Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ 2011



(ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ

ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΑΥΡΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ» ΕΘΕΣΕ ΣΑΝ ΘΕΜΑ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ .
ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ –ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ , ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

Εδώ και 24 ημέρες 287 μετανάστες που ζουν και εργάζονται για χρόνια στη χώρα μας ξεκίνησαν απεργία πείνας στην Αθήνα (μέγαρο ΥΠΑΤΙΑ) και στο ΕΚ Θεσσαλονίκης, γιατί στερούνται τα στοιχειώδη νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής τους στη χώρα μας, όχι με δική τους ευθύνη, αλλά λόγω της μεταναστευτικής πολιτικής που ασκούν οι ελληνικές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια.
Με την υπογραφή μάλιστα της συνθήκης ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2 δόθηκε η χαριστική βολή στο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης των μεταναστών στις χώρες της Ε.Ε. με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στη χώρα μας – χώρα εισόδου του 90% των μεταναστών στην Ε.Ε.
Οι μετανάστες που ζουν στη χώρα μας αποτέλεσαν και αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες στους οποίους στηρίχθηκε η όποια ανάπτυξή της. Ταυτόχρονα, κατά παράβαση κάθε έννοιας εργατικού δικαίου, ήταν και είναι τα πρώτα θύματα της «μαύρης» εργασίας, με αποτέλεσμα να στερούνται τα Ασφαλιστικά Ταμεία μια σοβαρή πηγή εσόδων.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου-Ταύρου εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των απεργών πείνας. Έναν αγώνα για αξιοπρεπή ζωή και για το αυτονόητο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης των ανθρώπων, σε έναν κόσμο που τα κερδοσκοπικά κεφάλαια κινούνται ανεξέλεγκτα με ταχύτητα ηλεκτρικού ρεύματος.
Καλούμε την Κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των μεταναστών απεργών πείνας, να προχωρήσει στη νομιμοποίηση αποσυνδέοντας την ανανέωση της άδειας παραμονής, από την ύπαρξη ορισμένου αριθμού ενσήμων, σε συνθήκες μάλιστα καλπάζουσας ανεργίας, ώστε να μην μεταπίπτουν από το καθεστώς της νομιμότητας στο καθεστώς της παρανομίας, εξαιτίας της απροθυμίας των εργοδοτών να καταβάλουν τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία ασφαλιστικές εισφορές.

Νέα ληστεία σε ξενοδοχείο στο Μοσχάτο

Χθες το βράδυ στις 22:40 στο Μοσχάτο, ένας ληστής κρατώντας όπλο μπήκε σ’ ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται στην οδό Χρ.Σμύρνης και αφού απείλησε τον υπάλληλο πήρε τα χρήματα που βρήκε εκεί και εξαφανίστηκε.

πηγή: tromaktiko

Έργα μουσικής δωματίου του 20ου αιώνα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στον Ταύρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011, στις 21:00

ERGON ENSEMBLE
Σύγχρονη μουσική από το ERGON ENSEMBLE

To Ergon Ensemble παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με έργα μουσικής δωματίου του 20ου αιώνα στο οποίο αντιπροσωπεύεται ένα ευρύ φάσμα στυλ και τεχνοτροπιών από σπουδαίους συνθέτες, που προέρχονται από διαφορετικές χώρες.

Το Ergon Ensemble είναι σύνολο που ειδικεύεται στη σύγχρονη μουσική και έχει κάνει αίσθηση με τις εμφανίσεις του στο Μέγαρο Μουσικής και σε άλλους χώρους, με εξαιρετικές κριτικές. Η προσήλωση του στην ακρίβεια και στο υψηλό επίπεδο των εκτελέσεων είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του, που το κάνουν να ξεχωρίζει. Στην προσπάθειά του έχει την καλλιτεχνική υποστήριξη του Ensemble Modern, του κορυφαίου συγκροτήματος σύγχρονης μουσικής. Ο τρόπος λειτουργίας και ο συμμετοχικός χαρακτήρας του συνόλου δίνουν κίνητρο στους μουσικούς του συγκροτήματος για υψηλό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Το Πρόγραμμα
Hans Gal (1890-1987) Serenade for clarinet, violin and violoncello, Op.93 (1935)
Wolfgang Rihm (1952) Deploration for flute, percussion and cello (1973)
Toshi Ichiyanagi (1933) Trio Interlink for violin, piano and percussion (1990)
Tristan Murail (1947) Treize Couleurs du soleil couchant (1978)
Gyorgy Kurtag (1926) Pieces from Signs, Games and Messages (work on progress)

Συμμετέχουν
Χρυσή Δημητρίου, φλάουτο
Χριστίνα Παντελίδου, όμποε
Σπύρος Τζέκος, κλαρινέτο
Κώστας Τζέκος, κλαρινέτο
Θεόδωρος Βαζάκας, κρουστά
Ai Motohashi, πιάνο
Γιώργος Παναγιωτίδης, βιολί
Κώστας Παναγιωτίδης, βιολί
Ali Basekmezler, βιόλα
Δημήτρης Τραυλός, τσέλο
Νίκος Τσουκαλάς, κοντραμπάσο
Αλέξανδρος Μούζας, υπεύθυνος συγκροτήματος
Νάντα Γερουλάνου, καλλιτεχνικός συντονισμός

ERGON ENSEMBLE
Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011, στις 21:00

Αίθουσα: Θέατρο
Εισιτήρια: 12€ Κανονικό
10€ Φοιτητικό/Σπουδαστικό/Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ)

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78, τηλ. 210 3418 550, φαξ. 210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr  Ιστοσελίδα:  http://www.mcf.gr/