Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Ελεύθερη είσοδος στην έκθεση «Συνάντηση στην Αρχαία Αγορά» στον Ταύρο

Η έκθεση του Ιδρύματος «Συνάντηση στην Αρχαία Αγορά» έχει επίκεντρο τις αξίες που γεννήθηκαν στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας και διαμόρφωσαν τη σύγχρονη πολιτική σκέψη: την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, την παιδεία, την ισονομία, την ελευθερία του λόγου, την κοινωνικότητα και τη συνεισφορά στα κοινά.

Με φυσικά εκθέματα και διαδραστικές εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας, η έκθεση ζωντανεύει την κοινωνική, πολιτική και πνευματική πραγματικότητα της πόλης των Αθηνών την εποχή που διαμορφώθηκε κτηριακά η Αγορά.

Η έκθεση «Συνάντηση στην Αρχαία Αγορά» προσφέρεται σε όλους τους επισκέπτες με ελεύθερη είσοδο για το διάστημα από 15 έως 25 Σεπτεμβρίου 2011.

Μια γνωριμία με τις αξίες και τις ιδέες που γεννήθηκαν στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας και διαμόρφωσαν τη σύγχρονη πολιτική σκέψη.

Μια συνάντηση με τη δημοκρατία, τη φιλοσοφία και τη δικαιοσύνη.

 
ΘΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Το θερινό ωράριο λειτουργίας του «Ελληνικού Κόσμου», που ισχύει εως 30 Σεπτεμβρίου 2011, έχει ως εξής:
Δευτέρα έως και Παρασκευή: 09:00-16:00
Σάββατο: Κλειστά
Κυριακή: 10:00-15:00
 
Πειραιώς 254,  Ταύρος
(δίπλα από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών)

Τηλέφωνο: 212 254 0000
ΦΑΞ: 212 254 0123

Λήστεψαν γυναίκα έξω από την Εθνική Τράπεζα του Ταύρου

Τα τελευταία χρόνια οι ληστείες στην πόλη έχουν τεράστια αύξηση.

Ο Ταύρος είναι μία από τις περιοχές της Αθήνας που γνωρίζει αν μη τι άλλο , καλά την εγκληματικότητα( Ρομά κτλ ).

Την περασμένη Τρίτη 13/09 μια Γυναίκα, κάτοικος του Ταύρου, πήγε να κάνει μια ανάληψη στην Εθνική Τράπεζα της περιοχής στις 1:00 μ.μ.

Καθώς έβγαινε από το κατάστημα και προχώραγε προς το σπίτι της, της επιτέθηκαν 3 άνδρες μελαψοί( κατά ομολογία της γυναίκας Ρομά ) και της πήραν την τσάντα.

Η Γυναίκα αρχικά αντιστάθηκε ( το ποσό ήταν υψηλό ) και την χτυπήσανε μέχρι να της αποσπάσουν από τα χέρια της την τσάντα. Αυτή την στιγμή ακόμα δεν μπορεί να συνέλθει από το Σοκ που υπέστη.

Εχθές πήραμε ένα μήνυμα αναγνώστη για το πρόβλημα των κατοίκων του Ταύρου ( διαβάστε το αυτούσιο):

Κάθε μέρα στον Ταύρο, κάνουμε τον σταυρό μας και παρακαλάμε να μην είμαστε οι επόμενοι.

Τα σπίτια μας αλλά και οι επιχειρήσεις μας έχουν γίνει στόχος ληστών πάμπολλες φορές. Ο λόγος που σας γράφω είναι γιατί διαβάζω διάφορα από κατοίκους του Μοσχάτου και μιλάνε για αστυνόμευση κτλ.

Εγώ το Μοσχάτο το γνωρίζω χρόνια και πιστεύω πως είναι από τις λίγες περιοχές της Αθήνας που δεν έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα.

Σαν πολίτες δυστυχώς δεν μπορούμε να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας και αυτό εκμεταλλεύονται όλοι όσοι μπαίνουν κάθε μέρα στα σπίτια μας.

Το δικό μου σπίτι το έχουν διαρρήξει 2 φορές μέσα σε ένα χρόνο και δεν είναι το μοναδικό στην περιοχή.

Οι ξένοι και οι Ρομά έχουν κατακλύσει τους δρόμους τις βραδινές ώρες και οι γειτονιές του Ταύρου μετά τις 10:00 μ.μ μοιάζουν με κάτι στενά του κέντρου που δεν πλησιάζει άνθρωπος.

Επιτέλους κάντε κάτι για την περιοχή μας.