Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Αλλάζει η ώρα ξημερώματα Κυριακής

Την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου μπαίνει το... καλοκαίρι.

Η ώρα αλλάζει και όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μετακινήσουν τα ρολόγια τους μια ώρα μπροστά.

Έτσι, στις 3 το πρωί της Κυριακής (σε 8 ώρες από τώρα) , οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή θα δείχνουν 4 το πρωί.

Το μέτρο θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (30/10/2011).

mantatanews

Προβολή ντοκιμαντέρ την Κυριακή 27/3 στο Μοσχάτο

Την Κυριακή 27 Μαρτίου 2011 στις 8. 00΄ το βράδυ στο Σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, στο Μοσχάτο, θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ

ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ (95' ) σκηνοθεσία: Κατερίνα Πατρώνη

Στην προβολή θα παρίσταται η σκηνοθέτρια και θα συζητήσει μαζί μας μ' ένα ποτήρι κρασί (και ψωμοτύρι).

Είσοδος, όπως πάντα, ελεύθερη

Ληστεία σε γνωστό ψιλικατζίδικο στο Μοσχάτο!

Ληστεία σε ψιλικατζίδικο στην οδό Πλάτωνος και Μιαούλη έγινε την Πέμπτη 24/3.

Ένας άγνωστος άνδρας εισέβαλε στο κατάστημα του κ. Γιωργατσώνα στις 6:30 μ.μ( δίπλα στο 4ο Δημοτικό Μοσχάτου)  με όπλο και απείλησε την γυναίκα που βρισκόταν εκείνη την στιγμή στο ταμείο.

Το Ψιλικατζίδικο συστεγάζει και πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ. Σύμφωνα με μαρτυρίες ο άγνωστος φέρεται να λέει στην γυναίκα να φύγει από μπροστά του, γιατί δεν θέλει να της κάνει κακό.

 Η γυναίκα άφησε το μαγαζί και γρήγορα πήγε να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη.

Ώσπου να κατέβει ο ιδιοκτήτης του οποίου το σπίτι βρίσκεται ακριβώς από επάνω από το κατάστημα ο άγνωστος είχε γίνει καπνός.

Πληροφορίες λένε πως ο άγνωστος πήρε κοντά στα 1500 ευρώ. 

Πρόταση κ. Ζώταλη για την ίδρυση δικτύων αλληλεγγύης στο Δήμο Μοσχάτου Ταύρου

Στην συνεδρίαση της τοπικής κοινότητας προτάθηκε από τον γράφοντα η ίδρυση δικτύων αλληλεγγύης με σκοπό αυτό το οποίο λέει και η λέξη. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Στα δίκτυα αυτά θα μπορούν να ενταχθούν γιατροί, δικηγόροι,κοινωνικοί λειτουργοί,καθηγητές,δάσκαλοι,αλλά και πολίτες άλλων ειδικοτήτων που μέσα από εθελοντική εργασία θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ανθρώπους που τις έχουν ανάγκη.

Τα δίκτυα αυτά θα οργανωθούν με ευθύνη της δημοτικής κοινότητας μετά από την εξεύρεση εθελοντών για το σκοπό αυτό.Για να συμβεί όμως αυτό απαιτείται δουλειά από όλους τους συμβούλους της κοινότητας την οποία πιστεύω ότι μπορούν και θέλουν να κάνουν και εκεί βασιζόμενος έκανα και την πρόταση.

Σαν πρώτο βήμα πρότεινα την ίδρυση κέντρου πρόσθετης διδασκαλίας σε μαθητές λυκείου που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε φροντιστηριακές δαπάνες με αφορμή το θέμα περί ενισχυτικής διδασκαλίας που έφερε η πλειοψηφία.

Σκοπός μου ήταν και είναι το κέντρο πρόσθετης διδασκαλίας να επεκταθεί και σε μαθητές δημοτικού με προβλήματα μάθησης και εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας αλλά και σε ενήλικες αλλοδαπούς που θα επιθυμούσαν την γρηγορότερη εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας.

Προς το σκοπό αυτό πρότεινα τριμελή επιτροπή από τα μέλη της κοινότητας που θα ασχοληθεί με τα διαδικαστικά θέματα της ίδρυσης του κέντρου και αν υπάρχει ανταπόκριση τριμελή επιτροπή αποτελούμενη από 2 καθηγητές και 1 δάσκαλο για την επιμέλεια προγραμμάτων.

Πέραν τούτου ολόκληρο το συμβούλιο της κοινότητας να μεριμνήσει και να ασχοληθεί με την διεύρυνση των δικτύων αλληλεγγύης μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να παρουσιάσουμε ένα έργο που θα ανακουφίσει πολλούς συμπολίτες μας.

Τελικά μέσα από έντονη διαλογική συζήτηση αποφασίστηκε να δημιουργηθεί τριμελής επιτροπή για να δει το θέμα της ΄πρόσθετης διδασκαλίας με απώτερο δικό μου στόχο και θέλω να πιστεύω ολόκληρης της κοινότητας την ίδρυση αυτών των δικτύων.

Αν τελικά ο στόχος βρει ανταπόκριση και επιτευχθεί πιστεύω ότι θα έχουμε επιτελέσει ένα μεγάλο έργο που θα ανακουφίσει πολλούς συμπολίτες μας και θα βρει και πολλούς μιμητές.

Αλλωστε κανείς δεν γνωρίζει αν κάποια στιγμή βρεθούμε πολλοί από εμάς στην ανάγκη αυτού που η λέξη λέει.ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

ΖΩΤΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ