Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Πορεία του ΠΑΜΕ χθες το απόγευμα στην λεωφόρο Μακρυγιάννη στο Μοσχάτο

Περίπου 100 άτομα, κρατώντας σημαίες και πανό του ΠΑΜΕ έκαναν πορεία στην λεωφόρο Μακρυγιάννη στο Μοσχάτο, γύρω στις 7:30 το απόγευμα.

Φωνάζοντας συνθήματα, διέσχισαν την Μακρυγιάννη και κατέληξαν στην οδό Ποσειδώνος.

Ανάμεσα στους διαληλωτές βρισκόταν και ο σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου, Μιχάλης Γιαμπουράς.

Όση ώρα οι διαδηλωτές βρίσκονταν στην Μακρυγιάννη, δημιουργήθηκε μποτιλιάρισμα, με αποτέλεσμα η κίνηση να επηρεαστεί μέχρι την οδό Πειραιώς, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Προσφορές από πολίτες του Ταύρου για άπορους και αστέγους το Σάββατο 17/12

Σήμερα Σάββατο 17/12/2011 η αίθουσα 7 των δημοτικών σφαγείων του Ταύρου, θα είναι ανοικτή από τις 5μ.μ. για να δεχτεί τις προσφορές των πολιτών, για τους άπορους & άστεγους του δήμου μας.

Παράλληλα θα γίνει και συγκέντρωση ειδών για το Χαμόγελο του Παιδιού.

Στην συνέχεια & ώρα 7μ.μ. θα ξεκινήσει η προγραμματισμένη εκπαίδευση για την Πολιτική Προστασία από την εθελοντική ομάδα R.S.F. HELLAS.

Η εκδήλωση γίνεται με πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας R.S.F. HELLAS & την συμπαράσταση του Δήμου και της Δημοτικής Κοινότητας Ταύρου που μας έχουν παραχωρήσει την αίθουσα 7.

Καλές γιορτές και μη ξεχνάμε τον συνάνθρωπο μας που έχει την ανάγκη μας. Ας δείξουμε αυτές τις μέρες τουλάχιστον λίγο ευαισθησία. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ & ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ της Δημοτικής Κοινότητας.!!!!!!!!!!

Πέτρος Καραφωτιάς
Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Ταύρου

Προβολή ταινίας την Κυριακή 18/12 στο σπίτι της Μεσοποταμίας στο Μοσχάτο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ομάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης της Μεσοποταμίας πραγματοποίησε Χαριστικό / Ανταλλακτικό Παζάρι στις 11/12/11, με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία. Η βραδιά τέλειωσε με γλέντι-ρεφενέ με τη με τη συμμετοχή πολλών Μοσχατιωτών/συμπολιτών/γειτόνων, που έφεραν φαγητά και ποτά από τα σπίτια τους και δημιούργησαν μια ζεστή ατμόσφαιρα.

Όσα πράγματα περίσσεψαν, προσφέρθηκαν στους Σύρους πρόσφυγες  που κυνηγημένοι από το καθεστώς Άσαντ, ζουν σε δύσκολες συνθήκες στη Νοτιανατολική Τουρκία. Η αποστολή έγινε σε ανταπόκριση της έκκλησης των φίλων μας από τη Συρία που διδάσκονται ελληνικά μαζί με άλλους μετανάστες και πρόσφυγες από την ομάδα δασκάλων "Τα Πίσω Θρανία" , και σε συνεργασία μαζί τους.

Η δράση μας συνεχίζεται την επόμενη Κυριακή 18/12/11 στις 8 το βράδυ με την προβολή της ταινίας του Νίκου Καλογερόπουλου «Οι Ιππείς της Πύλου». Στη προβολή θα παρευρίσκεται και ο σκηνοθέτης με το μπουζούκι του και θα κλείσει με συλλογική κουζίνα (ρεφενέ) και ζωντανή μουσική.

Συναντιόμαστε κάθε Τρίτη στις 9.00 μμ στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13.

--
Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου Μεσοποταμία www.mesopotamia.gr
Ομάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης, 6939301718
Τράπεζα Χρόνου και Αλληλεγγύης mesopotamiatx@gmail.com