Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Κείμενο Διαμαρτυρίας: Να αλλάξει τώρα ο χλοοτάπητας στο γήπεδο Μοσχάτου


ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ
Μοσχάτο, Νοέμβριος 2011
Κύριε Δήμαρχε,
κύριοι/ες του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου-Ταύρου

Οι παρακάτω υπογραφόμενοι γονείς-κηδεμόνες και πολίτες του Μοσχάτου εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας που αθλούνται στις ακαδημίες και στα αθλητικά σωματεία στο γήπεδο του Μοσχάτου, διότι αρκετά απ’ αυτά ήδη αντιμετωπίζουν πόνους και ενοχλήσεις σε γόνατα, σπονδυλική στήλη κι άλλα μέρη του σώματός τους από την καταπόνησή τους σε ένα γήπεδο εμφανώς ακατάλληλο για αθλητές και διότι σε κάθε αγώνα κινδυνεύουν με σοβαρό τραυματισμό. 

Ακόμα και ο πιο αδαής με μια ματιά καταλαβαίνει ότι ο πλαστικός χλοοτάπητας του γηπέδου ποδοσφαίρου που τοποθετήθηκε πριν αρκετά χρόνια, έχει προ πολλού φθαρεί και στην ουσία είναι ένα «τσιμεντένιο» δάπεδο που εγκυμονεί κινδύνους άμεσου ή έμμεσου τραυματισμού σε κάθε αθλητή μικρό ή μεγάλο που αθλείται σ’ αυτόν. 

Τα παιδιά μας αποφασίσαμε να τα εντάξουμε στον αθλητισμό που ενισχύει τη σωματική και την πνευματική τους ανάπτυξη. Ο μοναδικός χώρος άθλησης της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου είναι το γήπεδό του, στο οποίο αναπτύσσουν τη δράση τους τα αθλητικά σωματεία του Α.Ε. Μοσχάτου, της Θύελλας και της Αναγέννησης με εκατοντάδες αθλητές, αλλά και σωματεία που παίρνουν μέρος στα τοπικά πρωταθλήματα. 

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου έχει υποχρέωση απέναντι στους πολίτες του και ιδιαίτερα στη νέα γενιά να παρέχει –εκτός των άλλων- και ευκαιρίες άθλησης σε ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον.  Γι’ αυτό και η εγκατάλειψή του θεωρούμε πως δεν είναι απλά ένδειξη αδιαφορίας, αλλά καθαρά εγκληματική.

Για τους παραπάνω λόγους συνυπογράφουμε το κείμενο διαμαρτυρίας προς τον ιδιοκτήτη και άμεσα υπεύθυνο, το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, καλώντας ταυτόχρονα τις διοικήσεις των αθλητικών σωματείων του Α.Ε. Μοσχάτου, της Θύελλας και της Αναγέννησης να συντονιστούν και να οργανώσουν τη δράση των πολιτών,  ώστε να διεκδικήσουμε όλοι μαζί τη συντήρηση των εγκαταστάσεων του γηπέδου ποδοσφαίρου και κύρια την άμεση αντικατάσταση του πλαστικού χλοοτάπητα.

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε την απόφασή μας να αναλάβουμε πρωτοβουλία α) να θέσουμε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου το παραπάνω πρόβλημα, ζητώντας την άμεση επίλυσή του β) να συντονίσουμε την παρέμβασή μας αναλαμβάνοντας κι άλλες μορφές δράσης που θα επιλέξουμε.

Οι γονείς-κηδεμόνες και οι πολίτες

Δείτε τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου - Ταύρου την Δευτέρα 07/11

Καλείσθε να παρακολουθήσετε την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνειστην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Κοραή 51) στις 7 Νοεμβρίου 2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.00 με τα εξής θέματα:

Για να δείτε τα θέματα σε πραγματικό μέγεθος πατήστε επάνω τους

Καταγγελία για κλοπή ρεύματος από τον κινηματογράφο Μασκώτ στον Ταύρο

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Ταύρου κύριος Καραφωτιάς ενημέρωσε μέσω facebook οτι σήμερα 7-11-2011 και ώρα 05.15 τα ξημερώματα εκπρόσωπος της Δημ. Κοινότητας Ταύρου, παρουσία δύο περιπολικών της Άμεσου Δράσης, έκαναν επιτόπιο έλεγχο κατόπιν καταγγελίας από εργαζόμενο στο δήμο, ότι στο πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένα στον θερινό κινηματογράφο ΜΑΣΚΩΤ γίνονταν κλοπή ρεύματος αφού προηγουμένως είχαν σπάσει το καπάκι του πίνακα της ΔΕΗ, από αθίγγανους παραπλήσιου οικοπέδου επί της οδού Σάμου στο πάρκο. Εδόθη εντολή να σφραγιστεί η πόρτα της οδού Σάμου προς το πάρκο και να επισκευαστεί άμεσα ο πίνακας.