Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

«Μαύρα γράμματα σε άσπρο φόντο» από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στον Ταύρο

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί μια Παράσταση βασισμένη στην πραγματική ιστορία για την ανθρώπινη δύναμη, την αισιοδοξία και την θέληση για ζωή.


«Είμαι ήρωας. Είναι πολύ εύκολο να είσαι ήρωας. Όταν δεν έχεις χέρια ούτε πόδια - ή είσαι ήρωας ή είσαι νεκρός.

Όταν δεν έχεις γονείς - βασίσου στα χέρια ή στα πόδια σου.
Και να είσαι ήρωας.


Όταν δεν έχεις ούτε χέρια ούτε πόδια και (εκτός απο όλα αυτά) κατάφερες να έρθεις στον κόσμο αυτό και ορφανός - τέρμα.
Έίσαι καταδικασμένος να είσαι ήρωας μέχρι το τέλος της ζωής σου.
Αλλιώς ψόφα.
Είμαι ήρωας. Απλώς δεν έχω άλλη επιλογή».

Ο Ρουμπέν γεννήθηκε στην πρώην Σοβιετική Ένωση από μητέρα -κόρη του Γενικού Γραμματέα του Κομμουνιστικού κόμματος της Ισπανίας-. Εξαιτίας ιατρικού λάθους έμεινε παράλυτος. Λέγοντας στην μητέρα του ότι το παιδί πέθανε τον έβαλαν στο ορφανοτροφείο για ανάπηρους. Ήταν καταδικασμένος...όμως πολέμησε. Πολέμησε για τη ζωή του...για την αξιοπρέπειά του... για το δικαίωμα να παραμένει άνθρωπος. Ξεπέρασε προκαταλήψεις και διέσχισε τα σύνορα. Συνάντησε πολλούς ανθρώπους στο ορφανοτροφείο που έχουν μείνει στην μνήμη του και έγιναν ήρωες του έργου "Μαύρα γράμματα σε άσπρο φόντο".

Από Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010 έως Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

Έναρξη Προπώλησης: 4 Οκτωβρίου 2010
Αγορά εισιτηρίων μέσω πιστωτικής κάρτας:
210 3418579 Δευ-Παρ 11:00 - 14:00


Εισιτήρια προπωλούνται και στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση.


Εισιτήρια προπωλούνται και στα PUBLIC:


- Συντάγματος
Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλ. Συντάγματος, Αθήνα Τηλ. 210 324 6210
- Πειραιά
Γρηγορίου Λαμπράκη 152-154, Πειραιάς Τηλ. 210 412 6400
Ωράριο λειτουργίας PUBLIC: Σάββατο, 09:00 – 20:00
Καθημερινές, 09:00 – 21:00

Αίθουσα: Black Box
Εισιτήρια:
Κανονικό €17, Φοιτητικό, Κάτοχοι κάρτας ανεργίας & πολυτέκνων €10, ομαδικό (10 άτομα): €10

Ενοικιάσεις Διαμερισμάτων Μοσχάτο - Ταύρος

ΜΟΣΧΑΤΟ διαμέρισμα 67 τ.μ., 1ου, διαμπερές, 2 υ/δ, αυτόνομη θέρμανση, χωρίς κοινόχρηστα, διπλοκατοικίας, χωρίς ασανσέρ, αλουμίνια, καινούρια κουζίνα, πλησίον ΗΣΑΠ, τιμή 400 ευρώ 210/ 94025 79

Τιμή: 400,00 €

Αγγελία Ιδιώτη
210/ 9402579



ΤΑΥΡΟΣ κέντρο, νεόδμητο διαμέρισμα 94 τ.μ., 3ου, 2 υ/δ, κατασκευή '10, μπάνιο, wc, αυτόνομη θέρμανση, φυσικό αέριο, τζάκι, πόρτα ασφαλείας, ηλιακός, υπόγειο πάρκιν, αποθήκη, ελεύθερο, (έναντι jambo), τιμή 600 ευρώ 6970/ 46217 2

Τιμή: 600,00 €

Αγγελία Ιδιώτη
6970/ 462172

Υπό κατάληψη οδεύει το 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Μοσχάτου

Υπό κατάληψη οδεύει το 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Μοσχάτου σύμφωνα με ανακοίνωση των μαθητών του στο facebook. Στο event, που δημιούργησαν οι μαθητές του σχολείου με σκοπό την άμεση επικοινωνία και συντονισμό της δράσης τους, καλούν όλους τους συμμαθητές τους σε συμμετοχή στη προγραμματιζόμενη για σήμερα στο πρωί κατάληψη, ως αντίδραση στην απόφαση της υπουργού Παιδείας να μειωθεί το όριο των απουσιών.

πηγή: Ζούμε Μοσχάτο

Ξαναμοιράζεται η παραλιακή ζώνη...

Με τη λογική του «ισοζυγίου» προβλέπεται να αντιμετωπιστεί η παραλιακή ζώνη των 40 χιλιομέτρων, από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) ώς την Αγία Μαρίνα Κορωπιού, ώστε να χωρέσουνοι προωθούμενες επενδύσεις και να εξασφαλιστεί το άνοιγμα μεγάλου μήκους ακτών για τους πολίτες

Σήμερα, στον πολύτιμο αυτό χώρο των 7.000 στρεμμάτων κάτω από τηνπαραλιακή έχουν λόγο 24 (!) διαφορετικοί φορείς, από υπουργεία έωςδήμους.


Το 80% είναι απρόσιτο για το κοινό, ενώ το υπόλοιποδεν διαθέτει ούτε στοιχειώδεις υποδομές για αναψυχή και άθληση. Οι δύομεγάλοι πόλοι, στο Φάληρο και τον Αγιο Κοσμά, ανήκουν στα «ΟλυμπιακάΑκίνητα» και προβλέπεται να διαμορφωθούν σε ανάσες πρασίνου γιαολόκληρο το Λεκανοπέδιο. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ηευρύτερη περιοχή του Φαληρικού Δέλτα, που εκτίνεται από τις εκβολές τουΚηφισού στο Μοσχάτο ώς τα όρια του Δήμου Παλαιού Φαλήρου

Εντονο ενδιαφέρον

Απέχει μόλις 6 χλμ. από το Σύνταγμα, αλλά εξακολουθεί να είναι αποκλεισμένη. Τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια του είναι:

* ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ. Αφορά την μπαζωμένη επί χούντας επιφάνεια των 250στρεμμάτων που προβλέπεται να γίνει υψηλό πράσινο με ένα μικρόαναψυκτήριο και ανοικτές εγκαταστάσεις για άθληση, όπως προβλέπει τοδιάταγμα του 2003.

Τα τελευταία χρόνια είχε βραχυκυκλωθεί το θέμα ανάμεσα στο Δήμο Μοσχάτου και τη διοίκηση των «Ολυμπιακών Ακινήτων»,που είχε διαφορετικά σχέδια με εμπλοκή ιδιωτών.

**ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ. Οι εγκαταστάσεις αφορούν ζώνη 130στρεμμάτων και με βάση τους προγραμματισμούς της προηγούμενηςκυβέρνησης θα ήταν ο «Λυκαβηττός της παραλίας». Η σύμβαση έχειυπογραφεί από το 2007, αλλά εδώ και δύο χρόνια σταμάτησε η καταβολή τωνμισθωμάτων, που είναι της τάξης των 1,3 εκατ. ευρώ το χρόνο, γιατίεκκρεμεί η έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Ο ιδιώτηςμάλιστα διεκδικεί αποζημίωση από το Δημόσιο ύψους 6 εκατ. ευρώ.

**ΜΑΡΙΝΑ. Οι ναυταθλητικές εγκαταστάσεις μαζί με τηχερσαία έκταση των 93,3 στρεμμάτων προβλεπόταν να εκχωρηθούν σειδιώτες. Με παρέμβαση της δημοτικής αρχής Καλλιθέας δόθηκαν τελικάστους κατοίκους και τα ναυταθλητικά σωματεία, που ήδη προχωρούν στηναξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων συνολικής επιφάνειας 4.900τετραγωνικών. Εχει ανοίξει επίσης το «φυλακισμένο» γήπεδο της παραλίας.

**ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ. Στην έκταση των περίπου 160στρεμμάτων, δίπλα από την Εσπλανάδα, κυριαρχεί το εντυπωσιακό κτίριοτων 11.600 τετραγωνικών που εδώ και έξι χρόνια προβλέπεται ναδιαμορφωθεί σε συνεδριακό κέντρο 4.000 θέσεων. Οι δύο χωριστοίδιαγωνισμοί, ένας για τη διαμόρφωση και ένας για την εκεμτάλλευση,σέρνονται από χρόνια.

Πριν από μερικούς μήνες ακυρώθηκαν και τυπικά καιώς το τέλος του χρόνου θα προκηρυχθεί νέος, που θα καλύπτει όλες τιςδραστηριότητες.

Η μεγάλη παρέμβαση, που θα αλλάξει την εικόνα τηςπεριοχής, αφορά την αξιοποίηση των 250 στρεμμάτων του παλιούΙπποδρόμου, που θα γίνει χάρη στη μεγάλη δωρεά του ιδρύματος «ΣταύροςΝιάρχος», η οποία θα ξεπεράσει τα 550 εκατ. ευρώ. Οι αρχικοί σχεδιασμοίπεριελάμβαναν τα νέα κτίρια της Λυρικής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης,μάλιστα δια χειρός Μάριου Μπότα, ενός από τους σημαντικότερουςαρχιτέκτονες σε παγκόσμια κλίμακα.

Προστέθηκε όμως το δημοτικό πάρκο των 28στρεμμάτων, που θα χρηματοδοτηθεί από το ίδρυμα και περιλαμβάνεται στασχέδια που αναμένεται να εγκριθούν στις αρχές του 2011. Τα έργα θαξεκινήσουν αμέσως και αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη του 2015.

Το μέλλον των 425 στρεμμάτων του Αγίου Κοσμά περνάαπό τις δικαστικές αίθουσες, όπου εκκρεμεί μια προσφυγή του ΔήμουΕλληνικού και το αποτέλεσμα μιας διαιτησίας στην οποία προσέφυγε οεκμισθωτής. Η σύμβαση υπογράφηκε το 2007 και προβλέπει ετήσια μισθώματατ ης τάξης των 14,5 εκατ. ευρώ, που καταβλήθηκαν τα δύο πρώτα χρόνια καιτη συνέχεια άρχισαν τα «παρατράγουδα».

Για τη συγκεκριμένη επένδυση έχει εγκριθεί η μελέτηπεριβαλλοντικών επιπτώσεων, αλλά δεν προχώρησε η έκδοση οικοδομικής άδειας, που αφορά τη δόμηση 60.000 τετραγωνικών


Αναλυτικότερα το άρθρο για την παραλιακή ζώνη
Πηγή: parapolitika

H Ειρήνη Ψυχράμη στην παράσταση ''δε Λούκ'' Στο Void

Ένα απο τα παιδιά της γειτονιάς μας, η Ειρήνη Ψυχράμη, συμμετέχει στην παράσταση ''ΔΕ ΛΟΥΚ'' στο VOID Dance Bar
Να ευχηθούμε καλη επιτυχία στο νέο της ξεκίνημα και σύντομα να την δούμε και στην πόλη μας.

Η πρεμίερα της παράστασης είναι Κυριακή 17 Οκτωβρίου

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Πώς συνδυάζονται ο μύθος του Σιρανό ντε Μπερζεράκ με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάμποσες νούμερο 1 επιτυχίες του '80 και του '90;


Αν ο Άκης δεν είχε ανεβάσει ποτέ ένα βιντεάκι με τον ίδιο να τραγουδά, τότε η Σοφία δεν θα τον είχε δει ποτέ και δεν θα ζητούσε βοήθεια από την κολλητή της τη Δόμνα για να τον εντυπωσιάσει, οπότε και η φιλία τους δεν θα είχε κινδυνέψει και το ερώτημα αυτό δεν θα είχε κανένα λόγο να τεθεί!

Την απάντηση έρχονται να μας δώσουν -τραγουδώντας ζωντανά- οι ηθοποιοί Ευαγγελία Καρακατσάνη, Ειρήνη Ψυχράμη και Δημήτρης Παπαδάκης στην παράσταση «Δε Λουκ» σε κείμενα και σκηνοθεσία του Δημήτρη Δημόπουλου!


 

Κάποια από τα τραγούδια που ακούγονται στην παράσταση:

Owner of a lonely heart-YES
Gonna make you sweat (Everybody dance now)-C&C MUSIC FACTORY
Careless whisper-GEORGE MICHAEL
Wannabe-SPICE GIRLS
I'm Too Sexy-RIGHT SAID FRED
 Και φυσικά...
The Look-ROXETTE

Συντελεστές:


κείμενο/σκηνοθεσία: Δημήτρης Δημόπουλος
βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Κουτσιούμπα
φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου
κινησιολογία: Ελένη Βαρελτζή
σχεδιασμός/επιμέλεια αφίσας: No Budget Productions
φωτογράφιση: Δημήτης Ευλαμπίδης
κατασκευή site: Αριστοτέλης Σομπότης
παραγωγή: 4actors, http://www.4actors.gr/
παίζουν:

Ευαγγελία Καρακατσάνη
http://welcome.4actors.gr/evageliakarakatsani/
Ειρήνη Ψυχράμη
http://welcome.4actors.gr/eirinipsihrami/
Δημήτρης Παπαδάκης
http://welcome.4actors.gr/dimitrispapadakis/

Πρεμιέρα: Κυριακή 17 Οκτωβρίου 9:15μμ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ : Κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη 9:15μμ

VOID dance bar (Ευμολπιδών 26, Γκάζι)


Κρατήσεις θέσεων: 210 8839657 και στο 698 1982591
Πληροφορίες στο: http://www.δε-λουκ.gr/

Διάρκεια της παράστασης: 80’
Τιμή εισιτηρίου: 18 ευρώ (γενική είσοδος)

Ζητείται Υπάλληλος γραφείου στο Μοσχάτο

ΑΝΩΝΥΜΗ εμπορική εταιρεία με έδρα το Μοσχάτο ζητεί υπάλληλο γραφείου, με απαραίτητη προϋπόθεση η γνώση Ιταλικών.

Για πληροφορίες τηλεφωνήστε στο 210-4821028, 210-4817543 ή στείλτε το βιογραφικό σας στο fax: 210-4810614 στείλτε το βιογραφικό σας στο e-mail: xdanos@otenet.gr

Άσχημος απολογισμός για τις ομάδες μας στο Μοσχάτο Ταύρος

Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν εχθές ο Φωστήρας Ταύρου και οι Αγίοι Ανάργυροι. Στο Τέλος του ημιχρόνου ο Γερακάρης έδωσε το προβάδισμα για την ομάδα του Φωστήρα αλλά ο Πρέκκας ισοφάρισε στο 76 και διαμόρφωσε το τελικό σκορ Φωστήρας - Άγιοι Ανάργυροι 1-1

Μοιρασμένοι βαθμοί και στον Αγώνα Θύελλα Μοσχάτου - Νέοι Δραπετσώνας. Ένα ωραίο παιχνίδι με ένταση και πολλά γκολ. Η ομάδα του Μοσχάτου βρέθηκε πίσω στο Σκορ με 0-2! αλλά βρήκε τις δυνάμεις και κατάφερε τουλάχιστον να πάρει τον βαθμό της Ισοπαλίας. Να σημειώσουμε ότι αποβλήθηκε απο την ομάδα της Δραπετσώνας ο σκόρερ του πρώτου γκολ Καππού κοντά στο 90' λεπτό.  ΣΚΟΡΕΡ:47’ Δούμας, 75’ Ναυπλιώτης-19’ Καππού, 45’ Παναγιώτου Π.


Το μεγαλύτερο παιχνίδι της αγωνιστικής διεξήχθη στο γήπεδο του Αθηναϊκού. Αθηναϊκός- Άγιαξ Ταύρου 3-2. Ο Άγιαξ δεν κατάφερε να πάρει κανένα βαθμό και παρέμεινε μόνος τελευταίος με μηδέν βαθμούς. 

Ο ΑΟ Μοσχάτου ηττήθηκε από τον Αχαρναικό με 2-0. Έκτος έδρας το Μοσχάτο έχει δείξει ότι έχει πολλά προβλήματα. Ο Αχαρναικός μια έμπειρη ομάδα κέρδισε εύκολα με 2-0 και άφησε το Μοσχάτο στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με μηδέν βαθμούς.  

Μεγάλη ήττα για την Ελευθερία Μοσχάτου που δείχνει ανέτοιμη . Για δεύτερη φορά φέτος χάνει με μεγάλο σκορ απογοητεύοντας τους φιλάθλους της. Ελευθερία Μοσχάτου -  Ειρήνη 2005:  0 - 5

Ήττα και για την Αναγέννηση Μοσχάτου με αντίπαλο τον Μαύρο Αετό. Η ομάδα του Μοσχάτου έχασε με 2-0.