το σκι. Από 15 ετών ήταν μέλος σε διάφορα συγκροτήματα, με τα οποία έκανε εμφανίσεις σε ροκ σκηνές και φεστιβάλ. Πήγε σε μουσικό σχολείο, όπου έμαθε να παίζει πιάνο, κιθάρα και βιολί. Το «X Factor» είναι γι αυτόν η μεγαλύτερη ευκαιρία που του έχει δοθεί έως τώρα.

Στο συγκρότημα συμμετέχουν και οι Γιάννης Καραχάλιος και Άντυ Λανή, που ζουν στον Αγ. Δημήτριο.

Εμείς του ευχόμαστε καλή επιτυχία

πηγή: Moschato-Live!