Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Πληροφορίες για στρατεύσιμους μέσω διαδυκτίου

Πρώτο Παρών στον στρατό με ένα ...κλίκ στο κομπιούτερ τους δίνουν πλέον οι 70 στους 100 υπό κατάταξη νέοι με αποτέλεσμα να μαθαίνουν γρηγορότερα πότε και πού θα καταταγούν !
Το εντυπωσιακό αυτό ποσοστό χρησιμοποιεί ήδη το ιντερνετικό πρόγραμμα που άρχισε ο Στρατός εδώ και λίγους μήνες για τους υποψήφιους για στράτευση νέους,προκειμένου να μάθουν έγκαιρα πότε και που θα καταταγούν .αλλά και να εκφράσουν,χωρίς μεσολαβητές και ρουσφέτια ,την επιθυμίας τους για κάποια ειδικότητα βάσει των προσόντων τους ή για την περιοχή των συνόρων στην οποία θέλουν να υπηρετήσουν τη θητεία τους.


Οι υπο κατάταξη νέοι, δύο μήνες προτού καταταγούν,μέσω του διαδυκτίου, μαθαίνουν από πρώτο χέρι σε ποιο Οπλο/Σώμα( Πεζικό,Πυροβολικό,Τεθωρακισμένα κ.λπ.) ,ποιά ημέρα και σε ποιό ακριβώς στρατόπεδο θα παρουσιαστούν ως νεοσύλλεκτοι.Παράλληλα μπορούν να προσθέσουν εγκαίρως τυχόν νέα στοιχεία που αφορούν τις γνώσεις τους(πτυχία,μεταπτυχιακοί τίτλοι,πιστοποιημένες δεξιότητες κ.λπ.) ώστε να αξιοποιούνται κατάλληλα απο τις αρμόδιες υπηρεσίες.Στα στοιχεία αυτά της ιστοσελίδας , ο κάθε στρατεύσιμος έχει αποκλειστική πρόσβαση σε χρονική περίοδο προ της κατάταξης,αφού μπαίνει με κωδικό τον Αριθμό Στρατολογικού Μητρώου (ΑΣΜ) που έχει απο 18 ετών απο το συμβούλιο επιλογής οπλιτών , το λεγόμενο περιοδεύον.Μέχρι πρόσφατα ο αστυνομικός της γειτονιάς έδινε το Δελτίο Κατάταξης στους νέους 5-10 ημέρες προτού παρουσιαστούν.


πηγή:alphavita

Όσοι περιμένετε να καταταγείτε αλλά και όσοι έχετε κάποιο άμεσα ενδιαφερόμενο καθότι πλησιάζει η επόμενη πρόσκληση στρατευσίμων, μπορείτε να βρείτε τις πληροφορίες που ζητάτε στα παρακάτω link :

http://www.stratologia.gr/userForm.php?mode=katataxi

http://www.army.gr/

Έξυπνες συμβουλές για ανακύκλωση.

Καθώς περισσότερες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις οδηγούν τις πρωτοβουλίες ανακύκλωσης, γίνεται ευκολότερο για τον καθένα να ανακυκλώσει. Μάθετε τους νέους και εύκολους τρόπους να ξεφορτωθείτε τα απορρίμματα, καθώς επίσης και πώς να επιλέξετε τα προϊόντα και τις συσκευασίες που έχουν μικρότερο αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Διαθέστε τα χρησιμοποιημένα γυάλινα σκεύη σας στους ειδικούς κάδους συλλογής γυαλιού και ξεχωρίζετε τα χαρτιά, τα πλαστικά και τα τενεκεδένια κουτιά από τα υπόλοιπα απορρίμματά σας. Η ανακύκλωση ενός κουτιού αλουμινίου εξοικονομεί το 90% της ενέργειας που απαιτείται για την παραγωγή ενός νέου κουτιού: 9 κιλά εκπομπών CO2 ανά κιλό αλουμινίου! Για κάθε κιλό ανακυκλωμένου πλαστικού, εξοικονομείτε 1,5 κιλό CO2. Για κάθε κιλό ανακυκλωμένου γυαλιού, 300 γρ. CO2. Και για κάθε κιλό χαρτιού που ανακυκλώνετε αντί να το πετάξετε στη χωματερή, αποφεύγετε 900 γρ. εκπομπών CO2, καθώς και εκπομπές μεθανίου.
Μειώστε τα απορρίμματά σας.
Τα περισσότερα προϊόντα που αγοράζουμε εκπέμπουν αέρια που προκαλούν φαινόμενο θερμοκηπίου με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, π.χ. κατά την παραγωγή και τη διανομή τους. Αν τοποθετείτε το κολατσιό σας σε δοχεία πολλών χρήσεων αντί για δοχεία μιας χρήσης, εξοικονομείτε ενέργεια για την παραγωγή νέων δοχείων.
Χρησιμοποιείστε σακούλες πολλαπλών χρήσεων για τα ψώνια σας. Όταν ψωνίζετε, εξοικονομείτε ενέργεια και παράγετε λιγότερα σκουπίδια, εάν χρησιμοποιείτε σακούλες πολλαπλών χρήσεων για τα ψώνια σας, αντί για τις σακούλες μιας χρήσης που σας δίνουν στα μαγαζιά. Τα σκουπίδια όχι μόνο εκπέμπουν CO2 και μεθάνιο στην ατμόσφαιρα, αλλά μπορεί να μολύνουν και τον αέρα, τα υπόγεια ύδατα και το έδαφος.
Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε πανάκια καθαρισμού μιας χρήσης και χαρτοπετσέτες: απλά δημιουργούν περισσότερα απορρίμματα και απαιτούν περισσότερη ενέργεια για την παραγωγή τους.
Κάνετε έξυπνες αγορές: η παραγωγή ενός μπουκαλιού 1,5 λίτρου απαιτεί λιγότερη ενέργεια και παράγει λιγότερα απορρίμματα από ό,τι τρία μπουκάλια 0,5 λίτρου.
Ανακυκλώνετε τα οργανικά σας απόβλητα. Οι χωματερές ευθύνονται για το 3% περίπου των εκπομπών αερίων που προκαλούν φαινόμενο θερμοκηπίου στην Ε.Ε., εξαιτίας του μεθανίου που απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα από τα βιολογικά αποσυντιθέμενα απορρίμματα. Ανακυκλώνοντας τα οργανικά απορρίμματά σας ή μετατρέποντάς τα σε χρήσιμο λίπασμα στον κήπο σας, μπορείτε να συμβάλετε στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος! Απλά βεβαιωθείτε ότι η λιπασματοποίηση γίνεται σωστά, με επαρκείς ποσότητες οξυγόνου, διαφορετικά το λίπασμα θα εκλύει μεθάνιο και δυσάρεστες οσμές.
Αγοράστε ένα "ανακυκλώσιμο" χριστουγεννιάτικο δέντρο!
Εάν αγοράσετε χριστουγεννιάτικο δέντρο, αγοράστε ένα με ρίζες ώστε να το ποτίζετε. Μετά τα Χριστούγεννα μπορείτε να το φυτέψετε στον κήπο σας. Εάν αγοράσετε κομμένο δέντρο, ανακυκλώστε το φροντίζοντας να το παραλάβουν οι υπηρεσίες του δήμου σας.
Πείτε όχι στο χαρτί κουζίνας!
Με μια σφουγγαρίστρα ή ένα σφουγγάρι θα καθαρίσετε ακόμη καλύτερα τους λεκέδες, οπότε γιατί να σπαταλάτε χαρτί; Μειώστε να απορρίμματα και θα σώσετε δέντρα.
Πείτε όχι στις πλαστικές ή χάρτινες σακούλες!
Οι πλαστικές σακούλες που χρησιμοποιείτε για μερικά λεπτά παραμένουν στο περιβάλλον από 15 έως 1.000 χρόνια. Μην παίρνετε καινούριες πλαστικές σακούλες κάθε φορά που πηγαίνετε για ψώνια. Πάρτε μια χαριτωμένη επαναχρησιμοποιούμενη ή υφασμάτινη τσάντα και πείτε "όχι ευχαριστώ" στις πλαστικές ή χάρτινες σακούλες.
Μην σκορπίζετε σκουπίδια!
Μην πετάτε σκουπίδια στους δρόμους, στη φύση και ιδιαίτερα όχι στις υδρορροές. Τα σκουπίδια αυτά μπορεί να καταλήξουν στο σύστημα αποχέτευσης και να υπερφορτώσουν τη διαδικασία απολύμανσης. Εκμεταλλευθείτε τους κάδους απορριμμάτων της πόλης. Υπάρχουν παντού για αυτόν ακριβώς το λόγο.
Χρειάζεστε καινούρια γυαλιά;
Περίπου 10 εκατομμύρια ζευγάρια γυαλιά απορρίπτονται κάθε χρόνο στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν ανθρώπους στον αναπτυσσόμενο κόσμο που χρειάζονται γυαλιά. Οι περισσότεροι οπτικοί συλλέγουν πλέον τα παλιά ζευγάρια γυαλιά, οπότε δώστε τους και τα δικά σας για να χρησιμοποιηθούν ξανά.
Όταν έρθει η ώρα να αλλάξετε τη μπαταρία του αυτοκινήτου σας, ανακυκλώστε την παλιά.
Ζητήστε τη συμβουλή των τοπικών αρχών, οι οποίες μπορούν να σας συστήσουν κάποιον ειδικό χώρο διάθεσης, ή κάποιο συνεργείο που τις συλλέγει για ανακύκλωση και σωστή διάθεση.
Δώστε τα παλιά σας ρούχα σε φιλανθρωπικά ιδρύματα ή προγράμματα συλλογής.
Η παλιά σας γκαρνταρόμπα θα ζωντανέψει ξανά, είτε σε κάποιο κατάστημα ρούχων από δεύτερο χέρι, ή ως ανακυκλωμένη πρώτη ύλη για υφάσματα και είδη συσκευασίας. Έτσι εξοικονομείται πολύτιμη ενέργεια και οι σπάνιοι φυσικοί μας πόροι.
Διαθέστε με προσοχή!
Μεταφέρετε τα ηλεκτρονικά σας απορρίμματα σε κάποιο τοπικό σημείο συλλογής ή επιστρέψτε τα στον έμπορο για σωστή διάθεση ή ανακύκλωση. Οι ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές περιέχουν πολλές τοξικές ουσίες. Από τα μέσα του 2005, όλα τα κράτη μέλη της Ευρώπης είναι υποχρεωμένα να εφαρμόζουν συστήματα επιστροφής των απορριμμάτων αυτών.
Εκτυπώνετε λιγότερο!
Στο γραφείο, ενθαρρύνετε τους συναδέλφους σας να χρησιμοποιούν και την πίσω πλευρά του χαρτιού και να εκτυπώνουν λιγότερο, αρχειοθετώντας τα μηνύματα και τα συνημμένα τους. Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να αποκτήσετε συνήθειες που εξοικονομούν χαρτί. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση χαρτιού σε γραφεία αυξάνεται κατά 20% το χρόνο και ότι οι ηλεκτρονικές τεχνολογίες στην πραγματικότητα αυξάνουν την εκτύπωση εγγράφων. Κατά μέσο όρο, κάθε εργαζόμενος χρησιμοποιεί περίπου 50 σελίδες Α4 την ημέρα. Είναι ανάγκη να εκτυπώσετε;
Ξαναχρησιμοποιήστε το χαρτί!
Αντί να χρησιμοποιείτε καθαρό χαρτί για πρόχειρο, χρησιμοποιήστε την πίσω πλευρά μιας τυπωμένης σελίδας. Χρησιμοποιείτε προϊόντα από ανακυκλωμένο χαρτί. Μην ξεχνάτε! Κάθε τόνος ανακυκλωμένου χαρτιού εξοικονομεί 17 δέντρα σε σύγκριση με το χαρτί από παρθένα υλικά.
Αγοράστε μια κούπα!
Επενδύστε σε μια δική σας κούπα για το γραφείο αντί να χρησιμοποιείτε πλαστικά ή χάρτινα ποτήρια μιας χρήσης. Εάν πίνετε δύο καφέδες την ημέρα, θα εξοικονομήσετε περίπου 400 πλαστικά ποτήρια σε ένα χρόνο.

Δεν μας φταίνε μόνο το κράτος και οι αρμόδιοι αν δεν μας έχει γίνει ακόμα τρόπος ζωής να ανακυκλώνουμε τα σκουπίδια μας.Ομως ποτέ δεν είναι αργά. Καιρός λοιπόν να μας γίνει συνείδηση.Είναι για το καλό του πλανήτη , το δικό μας αλλά και των παιδιών μας.

Αν δεν χρειάζεστε τα παλιά σας βιβλία μην τα πετάτε.

Αν έχετε παλιά βιβλία σχολικά η γενικότερου εκπαιδευτικού χαρακτήρα και πλέον δεν σας χρειάζονται ,δεν τα θέλετε γιατί τα παιδιά σας η ακόμα και εσείς οι ίδιοι έχετε μεγαλώσει και τώρα πια σας πιάνουν χώρο μην τα πετάξετε.
Τα βιβλία δεν πρέπει ποτέ να καταλήγουν στα σκουπίδια .Μια λύση είναι να συνεισφέρετε στην προσφορά βιβλίων για το κέντρο μεταναστών της ΕΜΕ.Γιατί αρκετοί από εμάς είμαστε πρόσφυγες αλλά και ενα μεγάλο κομμάτι του ελληνισμού είναι μετανάστες σε άλλες χώρες.

Η Ένωση Μεταναστών Ελλάδας έχει δημιουργήσει «Σχολείο Ελληνικών» για τους μετανάστες, όπου διδάσκονται εκτός από ελληνικά και μια δεύτερη γλώσσα της επιλογής τους.
Για τη λειτουργία του σχολείου Μεταναστών της Ένωσης, ζητάνε τη βοήθειά σας σε σχέση με τον εξοπλισμό του σχολείου από εκπαιδευτικά βιβλία. Δεν έχει σημασία αν θα είναι μεταχειρισμένα, απλά να βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Η γνώση άλλωστε δεν έχει να κάνει με την εξωτερική εμφάνιση των βιβλίων, αλλά με το περιεχόμενό τους.

Για τις προσφορές σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 213 032 7467



Νέο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Από 1η Οκτωβρίου έως 15 Δεκεμβρίου ξεκινάει η υποβολή των αιτήσεων για Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο. Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο αποτελεί ένα νέο ειδικό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας του οποίου η τιμή είναι 10% ή 20% χαμηλότερη από το σημερινό Οικιακό τιμολόγιο και εφαρμόζεται σε ευπαθείς ομάδες καταναλωτών αποκλειστικά για την κατανάλωση της κυρίας κατοικίας τους, για ένα έτος.
Ο τρόπος υποβολής της αίτησης γίνεται από την ιστοσελίδα των Διαχειριστών των Δικτύων (ΔΕΗ ΑΕ – www.dei.gr), με τηλεφωνική υποβολή στο τηλεφωνικό κέντρο της ΔΕΗ ΑΕ (210 9298000) και του ΥΠΕΚΑ (2109797400) και τέλος από 18/10/2010 και μόνο για τους πολίτες που δεν έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο, η αίτηση μπορεί να υποβληθεί στα ΚΕΠ.
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:

Για υποβολή στην ιστοσελίδα ή τηλεφωνικά
- Λογαριασμός ηλ. Ρεύματος (απαιτείται η δεύτερη σελίδα που αφορά τα δημοτικά τέλη κλπ) με ημερομηνία έκδοσης οπωσδήποτε μεταγενέστερη της 27/9/2010
- ΑΦΜ του αιτούντος και του/της συζύγου
- Αριθμός αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου

Για υποβολή στα ΚΕΠ
Τα παραπάνω και επιπλέον:
- Ταυτότητα δικαιούχου ή, αν υποβληθεί η αίτηση από τρίτο πρόσωπο, ταυτότητα του τρίτου και εξουσιοδότηση ή υπεύθυνη δήλωση ότι εκπροσωπεί τον δικαιούχο.

πηγή : http://moschatotauros.blogspot.com/

Δωρεάν αξιολόγηση για παιδιά με ειδικά προβλήματα κοντά στον Δήμο Μοσχάτου -Ταύρου

Το Κέντρο Ανάπλασης Παιδιού για τα παιδιά που έχουν προβλήματα λόγου, συμπεριφοράς, μάθησης (δυσλεξία), υπερικινητικότητας προσφέρει ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ στα κέντρα του σε Πειραιά και σε Καλλιθέα από 1 έως και 15 Οκτωβρίου, την αξιολόγηση από ειδικό που θα κόστιζε 120 ευρώ.
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 210.4116458 και 210.9599901 καθώς και στο http://www.anaplasi-paidiou.gr/

Πόση εκλογική άδεια δικαιούμαστε;


Η ειδική άδεια που δίδεται για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι και στον ιδιωτικό τομέα με αποδοχές. Η άδεια αυτή δεν συμψηφίζεται με την κανονική ή άλλης μορφής άδεια. Η διάρκειά της είναι ανάλογη με τη χιλιομετρική απόσταση.
πιο συγκεκριμένα:
Για το πενθήμερο: -από 200-400 χλμ, μία (1) εργάσιμη
-από 401 και πάνω, δύο (2) εργάσιμες
-για τα νησιά μέχρι τρεις (3) εργάσιμες
Για το εξαήμερο: -από 100-200 χλμ, μία (1) εργάσιμη
-από 201-400 χλμ, δύο (2) εργάσιμες
-από 401 και πάνω, τρεις (3) εργάσιμες
-για τα νησιά μέχρι τρεις (3) εργάσιμες

πηγή :http://news24gr.blogspot.com/

Το τραγούδι της ημέρας :Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας - Για ένα κομμάτι ψωμί

Το αστείο της ημέρας

Ο Σαρλό και η Γκρέτα Γκάρμπο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το ότι ο Μιχάλης Κακογιάννης σε πολύ νεαρή ηλικία απέκτησε τον «ιό» του κινηματογράφου γιατί από την ταράτσα του σπιτιού του στην Κύπρο είχε... δωρεάν πρόσβαση στην οθόνη του απέναντι θερινού κινηματογράφου, με αποτέλεσμα να παρακολουθεί ταινίες από δύο ετών στην αγκαλιά της γυναίκας που τον φρόντιζε, είναι λίγο-πολύ γνωστό. Αυτό που δεν είναι τόσο γνωστό όμως είναι ότι παιδί του δημοτικού ακόμη ο μετέπειτα δημιουργός της «Στέλλας» και του «Αλέξη Ζορμπά» συνήθιζε να φωτογραφίζει τις φωτογραφίες ηθοποιών από περιοδικά και στη συνέχεια να αφιερώνει τις νέες εκτυπώσεις προς τον... εαυτό του. Στις λατρείες του ανήκαν η Γκρέτα Γκάρμπο , η απόλυτη θεά του, και η Μαρλένε Ντίτριχ, στην οποία πολλά χρόνια αργότερα, όταν συναντήθηκαν στο σπίτι του Ζαν-Πιερ Κασέλ, εκμυστηρεύθηκε το μυστικό του. «Ενώ η ιδέα ενός νεότερου θαυμαστού και πιθανώς εραστή την κολάκευε, έκανα τη βλακεία να της πω αυτό που έκανα πολύ μικρός, δηλώνοντας έτσι τη διαφορά της ηλικίας μας. Και αυτό δεν της άρεσε... Πάγωσε».

Το γεγονός πάντως είναι ότι ο βωβός κινηματογράφος σφραγίστηκε στην ψυχή του Κακογιάννη και ποτέ δεν την εγκατέλειψε. «Κάθε τόσο είναι σαν να πατώ ένα κουμπί και οι εικόνες που είχα τότε ξαναζωντανεύουν» λέει με συγκίνηση ο σκηνοθέτης. Στις μέρες μας η παιδική αγάπη του ξαναγεννιέται στο Ιδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, το οποίο σήμερα Πέμπτη ως και την Τρίτη 12 Οκτωβρίου φιλοξενεί ένα φεστιβάλ ταινιών του βωβού αμερικανικού κινηματογράφου.

Η επιλογή των 19 ταινιών που θα προβληθούν έγινε από τον ίδιο τον Κακογιάννη, ο οποίος προτίμησε να εστιάσει σε αναγνωρίσιμους τίτλους στοχεύοντας σε μια μελλοντική

«Η Γκρέτα Γκάρμπο παραμένει η θεά μου» λέει για τη σουηδή ηθοποιό (επάνω) ο Μιχάλης Κακογιάννης συνέχεια με βωβές ταινίες προερχόμενες από την Ευρώπη. «Κατ΄ αρχάς οι ηθοποιοί του βωβού διέθεταν φοβερό ταλέντο ούτως ώστε να ξεπερνούν τον περιορισμό του βωβού παιξίματος» πιστεύει ο σκηνοθέτης. «Επρεπε λοιπόν να καλλιεργήσουν άλλα μέσα και ο καθένας είχε το δικό του στυλ ανάλογα με το μέγεθος του ταλέντου του». Του άρεσε ο Μπάστερ Κίτον, ο οποίος ήταν αθλητικός τύπος, καθ΄ ότι φοβερός δρομέας, αλλά και ο Τσάπλιν, ο οποίος, αν και όχι αθλητικός, «έφτιαξε έναν δικό του κόσμο, ο οποίος πέρασε προς τον ομιλούντα κινηματογράφο. Μακάρι να αποδειχθεί ότι υπάρχει κοινό για τις βωβές ταινίες, γιατί η νεολαία έχει πολλά να ανακαλύψει από το παρελθόν. Η επίγνωση του πώς ξεκίνησε ο κινηματογράφος κάνει ακόμα πιο πλούσια την απόλαυση των σύγχρονων ταινιών».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Πέμπτη 30/9:

20.00 Ομιλία του Μαρκ Γκάρετ Κούπερ, ειδικού σε θέματα βωβού κινηματογράφου.
21.00 «Η φιλοξενία μας» με τον Μπάστερ Κίτον


(Πειραιώς 206, Ταύρος). Πληροφορίες στο τηλ. 210 3418.584.

Μήνυμα για το εφηβικό της Αναγέννησης Μοσχάτου.




ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΦΗΒΙΚΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8.45μμ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΕΦΗΒΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 2-10-2010.

Φαρμακεία Εφημερεύοντα Σήμερα 30/09/2010 Στο Μοσχάτο - Ταύρος

Σήμερα έχει εφημερία μόνο στο Μοσχάτο

8π.μ.-8μ.μ.

ΜΟΣΧΑΤΟ: ΧΡΥΣ. ΣΜΥΡΝΗΣ 115 (ΓΕΦΥΡΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ).