Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Μια διπλή πρόσκληση για το ΟΞΥΓΟΝΟ live

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΑΝΟΣ
ΟΞΥΓΟΝΟ LIVE!
ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΪΟΥ 2011

Το Μοσχάτο Ταύρος Life εξασφάλισε για εσάς μια διπλή πρόσκληση. Στείλτε ΤΩΡΑ το oνοματεπώνυμο σας στο: moschato.tauros.life@gmail.com και κερδίστε! 

O Γιώργος Σπανός, την Κυριακή 8 Μαίου, θα παρουσιάσει ζωντανά στο “Οξυγόνο Live!” τα νέα του τραγούδια, υπό τον γενικό τίτλο “Του Χρόνου η Ανάσα”, με ερμηνεύτρια τη Μπέττυ Χαρλαύτη.

Θα ακουστούν τραγούδια και από παλιότερες δουλειές του Γιώργου Σπανού καθώς και διασκευές από το Ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο με “συνοδοιπόρους” επί σκηνής τη Βάνα Πεφάνη, τον Γεράσιμο Γεννατά, τον Δαυίδ Μαλτέζε, τον Θανάση Βλαβιανό, τη Μυρτώ Αρεταίου και τον Κώστα Παπακωστόπουλο.

Oξυγόνο live!
Βούρβαχη & Κορυζή 4 (μεταξύ Καλλιρρόης & Συγγρού)Νέος Κόσμος ΤΗΛ. 210 9240740

Ανακοίνωση Ριζοσπάστη για το Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ στον Ταύρο

Τη διοργάνωση του λεγόμενου αντιαπαγορευτικού φεστιβάλ καταγγέλλει η ΚΝΕ με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης, δηλώνοντας την εναντίωσή της σε τέτοιου είδους διοργανώσεις που προωθούν τη ναρκω-κουλτούρα.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η ΚΝΕ καταγγέλλει την οργάνωση του λεγόμενου αντιαπαγορευτικού φεστιβάλ, που διοργανώνεται στο Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου για τα ναρκωτικά, από διάφορες οργανώσεις, ΜΚΟ και κόμματα όπως η ΑΚΟΑ (συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ), οι Οικολόγοι Πράσινοι κ.ά.

Σοβαρές ευθύνες έχει και η Νεολαία ΣΥΝ που το προπαγανδίζει, αλλά και η δημοτική αρχή που διευκόλυνε την πραγματοποίηση αυτού του φεστιβάλ και μάλιστα σε μια περιοχή με πολύ οξυμένο το πρόβλημα της χρήσης και εξάπλωσης των ναρκωτικών μέσα στη νεολαία, ακόμα και σε μικρές ηλικίες.

Η πραγματοποίηση τέτοιου είδους εκδηλώσεων είναι ενέργεια εξαιρετικά επικίνδυνη και εχθρική απέναντι στη νεολαία.

Οι διοργανωτές του εν λόγω Φεστιβάλ στην ουσία διαφημίζουν τη χρήση ουσιών, τη νομιμοποίηση και αυτοκαλλιέργεια του χασίς, την αποποινικοποίηση των λεγόμενων "μαλακών" ναρκωτικών, προτείνουν αποτυχημένες θεραπευτικές μεθόδους όπως η υποκατάσταση και η χορήγηση ναρκωτικών από το κράτος με στόχο τη μείωση της βλάβης, δηλαδή τη διαχείριση του θανάτου.

Οι προτάσεις τους εφαρμόστηκαν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες με τραγικές συνέπειες. Αποτελούν κατευθύνσεις της ΕΕ και πολλές από αυτές υλοποιούνται ήδη από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και προηγούμενα της ΝΔ.

Είναι υποκρισία να εμφανίζονται οι διοργανωτές ως εχθροί του εμπορίου ναρκωτικών και της ναρκωκουλτούρας. Σε αυτά ακριβώς οδηγούν οι προτάσεις τους. Είναι ψέμα ότι η νομιμοποίηση θα οδηγήσει στην καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου.

Αυτές οι σκοταδιστικές και αντιεπιστημονικές πολιτικές αποδεδειγμένα οδηγούν σε αύξηση της χρήσης (βλ. Ολλανδία κατά 250%). Το νόμιμο εμπόριο και η νόμιμη φυγή από την πραγματικότητα είναι το ίδιο επικίνδυνες. Ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης που οι κοινωνικές αιτίες του φαινόμενου οξύνονται ακόμα περισσότερο.

Αποτελεί μέγιστο θράσος των διοργανωτών να εμφανίζονται ως υπερασπιστές της ελευθερίας. Η "φυγή", η υποταγή στην αναζήτηση και εξασφάλιση της δόσης δεν είναι ελευθερία, ούτε πράξη αντίστασης και απειθαρχίας στο σημερινό σύστημα της εκμετάλλευσης. Δεν αλλάζει τη σημερινή βαρβαρότητα, είναι στήριγμα των καταπιεστών.

Η χρήση και εξάρτηση είναι αιτία αποστράτευσης των νέων από την πάλη για την ικανοποίηση των πραγματικών τους αναγκών, είναι ψεύτικη διέξοδος αποξένωσης, εμποδίζει την ανάπτυξη αγωνιστικής προσωπικότητας και στάσης ζωής. Γι' αυτό οι καπιταλιστές την εμφανίζουν ως "ελευθερία", γι' αυτό καλλιεργούν τη ναρκωκουλτούρα.

Ως ΚΝΕ δηλώνουμε την εναντίωσή μας σε τέτοιου είδους διοργανώσεις που προωθούν τη ναρκω-κουλτούρα. Καλούμε το λαό και τη νεολαία να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Λέμε όχι στο διαχωρισμό "μαλακών και σκληρών", όχι στην αποποινικοποίηση των ναρκωτικών.