Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Ερώτηση στην Βουλή για την Καύση καλωδίων στον Ταύρο από τον Κ.Μητσοτάκη


 Αθήνα, 30 Ιουνίου 2011

Κατάθεση Ερώτησης στη Βουλή
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Βραδυφλεγής βόμβα η καύση καλωδίων στον Ταύρο».

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου & Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο σχετικά με την καύση καλωδίων στον Ταύρο κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην ερώτησή του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι εδώ και χρόνια στην ευρύτερη περιοχή του Ταύρου ασυνείδητοι οι οποίοι είναι γνωστοί στην τοπική κοινωνία επιδίδονται στην καύση καλωδίων αγνοώντας τους σοβαρούς κινδύνους που συνεπάγεται αυτή η παράνομη δραστηριότητά τους για την υγεία των ίδιων και των κατοίκων της περιοχής.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει στην ερώτησή του, τονίζοντας ότι σε μικρή απόσταση από το κέντρο της πρωτεύουσας παραμένουν σε λειτουργία αυτοσχέδια καμίνια όπου καίγονται καλώδια και μέταλλα, τα οποία στη συνέχεια γίνονται αντικείμενο παράνομης εμπορικής εκμετάλλευσης. Οι κάτοικοι έχουν χορτάσει πλέον από υποσχέσεις που δυστυχώς δεν έχουν γίνει πράξη. Αντίθετα βλέπουν το πρόβλημα να γίνεται «μπαλάκι» ανάμεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες και τα συναρμόδια υπουργεία, χωρίς να σημειώνεται καμία ουσιαστική πρόοδος.

Καταλήγοντας στην ερώτησή του ο κ. Μητσοτάκης ρωτά  τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και  Υγείας τι προτίθενται να κάνουν για να σταματήσει η καύση καλωδίων, κατά την οποία παράγονται ουσίες ιδιαίτερα βλαβερές για την υγεία των κατοίκων, αν έχει προβλεφθεί η συλλογή των αποβλήτων, ποιος θα είναι ο τόπος μεταφοράς τους και αν έχουν πραγματοποιηθεί μετρήσεις ρύπων και υγειονομική μελέτη στην περιοχή.

Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε μικρή απόσταση από το κέντρο της πρωτεύουσας, στην ευρύτερη περιοχή του Ταύρου, παραμένουν σε λειτουργία αυτοσχέδια καμίνια όπου καίγονται καλώδια και μέταλλα, τα οποία στη συνέχεια γίνονται αντικείμενο παράνομης εμπορικής εκμετάλλευσης. Παρά τους ελέγχους των επιθεωρητών υγείας και περιβάλλοντος και τις συνεχείς διαμαρτυρίες κατοίκων και φορέων της περιοχής, το πρόβλημα όχι μόνο παραμένει άλυτο αλλά χειροτερεύει.

Οι κάτοικοι βλέπουν το πρόβλημα να γίνεται «μπαλάκι» ανάμεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες και τα συναρμόδια υπουργεία, χωρίς να σημειώνεται καμία ουσιαστική πρόοδος».

Στην τελική ευθεία η ανάπλαση του Φαληρικού όρμου

Το «άνοιγμα» της Αθήνας προς την Θάλασσα μέσω της υπογειοποίησης της λεωφόρου Ποσειδώνος και τη δημιουργία μιας μεγάλης πράσινης ζώνης με φυτεύσεις όλων των διαθέσιμων χώρων προβλέπει μεταξύ άλλων το masterplan για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου που παρουσίασε εχθές ο διάσημος Ιταλός αρχιτέκτονας Renzo Piano.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης η πρόταση εκτός των άλλων επιλύει τα πλημμυρικά προβλήματα της περιοχής με υδραυλικά έργα και αντιπλημμυρική προστασία, την πρόσβαση και τις κυκλοφοριακές εξυπηρετήσεις, θέτει τις πρώτες προτάσεις για τον τρόπο χρήσης του πάρκου και δίνει τις κατευθύνσεις του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και της επιθυμητής φυσιογνωμίας του τοπίου.

Στα σχέδια περιλαμβάνονται παράκτιες πισίνες με θαλασσινό νερό σε συνέχεια της θάλασσας, χώροι για αθλητισμό και αναψυχή, άλση, πεζόδρομοι και ποδηλατόδρομοι, περιοχές με θεματικές ενότητες δραστηριοτήτων, προβλήτες και καταδυτικό πάρκο. Επιπλέον, καταργείται ο αυτοκινητόδρομος της λεωφόρου Ποσειδώνος και δημιουργείται νέος σε νέα θέση προς τη θάλασσα που απέχει περίπου εκατό μέτρα από τη σημερινή του θέση, υπογειοποιείται και δεν είναι ορατός διότι περνάει από πάνω του το Πάρκο.

Προβλέπεται, επίσης, η προκήρυξη εθνικού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού από το ΥΠΕΚΑ για τη μελέτη της κεντρικής προκυμαίας με το μικρό κτήριο στην απόληξή της στη θάλασσα, που θα υποδεχτεί εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης και αναψυχής. Εξάλλου ο νόμος δεν επιτρέπει τη δόμηση νέων κτηρίων, παρά μόνο για 2.500 τμ περίπου που θα καλύψουν και τις εξυπηρετήσεις για τη χρήση του πάρκου.

Στο πρόγραμμα ανάπλασης εντάσσεται και ο διαγωνισμός παραχώρησης για τη μετασκευή και εκμετάλλευση του Συνεδριακού Κέντρου (Τae Kwon Do) και της ζώνης ανάπλασης ΙΙΙ του Φαληρικού Όρμου, οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για το οποίο αναμένονται, μετά από την έγκριση σχετικής παράτασης, στις 21 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ με την έκταση των 760 στρεμμάτων του Φαληρικού Όρμου και την περιοχή των 245 στρεμμάτων του παλαιού Ιπποδρόμου από τα οποία μόνο τα 32 καλύπτονται με δόμηση λόγω της νέας Λυρικής Σκηνής προκύπτουν σχεδόν 1000 στρέμματα που μετατρέπονται σε Πάρκο.

Το κόστος προεκτιμείται σε €215 εκατ. και θα ορισθεί ακριβέστερα τον Νοέμβριο, σε σχέση με την ωριμότητα των μελετών. Το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μετά από συμφωνία με το Ελληνικό δημόσιο, χορηγεί όλες τις μελέτες που απαιτούνται για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από το ΠΕΠ Αττικής, ενώ το υπουργείο Περιβάλλοντος θα συμμετάσχει με πόρους από το Πράσινο Ταμείο και πιθανά θα συμμετάσχει το πρόγραμμα Jessica, αν και για να γίνει εφικτό αυτό θα πρέπει να προβλεφθούν πηγές εσόδων που θα αποσβέσουν τα αντληθέντα κεφάλαια.

Εξάλλου, αυτό που μένει να καθοριστεί είναι ο καταλληλότερος τρόπος παραγωγής εσόδων για τη συντήρηση του πάρκου με την ένταξη σε αυτό δραστηριοτήτων συμβατών με τη φυσιογνωμία του. Για να διατηρηθεί η ποιότητά του και να είναι βιώσιμο κατά τη λειτουργία του, προβλέπονται δραστηριότητες αναψυχής και αθλητισμού που θα το καθιστούν ζωντανό κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Εξάλλου για να ενταχθεί το έργο στο πρόγραμμα Jessica

Βάσει του χρονοδιαγράμματος η β΄φάση των μελετών θα ξεκινήσει στις 31/7/2011 η δημοπράτηση του έργου σχεδιάζεται να γίνει τη 1/9/2012 και η ανάδειξη του αναδόχου για την κατασκευή του έργου έως τη 1/1/2013. Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται έως το 2015.

ered.gr

Διαμαρτυρία κατοίκων του Μοσχάτου για τις ιερόδουλες το Σάββατο 02/07

ΣΑΒΒΑΤΟ 02/07/2011 ΩΡΑ 23:30 ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΛΕΩΦ. ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΙΕΡΟΔΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ
( http://www.facebook.com/event.php?eid=234404813246088 )

Το τελευταίο χρονικό διάστημα επί των οδών Λεωφ. Ποσειδώνος και Καποδιστρίου ομάδα ιερόδουλων προσπαθεί να προσελκύσει πελατεία κατά τις βραδινές ώρες με τον κίνδυνο να μετατραπεί βαθμιαία η γειτονιά σε «πιάτσα» παράνομου έρωτα.

Σκηνές που δεν τιμούν την πόλη μας και δεν συνάδουν με τον οικογενειακό και φιλήσυχο χαρακτήρα της κοινότητάς μας εκτυλίσσονται κάθε βράδυ με τις ιερόδουλες να προσφέρουν αγοραίο έρωτα σε κοινή θέα.

Το πρόβλημα εντείνεται αν αναλογιστούμε πως σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται μεγάλα συγκροτήματα κατοικιών, καθώς το 2ο Γυμνάσιο Μοσχάτου και το Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου.


ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΟΣΧΑΤΙΩΤΕΣ

ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΤΙΣ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 02/072011 ΣΤΙΣ 23:30 ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΛΕΩΦ.ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ (ΠΛΗΣΙΟΝ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ & 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ) ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΟΡΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΟΣΧΑΤΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΗΘΗΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ !

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΕΔΩ

Δείτε τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου-Ταύρου σήμερα 30/06

Καλείσθε να παρακολουθήσετε την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Κοραή 51) στις 30 Ιουνίου 2011 ημέρα Πέμπτη και ώρα 19.00 με τα εξής θέματα:

Πατήστε επάνω στα θέματα για να τα δείτε σε πραγματικό μέγεθος