Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Xτύπησαν γυναίκα στο Μοσχάτο για να της κλέψουν την τσάντα

Θύμα τσαντάκηδων έπεσε χθες το μεσημέρι μία γυναίκα στο Μοσχάτο.

Δύο δράστες πλησίασαν την άτυχη γυναίκα, ενώ περπατούσε επί της οδού Πειραιώς, την χτύπησαν και της άρπαξαν την τσάντα που περιείχε το ποσό των 500 ευρώ και διάφορα έγγραφα. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση ενώ η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών.
πηγή:zougla

Tα συγκροτήματα από το Μοσχάτο Funk Off και Whatever Σήμερα στο Γκάζι

Tα συγκροτήματα από το Μοσχάτο Funk Off και Whatever θα μοιραστούν για άλλη μια φορά την σκηνή του KooKoo Live Music Bar, αυτή την φορά στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας κατά του AIDS. Οι πόρτες ανοίγου στις 22:00 και η τιμή του εισητηρίου είναι 12€ με ποτό.
Ιάκχου 17, ΓΚΑΖΙ
Μερικά άρθρα μας για τα συγκροτήματα του Μοσχάτου

Whatever! http://moschato-tauros-life.blogspot.com/2010/09/blog-post_5483.html

Funk Off! http://moschato-tauros-life.blogspot.com/2010/07/funk-off.html

Κινηματογραφικό αφιέρωμα στον Ταύρο από το υπουργείο Εργασίας με θέμα:''ΜΑΖΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ''

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού ΄Ετους για την Καταπολέμηση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού παρουσιάζει, στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», το Σάββατο 4 και Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010, ένα αφιέρωμα ευαισθητοποίησης για το θέμα της καταπολέμησης της Φτώχειας, με τη συνεργασία της Ταινιοθήκης της Ελλάδος και του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης» με θέμα:

(πατήστε επάνω στην εικόνα για να δείτε
την πρόσκληση σε πραγματικό μέγεθος)
ΜΑΖΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ

Με τέσσερις ταινίες που έχουν καταγραφεί ως το πρώτο δείγμα ελληνικού νεορεαλισμού.
H μελοδραματική συσσώρευση των δεινών πάνω στη φτωχική ελληνική οικογένεια, χαρακτηρίζεται από το ήθος και την τρυφερότητα προς τους εργατικούς αυτούς ανθρώπους, την άοκνη προσπάθειά τους να ζήσουν καλύτερα με τη δουλειά τους, το αδιέξοδο των κοινωνικών συνθηκών, την απελπισμένη συνοχή της οικογένειας. Η συνείδηση κατευθύνει την πορεία των ηρώων και της μοίρας τους.

Σάββατο 4/12 , ώρα 19:30
ΠΙΚΡΟ ΨΩΜΙ (1954 α/μ)
Διάρκεια: 83`

ΜΑΓΙΚΗ ΠΟΛΙΣ (1954)
Διάρκεια: 80`

Κυριακή 5/12 , ώρα 19:30
ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ( 1951 α/μ)
Διάρκεια: 95`
ΞΥΠΟΛΗΤΟ ΤΑΓΜΑ (1953 α/μ)
Διάρκεια: 110`
Πρώτο Βραβείο Φεστιβάλ Εδιμβούργου & Χρυσή Δάφνη του Ντέιβιντ Ο' Σέλζνικ,

Σημ. Τις ταινίες θα προλογίσουν
4/12 Ο Νίκος Αλευράς (σκηνοθέτης)
5/12 Ο Θόδωρος Αδαμόπουλος (Ταινιοθήκη της Ελλάδος)

Καταγγελία Μοσχατιώτη!«Μου έκοψαν κλήση αλλά... δεν ήμουν εγώ»

Δείτε τα έγγραφα, αν και δεν μπορεί να αποδείξει το δίκιο του

«Μηχανή δεν έχω. Ούτε έχω οδηγήσει ποτέ. Και ξαφνικά μου έρχεται στη διεύθυνση κατοικίας μου κλήση της Τροχαίας» καταγγέλλει στο newsbeast.gr πολίτης (τα στοιχεία του είναι στη διάθεσή μας) που δηλώνει θύμα εξαπάτησης.

Το συγκεκριμένο άτομο, όταν παρέλαβε την κλήση, έλεγξε προσεκτικά τα στοιχεία που αναφέρονταν σε αυτήν. «Βλέπω ότι αναφέρεται το όνομά μου αλλά με πολλά λάθη. Σαν δηλαδή κάποιος να προσπάθησε να δώσει ψεύτικα στοιχεία. Τι εννοώ; Ο αριθμός ταυτότητάς μου είναι λάθος. Αντί για Α.Φ.Μ. στην κλήση γράφουν την ημερομηνία έκδοσης της ταυτότητας και επιπλέον έχουν κάνει λάθος και στην καταγραφή του τόπου γέννησης», λέει χαρακτηριστικά.

Για να συνεχίσει: «Μόλις λοιπόν μου ήρθε η κλήση, τηλεφώνησα κατευθείαν στο δήμο για να δω τι συμβαίνει. Η απάντηση που πήρα ήταν αυτή που όλοι περιμένετε. “Και πού ξέρουμε εμείς εάν δεν είχες πάρει κάποιου φίλου σου τη μηχανή; Δεν ξέρουμε τι θα κάνεις αλλά πρέπει να πας στη ΓΑΔΑ”. Αυτά μου είπαν και ούτε που άκουγαν όταν τους έλεγα ότι μέχρι και την υπογραφή μου έχουν πλαστογραφήσει».

Από κει και πέρα, όπως περιγράφει ο πολίτης, επικράτησε το χάος.

«Αναρωτιέμαι το εξής απλό: Από τη στιγμή που με γράφουν, αν και δεν ήμουν εγώ, το επαναλαμβάνω, επειδή δεν έχω άδεια, δίπλωμα και πινακίδες, δεν θα έπρεπε να με έχουν πάει για εξακρίβωση στοιχείων; Κι αν το μηχανάκι που υποτίθεται ότι οδηγούσα ήταν κλεμμένο, τι θα γινόταν;», τονίζει ο άνθρωπος που καταγγέλλει το παραπάνω περιστατικό.

«Και στη ΓΑΔΑ βέβαια μου λένε ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι γιατί το θέμα μου έχει παραπεμφθεί στο δήμο Αθηναίων. Και εγώ δεν μπορώ να αποδείξω το δίκιο μου αλλά θέλουν να πληρώσω μέχρι το τέλος του έτους 310 ευρώ».





πηγή: newsbeast

Bazzar στις 5/12 στο ΙΜΚ. Συμμετέχει η χορωδία από το ΚΑΠΗ Δήμου Ταύρου

Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας ιδρύθηκε το 1889 με σκοπό την περίθαλψη ορφανών και άπορων κοριτσιών και αποτελεί ένα από τα παλαιότερα, ιστορικά Ιδρύματα της Ελλάδας στον τομέα της κοινωνικής μέριμνας, της αλληλεγγύης και της προστασίας παιδιών ευπαθών κοινωνικών ομάδων, με πολύτιμο έργο.


Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης εμπνεόμενο από το “etsi” της Ρ. Σεντούκα, ξεκινά μία νέα ενότητα δράσεων με τον τίτλο «etsi γιατί μπορούμε» με στόχο την ευαισθητοποίηση κοινού και φορέων σε μια κατεύθυνση περισσότερο συνειδητοποιημένης κοινωνικής παρουσίας όλων.

Έτσι, το φετινό Bazaar του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, εκτός από τη διάθεση πολλών και διαφορετικών αντικειμένων σε χαμηλές τιμές, θα πλαισιώνεται και από παράλληλες εκδηλώσεις όπως: διαδραστικά εργαστήρια, προβολές και δρώμενα, εμπνευσμένα από τον χαρακτήρα του Bazaar αλλά και την ατμόσφαιρα των ημερών.

Κυριακή 5/12 Μεγάλο Χριστουγεννιάτικο BAZAAR του ΙΜΚ για το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας

Ώρες: 11:00 – 21:00

Βιβλία, dvd, cd, παιχνίδια, χριστουγεννιάτικα είδη, ημερολόγια, χειροποίητα κοσμήματα, καλλιτεχνικά αντικείμενα, είδη δώρων, ρούχα, γλυκά και πολλά-πολλά ακόμα είδη.

Παράλληλες εκδηλώσεις:
Χορωδία ΚΑΠΗ Δήμου Ταύρου με χριστουγεννιάτικα τραγούδια

Προβολές ταινιών στις 13:30, 16:00
Παραστάσεις Κουκλοθέατρου 11:00, 17:30
Παιδική Παράσταση Το τραγούδι της Γης 11:30

αντικείμενα και προϊόντα τους προσφέρουν οι:

\Kraft foods Hellas SA
Βενέτης Α.Β.Ε.Ε.Τ.
Γαϊτάνος Πέτρος
SATO
Styling Club
Minos EMI
Γιάννης Μετζικώφ
New Star DVD
Mika
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78, τηλ. 210 3418 550, φαξ. 210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr
Ιστοσελίδα: http://www.mcf.gr/