Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Ικανοποιημένοι Στον Φωστήρα, από την έως τώρα πορεία του στη προετοιμασία

Ικανοποιημένοι από την έως τώρα πορεία της προετοιμασίας είναι στον Ταύρο. Ο Φωστήρας σε έξι φιλικά παιχνίδια που έχει δώσει έως σήμερα έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του, αφού είχε τρεις.. λευκές ισοπαλίες (με Μοσχάτο, Αχαρναϊκό και Ιωνικό) και τρεις νίκες (κόντρα σε Σπάτα, Κερατσίνι και Ατρόμητο Πειραιά).

Ο τεχνικός Κώστας Ψυρρόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά: «Είμαστε μια νέα ομάδα που χτίζεται από την αρχή και είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι έχουμε δέσει σε τέτοιο βαθμό που δεν έχουμε δεχτεί τέρμα σε όλα τα φιλικά. Ο κόσμος πρέπει να έχει υπομονή.Ο μέσος όρος των παικτών είναι μικρός, γύρω στα 24, γίνεται καλή δουλειά καιι η διοίκηση στέκεται δίπλα σε όλους και στηρίζει τη νέα προσπάθεια». Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη μεταγραφή των Κορκότζελου Κώστα (17 χρόνων, από Τερψιθέα), Τσοπανάκο Σπύρου (19 ετών) και Χίσο Χρήστου (20 ετών) από την Πέρα Κλουμπ έκλεισε το ρόστερ της νέας περιόδου.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ
(Κοραή 40, Τηλ : 210 9418193)

ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ
(ΠΡΩΤΟΙ ΣΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΣΤΙΣ 20/08/2010 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

Παρασκευή 10 , Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010
Στην Πλατεία Δημαρχείου (Απέναντι από το Γεροκομείο)
<< Ήταν Κάποιο Βαριετέ >>

Ένα μοναδικό πολυθέαμα με μουσική , χορό, τραγούδια , σκετς και ατραξιόν
ΩΡΑ : 20: 00




Συμμετέχουν:

Γιώργος Γερολυμάτος/ Ελένη Φιλίνη/ Τέρης Χρυσός/ Κλειώ Δενάρδου / Ζωη Φυτούση / Δάκης / Ελένη Ρόδα / Γιάννης Πετρόπουλος; / Σόφη Ζανίνου / Άντζελα Ζήλεια / Αδερφοί Κατσάμπα / Δέσπονα Στυλιανοπούλου / Τάσος Κουνέλης / και ο Παλαίμαχος ηθοποιός Κατσουλίνος

Μουσικοχορευτικά : Λουίζα Μελίντα και Μαρία Παπανικολάου
Καλλιτεχνικά Διεύθυνση : Κώστας Βενετσάνος
Ορχήστρα : Αντώνη και Ζαχαρία Τσίχλα
Σκηνοθεσία : Νίκος Αθερινός

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ
(* Με φαγητό και ποτό )

ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΑΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Mr Lovi - το διαφημιστικό που δημιούργησαν Μοσχατιώτες.

Τo Μοσχάτο Ταύρος Life στηρίζει και προωθεί την πολιτιστική δραστηριότητα των πολιτών του Μοσχάτου και του Ταύρου και σας παραθέτει το διαφημιστικό που δημιούργησαν για γνωστή εταιρία κινητής τηλεφωνίας που θα προωθηθεί μέσω του διαδικτύου νεαροί Μοσχατιώτες , συνήθεις ύποπτοι πια , μιας και μας έχουν παρουσιάσει κατά καιρούς ,όμορφα δείγματα της δουλειάς τους και έχουν να επιδείξουν δυο βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους.
Πληροφοριακά σας λέμε πως συνολικά το concept του συγκεκριμένου διαφημιστικού είναι καθαρά δική τους δημιουργία ,ένας λόγος παραπάνω για να αξίζουν την επιβράβευση μας .
Δείτε το βίντεο :

Η Αρχαία αγορά Στον ''Ελληνικό Κόσμο'' στον Ταύρο

Η Αρχαία Αγορά της Αθήνας όπως ήταν στις δόξες της. Εναλλακτικά ταξίδια ξεκινούν κάθε 15 λεπτά για προορισμούς όπως η Αρχαία Μίλητος και η Αρχαία Ολυμπία.

Ελάτε στον «Ελληνικό Κόσμο» και ζήστε την Ιστορία!

Εικονική πραγματικότητα απο τον Ελληνικό Κόσμο.(Πατήστε εδώ)
Δευ - Παρ: 9:00 π.μ. - 4:00 μ.μ.
Κυρ:   10:00 π.μ. - 3:00 μ.μ.
Πειραιώς 254 Ταύρος

Δελτίο Τύπου Για τις εγγραφές την Δευτέρα Σε Τει Και ΑΕΙ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΕΙ
Από το γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι οι εγγραφές των επιτυχόντων στα τμήματα και τις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το Γενικό Λύκειο και από τα ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄), καθώς και των αποφοίτων του Β΄ κύκλου των ΤΕΕ και κατόχων απολυτηρίου ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄) που εισήχθησαν στα ΤΕΙ για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 θα γίνουν ως εξής:

1. Από 13 Σεπτεμβρίου μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου 2010 για όσους εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ), στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

Για την εγγραφή τους οι επιτυχόντες ή νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, καταθέτουν στη γραμματεία της σχολής ή του τμήματος τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
-Αίτηση για εγγραφή.
-Τίτλο απόλυσης: απολυτήριο ή πτυχίο ή αποδεικτικό του σχολείου αποφοίτησης ή νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο των τίτλων αυτών.
-Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή ή τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
-Έξι (6) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.
- Εκτός των παραπάνω, και μόνο όσοι πέτυχαν από το Γενικό Λύκειο (90% και 10%) και ΕΠΑΛ - ΟΜΑΔΑ Β΄ (90% και 10%) υποβάλλουν και νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης πρόσβασης.
Κατά την προσέλευσή τους για εγγραφή, οι εισαχθέντες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο να αποδεικνύονται τα ονομαστικά τους στοιχεία και η ακριβής ημερομηνία γέννησης.
Τονίζεται ότι από φέτος οι εισαχθέντες φοιτητές δεν υποχρεούνται να υποβάλλονται σε ακτινολογικές, παθολογικές και δερματολογικές εξετάσεις.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι εισαχθέντες μπορούν να απευθύνονται στις Γραμματείες των οικείων σχολών.

2. Η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού καθώς στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Αγίου Νικολάου Κρήτης θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις σχολές.

Επισημαίνεται, ιδιαίτερα, ότι όλοι οι νεοεισαχθέντες πρέπει να φροντίσουν για την έγκαιρη εγγραφή τους μέσα στις παραπάνω προθεσμίες και σύμφωνα με το ειδικότερο πρόγραμμα κάθε Σχολής ή Τμήματος. Όσοι δεν θα εγγραφούν στο οριζόμενο χρονικό διάστημα, χάνουν οριστικά το δικαίωμα εγγραφής τους.

πηγή: alfavita

Νέα μαθήματα για την Α' και Β΄' Δημοτικού

Νέα μαθήματα για την Α' και Β΄' Δημοτικού


Στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του εκπαιδευτικού συστήματος, το υπουργείο Παιδείας προχωράει σε αλλαγές και στην εφαρμογή νέων μεθόδων διδασκαλίας. Έτσι λοιπόν, στα 800 σχολεία που θα λειτουργήσουν φέτος με αναμορφωμένο πρόγραμμα προβλέπεται η ένταξη των Αγγλικών και της Λογοτεχνίας στο σχολικό πρόγραμμα της πρώτης και της δευτέρας δημοτικού.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές των δύο πρώτων τάξεων μέσα από παιχνίδια, τραγούδια και άλλες δραστηριότητες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να αποκτήσουν μία πρώτη γεύση από τα μαθήματα τα οποία θα διδαχτούν κανονικά στις επόμενες τάξεις του δημοτικού.

Στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση για πρώτη φορά στο σχέδιο νόμου του υπουργείο Παιδείας για τη δια βίου μάθηση προβλέπει τη λειτουργία τμημάτων Γυμνασίου και Λυκείου μέσα σε αναγνωρισμένες μονάδες απεξάρτησης από τα ναρκωτικά.

http://eimaimama.blogspot.com/

Η Θεατρική Ομάδα Δήμου Μοσχάτου «ΣκΗνοβάτες» Σήμερα στο Μοσχάτο

Σήμερα 10/09/2010 και ώρα 8:30 μμ στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Σινέ Κήπος», Πλατεία Μεταμορφώσεως, Θερμοπυλών & Κνωσού στο Μοσχάτο θα πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση από την ομάδα του Μοσχάτου «ΣκΗνοβάτες» "Τέσσερα ζευγάρια εξομολογούνται.." Τηλ.: 210-4810790


 (Περισσότερες πληροφορίες Πατήστε εδώ)

Φύλαξη μωρού ζητείται στο Μοσχάτο

Ενδιαφέρομαι για μία κυρία, Ελληνίδα, μέχρι 50 ετών, για δημιουργική απασχόληση και φύλαξη της κόρης μου, που είναι 11 μηνών. Ωρες απασχόλησης από 10:00 έως 15:00. Μένουμε Μοσχάτο. Η εμπειρία είναι απαραίτητη. Θα χαρώ να επικοινωνήσω άμεσα με κάθε κυρία που ενδιαφέρεται, να γνωρίσετε το μωρό μου και είμαι σίγουρη ότι θα μας συμπαθήσετε. Μόνο σοβαρές προτάσεις. sofh_f@hotmail.com, τηλέφωνο επικοινωνίας 6973354118,10:00 12:00

Το θεατρικό εργαστήρι Ταύρου "Εν Δράσει" Σήμερα στην Αγ.Παρασκευή

Σήμερα 10 Σεπτεμβρίου στον Δήμο της Αγ. Παρασκευής: Αθλητικό - Πολιτιστικό Κέντρο "Σταύρος Κώτσης"(Σπάρτης 1) στις 8:30 μμ  Το θεατρικό εργαστήρι Ταύρου "Εν Δράσει" ανεβάζει την Παράσταση "Ηλιθιότητας Εγκώμιο".

 (Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ)

Ανάλυση Δικηγόρου για το τι προβλέπει ο νέος αντικαπνιστικός νόμος

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αντικαπνιστική προσπάθεια στην Ελλάδα ξεκινά πριν από 154 χρόνια με βασιλικό διάταγμα «περί απαγορεύσεως του καπνίζειν εντός των δημοσίων γραφείων και καταστημάτων» ως προληπτική ενέργεια για ενδεχόμενες πυρκαγιές. Το διάταγμα υπέγραφε μάλιστα «εν ονόματι του βασιλέως», η βασίλισσα Αμαλία. Ακόμη και με την απειλή του αυτόφωρου, ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι τους προσεχείς μήνες οι καπνιστές που αρνούνται να συμμορφωθούν με το νέο νόμο της καθολικής απαγόρευσης καπνίσματος, ο οποίος τίθεται σε εφαρμογή από 1η Σεπτεμβρίου. Όπως έγινε σαφές, από την πρώην υπουργό Υγείας κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο νόμος προβλέπει πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους και σε όλους τους χώρους εργασίας.Ο πρώτος μήνας θα λειτουργήσει ως "περίοδος χάριτος", καθώς θα γίνονται μόνο συστάσεις, οι οποίες όμως, αξίζει να σημειωθεί, ότι θα λαμβάνονται σοβαρά υπόψη, εφόσον μια επιχείρηση ή ένας καπνιστής "υποτροπιάσουν" αργότερα και το φαινόμενο επαναληφθεί. Ηδη από 1η Σεπτεμβρίου λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1142. Σε πρώτη φάση θα παρέχονται πληροφορίες για τις διατάξεις του αντικαπνιστικού νόμου,ενώ έπειτα από ένα χρονικό διάστημα θα δέχεται καταγγελίες για παραβάσεις. Ο νόμος 3868/2010 <<αναβάθμιση Ε.Σ.Υ. και άλλες διατάξεις>>προβλέπει μέτρα ολικής απαγόρευσης του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους,αλλά και τους ιδιωτικούς εργασιακούς χώρους(τροποποιεί τους νόμους 3730/2008 και 3370/2005). Με βάση τις ισχύουσες διατάξεις,απαγορέυεται πλήρως το κάπνισμα απο 1ης/9/2010 σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους και ιδιωτικούς εργασιακούς χώρους,που δεν έχουν την δυνατότητα δημιουργίας χώρων καπνιζόντων.Για τα καζίνο και τα κέντρα διασκέδασης άνω των 300 τ.μ.με ζωντανή μουσική,η απαγόρευση ισχύει απο 1ης/6/2011.Αρμόδιες Αρχές, όπως ορίζονται στον Ν 3868/2010, για τον έλεγχο των παραβάσεων του καπνίσματος, τη βεβαίωση των παραβάσεων και την επιβολή κυρώσεων, είναι οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, η δημοτική αστυνομία και οι λιμενικές αρχές στην περιοχή ευθύνης τους. Απαγορέυεται η κάθε είδους διαφήμιση και προώθηση προ'ι'όντων καπνού σε όλους τους εξωτερικούς,υπαίθριους και εσωτερικούς χώρους.Εξαιρούνται οι εσωτερικοί χώροι των σημείων πώλησης προ'ι'όντων καπνού. Ως εξωτερικός χώρος νοείται και η πρόσοψη και λοιπές πλευρές του κουβουκλίου,οι τέντες και ο περιβάλλων χώρος του περιπτέρου.Στους εσωτερικούς χώρους περιλαμβάνονται ενδεικτικά οι κινηματογράφοι,τα θέατρα,οι στρατιωτικές μονάδες,τα Δικαστήρια,όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος,τα ξενοδοχεία και πάσης φύσεως τουριστικά καταλύματα,καθώς και τα εμπορικά καταστήματα. Διευκρινίζεται ότι απαγορέυεται η προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων προ'ι'όντων καπνού στους κινηματογράφους. Ως «εσωτερικός χώρος», για την εφαρμογή του παρόντος, νοείται και το αίθριο ή ο χώρος με συρόμενη ή αποσπώμενη οροφή, όπως και κάθε χώρος, με σκέπαστρο και ταυτόχρονα κλεισμένος με οποιονδήποτε τρόπο περιμετρικά. Στο Υπουργείο Υγείας αρμόδια για θέματα καπνού και αλκοόλ είναι η Διεύθυνση Εξαρτήσεων της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας.Ενώ, οι λέξεις «Η Ειδική Υπηρεσία» αντικαθίστανται με τις λέξεις «Η Διεύθυνση Εξαρτήσεων». Τα όργανα ελέγχου της εφαρμογής της νομοθεσίας για την απαγόρευση του καπνίσματος υποχρεούνται να υποβάλουν εξαμηνιαίες αναφορές και στατιστικά στοιχεία στη Διεύθυνση Εξαρτήσεων της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας,Άθλησης και Υγειινης Διατροφής. Με βάση τις αναφορές και τα στοιχεία αυτά συντάσσεται ετήσια έκθεση, η οποία υποβάλλεται στον Υπουργό Υγείας. Η παράβαση των διατάξεων για την απαγόρευση του καπνίσματος από τους δημόσιους λειτουργούς, τους δημοσίους υπαλλήλους, τους υπαλλήλους των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα, στους χώρους όπου είναι εγκατεστημένες οι υπηρεσίες τους, αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα και τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις που διέπουν την πειθαρχική ευθύνη τους. Σε όσους καπνίζουν ή καταναλώνουν προϊόντα καπνού κατά παράβαση του άρθρου 3 επιβάλλεται πρόστιμο 50 έως 500 ευρώ. Η υποτροπή λαμβάνεται υπόψη για το ύψος του επιβαλλόμενου προστίμου. Σε κάθε υπεύθυνο διαχείρισης και λειτουργίας των χώρων της πρώτης παραγράφου του άρθρου 3, που ανέχεται την παραβίαση της διατάξεων του άρθρου 3, επιβάλλεται πρόστιμο από πεντακόσια (500) έως δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ. Η υποτροπή λαμβάνεται υπόψη για το ύψος του επιβαλλόμενου προστίμου. Στην τέταρτη υποτροπή ανακαλείται προσωρινά η άδεια λειτουργίας του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με απόφαση της αρχής, η οποία την χορήγησε, για χρονικό διάστημα δέκα (10) ημερών. Στην πέμπτη υποτροπή ανακαλείται οριστικά η άδεια λειτουργίας με απόφαση της αρχής, η οποία την χορήγησε. Σε όσους πωλούν προϊόντα καπνού και αλκοόλ σε ανηλίκους ή ανέχονται παραβίαση της σχετικής διάταξης του παρόντος, επιβάλλεται πρόστιμο από πεντακόσια (500) έως δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ. Η υποτροπή λαμβάνεται υπόψη για το ύψος του επιβαλλόμενου προστίμου. Στην τέταρτη υποτροπή ανακαλείται προσωρινά η άδεια λειτουργίας με απόφαση της αρχής, η οποία την χορήγησε, για χρονικό διάστημα δέκα (10) ημερών. Στην πέμπτη υποτροπή ανακαλείται οριστικά η άδεια λειτουργίας με απόφαση της αρχής, η οποία την χορήγησε.Το ίδιο ισχύει και για όσους παραβιάζουν τις διατάξεις σχετικά με τη διαφήμιση προ'ι'όντων καπνού. Πέραν των ανωτέρω, κυρώσεις που προβλέπονται από άλλους νόμους, διατηρούνται. Με απόφαση των Υπουργών Υγείας,Οικονομικών,Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και άλλων συναρμόδιων Υπουργών, καθορίζονται τα όργανα, η διαδικασία ελέγχου, πιστοποίησης των παραβάσεων και επιβολής των πιο πάνω προστίμων, το ύψος των προστίμων, τα κριτήρια επιμέτρησης του ύψους του προστίμου, η διαδικασία είσπραξης των προστίμων, όπως και η διάθεση.


ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΟΣ ΗΛ.ΤΣΙΧΛΗΣ