Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Δεν ψηφίστηκε τελικά σήμερα ο συμπαραστάτης του Δημότη

Με επικρατέστερο όνομα τον Αχιλλέα Μαρκόπουλο που συγκέντρωσε 19 ψήφους τελείωσε η δεύτερη ψηφοφορία σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου. Η Δαλιαράκη πήρε 7 ψήφους η Αλεβίζου 1 και η Παπαθεοδώρου 4, το ΚΚΕ και τις δύο φορές έριξε 2 λευκά. Για να εκλεχθεί ο συμπαραστάτης πρέπει να συγκεντρώσει 22 ψήφους. Η επόμενη ψηφοφορία δεν γνωρίζουμε πότε θα γίνει γιατί θα πρέπει να υπάρξει ερμηνευτική του νόμου από την περιφέρεια.( Η ψηφοφορία ήταν μυστική)

ΤΑ ΣΥΜΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ

Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΟΣ: 1.Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου κ. ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΑΝ.
2. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ.Ντερέκα Αθ.
3.Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων
4.Μέλη Διαπαραταξιακής Επιτροπής
5.Δημοτικούς Συμβούλους Μοσχάτου-Ταύρου

(ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΝΕΜΗΘΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 28ΗΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ)

Η Επιτροπή κατοίκων πιστεύει ότι η πρώτη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής που διεξήχθη την 11/2/2011 , ήταν επιτυχής, έγινε σε πολύ καλό κλίμα και κατέληξε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα και προτάσεις που ωθούν προς τα εμπρός τον αγώνα όλων μας για καθαρό αέρα και καθαρό περιβάλλον.

Δεδομένου ότι δεν τηρήθηκαν πρακτικά, αισθανόμαστε την ανάγκη να συνοψίσουμε τόσο τα συμπεράσματα όσο και τις προτάσεις στις οποίες κατέληξε η διαπαραταξιακή, ώστε να υπάρχουν καταγεγραμμένες και να αποτελέσουν μπούσουλα για τις επόμενες κινήσεις μας.

Τα συμπεράσματα στα οποία καταλήξαμε είναι τα παρακάτω :

1. Τόσο στον καταυλισμό των ROMA όσο και γύρω από αυτόν γίνεται καθημερινά καύση καλωδίων, σκουπιδιών και άλλων υλικών η οποία απειλεί άμεσα την υγεία τόσο των ίδιων των ROMA όσο και των κατοίκων και εργαζομένων του Ταύρου και του Βοτανικού και των άλλων όμορων περιοχών.

2. Μέχρι σήμερα τόσο η Επιτροπή Κατοίκων όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ταύρου κατάφεραν να κρατήσουν μακριά το ρατσισμό και να απορρίψουν λύσεις που θα περιελάμβαναν βίαιη επέμβαση της αστυνομίας. Η τακτική αυτή πρέπει να συνεχιστεί και η λύση να προκύψει μέσα από νόμιμες διαδικασίες και ανθρωπιστική διάθεση απέναντι στους ROMA. Κανείς όμως δεν πρέπει να παρεξηγεί την ανθρωπιστική προσέγγιση του προβλήματος με την συνέχιση της ανομίας που βασιλεύει στον καταυλισμό και στην ευρύτερη περιοχή. Η εφαρμογή του νόμου από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καθίσταται επιτακτική ανάγκη.

3. Η λύση του προβλήματος έχει δυο σκέλη. Το πρώτο σκέλος είναι η επιδίωξη του άμεσου σταματήματος της ίδιας της καύσης και το δεύτερο η μετεγκατάσταση των ROMA σε άλλη περιοχή, σε εφαρμογή της ήδη περατωθείσας μελέτης μετεγκατάστασης που έχει εκπονηθεί από την ΤΕΔΚΝΑ.

4. Ο ηθικός αυτουργός του εγκλήματος είναι τα σκραπατζίδικα που δραστηριοποιούνται όχι μόνο στον Ταύρο, αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή του Ελαιώνα. Ειδικά για τα σκραπατζίδικα του Ταύρου είναι δεδομένο ότι αυτά λειτουργούν παράνομα καθώς η δραστηριότητα αυτή είναι απαγορευμένη σε περιοχή γενικής κατοικίας, ενώ οι Ελεγκτές Περιβάλλοντος έχουν εντοπίσει σωρεία παραβάσεων που επιβάλλουν το άμεσο σφράγισμά τους.

5. Μια νέα διάσταση του προβλήματος είναι ότι κοντά στον καταυλισμό υπάρχει ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στο οποίο υπάρχουν βαρέλια με επικίνδυνα χημικά απόβλητα Οι ROMA του καταυλισμού αδειάζουν τα χημικά απόβλητα από τα βαρέλια προκειμένου να πάρουν τα άδεια βαρέλια και να τα πουλήσουν. Αυτό σύμφωνα με τον Επιθεωρητή Περιβάλλοντος κ. Μέρκο αποτελεί το μια τοξική βόμβα για τον Ταύρο και τις γύρω περιοχές οι οποίες κινδυνεύουν να μετατραπούν σε Τσέρνομπιλ της Ελλάδας.

Οι προτάσεις που ακούστηκαν και έγιναν δεκτές από τη διαπαραταξιακή για δράση στο προσεχές διάστημα είναι οι παρακάτω :

1. Συνάντηση του Δημάρχου μας με το Δήμαρχο Αθηναίων κ. Καμίνη προκειμένου να συζητήσουν και να καταλήξουν σε λύσεις που θα αποτρέπουν την καύση. Να τεθεί στον κ. Καμίνη η πρόταση που ο ίδιος είχε κάνει με την ιδιότητά του ως Συνήγορος του Πολίτη, για αγορά από τους ROMA των προς ανακύκλωση υλικών από εταιρεία ανακύκλωσης σε συμφέρουσα τιμή, ώστε να μην αναγκάζονται να τα καίνε. Πρέπει επίσης να ζητηθεί από το Δήμαρχο Αθηναίων ο καθαρισμός του χώρου ώστε να μην αναγκάζονται οι ROMA να καίνε τα σκουπίδια προκειμένου να απαλλαγούν από αυτά. Επίσης να τεθεί το θέμα του εγκαταλελειμμένου εργοστασίου.

2. Τα όσα θα προκύψουν από την ανωτέρω συνάντηση να τεθούν ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας προκειμένου να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις που θα υλοποιηθούν από το Δήμο Αθηναίων. Πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας να κατανοήσει ότι ο Δήμος Αθηναίων είναι υποχρεωμένος να δώσει λύσεις στο πρόβλημα.

3. Κλείσιμο όλων των σκραπατζίδικων που λειτουργούν στα όρια του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου (και όχι μόνο) και περιφρούρηση ώστε να μην ξανανοίξουν αυθαίρετα.

4. Η Νομική Υπηρεσία του Δήμου να αντιμετωπίσει με ιδιαίτερη προσοχή τις αιτήσεις ακύρωσης της σφράγισης των σκραπατζήδων και εκκρεμούν στα Διοικητικά Δικαστήρια, τις οποίες πρέπει να κερδίσει ο Δήμος πάση θυσία.

5. Πρέπει να επιδιωχθεί σύσκεψη όλων των συναρμόδιων φορέων που σχετίζονται με το θέμα, Υπουργείο Εσωτερικών, ΥΠΕΚΑ, Περιφέρεια Αττικής, ΤΕΔΚΝΑ, Δήμος Αθηναίων, Ελληνική Αστυνομία, Επιθεωρητές Περιβάλλοντος.

6. Να ζητηθεί από την αστυνομία να κάνει συστηματικούς ελέγχους πέριξ του καταυλισμού ώστε να αποτραπεί η είσοδος στον καταυλισμό υλικών που προορίζονται για καύση.

7. Επαφή με το Δημόκριτο προκειμένου να γίνουν μετρήσεις των ατμοσφαιρικών ρύπων.

8. Επαφή με το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να πραγματοποιηθεί υγειονομική μελέτη στα πρότυπα της μελέτης που διεξήχθη στην περιοχή του Ασωπού.

9. Η διαπαραταξιακή θα συνεδριάσει ξανά μετά από ένα μήνα για να ελέγξει πόσο προχώρησαν τα παραπάνω και να επαναπροσδιορίσει τη δράση της.

Όλα τα παραπάνω όμως αποτελούν κενό γράμμα αν δεν επικυρωθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο. Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να συνεδριάσει το συντομότερο δυνατό και να πάρει απόφαση υιοθέτησης των παραπάνω προτάσεων καθώς τη μεθεπόμενη εβδομάδα συμπληρώνεται ένας μήνας από την πρώτη σύσκεψη της διαπαραταξιακής και πλησιάζει η στιγμή που θα γίνει η δεύτερη συνεδρίασή της. Θα πρέπει λοιπόν αν μη τι άλλο το Δημοτικό Συμβούλιο να έχει πάρει μέχρι τότε τις όποιες αποφάσεις του ώστε με αυτές ως βάση να συζητήσει η διαπαραταξιακή.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ
KAΤΑ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΥΛΊΚΩΝ

Ένα μεγάλο μπράβο στους Τελεία και Παύλα...

Ένα μεγάλο μπράβο στους Τελεία και Παύλα που χθες το βράδυ παρά το ψοφόκρυο ξαναζωντάνεψαν την πλατεία Μεταμόρφωσης με μελωδίες που είχαμε καιρό να ακούσουμε. Θύμισε κάτι από τέλη ’90, τότε που ανθούσαν οι μπάντες στις πλατείες..

Παιδιά συνεχίστε, από τέτοιες εκδηλώσεις έχει ανάγκη το Μοσχάτο.

Κομματάς Δημήτρης

ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ 2011

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ
Video: My-moschato

Άλλο ένα εφιαλτικό διήμερο για τους κατοίκους του Δήμου Μοσχάτου–Ταύρου.

Άλλο ένα εφιαλτικό διήμερο 25/02/11 και 26/02/11 για τους κατοίκους του Δήμου Μοσχάτου–Ταύρου.

Οι συνημμένες φωτογραφίες τις οποίες μας απέστειλε ο φίλος της Επιτροπής Κατοίκων, Πάνος Π., αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα του επαναλαμβανόμενου εγκλήματος κατά των κατοίκων του δήμου μας. Συγκεκριμένα, στις 26/2/11 στις 11 π.μ. τα τηλέφωνα των μελών της Επιτροπής Κατοίκων πήραν φωτιά από κλήσεις απελπισμένων κατοίκων κυρίως από την περιοχή της Πλατάνας όπου με τη βοήθεια του αέρα είχε μετατραπεί σε κρεματόριο. Αμέσως, ειδοποιήσαμε με σχετικά μηνύματα την κυρία Καραβασίλη (Γ.Γ. ΥΠΕΚΑ) και τον δήμαρχο κύριο Ευθυμίου.

Μην μπερδεύεστε, ο χάρος που πέρασε και πάλι από τη λαϊκή γειτονιά της Πλατάνας δεν ήταν κάποιος μασκαράς των ημερών αλλά το θανάσιμο δηλητήριο από την καύση καλωδίων. Οι πολυώνυμοι ανευθυνουπεύθυνοι δεν πρέπει να παρεξηγούν την ειρηνική μας διάθεση, σύντομα θα κληθούν να πληρώσουν για αυτά που έπρεπε να κάνουν και δεν έκαναν προκειμένου να διασφαλίσουν τη δημόσια υγεία. Με την αδιαφορία τους και την απραξία τους έγιναν συνένοχοι στην εξόντωση μας και υπέγραψαν τη θανατική μας καταδίκη.

Εμείς όμως δεν απογοητευόμαστε, συνεχίζουμε με ΠάθοςΠίστηΠείσμα. Στις 25/02/11 καταθέσαμε στο Δήμο με αριθμό πρωτ. 4776 έγγραφο(συν/νο) για τα συμπεράσματα της Διαπαραταξιακής, προτείνοντας παράλληλα την επικύρωση των αποφάσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Υ.Γ. Ευχαριστούμε τον Πάνο Π. που παρά τους κινδύνους φρόντισε να εμπλουτίσει για άλλη μια φορά το δελτίο τύπου με πολύτιμο φωτογραφικό υλικό.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΥΛΙΚΩΝ



Δελτίο τύπου της ΟΝΝΕΔ Μοσχάτου Ταύρου για την εγληματικότητα στο Μοσχάτο

Εμπρησμός στο 1ο Λύκειο Μοσχάτου

Φωτιά έβαλαν άγνωστοι στο 1ο Λύκειο Μοσχάτου. Συγκεκριμένα, συγκέντρωσαν τα θρανία τριών αιθουσών του σχολείου και έβαλαν φωτιά σε κάθε μια από αυτές, με αποτέλεσμα οι δύο από αυτές να έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές και η άλλη μία πιο ελαφριές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εμπρησμός έγινε το βράδυ του Σαββάτου προς το ξημέρωμα της Κυριακής.

Έξω από μια αίθουσα ήταν γραμμένα συνθήματα όπως "Καίμε τις φυλακές" και σύμβολα της αναρχίας.

Ο Διευθυντής του σχολείου έκανε προσπάθειες οι μαθητές να μην χάσουν το μάθημά τους και να βρεθεί χώρος για να εγκατασταθούν προσωρινά, αλλά αυτό δεν ήταν εφικτό και έτσι οι μαθητές πήραν το ελεύθερο να φύγουν από το σχολείο.

Οι υπεύθυνοι του εμπρησμού αναζητούνται.

Μοσχάτο Live!

Τελείωσε η μεγάλη παρέλαση του Μοσχάτου Ταύρου

Το μεσημέρι της Κυριακής, το Μοσχάτο για άλλη μία χρονιά γέμισε καρναβαλιστές, ζωντάνια και κέφι!Ο νέος Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου σκόρπισε το μήνυμα της αισιοδοξίας και της καρναβαλικής τρέλας σε όλους!

Στις 27 Φεβρουαρίου, στις 2.30 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε για 25η χρονιά η Μεγάλη Παρέλαση του Καρναβαλιού του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου. Το κέφι και η ζωντάνια των μεταμφιεσμένων πληρωμάτων πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλης, αψηφώντας το δυνατό κρύο και το συννεφιασμένο ουρανό, χόρεψαν, τραγούδησαν και γλέντησαν με την καρδιά τους.

Οι μάστερ Σεφ, έγιναν ένα με τους χιονάνθρωπους, οι μαφιόζοι και οι χορεύτριες καν καν χόρεψαν σάμπα με τους αρλεκίνους, ενώ οι καλεσμένοι από το «γάμο του Κουτρούλη» γλέντησαν παρέα με τους τρελούς κουρελήδες, δίνοντας στους επισκέπτες το γέλιο που τόσο είχαν ανάγκη στις μέρες μας.

Την παράσταση έκλεψαν με τη ζωντάνια τους και τα σκέρτσα τους οι μικροί καρναβαλιστές, οι οποίοι αψηφώντας τη χαμηλή θερμοκρασία και τη συννεφιά, χόρευαν συνέχεια στους λάτιν ρυθμούς! Και οι νέοι όμως έδωσαν δυναμικό παρόν στις φετινές εκδηλώσεις, διεκδικώντας δυναμικά το κέφι και τη διασκέδαση που ταιριάζει στην ηλικία τους!

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου έδωσε σε όλους ήδη ραντεβού για του χρόνου με μία διοργάνωση ακόμα πιο δυνατή, ακόμα πιο πλούσια, με σκοπό να συνεχίσει το καρναβάλι Μοσχάτου-Ταύρου να γράφει τη δική του ιστορία!