Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Με 24ωρη απεργία, απαντούν οι εργαζόμενοι στα Praktiker μετά και τις απολύσεις στον Ταύρο

Με 24ωρη απεργία, το Σάββατο 27 του Νοέμβρη, απαντούν στις απολύσεις και στην τρομοκρατία οι εργαζόμενοι στα καταστήματα της πολυεθνικής «ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ» στην Αθήνα.

Δείτε τις δημοσιεύσεις μας για τις απολύσεις και τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν όλο αυτό το διάστημα στο praktiker του Ταύρου ( πατήστε εδώ )


Την απόφαση για την απεργία πήρε ο Σύλλογος... Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, μετά από πρότασή του που έγινε ομόφωνα αποδεκτή σε έκτακτη σύσκεψη εργαζομένων στα «Πράκτικερ» και αποτελεί αποφασιστική κλιμάκωση του αγώνα των εργαζομένων μετά και τις πρόσφατες δύο απολύσεις από το κατάστημα του Ταύρου, που ανέβασαν το συνολικό αριθμό των απολυμένων το 2010 στους 85.

Στο πλαίσιο της οργάνωσης της απεργίας, χτες, πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις στα καταστήματα του Ελληνικού και της Μεταμόρφωσης και στις δυο βάρδιες (πρωί και μεσημέρι) από κλιμάκια του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και εργαζομένων στα καταστήματα που μπαίνουν μπροστά και δίνουν αποφασιστικά τη μάχη για την επιτυχία της νέας απεργιακής κινητοποίησης.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες οι εργαζόμενοι στο κατάστημα του Ταύρου πραγματοποίησαν δύο 4ωρες στάσεις εργασίας ενάντια στις απολύσεις.

«Απολύθηκαν 85 εργαζόμενοι γιατί είχαν μειωμένη απόδοση. Λογικό να... είχαν "μειωμένη απόδοση" γιατί για να ανοίξει το κατάστημα στην Κρήτη έπρεπε να προσληφθούν εργαζόμενοι. Οπως στην πορεία θα βρεθούν άλλοι 85 εργαζόμενοι με μειωμένη απόδοση για να ανοίξει τον Γενάρη το νέο κατάστημα στην Ξάνθη.

Απαιτείται συσπείρωση, μαζικοποίηση, μόνο τότε θα σώσουμε τα κεφάλια μας. Εμείς τις φτιάξαμε αυτές τις επιχειρήσεις». Τα λόγια αυτά ανήκουν σε εργαζόμενη στα «Πράκτικερ» και είναι ενδεικτικά της οργής των εργαζομένων, οι οποίοι συμμετέχοντας ενεργά στον αγώνα που δίνει το κλαδικό συνδικάτο παλεύουν για την επιτυχία της απεργίας.
πηγή:kontiloforos

Δελτίο Τύπου μας απέστειλε το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης(τελευταίες παραστάσεις)

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ

Σάββατο 27 & Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010, στις 20:30

τελευταίες δύο παραστάσεις χορού με το έργο

Love Fire
της δυναμικής χορογράφου Γιασμίν Γκόντερ

Love Fire της Yasmeen Godder

Η Yasmeen Godder, μία από τις πιο δυναμικές παρουσίες του σύγχρονου ισραηλινού χορού, επισκέπτεται για δεύτερη φορά την Ελλάδα (η πρώτη: 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας 2006, έργο "Two Playful Pink").

Η χορογράφος με το έντονο προσωπικό στυλ θα παρουσιάσει την τελευταία της δουλειά Love Fire που χαρακτηρίζεται όπως πάντα από ποιητική διάθεση, τόλμη, ταλέντο και ρομαντισμό, χιούμορ και ένα φρέσκο χορογραφικό λεξιλόγιο.

Χρησιμοποιώντας γνωστά κλασικά κομμάτια βαλς και κρατώντας συγχρόνως μία απόσταση καλλιτεχνικής και αισθητικής ασφαλείας δημιουργεί μία σύνθετη και χιουμοριστική διαδρομή, όπου αναμετράται με το "ρομαντισμό" και εξερευνά με τόλμη και με τη βοήθεια των εκπληκτικών ερμηνευτών της την ταυτότητα του άνδρα και της γυναίκας, και του ρόλου τους σε μία σχέση, κλείνοντας το μάτι σε στερεότυπα, φαντασιώσεις αλλά και τη ρομαντική εικονοποιία. Η παράσταση πλαισιώνεται με την ζωντανή επί σκηνής εγκατάσταση από τον visual καλλιτέχνη Yochai Matos.

Χορογραφία:Yasmeen Godder
Δραματουργός: Itzik Giuli
Δημιουργικοί ερμηνευτές: Yasmeen Godder, Eran Shanny
Χορεύουν: Shulamit Enosh, Matan Zamir
Μουσική: Στράους, Σοστακόβιτς, Σένμπεργκ, Τσαικόφσκυ, Χατζατουριάν
Προσκεκλημένος ερμηνευτής και Επί σκηνής Φθορίζουσα Εγκατάσταση/ Live Fluorescent Installation: Yochai Matos

Μουσική:
Johann Strauss - The Blue Danube;
Jean Sibelius - La valse triste;
Dimitri Shostakovitch- Valse n°2 ;
Arnold Schoenberg- Valse de Chopin from Pierrot Lunaire, Op. 21;
Frederic Chopin-Opus 70 in G-flat major;
Pyotr Tchaikovsky- Valse Sentimentale;
Aram Khachaturian- Waltz from Masquerade Suite.

Κοστούμια και Σκηνικά: Inbal Lieblich, Eran Shanny, Yasmeen Godder
Σχεδιασμός φωτισμών και Τεχνική Διεύθυνση: Uri Rubinstein
Σχεδιασμός ήχου: Eyal Shindler
Ηχητικός: Oren Cohen

Αίθουσα: Θέατρο

Εισιτήριο: 20€
Φοιτητικό, κάτοχοι κάρτας ανεργίας & πολυτέκνων: 15€
Πακέτο εισιτηρίων και για τις τρεις παραστάσεις: 50€

Χορηγός
AEGEAN - A STAR ALLIANCE MEMBER

Χορηγός Φιλοξενίας
Hotel Royal Olympic

Με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ
και την Αιγίδα της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78, τηλ. 210 3418 550, φαξ. 210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα: www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Iστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και στα PUBLIC:
- Συντάγματος, Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλ. Συντάγματος, Αθήνα
Τηλ. 210 324 6210, 210 324 6210
- Πειραιά, Γρηγορίου Λαμπράκη 152-154, Πειραιάς
Τηλ. 210 412 6400, 210 412 6400
Ωράριο λειτουργίας PUBLIC: Σάββατο, 09:00 – 20:00 Καθημερινές, 09:00 – 21:00

Έπιασαν το ληστή του Μοσχάτου!!!

Τις τελευταίες ημέρες ο νεαρός Αλβανός, μόλις 21 ετών είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των γυναικών κοντά στο σταθμό του Ηλεκτρικού στο Μοσχάτο

Είχε επιτεθεί σε τουλάχιστον δύο γυναίκες. Τις είχε χτυπήσει άσχημα στο πρόσωπο και τους είχε αρπάξει τις τσάντες τους.

Χθες είχε και συνεργό. Είχαν στήσει καρτέρι ξανά κοντά στον σταθμό του Ηλεκτρικού, όμως αυτή τη φορά είχαν στήσει ενέδρα και οι αστυνομικοί.

Όταν επιτέθηκαν σε μια μετανάστρια οι αστυνομικοί επενέβησαν και συνέλαβαν τον 21χρονο. Ο συνεργός του όμως κατάφερε να ξεφύγει...
πηγή: http://www.newsit.gr/

Στάσεις εργασίας Σήμερα Πέμπτη σε λεωφορεία, τρόλεϊ,ΗΣΑΠ και ΟΣΕ

Χειρόφρενο τραβούν από τις 12 έως τις 3 μετά το μεσημέρι, τόσο τα τρόλεϊ ΗΛΠΑΠ όσο και οι συρμοί του ΟΣΕ λόγω συμμετοχής των εργαζομένων στη στάση εργασίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00 και σε Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν την Πέμπτη τα αστικά λεωφορεία από από τις 5 έως τις 7 το πρωί και από τις 10 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Επίσης, 4ωρη στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα, πραγματοποιούν επίσης και οι τεχνικοί της ΕΘΕΛ, ενώ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο των εργαζομένων της ΕΘΕΛ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Χειρόφρενο τραβούν από τις 12 έως τις 3 μετά το μεσημέρι, τόσο τα τρόλεϊ ΗΛΠΑΠ όσο και οι συρμοί του ΟΣΕ λόγω συμμετοχής των εργαζομένων στη στάση εργασίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

imerisia.gr

Τοξική απειλή στον Ταύρο

Εγκαταλελειμμένοι τόνοι χημικών απειλούν την περιοχή

Και όμως συμβαίνει δίπλα στο κέντρο της πόλης. Στη βιομηχανική περιοχή του κέντρου και μόλις 100 μέτρα από τα πρώτα σπίτια, διέρρευσαν επικίνδυνες τοξικές ουσίες που έγιναν αντιληπτές λόγω δυσοσμίας από τους κατοίκους.

Μέσα στο εργοστάσιο υπάρχουν καταγγελίες ότι υπάρχουν πάνω από 25 τόνοι χημικών που είναι τοξικοί και άρα επικίνδυνοι για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Στο ρεπορτάζ της real news φωτογραφίζεται η κατάσταση, η οποία δημιουργήθηκε όταν πριν ένα μήνα, διαρρήκτες που είχαν βάλει στόχο τα σιδερένια βαρέλια, τα άδειασαν –προφανώς μη γνωρίζοντας το περιεχόμενό τους- προκαλώντας εκτεταμένη διαρροή τοξικών υγρών στο αποχετευτικό σύστημα της πόλης όπως και επικίνδυνων αερίων στην ατμόσφαιρα.

Οι υπεύθυνοι φορείς κινήθηκαν άμεσα και διαπίστωσαν ότι στο εργοστάσιο της Hellafoam υπάρχει διαρροή όπως και επικινδυνότητα από τα υπόλοιπα βαρέλια που βρίσκονται στο χώρο. Το έργο της αποκατάστασης θα επιληφθεί η Περιφέρεια Αττικής.

πηγή: newsbeast