Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Μαθητικό φεστιβάλ στο Δήμο Μοσχάτου Ταύρου

Ο Δήμος μας θέλοντας να ενισχύσει το ενδιαφέρον των μαθητών όλων των βαθμίδων αλλά και γενικά της Νεολαίας μας για τη δημιουργία σε όλες τις μορφές που αυτή εκφράζεται, διοργανώνει και φέτος το Μαθητικό Φεστιβάλ-Γιορτή Νεολαίας.

Με τη συμπλήρωση φέτος 20 χρόνων από τότε που ξεκίνησε ο θεσμός με τα σχολεία του Δήμου Ταύρου,προσδοκάει στο Μαθητικό Φεστιβάλ του 2011 να υπάρχει συμμετοχή και των σχολείων του Μοσχάτου, αφού μετά τη συνένωση αποτελούμε πλέον ένα ενιαίο Δήμο.

Οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες των παιδιών όπως, μουσική, χορός, θέατρο κ.λ.π παρουσιάζονται στο Αμφιθέατρο των Λυκείων του Ταύρου <<Νίκος Τεμπονέρας>> που αποτελεί ένα χώρο 600 θέσεων, καθώς και οι εικαστικές δημιουργίες και κατασκευές στο Φουαγιέ του Αμφιθεάτρου σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα.

Με στόχο η διοργάνωση να συμβάλλει στην ενίσχυση του αισθήματος των μαθητών για τον πολιτισμό, αλλά και για την συλλογική προσπάθεια, κάλεσε σε πρώτη σύσκεψη, εχθές Τρίτη 29 Μαρτίου και ώρα 6.30 στην Αίθουσα 7 των Δημοτικών Σφαγείων της κοινότητας Ταύρου, τους Διευθυντές των Σχολείων και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και των δυο κοινοτήτων, προκειμένου να τεθούν προτάσεις, προβληματισμοί και νέες ιδέες που θα οδηγήσουν στο καλύτερο αποτέλεσμα.

Η έναρξη του Φεστιβάλ προσδιορίζεται στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου.

Στη σύσκεψη βρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Μοσχάτου κυρία Καπετανάκη Αγγελική και οι Δημοτική Σύμβουλοι, κύριοι Καραβασέλας Στάθης , Σάββας Γιάννης, Χατζηαντωνίου Παν, Βιβλιοδέτης Ε και άλλοι.

πηγή: my-moschato

''Βοήθεια στο σπίτι'' από τον Δήμο Μοσχάτου Ταύρου.

"ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"
Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Η  Ε Ν Δ Ι Α Φ Ε Ρ Ο Ν Τ Ο Σ

Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση της απασχολησιμότητας και της ισότιμης συμμετοχής των έμμεσα ωφελούμενων ατόμων στην εργασία, μέσω της ενίσχυσής τους με την παροχή φροντίδας σε ηλικιωμένα και λοιπά άτομα μη δυνάμενα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

 Για τους ανέργους της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου: κα Γεωργία Δούνια, τηλ. 210 9418655

 Για τους ανέργους της Δημοτικής Κοινότητας Ταύρου:
Κα Κωνσταντία Φούκη, τηλ. 210 3464331 Κα Βάσω Καλοβυρνά, τηλ. 210 3476919

Για να δείτε το έντυπο, εδώ: voitheiastospiti

Χρηματοδότηση από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για την παραλιακή ζώνη Καλλιθέας-Μοσχάτου-Π.Φαλήρου.

Την εκπόνηση αρχικής προμελέτης (Master Plan), ύψους 3 εκατ. ευρώ με σκοπό την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης του Φαληρικού Όρμου (παραλία Καλλιθέας – Μοσχάτου – Παλαιού Φαλήρου) χρηματοδότησε ανταποκρινόμενο στην αίτηση του ελληνικού δημοσίου, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Η δωρεά του Ιδρύματος πραγματοποιήθηκε με γνώμονα τη μεγάλη σημασία της ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής του Φαληρικού Όρμου, αφορά αποκλειστικά και μόνο την εκπόνηση της προμελέτης και είναι ανεξάρτητη από την κατασκευή στον χώρο του παλαιού ιπποδρόμου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), τη χρηματοδότηση του οποίου έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου το Ίδρυμα, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το ΚΠΙΣΝ, συνολικού κόστους 566 εκατ. ευρώ, αποτελεί τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του Ιδρύματος. Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος περιλαμβάνει τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, οι οποίες περιβάλλονται από το εκπαιδευτικό και πολιτιστικό Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, έκτασης 170 στρεμμάτων.

Το ΚΠΙΣΝ έχει σχεδιαστεί από τον διακεκριμένο Ιταλό αρχιτέκτονα Renzo Piano. Το χρονοδιάγραμμα του έργου προβλέπει την ολοκλήρωση των τελικών αρχιτεκτονικών σχεδίων μέσα στους επόμενους δύο μήνες, την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών στα τέλη του 2011 και την ολοκλήρωση και παράδοση του έργου το 2015.

Πηγή:capital

Άγιαξ Ταύρου: Ως μη γενόμενο το αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής!

Στο... χρονοντούλαπο έχουν βάλει ήδη οι άνθρωποι του Αγιαξ Ταύρου την αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής με αντίπαλο το Αιγάλεω.

 Το 'ερυθρόλευκο' συγκρότημα του Αλέκου Ρίζου γνώρισε 'βαριά' ήττα (4-1) σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, ωστόσο είναι γεγονός ότι η ψυχολογία στις τάξεις του συλλόγου δεν επηρεάστηκε ιδιαίτερα.

Απαντες στον Αγιαξ γνώριζαν ότι ο βαθμός δυσκολίας του συγκεκριμένου αγώνα θα ήταν ιδιαίτερα αυξημένος, γεγονός που τον κατέτασσε στα  'εκτός προγράμματος' παιχνίδια, όπως συνηθίζεται να αναφέρονται. Πλέον, το ενδιαφέρον στρέφεται στο παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής με τον ΑΟ Περιστερίου, ματς που αρκετοί χαρακτηρίζουν ως το πλέον κρίσιμο της σεζόν.

periferiako

Πολίτες κατά της καύσης καλωδίων: Η συναντησή μας με τον Δήμαρχο Αθηναίων δεν μας χαρίστηκε.

Για την δικαίωση της ιστορίας που αρχίσαμε να γράφουμε από τον Απρίλη του 2007 όταν ξεκινήσαμε να παλεύουμε για την λύση αυτού του προβλήματος θα ήθελα να προσθέσω ότι η συνάντησή μας με τον Δήμαρχο Αθηναίων κο Καμίνη Γ. δεν μας χαρίστηκε.

Ήταν προϊόν της πίεσης από την πλευρά του Δημάρχου Μοσχάτου – Ταύρου κο Ευθυμίου Α.

Ήταν προϊόν της πίεσης των ‘ πολιτών κατά της καύσης καλωδίων και σκουπιδιών ’ ύστερα από τη συνάντηση μας με την Αντιδήμαρχο της Αθήνας κα Γιαννοπούλου Π. που είχε σαν θετικό αποτέλεσμα την επέμβαση του κου Βαρελά ( Αντιδήμαρχος Καθαριότητας ) στον καταυλισμό.

Ήταν προϊόν της αποστολής εγγράφου στο Δήμο της Αθήνας ζητώντας να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να δεσμευτούν σε ενέργειες.

Ήταν προϊόν της συνάντησης της ‘ επιτροπής κατοίκων ‘ με τον σύμβουλο του Δημάρχου της Αθήνας κο Κρoμμύδα Τ. ο οποίος μαζί με τον κο Βαρελά ανέλαβαν την προώθηση των δεσμεύσεων από την συνάντησή μας με τον κο Καμίνη.

Πιστεύουμε και το έχουμε ξαναπεί ότι σε αυτή τη μάχη κανείς πολίτης δεν περισσεύει όπου και αν ανήκει.

Έχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά που φέραμε στη ζωή, απέναντι στους γονείς που μας έφεραν στη ζωή αλλά και απέναντι στους εαυτούς μας να σηκώσουμε και να κρατήσουμε το πρόβλημα στο ύψος που του αρμόζει και όχι να το υποβαθμίζουμε.

Το διαδίκτυο μας προσφέρει για αυτό μεγάλη δυνατότητα και πρέπει να ο χρησιμοποιήσουμε θετικά.

Εμείς καλούμε και πάλι κοντά μας όποιον νομίζει ότι είτε με την παρουσία του, είτε με τη γνώμη του, είτε με τις ενέργειές του μπορεί να μας φέρει μπροστά στη λύση.

Τέλος ευχαριστούμε πολύ όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους που για άλλη μια φορά άφησαν τις δουλειές τους και ήταν κοντά μας.
‘ Πολίτες κατά της καύσης καλωδίων και σκουπιδιών ’