Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Θεατρική ομάδα Ταύρου <Εν Δράσει>

Κλείνοντας τα 15 χρόνια του το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Ταύρου «Εν Δράσει» γιορτάζει με μια παράσταση- παρωδία.
Παρωδεί αποσπάσματα από κλασικά θεατρικά έργα, παρωδεί τόσο την διαδικασία της ίδιας της παράστασης, όσο και τα τεκταινόμενα των παρασκηνίων, διακωμωδεί τις σχέσεις μεταξύ των ηθοποιών, αυτοσαρκάζεται, αυτοαναιρείται, φτάνοντας τελικά σε ανατρεπτικές και αλλοπρόσαλλες καταστάσεις.
Μέσα από αυτή την παράσταση αλλά και από το ταξίδι των 15 χρόνων του το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Ταύρου «Εν Δράσει», προσπαθεί με χιουμοριστική διάθεση και χωρίς μεγαλοστομίες, να συμπληρώσει τη φράση που πάντα μένει μετέωρη:
Θέατρο είναι ...






Ομάδα Facebook:

http://www.facebook.com/group.php?v=wall&viewas=0&gid=18408486481#!/group.php?gid=18408486481&v=info

Πρόστιμα σε επιχειρήσεις απο Νομαρχία Αθηνών

Πρόστιμα συνολικού ύψους 900.472,83 ευρώ επιβλήθηκαν από τη Νομαρχία Αθηνών σε 207 επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα τους τελευταίους μήνες, μετά από εντατικούς και εκτεταμένους ελέγχους των Διευθύνσεων Α.Ε. και Εμπορίου, Εμπορίου και Τουρισμού, Ανάπτυξης, Υγείας, Προστασίας Περιβάλλοντος, Προστασίας Καταναλωτή και Υγειονομικού Ελέγχου της Νομαρχίας Αθηνών.




Τα πρόστιμα αφορούν σε διάφορες παρανομίες που εντοπίστηκαν στις επιχειρήσεις, όπως για παράδειγμα νόθευση πετρελαίου κίνησης, έλλειψη των απαραίτητων αδειών λειτουργίας, αγορανομικές παραβάσεις κ.α.. σας παραθέτουμε τις επιχειρήσεις της γειτονιάς μας!


15.000 ευρώ στο πρατήριο υγρών καυσίμων «ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΧΡ. ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ» (25ης Μαρτίου 1, Ταύρος), καθώς κατά τον έλεγχο στις 03.04.2007 έγινε δειγματοληψία πετρελαίου κίνησης και το δείγμα βρέθηκε νοθευμένο με πετρέλαιο θέρμανσης.

Πέντε χιλιάδες ευρώ στην επιχείρηση «ΗΛΙΑΣ Κ. ΝΙΝΟΣ ΑΕ» (Λ. Κατσώνη 99, Μοσχάτο), καθώς το προϊόν που παράγει με την ονομασία «φυστίκι κελυφωτό» κρίθηκε από το Ανώτατο Χημικό Συμβούλιο επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία, μετά από εξέταση δείγματος. Η δειγματοληψία έγινε στις 25.05.2009 στη βιοτεχνία επεξεργασίας & εμπορίου ξηρών καρπών «ΠΕΤΡΟΣ Μ. ΒΑΝΤΑΡΑΚΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ» στο Περιστέρι (Σολωμού 80).




Πέντε χιλιάδες ευρώ στην επιχείρηση «ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ ΣΤΑΜ. - ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ Ο.Ε.» (25ης Μαρτίου & Κύπρου 2, Ταύρος), καθώς κατά τον έλεγχο στις 02.09.2009 διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση ως κάτοχος άδειας λειτουργίας πρατηρίου προμηθεύτηκε πετρελαιοειδή προϊόντα από επιχείρηση που δεν διαθέτει άδεια εμπορίας πετρελαιοειδών.

Τρεις χιλιάδες ευρώ στην εταιρεία «ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ - ΚΩΝΣΤΑΣ ΑΕ» (Πύργου 21, Μοσχάτο) και μάλιστα ως υπερβάλλον του προστίμου των 2.000 ευρώ που είχαν επιβάλλει υπάλληλοι της Νομαρχίας Αθηνών κατά τον έλεγχο στις 18.02.2010 στην έδρα της εταιρείας. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε αναγραφή επί των παραστατικών εμπορίας και διακίνησης όλων των απαραίτητων πληροφοριών.



Δύο χιλιάδες ευρώ στην επιχείρηση «BAZAAR ΕΠΕ» (Πειραιώς 8, Μοσχάτο), καθώς το προϊόν που εισάγει με την ονομασία «μαργαρίνη» κρίθηκε από το Γενικό Χημείο του Κράτους μη κανονικό, μετά από εξέταση δείγματος. Η δειγματοληψία έγινε στις 24.03.2008 στο σουπερμάρκετ της επιχείρησης στο Χαλάνδρι (Καραολή Δημητρίου 20).

Πηγή: zougla

Ξεκινούν από αύριο τα ειδικά μαθήματα

Ξεκινούν από αύριο Πέμπτη 24 Ιουνίου οι εξετάσεις των αποφοίτων Λυκείων στα ειδικά μαθήματα ενώ θα διαρκέσουν έως τις 2 Ιουλίου.




Την Πέμπτη 24 Ιουνίου θα γίνει η εξέταση στα Αγγλικά (16:00)



Την Παρασκευή 25 Ιουνίου το Ελεύθερο Σχέδιο (11:00)

Το Σάββατο 26 Ιουνίου η εξέταση στο Γραμμικό Σχέδιο (11:00)



Τη Δευτέρα 28 Ιουνίου τα Γερμανικά (16:00)



Την Τρίτη 29 Ιουνίου τα Γαλλικά (16:00)



Την Τετάρτη 30 Ιουνίου η Αρμονία (16:00)



Την Πέμπτη 1 Ιουλίου ο Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων Ιταλικά (11:00-16:00)



Την Παρασκευή 2 Ιουλίου η εξέταση στα Ισπανικά (16:00)



Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 15.30 μ.μ. για όλα τα μαθήματα εκτός του Ελεύθερου Σχεδίου, του Γραμμικού Σχεδίου και του Ελέγχου Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων για τα οποία πρέπει να προσέλθουν μέχρι τις 10.30 π.μ .



Ο χρόνος διάρκειας της εξέτασης των Ξένων Γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις ώρες και του Ελεύθερου και Γραμμικού Σχεδίου έξι ώρες.



Ειδικά για το μάθημα «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων», διευκρινίζεται ότι η διάρκεια εξέτασης είναι περίπου είκοσι λεπτά.

Καλή επιτυχία παιδιά!!!!!!

Με διάκριση Μοσχατιώτισα μαθήτρια

«Ανακοίνωση
των αποτελεσμάτων του 9ου
Ετήσιου Μαθητικού Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού στην
Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία».
Α’ Βραβεία:



1ο Βραβείο:
Κοντομιχάλη Μαρία του Νικολάου, Λυκ. Τάξεις Νέου Μαρμαρά, Χαλκιδική

2ο Βραβείο:
Οικονόμου Ολυμπία του Αναστασίου, 1ο ΓΕΛ Μοσχάτου, Μοσχάτο

3ο Βραβείο:
Κονομόδης Ιωάννης του Δημητρίου, 2ο ΓΕΛ Κορίνθου, Κόρινθος

4ο Βραβείο:
Σμυρναίου Αγγελική του Δημητρίου, 2ο ΓΕΛ Λιβαδειάς, Λιβαδειά

5ο Βραβείο: Εξίσου:

Τοτικίδου
Ευθυμία του Ματθαίου, ΓΕΛ Πολυγύρου, Πολύγυρο Χαλκιδικής

Κόζαρη Ελένη
του Αθανασίου, 1ο ΓΕΛ Πτολεμαϊδας, Πτολεμαϊδα

περισσότερα για τον διαγωνισμό εδώ

Ίδρυμα μείζονος Ελληνισμού, Πειραιώς 254 Ταύρος, διάλεξη !

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ και ώρα 8.30 μ.μ.:


Φιλοξενείται στην αίθουσα Ιφιγένεια 2 του «ΘΕΑΤΡΟΝ», ίδρυμα μείζονος Ελληνισμού, Πειραιώς 254 Ταύρος, διάλεξη με θέμα «Κινηματογράφος: η τρέλα του ονείρου» από την κυρία Murielle Gagnebin-de M'Usan, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, ψυχαναλύτρια, τακτικό μέλος της Ψυχαναλυτικής Εταιρείας των Παρισίων και της Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Ένωσης. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο σκηνοθέτης κ. Θόδωρος Αγγελόπουλος. Είσοδος ελεύθερη