Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος Μοσχάτου Σινέ Κήπος: Rango

Ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος Μοσχάτου "Σινέ Κήπος" προβάλλει την ταινία:

Rango
του Γκορ Βερμπίνσκι

Ο Ράνγκο βρίσκεται άθελά του καταμεσής της ερήμου. Με το ερμηνευτικό του ταλέντο, όμως, θα καταφέρει να εντυπωσιάσει τους κατοίκους μιας αφιλόξενης ζωο-πόλης, οι οποίοι τον χρίζουν σερίφη.

ΟΜε εξαιρετικό δημιουργικό επιτελείο και προεξάρχοντα τον Τζόνι-Ράνγκο-Ντεπ, το φιλμ μετατρέπεται γρήγορα σε απολαυστικό animated μετα-γούεστερν, πασπαλισμένο με τη βρομιά της "Άγριας συμμορίας", αδιάλειπτο σαρδόνιο χιούμορ και καυστικά σχόλια για τη διαπλοκή της πολιτικής εξουσίας με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΤΕΤΑΡΤΗ 20-22/6: μόνο στις 9

Ο θερινός «Σινέ Κήπος» βρίσκεται στην πλατεία Μεταμορφώσεως, πλησίον του Ηλ. Σταθμού, στο Μοσχάτο.  τιμή εισιτηρίου 7,00 €,

Μια πρωτότυπη θεατρική παράσταση ''Αυτό το παιδί'' στο κτήριο 56 στον Ταύρο

''Αυτό το παιδί'' του Joel Pommerat, σκηνοθεσία Φρόσω Λύτρα.

Μια πρωτότυπη θεατρική παράσταση που ταυτόχρονα λειτουργεί και ως εικαστική έκθεση.

Η πρόταση της σκηνοθεσίας αφορά σε μια αισθητική-συναισθηματική εμπειρία που μπορεί να βιώσει ο θεατής μέσα απο τη συνεργασία καλλιτεχνών που υπηρετούν διάφορες μορφές τέχνης.

Δέκα μικρές ιστορίες γονεικών σχέσεων,που περιγράφουν την ψυχολογία και τους ρόλους που καλείται να παίξει ο σύγχρονος άνθρωπος όταν ανοίγει η αυλαία της ενήλικης ζωής του.Δέκα νέοι εικαστικοί καλλιτέχνες,δημιουργούν το σκηνικό τοπίο,δίνοντας στο όλο εγχείρημα τη μορφή εικαστικού και ταυτόχρονα θεατρικού δρώμενου.

πληροφορίες,κρατήσεις εισιτηρίων: 212-254-0314
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Τετάρτη έως και Κυριακή 21:30 
Tιμές εισιτηρίων: 20 & 15 ευρώ
Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά


Έως 15 Ιουλίου στις 9:30 μ.μ.
κτήριο 56/είσοδος Γ/Πειραιώς 254/Ταύρος

Το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη σήμερα 20/6 στον Ταύρο


Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
από το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη "Ρενδία Λέξις"

Το έργο αναφέρεται στα παθήματα ενός θεατρικού θιάσου στην προσπάθειά του
να ανεβάσει ένα αστυνομικό έργο εποχής,
ενός «τραγικού» συγγραφέα που αναζητώντας το «τέλειο» αλλάζει συνεχώς το κείμενο

Mετάφραση: Ζάννα Αρμάου, Σκηνοθεσία:Παν. Ναρλής, Σκηνικά:Δημήτρης Σπίθας Κοστούμια:Ε. Μουτσοπούλου, Μουσική: Π. Ναρλής Παίζουν: Άννα Λυμπεράτου, Δημήτρης Ραπανάκης, Γαρυφαλλιά Βλαχούση, Ειρήνη Ραψομανίκη, Βασίλης Μουτσόπουλος, Κώστας Ζαγγογιάννης, Ελίζα Μουτσοπούλου, Γιάννης Δημητρίου, Μάκης Μουτσόπουλος, Γιάννης Κοκορέτσας, Γιαννούλα Γιαβάση

Δημοτικός Κινηματογράφος "Νέα Μασκώτ", στον Ταύρο(Πάρκο Ηρώων Ενόπλων Δυνάμεων, Κωνσταντινουπόλεως )
Δευτέρα, 20/6/11

Από σήμερα ελεύθερα τα ποδήλατα στις λεωφορειολωρίδες

Ελευθέρα θα κινούνται από σήμερα τα ποδήλατα στις λεωφορειολωρίδες στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος που θα ισχύσει δοκιμαστικά έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2011, οπότε και θα επανεξεταστεί. Ωστόσο, οι συγκοινωνιολόγοι είναι επιφυλακτικοί σχετικά με την ασφάλεια των ποδηλατών.

Με την υποχρέωση να κινούνται στη δεξιά άκρη της λεωφορειολωρίδας, φέροντας τον κατάλληλο εξοπλισμό, σε μονό στοίχο και χωρίς να κάνουν ελιγμούς οι ποδηλάτες επιτρέπεται να κινούνται από σήμερα στις λεωφορειολωρίδες αφήνοντας την απόλυτη προτεραιότητα στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Υποδομών προγραμματίζουν τη δημιουργία πλήρους δικτύου ποδηλατοδρόμων μήκους 35 χιλιομέτρων από την Κηφισιά μέχρι τη Βούλα έως το 2014.

Το 1ο τμήμα του δικτύου, που θα δημιουργηθεί σύντομα, θα έχει μήκος 10,5 χιλιόμετρα και θα καλύπτει τη διαδρομή από το Φάληρο έως το κέντρο της Αθήνας, ενώ ταυτόχρονα θα κινείται κατά μήκος της γραμμής του Ηλεκτρικού. Ήδη έχουν κατασκευαστεί τα πρώτα 800 μέτρα στο Μοσχάτο.

Ποδηλατοδρόμος προβλέπεται να δημιουργηθεί και στο κέντρο της Αθήνας, στην πεζοδρόμηση που θα γίνει από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός έως το αρχαιολογικό μουσείο.

Πηγή: ΝΕΤ
Επιμέλεια:
Βανέσσα Δημοπούλου