Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Email Αναγνώστη:Το τελευταίο μήνα όλο το Μοσχάτο γνωρίζει για τις έγχρωμες Ιερόδουλες

Αναγνώστης μας απέστειλε email και φωτογραφίες με τις Ιερόδουλες στο Μοσχάτο. Το δημοσιεύουμε αυτούσιο:

Το τελευταίο μήνα σχεδόν όλο το Μοσχάτο γνωρίζει ότι στην περιοχή του Μοσχάτου και πιο συγκεκριμένα στην οδό Καποδιστρίου και λεωφ Ποσειδώνος (δίπλα στο κλειστό γυμναστήριο Μοσχάτου αλλά και το Γυμνάσιο) γίνετε πιάτσα από έγχρωμες ιερόδουλες.
Δεν ξέρω εάν γνωρίζει η Δημοτική αρχή και η αστυνομία το συγκεκριμένο θέμα . 
Είμαι κάτοικος της συγκεκριμένης περιοχής και μετά τις 3:00 π.μ βλέπουμε live σεξ από τα μπαλκόνια μας.
Μπορεί να σας φαίνεται γελοίο αλλά θεωρώ ότι είναι αρκετά ανησυχητικό.
Οι Ιερόδουλες έρχονται με ταξί συνήθως.

Πριν μία εβδομάδα όμως είδα και κάποιους μελαμψούς σαν μπράβους να τις επισκέπτονται και να φεύγουν γρήγορα.
Εμείς έχουμε γίνει παρατηρητήριο στην οδό Καποδιστρίου. Θα ήθελα να δημοσιευθούν κάποιες φωτογραφίες που σας στέλνω μήπως και με αυτόν το τρόπο ακουστεί το θέμα και πιο ψηλά.
Ευχαριστώ

Σταμάτης Κραουνάκης και Σπείρα Σπείρα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στον Ταύρο

Για μία μέρα μετά αναβάλλεται η πρεμιέρα του νέου project του Σταμάτη Κραουνάκη και της ομάδας του ''Σπείρα - Σπείρα''. Το ''Αριστοφάνους 11'', ένα ψηφιδωτό των αριστοφανικών κωμωδιών με επίκεντρο τα χορικά τους, ''ανεβαίνει'' από τις 16 Ιουνίου...

''Αριστοφάνους 11''... Έως τις 25 Ιουνίου στο Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Ένας νέος χώρος στις εγκαταστάσεις του ''Ελληνικού Κόσμου'' στην Πειραιώς, που εγκαινιάζεται με τη νέα παραγωγή της ''Σπείρας''.

Είκοσι εξαιρετικοί νέοι άνεργοι καλλιτέχνες τραγουδούν, πειράζονται, θυμώνουν, αγριεύουν, ουρλιάζουν και προσεύχονται, ραπάρουν, σοκάρουν και ροκάρουν με χορικά και τραγούδια από τις έντεκα αριστοφανικές κωμωδίες.

Η ενωτική γραμμή για τα έντεκα αυτά έργα είναι ο πόλεμος, κατά τη διάρκεια του οποίου η κωμωδία αναλαμβάνει τα ηνία για να μαρτυρήσει, να διακωμωδήσει και να προβληματίσει. Κυρίως όμως για να αφήσει εξαιρετικά «σπαράγματα» για την ομορφιά και το πώς τα συμφέροντα πάντα κατάφερναν να τη χαλάσουν!

Η παράσταση έχει μουσικό χαρακτήρα. Μαζί με τα όργανα, η μουσική θα παράγεται από τα σώματα και τα λαρύγγια, όλα στην αρχέτυπη μορφή τους, με έντονο το διονυσιακό στοιχείο. Τα λυρικά μέρη και ο ήχος είναι σύγχρονος, του 21ου αιώνα, βασίζονται όμως στους αρχαίους μουσικούς δρόμους, στην πηγή του δημοτικού και λαϊκού τραγουδιού αλλά και στη βυζαντινή μελωδία.

Η γενική δοκιμή θα πραγματοποιηθεί στις 15/6/2011, με την τιμή των 5 ευρώ για τη σπουδάζουσα νεολαία και τους σπουδαστές ωδείων και δραματικών σχολών.

Στόχος είναι η παράσταση να ταξιδέψει όπου υπάρχει Ελλάδα αλλά κι εκεί που μπορεί να δημιουργήσει κανείς εστίες επαφής με τον πολιτισμό μας.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗ

«Μελετάω για χρόνια τον Αριστοφάνη και πέρυσι μελέτησα ως Δικαιόπολις και τον κεντρικό άξονα των κωμωδιών του, τον πρωταγωνιστή. Παρ’ όλα αυτά το διαχρονικό ποιητικό στοιχείο –το μέλος– είναι τα μέρη των χορών.

Με σύμβουλο, μεταφραστή και συνεργάτη τον Κώστα Γεωργουσόπουλο, με τους δόκιμους και απόλυτα επιτυχημένους στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου (“Λυσιστράτη”, “Πλούτος”) και με συνδετικά κείμενα δικά μου και της ομάδας που φέρνουν το τότε στο τώρα, με ξεκαρδιστικές σκηνές και ενσταντανέ, έχουμε ανάγκη να μιλήσουμε και να μη μένουμε απαθείς. Αυτό είναι το “χρέος” της κωμωδίας. Στον καιρό, την πολιτική και την απαίτηση να είναι η τέχνη το όπλο της αντίστασης στον εθνικό φόβο και την κατάθλιψη».

Οι συντελεστές:

Μετάφραση, στίχοι, δραματουργικός σύμβουλος: Κώστας Γεωργουσόπουλος
Στίχοι («Λυσιστράτη», «Πλούτος»): Λίνα Νικολακοπούλου
Κείμενα, στίχοι, διδασκαλία: Σταμάτης Κραουνάκης
Σκηνικό: Μανόλης Παντελιδάκης
Χορογραφία, κίνηση: Φωκάς Ευαγγελινός
Χορογραφία, κίνηση: Τατιάνα Μύρκου
Κοστούμια: Έβελυν Σιούπη
Συνεργάτης ενδυματολόγου: Πάνος Απέργης
Ήχος: Δημήτρης Μουρλάς
Φωτισμοί: Απόστολος Στράντζαλης
Artwork: Φώτης Πεχλιβανίδης

Ακούγονται συνθέσεις των: Bauhaus, Σταμάτη Κραουνάκη, Άρη Βλάχου, Κώστα Μπαλταζάνη

Μουσική διδασκαλία: Άρης Βλάχος, Άννα Λάκη
Μουσική διεύθυνση, πλήκτρα: Άρης Βλάχος
Ακορντεόν: Άννα Λάκη
Κρουστά: Σοφία Κακουλίδου

Σπείρα Σπείρα οι: Αθηνά Αφαλίδου, Χρήστος Γεροντίδης, Αργυρώ Καπαρού, Τζέρομ Καλούτα, Μαρία Κοσκινά, Τερέζα Κρητικού, Χρήστος Μουστάκας, Κώστας Μπουγιώτης, Γιώργος Στιβανάκης

Άλλες δημοκρατικές δυνάμεις οι: Χρυσούλα Αλεξίου, Χρήστος Ασλανίδης, Σταύρος Βολκός, Μυρσίνη Δόξα, Θοδωρής Ελευθεριάδης, Βαγγέλης Κρανιώτης, Θανάσης Καραθανάσης, Μάνος Καρδαράς, Ζωή Κυριακίδου, Λούσα Μαρσέλου, Βασίλης Παπαγεωργίου, Μαρία Ορφανού, Πολυξένη Σάββα

Έκτακτες συμμετοχές: Αγλαΐα Παππά, Βασίλης Βασιλάκης,Σταμάτης Κραουνάκης και άλλες εκπλήξεις...

Aπό Πέμπτη 16 Ιουνίου έως Σάββατο 25 Ιουνίου 2011
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 16-25 Ιουνίου στις 9.30 μ.μ.

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά

Eισιτήρια: 15 ευρώ γενική είσοδος, 10 ευρώ νεανικό (έως 26 ετών)
Κατά τη διάρκεια των παραστάσεων θα επιτρέπονται το κάπνισμα, το ποτό και τα εδέσματα.

ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

ΑΙΘΡΙΟ του Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος
Τηλ. 212 254 0316
www.theatron254.gr

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
«ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0316

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.theatron254.gr
Τηλεφωνικά στο 212 254 0316 με χρέωση πιστωτικής κάρτας
Στα καταστήματα Public

Η εταιρεία θεάτρου Χ-ACT παρουσιάζει στον Ταύρο το ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ’

Η πρωτοποριακή τεχνική υποκριτικής του Ντέιβιντ Μάμετ, που ονομάζεται «Πρακτική Αισθητική», διδάσκεται στη χώρα μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Η προσπάθειά μας αυτή ξεκίνησε με στόχο να δημιουργήσει για τους μαθητευόμενους ηθοποιούς ένα σαφές πλαίσιο συγκεκριμένων και συνειδητών εργαλείων που να στηρίζει μια ολοκληρωμένη υποκριτική λειτουργία.

Η σύσταση της ομάδας μας, της ομάδας ‘X-ACT’, ήταν το επόμενο βήμα αυτής της πορείας. Προορισμός της είναι η έρευνα πάνω στην υποκριτική αλλά και η εφαρμογή της «Πρακτικής Αισθητικής» στην Ελληνική θεατρική τέχνη, όχι με όρους επιφανειακούς και εύκολου εντυπωσιασμού, αλλά με συνεχή και ενδελεχή μελέτη των συστατικών της στοιχείων.

Η εναρκτήρια παραγωγή της ομάδας μας φέρει τον τίτλο ‘ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ’.

Το μονόπρακτο του Αύγουστου Στρίντμπεργκ «Μητρική Αγάπη» καταλαμβάνει το πρώτο μέρος της παράστασης ενώ το δεύτερο μέρος ξεκινά με ένα μικρό κείμενο-έκπληξη της Τίνας Βασιλοπούλου με τίτλο «Τα Κοστούμια» και κλείνει με το μονόπρακτο του Α.Στρίντμπεργκ «Η Πιο Δυνατή».

Η παράσταση μιλάει για το πόσο οπλισμένες ή αφοπλισμένες είναι οι γυναίκες στον αγώνα τους να κατακτήσουν την προσωπική τους ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια, να ενηλικιωθούν, να βρουν την ιδανική αγάπη. «Κόρη», «μητέρα», «σύζυγος», «ερωμένη», «φίλη» - συγκρούονται τόσο μεταξύ τους όσο και με τον ίδιο τους τον εαυτό στην προσπάθειά τους να ανακτήσουν την ακρωτηριασμένη τους οντότητα - ταυτότητα.

Καθημερινά στις 21:30 έως και τις 21 Ιουνίου ( ΕΚΤΟΣ Τετάρτης 15 Ιουνίου 2011 λόγω απεργίας ΣΕΗ )

Αίθουσα: Black Box

Εισιτήρια:Κανονικό: €10, Φοιτητικό/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων & Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/ ΑμΕΑ: €8, Ατέλεια για Μέλη Σ.Ε.Η/ Φοιτητές Δραματικών Σχολών/ Θεατρολόγους: €5

Διεύθυνση: Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα
Πληροφορίες Ιδρύματος 210-3418550
ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Γιορτή αποφοίτησης των μαθητών του 3ου Γυμνασίου Μοσχάτου την Τετάρτη 15/6