Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Ανακοίνωση συνεργασίας με το blog Φωστήρας Ταύρος

Όπως και το blog του Φωστήρα Ταύρου ανακοίνωσε με άρθρο του την συνεργασία μας. Έτσι και εμείς με την σειρά μας, Θέλουμε να το ευχαριστήσουμε και να ευχηθούμε καλή αρχή στο νέο μας ξεκίνημα.

Το Μοσχάτο Ταύρος Life που πάντα είναι ανοικτό σε συνεργασίες, με γνώμονα πάντα το όφελος των Δημοτών Μοσχάτου και Ταύρου, Ανακοινώνει την συνεργασία με το Φωστήρας Ταύρος  για μεγαλύτερη ενημέρωση σε θέματα που αφορούν τον Δήμο μας.

Το Μοσχάτο Ταύρος Life  θα συνεχίσει το άνοιγμα, για μια πλήρη ηλεκτρονική εφημερίδα, πάντα για τοπικά θέματα του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου.

"Μαύρα γράμματα σε άσπρο φόντο" Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στον Ταύρο

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί μια Παράσταση βασισμένη στην πραγματική ιστορία για την ανθρώπινη δύναμη, την αισιοδοξία και την θέληση για ζωή.

«Είμαι ήρωας. Είναι πολύ εύκολο να είσαι ήρωας. Όταν δεν έχεις χέρια ούτε πόδια - ή είσαι ήρωας ή είσαι νεκρός.

Όταν δεν έχεις γονείς - βασίσου στα χέρια ή στα πόδια σου.
Και να είσαι ήρωας.

Όταν δεν έχεις ούτε χέρια ούτε πόδια και (εκτός απο όλα αυτά) κατάφερες να έρθεις στον κόσμο αυτό και ορφανός - τέρμα. Έίσαι καταδικασμένος να είσαι ήρωας μέχρι το τέλος της ζωής σου.
Αλλιώς ψόφα.

Είμαι ήρωας. Απλώς δεν έχω άλλη επιλογή».

Ο Ρουμπέν γεννήθηκε στην πρώην Σοβιετική Ένωση από μητέρα -κόρη του Γενικού Γραμματέα του Κομμουνιστικού κόμματος της Ισπανίας-. Εξαιτίας ιατρικού λάθους έμεινε παράλυτος. Λέγοντας στην μητέρα του ότι το παιδί πέθανε τον έβαλαν στο ορφανοτροφείο για ανάπηρους. Ήταν καταδικασμένος...όμως πολέμησε. Πολέμησε για τη ζωή του...για την αξιοπρέπειά του... για το δικαίωμα να παραμένει άνθρωπος. Ξεπέρασε προκαταλήψεις και διέσχισε τα σύνορα. Συνάντησε πολλούς ανθρώπους στο ορφανοτροφείο που έχουν μείνει στην μνήμη του και έγιναν ήρωες του έργου "Μαύρα γράμματα σε άσπρο φόντο".

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

Διεύθυνση: Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα
Πληροφορίες Ιδρύματος 210-3418550

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Σερβιτόρα ζητείται για μερική απασχόληση στο Μοσχάτο

ΣΕΡΒΙΤΟΡΑ για σέρβις και μπουφέ ζητείται από cafe, περιοχή Μοσχάτο, μερική απασχόληση 6977/ 60275 4 09.00 - 17.00

Περιοχή: Μοσχάτο

Αγγελία Ιδιώτη
6977/ 602754

Νίκη του Φωστήρα επί του Άγιαξ στην γειτονιά, έχασε βαθμούς το Μοσχάτο

Ο Φωστήρας απέδειξε στην γειτονιά του Ταύρου, ότι είναι το μεγάλο αφεντικό και δίκαια έφτασε στην νίκη απέναντι στον μαχητικό Άγιαξ Ταύρου που για περίπου μία ώρα, έπαιζε με 10 παίχτες, μετά και την αποβολή του Μπουρελάκου με δεύτερη κίτρινη μόλις στο 32'.

Ό Άγιαξ Ταύρου προσπάθησε αλλά σε μια έδρα όπως του Φωστήρα και με παίχτη λιγότερο είναι δύσκολο να πάρεις βαθμό. Το σκορ άνοιξε για τον Φωστήρα ο Τσουμάνης στο 21' και ο Πετρίτσης στο 41’ διαμόρφωσε το τελικό, Φώστήρας Ταύρου – Άγιαξ Ταύρου 2-0.

Δεν εκμεταλλεύτηκε έδρα και κόσμο ο ΑΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ και έμεινε ισόπαλος 0 -0 με τον ΑΗΤΤΗΤΟ ΣΠΑΤΩΝ. Χωρίς να αποδώσει καλό ποδόσφαιρο είχε τον έλεγχο του αγώνα στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και έδειχνε ότι μπορούσε εύκολα ή δύσκολα να πάρει τους 3 πολύτιμους βαθμούς . Α.Ο Μοσχάτου - Αήττητος Σπατών  0 -0

Μυστήριο παραμένει η ταυτότητα του ανθρώπου που βρέθηκε νεκρός στον Ταύρο από το απορριμματοφόρο

Στην αρχή πίστεψαν ότι ήταν ο Βαγγέλης.Σύντομα διαπίστωσαν ότι τους ήταν άγνωστος.Αργότερα «βαφτίστηκε» ως «1155».Αυτός είναι ο κωδικός αριθμός τουόσο περιμένει στα ψυγεία του νεκροτομείου Πειραιά κάποιον να τον αναγνωρίσει.Ο «άστεγος», «Βαγγέλης» ή απλώς «1155»είναι ο χαμένος ήρωας της καθημερινότητάς μας. Αυτός που βρέθηκε στον κάδο σκουπιδιών και από εκεί στις δαγκάνες του απορριμματοφόρου.

Στην οδό Παναγίτσας Πλατάνας στον Ταύρο όλα μοιάζουν φυσιολογικά τις εργάσιμες ημέρες. Οι βιοτεχνίες της περιοχής λειτουργούν κανονικά, μεγάλα και μικρά φορτηγά περνούν διαρκώς από την κεντρική λεωφόρο Ειρήνης, ενώ οι πρώτοι πελάτες κάνουν γύρω στο μεσημέρι την εμφάνισή τους στο μοναδικό εστιατόριο. Στον αριθμό 6, απέναντι από μια βιοτεχνία, τέσσερις κάδοι απορριμμάτων μοιάζουν συνηθισμένοι. Ενας από αυτούς κρύβει το μεγάλο μυστικό. Πώς βρέθηκε εντός του ο άντρας που βρήκε τραγικό θάνατο μέσα στο απορριμματοφόρο του Δήμου Ταύρου τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Οκτωβρίου;

Εμφανίστηκε λίγες ημέρες μετά

Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει την ταυτότητά του. Ο άστεγος που όλοι αρχικά νόμισαν νεκρό επανεμφανίστηκε λίγες ημέρες μετά. Την ίδια στιγμή κανένας δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν το αγνώστου ταυτότητας θύμα μπήκε από μόνο του μέσα στον κάδο για να προφυλαχθεί από το κρύο ή αν κάποιοι τον έριξαν εκεί, ίσως και μετά από ξυλοδαρμό. «Δεν είναι βέβαιο ότι πρόκειται για άστεγο» λένε οι αστυνομικοί. «Εδει χνε καθαρός και όχι παραμελημένος. Για παράδειγμα, τα νύχια του ήταν καθαρά» συμπληρώνει ο ιατροδικαστής που εξέτασε το πτώμα.

Χαρτιά δεν βρέθηκαν επάνω του. Αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα και από την εξέταση των αποτυπωμάτων του. Αγνωστος μεταξύ αγνώστων. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για τον Βαγγέλη, έναν άστεγο της περιοχής, ο οποίος το προηγούμενο βράδυ είχε βρει καταφύγιο σε έναν κάδο για να προφυλαχθεί από το κρύο.

Γιατί το καπάκι ήταν κλειστό;

Δεν ήταν όμως ο Βαγγέλης αυτός που ξεψύχησε στην πρέσα του απορριμματοφόρου. Ενώ οι περίοικοι τον έκλαψαν, τρεις ημέρες μετά εμφανίστηκε ξανά στην περιοχή, χαρίζοντας χαμόγελα αλλά και προβληματισμό. Χάρηκαν αρκετοί που δεν ήταν αυτός. Προβληματίστηκαν όλοι για το ποιος τελικά σκοτώθηκε. Μακριά γενειάδα με διάσπαρτες άσπρες τρίχες και μακριά, καστανά, μαλλιά ήταν τα χαρακτηριστικά του. Λεπτός, με ανάστημα 1,65 μέτρα. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά κ. Νίκο Καρακούκη πρόκειται για Ελληνα, ηλικίας 45-55 ετών. «Δεν τον είχαμε προσέξει» λένε στη γειτονιά.

Το αν ήταν ανοιχτό ή όχι το καπάκι του κάδου εξετάζεται. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο εργαζόμενοι του Δήμου Ταύρου κατέθεσαν ότι το βρήκαν κλειστό. Ωστόσο ο κ. Καρακούκης θέτει το απλό ερώτημα: «Γιατί να κλείσει το καπάκι ο ίδιος κινδυνεύοντας να πεθάνει από έλλειψη αέρα;». Προσθέτει ότι οι άστεγοι έχουν αναπτυγμένο το αίσθημα της αυτοσυντήρησης. Οι αστυνομικοί αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Ακόμη και το κάποιοι άλλοι να τοποθέτησαν τον άγνωστο αναίσθητο μέσα στον κάδο και να έκλεισαν το καπάκι για να πεθάνει από ασφυξία.

Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι υπήρχε μια ουλή στον δεξιό ώμο του από το παρελθόν. Εφερε επίσης τραύματα, τα οποία σύμφωνα με τον κ. Καρακούκη μπορεί να προέρχονται είτε από το σύστημα συμπίεσης των απορριμμάτων είτε όμως και από ξυλοδαρμό.

Ζητήθηκε η εξέταση του οδοντογράμματος. Η ειδική γιατρός κυρία Γεωργία Αγαπητού εντόπισε μέσω αυτής της εξέτασης «διαγναθική ακινητοποίηση». Δηλαδή το θύμα είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στη γνάθο και για κάμποσο καιρό (από μία ημέρα ως οκτώ εβδομάδες) είχε υποστεί ακινητοποίηση σε αυτό το σημείο για να «δέσουν» τα οστά μετά την επέμβαση. Μια τέτοια εγχείρηση γίνεται μόνο σε μεγάλα ιδιωτικά ή δημόσια νοσοκομεία, τα οποία τώρα επισκέπτονται οι αστυνομικοί αναζητώντας στοιχεία για την ταυτότητα του συγκεκριμένου άντρα. Η επέμβαση προσδιορίζεται ότι έγινε πρόσφατα, «μπορεί και πριν από έναν μήνα», όπως λέγεται χαρακτηριστικά. Το τραύμα προέκυψε πιθανόν από χτύπημα. Αρα είχε διαφορές; Μόνο η έρευνα θα δώσει απαντήσεις. Ως τότε ο άγνωστος παραμένει στο νεκροτομείο Πειραιά. Οι υπάλληλοι τον «βάφτισαν». Είναι ο «1155». Ο αριθμός πρωτοκόλλου του φακέλου που έχει ανοίξει για εκείνον...

ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΚΟΜΗ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ

Δύο εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Ταύρου έμελλε να ζήσουν το σοκ του θανάτου του αγνώστου.Ακόμη και σήμερα δεν έχουν ξεπεράσει το σοκ και αποφεύγουν να μιλήσουν σε οποιονδήποτε για ό,τι αντίκρισαν.Σκηνές βαθιά χαραγμένες στο μυαλό τους.Φωνές και ήχοι που ακόμη τους «γδέρνουν» την ψυχή,όπως η κραυγή από τον άγνωστο άντρα όταν άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον θάνατό του.Ο ένας εργάζεται 30 χρόνια στον δήμο,ο άλλος πέντε λιγότερα.Ηξεραν την περιοχή καλά.Κάθε ημέρα μαζεύουν τα απορρίμματα από τη συγκεκριμένη γωνιά.

Στην αρχή πίστεψαν ότι το θύμα ήταν ο Βαγγέλης με βάση τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.Μακριά γενειάδα με άσπρες τρίχες και μακριά μαλλιά.Ο πιο γνωστός από τους τρεις αστέγους που έχει η περιοχή.Τον γνωρίζουν από τα μέσα της δεκαετίας του 1990.Κανένας δεν μπορεί φυσικά να γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των αστέγων.Ούτε καν ο Μάρκος,ο υπάλληλος στην καθαριότητα του Δήμου Ταύρου,ο οποίος τους ξέρει με το μικρό τους όνομα και τους βοηθούσε.

Και αυτός δεν γνώριζε για «νέα άφιξη» αστέγου στην περιοχή όπου έγινε το δυστύχημα.«Ο Ταύρος δεν είναι περιοχή που έχει πρόβλημα με αστέγους» λένε συνάδελφοί του και προσθέτουν ότι εάν επρόκειτο για έναν από αυτούς δεν πρέπει είχε πολύ καιρό στο μέρος.Ισως μόνο λίγες ώρες...

Πολλοί έκλαψαν τον άστεγο Βαγγέλη (αριστερά),αλλά δεν ήταν αυτός που ξεψύχησε από τη δαγκάνα στους κάδους απορριμμάτων στην οδό Παναγίτσας Πλατάνας στον Ταύρο (επάνω)

Πηγή: BHMA

Πρόβλημα με την συγκομιδή σκουπιδιών μέχρι και την Τρίτη στους Δήμους

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, με δυο νέες 24ωρες απεργίες τη Δευτέρα και την Τρίτη, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στους Δήμους.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα γίνει αποκομιδή των σκουπιδιών ούτε τις επόμενες 48 ώρες (σ.σ. οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ είχαν απεργία και την Παρασκευή), πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (νοσοκομεία, λαϊκές αγορές).

Μετά το τέλος συνεδρίασης η Ομοσπονδία των εργαζομένων στους ΟΤΑ κάλεσε όλους του Συλλόγους - μέλη της να προχωρήσουν τη Δευτέρα σε Γενικές Συνελεύσεις για ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων.

Τέλος, καλεί τα μέλη της σε συγκέντρωση την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου και ώρα 10.00 στην Πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία στη συνέχεια προς το υπουργείο Εσωτερικών. Μετά το πέρας της πορείας, αναφέρει ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, θα αποφασιστεί η περεταίρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης, νέο μισθολόγιο, προάσπιση των δικαιωμάτων των συμβασιούχων, κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους όσον αφορά στο εφάπαξ, την επικουρική σύνταξη και την υγειονομική περίθαλψη.

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Δεύτερα 22/11/2010 Στο Μοσχάτο - Ταύρος


8π.μ.-8μ.μ.
ΤΑΥΡΟΣ: ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 25 ( ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΕΙΡΙΑΔΩΝ ΟΠΙΣΘΕΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΑΥΡΟΥ) Τηλ. 210-3475334


8π.μ.-2μ.μ. και 5μ.μ.-8π.μ.
ΜΟΣΧΑΤΟ: ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 6 (ΕΝΑΝΤΙ ΗΣΑΠ)