Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Δείτε τα θέματα της Δημοτικής Κοινότητας Ταύρου την Τετάρτη 2/11

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Τακτική συνεδρίαση Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Ταύρου Πρ. Δημαρχείο Ταύρου - Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Πειραιώς & Επταλόφου) Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011, ώρα 19.00

Δείτε τα θέματα 
 Για να δείτε τα θέματα σε πραγματικό μέγεθος πατήστε επάνω τους

Τμήματα μπαλέτου και μοντέρνου χορού στον Ταύρο

Τα τμήματα μπαλέτου και μοντέρνου χορού ξεκινούν. Οι εγγραφές συνεχίζονται

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

ΜΠΑΛΕΤΟ:
ΤΡΙΤΗ & ΠΕΜΠΤΗ, 16.00-21.00
 (Συμμετοχή από 5 ετών)

ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΧΟΡΟΣ:
ΔΕΥΤΕΡΑ, απογευματινές ώρες  

(Συμμετοχή από 12 ετών και άνω)

Αίθουσα 2  (Σφαγεία)-Ταύρος

A’ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣΜΟΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 Αιθ.2 (Σφαγεία),
 ώρα: 18.00

Πληροφορίες εγγραφές: Πρωί: 2132036212 & 2132019633-636
Απόγευμα: 210 3461176 & 210 9425570

Να φύγουν οι Ρομά από τον Βοτανικό ζήτησε ο Καμίνης


Επιτέλους ξύπνησε η δημοτική αρχή της Αθήνας για το μείζον θέμα που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή του Βοτανικού με την κατάληψη μιας έκτασης , η οποία ξεπερνάει τα τέσσερα στρέμματα και ανήκει σε ιδιώτη, από αθίγγανους αλβανικής υπηκοότητας.

Με επιστολή του προς το γραφείο του υπουργού περιβάλλοντος Γεώργιου Παπακωνσταντίνου κι άλλους αρμόδιους φορείς , ο δήμαρχος Αθηναίων περιγράφει με δραματικούς τόνους την παρουσία των Ρομά και την χωματερή στην οποία έχουν μετατρέψει τον χώρο όπου ζουν.

Ο δήμαρχος επικαλείται ακόμη και λόγους δημόσιας υγείας , ενώ κατηγορεί την Ελληνική Αστυνομία ότι κάνει τα στραβά μάτια , με αποτέλεσμα ο καταυλισμός να λειτουργεί και ως άσυλο για διάφορους παρανόμους.

Στην επιστολή χαρακτηρίζει τον χώρο άβατο για τις αστυνομικές δυνάμεις και επισημαίνει τους κινδύνους που διατρέχουν οι περίπου 30,000 κάτοικοι της περιοχής από την δραστηριότητα των αλλοδαπών.

Ο κ. Καμίνης πετώντας για πρώτη φορά από τις πλάτες του τον μανδύα του προστάτη των αλλοδαπών που φορούσε μέχρι πρότινος , καταγγέλλει την Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΥΠΕΚΑ ότι με αστείες δικαιολογίες δεν θέλει την απομάκρυνση των αθίγγανων από τον καταυλισμό τους.

Προς επίρρωση των καταγγελιών του επικαλείται το υπ’ αριθμόν πρωτ. 2225/21-9-2011 έγγραφο της συγκεκριμένης υπηρεσίας η οποία επικρίνει τον Δήμο Αθηναίων γιατί ζητά την απομάκρυνση των Ρομά, πράξη που μπορεί να οδηγήσει σε διεθνή καταδίκη της χώρα.

Δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΑΡΟΝ 

Φωτιά ξέσπασε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μοσχάτου εχθές το βράδυ

Φωτιά ξέσπασε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μοσχάτου (στην διασταύρωση της λεωφόρου Χρ. Σμύρνης με την οδό Ομήρου), κατα τις 11,00 το βράδυ.

Άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε κουρτίνες (οι οποίες κατά την εκτίμηση όσων βρέθηκαν εκεί προεξείχαν) αίθουσας διδασκαλίας στο ισόγειο του Δημοτικού, με αποτέλεσμα αυτές να "λαμπαδιάσουν" αμέσως (λόγω του συνθετικού υλικού που είναι κατασκευασμένες).

Ευτυχώς, οι γείτονες της περιοχής σύντομα είδαν την φωτιά και κάλεσαν την Πυροσβεστική, η οποία έδρασε άμεσα.

Αποτέλεσμα της φωτιάς ήταν μικρές ζημιές εσωτερικά της αίθουσας (κάηκαν οι κουρτίνες, μαύρισαν οι τοίχοι). Περισσότερα θα εκτιμηθούν σήμερα με το φως της ημέρας.

Στο σημείο βρέθηκε ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού, Παναγιώτης Μπερής, ο Αντιπρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Στάθης Καραβασέλας και ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Μοσχάτου, Σπύρος Σακελλαρίου.