Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Του ζήτησαν ειδικό τέλος 16.000 ευρώ στον Ταύρο για μια αποθήκη 192 τ.μ.

Απίστευτη ιστορία φορολογικής τρέλας για έναν συμπολίτης μας από τον Ταύρο με τη ΔΕΗ να υπολογίζει ένα υπαίθριο παρκινγκ σαν στεγασμένο ηλεκτροδοτούμενο χώρο. 

Με το στόμα ανοικτό έμεινε ο «Α.Μ», ιδιοκτήτης μεταφορικής εταιρείας στον Ταύρο όταν άνοιξε τον φάκελο με τον λογαριασμό της ΔΕΗ.


Ούτε λίγο, ούτε πολύ...


το ελληνικό δημόσιο του ζητάει να πληρώσει χαράτσι 16.000 ευρώ(!) για το ειδικό τέλος ακινήτων για την επαγγελματική του εγκατάσταση.

 
Μην βιαστείτε να σκεφτείτε ότι η εταιρεία του κ. Α.Μ εδρεύει σε μέγαρο. Μια ισόγεια αποθήκη 192 τ.μ στον Ταύρο ηλεκτροδοτεί ο επιχειρηματίας. 

Είχε όμως την ατυχία, η αποθήκη αυτή να βρίσκεται σε μια έκταση τεσσάρων στρεμμάτων η οποία χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης για τα αυτοκίνητα της μεταφορικής.


Η ΔΕΗ θεώρησε την έκταση του πάρκινγκ ως στεγασμένο ηλεκτροδοτούμενο χώρο και επέβαλε τον φόρο: 4.000 τετραγωνικά επί τέσσερα ευρώ το τετραγωνικό: 16.000 ευρώ καταβλητέο σε δύο δόσεις. 


Ο «Α.Μ» θα είναι ένας από τους χιλιάδες που θα χρειαστεί να τρέξουν για να αποδείξουν το αυταπόδεικτο.


Το βέβαιο είναι ότι θα ταλαιπωρηθεί ενώ δεν αποκλείεται να χρειαστεί να πληρώσει τις 16.000 ευρώ για να μην του κόψουν το ρεύμα. Στη συνέχεια, θα μπει στην ουρά των πολιτών που περιμένουν να πάρουν πίσω τα λεφτά τους –περίπου 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ στο σύνολο- από το Ελληνικό Δημόσιο.


Η ιστορία φορολογικής τρέλας του «Α.Μ» (ο οποίος κατέφυγε στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων για να βρει άκρη) είναι μια από τις χιλιάδες που εκτυλίσσονται καθημερινά είτε στα γραφεία της ΔΕΗ, είτε στα γραφεία της εφορίας. 


Η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλει έναν φόρο στηριζόμενη στη βάση δεδομένων με την οποία υπολογίζεται το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, αποδεικνύεται καταστροφική. 


Πλέον έρχονται στο φως λάθη και παραλείψεις δεκαετιών στις οποίες μέχρι σήμερα δεν έδινε κανείς σημασία.


Στην περίπτωση του «Α.Μ» είναι ξεκάθαρο το τι έχει συμβεί. Ενώ το συμβόλαιο αναφέρει ότι το ακίνητο πρόκειται για «οικόπεδο επιφάνειας 4.000 τ.μ με ισόγεια αποθήκη επιφάνειας 192 τ.μ» στον λογαριασμό της ΔΕΗ πέρασε ως στεγασμένη επιφάνεια τα 4.000 τετραγωνικά. Όμως, αυτόματη διαδικασία διόρθωσης του λάθους δεν υπάρχει.


Και ο απαραίτητος Γολγοθάς…

Με τον Γιώργο Μαρτάκο στον πάγκο της θα πορευθεί η Θύελλα Μοσχάτου

Με τον Γιώργο Μαρτάκο στον πάγκο της θα πορευθεί η Θύελλα Μοσχάτου, στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος.

Ο εν λόγω προπονητής, έχει εργαστεί στο παρελθόν στον σύλλογο του Μοσχάτου και επέστρεψε σε αυτόν, μετά την παραίτηση που υπέβαλλε ο Παύλος Κόκκοτος στις αρχές της εβδομάδας.

Ο Μαρτάκος, φιλοδοξεί να ανασυντάξει την Θύελλα και να την οδηγήσει στις επιτυχίες, διαγράφοντας μια επιτυχημένη πορεία στο πρωτάθλημα.

Ενημέρωση - εκπαίδευση την Κυριακή στον Ταύρο σε θέματα Πολιτικής Προστασίας

Ο Πρόεδρος και το ΔΣ της RSF Hellas - Εθελοντική Ομάδα Τηλεπικοινωνιών και Διάσωσης σας προσκαλούν,

την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011 στις 19:00, 

στην παρουσίαση με αντικείμενο την συμμετοχή μας και τα διδάγματα της "Διεθνούς Άσκησης Τσουνάμι- ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2011", του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και της ΓΓΠΠ.
 

Η παρουσίαση  θα  πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα 7 των Δημοτικών Σφαγείων (Πειραιώς και Επταλόφου  στον Ταύρο , πλησίον του παλαιού Δημαρχείου Ταύρου).

Η παρουσίαση έχει ως στόχο την ενημέρωση- εκπαίδευση μελών συνεργαζόμενων ομάδων, αλλά και την ενημέρωση  τοπικών φορέων εμπλεκόμενων σε θέματα Πολιτική Προστασίας.

Τηλ.  2122130112 (9:30-18:30) fax: 212 2130113

Ανακοίνωση Μεσοποταμίας Μοσχάτου για το Χαράτσι της ΔΕΗ


 ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

ΒΗΜΑ 1ο : Πηγαίνουμε σε ΑΤΜ «μεγάλης» τράπεζας (μεγάλη = που θα είναι συμβεβλημένη με τις ΔΕΚΟ), με το λογαριασμό της ΔΕΗ ή με τον 12 ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής, ο οποίος αναφέρεται στο λογαριασμό του ρεύματος (στη σελίδα 2/2). Εννοείται, ότι στην τράπεζα που θα επιλέξουμε διατηρούμε τραπεζικό λογαριασμό «συνδεδεμένο» με την κάρτα μας.

ΒΗΜΑ 2ο :Ακολουθούμε τις οδηγίες του μηχανήματος, δηλαδή: συνδεόμαστε με το ΑΤΜ, επιλέγουμε «άλλες συναλλαγές», «πληρωμές ΔΕΚΟ», «ΔΕΗ», πληκτρολογούμε τον «κωδικό ηλεκτρονικής συναλλαγής» κι' εκεί, που θα μας ζητηθεί, να ορίσουμε το ποσόν πληρωμής, πληκτρολογούμε μόνον το άθροισμα «Α Β» του λογαριασμού. Παίρνετε την απόδειξή σας κι' έτσι, έχετε τακτοποιήσει την οικονομική μας υποχρέωση προς τη ΔΕΗ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εξοφλούμε το λογαριασμό μόνο μέσω ΑΤΜ και όχι «εισπρακτικής μηχανής». Γιατί στα ΕΛΤΑ η.εισπρακτική μηχανή, στην οποία εξοφλούνται οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ «σκανάρει-διαβάζει» το λογαριασμό και, δεν επιτρέπει «μερική» εξόφληση του, δηλαδή, ή θα πληρωθεί το σύνολο του λογαριασμού (άρα και το χαράτσι) ή τίποτα. Επιπλέον, όσοι εξοφλούν τη ΔΕΗ με πάγια εντολή χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού , θα πρέπει να την ανακαλέσουν, προσωρινά τουλάχιστον, μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα με το χαράτσι.

Σε περίπτωση που εκμισθώνετε κατοικία σε τρίτο, ανεξάρτητα από το εάν η παροχή του ρεύματος είναι στο δικό σας όνομα ή σε αυτό του μισθωτή (ενοικιαστή), κάνετε το εξής:

α) επισημαίνετε εγκαίρως στον ενοικιαστή σας, να μην πληρώσει κανένα λογαριασμό της ΔΕΗ, που θα περιέχει το χαράτσι,

β) του ζητάτε να σας δώσει τον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής καθώς και το ποσόν που αφορά τις χρεώσεις «Α» και «Β» του λογαριασμού. Εξοφλείτε κανονικά το λογαριασμό, όπως αναφέρθηκε παραπάνω (βλ. 2 & 3) και ζητάτε από τον ενοικιαστή σας, να σας καταβάλει με το επόμενο μίσθωμα και το ποσόν που καταβάλατε εσείς, για δικό του λογαριασμό, στη ΔΕΗ.


ΒΗΜΑ 3ο: Φωτοτυπούμε τον λογαριασμό της ΔΕΗ , την απόδειξη  πληρωμής και την ταυτότητα μας και τα πηγαίνουμε (μαζί με τα πρωτότυπα στον Δήμο Μοσχάτου Ταύρου (Τηλ.. 2132019600). 
 
ΒΗΜΑ 4ο: Το τελευταίο και σημαντικότερα βήμα: ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ
ΜΑΖΙΓιατί όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είναι εύκολο  να κόψουν το ρεύμα σε ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, σε μια συνοικία ή  σε μια ολόκληρη πόλη που αντιστέκεται!!!

ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ:  Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου αποφάσισε ομόφωνα να σταθεί στο πλευρά των δημοτών του που δεν θα πληρώσουν το χαράτσι και να μην επιτρέψει να στερηθούν οι κάτοικοι το αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΫΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Ομάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης της
Κίνησης Πολιτών «ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ»
Θα μας βρείτε κάθε Τρίτη 9 έως 11 μμ, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο, τηλ. 6939301718
Email:mesopotamiatx@gmail.com                                  www.mesopotamia.gr,

Εκτος ανακοίνωσης Μεσοποταμίας 

Να σημειώσουμε εδώ οτι έβγαλε ανακοίνωση και ο Δήμος Μοσχάτου Ταύρου για το Θέμα:

ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ...

Μέρα μνήμης και τιμής η σημερινή και ταυτόχρονα αυτοκριτικής και απολογισμού για τον καθένα μας και πολύ περισσότερο για αυτούς που κατέχουν «δημοκρατικές» καρέκλες εξουσίας…..

«Εδώ Πολυτεχνείο 37 χρόνια μετά», συμπληρώνονται σήμερα  από το ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου και οι μνήμες της κορυφαίας αυτής περιόδου της σύγχρονης ιστορίας μας προκαλούν ρίγη συγκίνησης ακόμη και σήμερα….




Δείτε ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ του Π. Βούλγαρη που δείχνει όλο το Χρονικό της Δικτατορίας 1967-1974