Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Τσιγαράκι μου στριφτό.

Από πρώτη Σεπτεμβρίου η Ελλάδα πέρασε στην αντικαπνιστική της εποχή.
Σίγουρα βέβαια θα χρειαστεί μια μεταβατική περίοδος για όλους μέχρι να το αποδεχτούμε αυτό. Και η χρονική της διάρκεια φυσικά, δεν είναι μόνο ένας μήνας. Αυτό λέγεται περίοδο χάριτος. Χρειάζεται μια πιο ώριμη αντιμετώπιση για να ασπαστείς χωρίς προβλήματα προσαρμογής έναν νέο τρόπο ζωής και σε μια κοινωνία σαν την ελληνική που ακόμα διανύει την περίοδο της εφηβείας σε πολλές από τις πτυχές της, αυτό μοιάζει σαν αστείο.
Έτσι και η ανακύκλωση. Βάλαμε και εμείς ύστερα από καιρό, κάδους μπλε και περιμέναμε το επόμενο πρωί να ξυπνήσουμε και να μας έχει γίνει συνειδητότητα ότι πρέπει να ανακυκλώνουμε τα σκουπίδια.Εδω ο άνθρωπος αλλάζει δύσκολα ,αν αλλάζει ποτέ του, σκεφτείτε μια ολόκληρη κοινωνία.Ειναι ο προσωπικός πολιτισμός του καθενός που πρέπει να αλλάξει..
Όσον αφορά το τσιγάρο πάντως για άλλους είναι σωστό ,για άλλους είναι λάθος .Δεν θα μπω στην διαδικασία να βγάλω οποιαδήποτε ετυμηγορία.Ολα ο χρόνος θα τα δείξει.
Μπορώ να εκφέρω όμως την γνώμη μου η οποία ως καπνιστής τοποθετείται στην μεριά εκείνων που συμφωνούν πως ίσως αυτή η αλλαγή να είναι για καλό, αλλά θα΄θελα μερικές φορές όταν πίνω ένα κρασάκι με φίλους και λέμε τα εσώψυχα μας κάπου έξω, να μπορώ να κάνω και ένα τσιγαράκι..
Συνήθεια κακιά δεν λέω ,βλάπτω την υγεία μου, πληγώνω και την τσέπη μου.Το πόρισμα της τετράγωνης λογικής είναι πως κάνω λάθος.Ολοι μας όμως κάποτε δεν θέλουμε να κάνουμε εις γνώσιν μας ένα λάθος; Πόσο μάλλον όταν είναι τόσο μικρό.
Μακάριος αυτός που δεν κάπνισε ποτέ του και εύχομαι να μην το αρχίσει ποτέ.
Μακάρι και αυτή η μετάβαση προς την αντικαπνιστική εποχή της χώρας μας να είναι όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη για όλους μας και να εγκλιματιστούμε σχετικά γρήγορα.
Ο χρόνος θα δείξει.

Σας ευχαριστούμε.


Ευχαριστούμε τους αναγνώστες μας για τα καλά σχόλια που μας στέλνετε και ειλικρινά από καρδιάς, χαιρόμαστε που κάποιοι από εσάς , μέσω των αγγελιών για εύρεση εργασίας που αναρτούμε, εργάζεστε και πάλι.Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να στέλνετε τα βιογραφικά σας αλλα και να επικοινωνείτε απευθείας μόνο με τον ενδιαφερόμενο εργοδότη.Καθαρά και μόνο για δική σας διευκόλυνση.Μια πιο άμεση επαφή μπορεί να αποφέρει καλύτερα αποτελέσματα.

Εμείς από την πλευρά μας ,ως ένα blog χωρίς πολιτικό χαρακτήρα και σκοπιμότητες, που ασχολείται με τα προβλήματα των πολιτών του Μοσχάτου και του Ταύρου , από την σκοπιά του δημότη για τον δημότη, θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε με όσο το δυνατόν πιο χρήσιμες και πρακτικές πληροφορίες που πιθανόν να αφορούν τους περισσότερους από εσάς όπως :
αγγελίες ευρέσεως εργασίας, εφημερεύοντα φαρμακεία, απεργίες των μέσων μαζικής μεταφοράς , πολιτιστικά δρώμενα του κοινού μας δήμου , προτάσεις για δωρεάν έξοδο κοντά στο Μοσχάτο και τον Ταύρο.

Σκοπός αλλά και δέσμευση μας είναι, στο άμεσο μέλλον αυτή η θεματολογία να πληθύνει και να σας προσφέρει πάντα ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Επίσης θα θέλαμε να συγχαρούμε θερμά όλες τις επιχειρήσεις για τις ειδικές προσφορές που δημιούργησαν για τους αναγνώστες του Μοσχάτο Ταύρος Life αλλά και όλους εσάς που αγκαλιάσατε αυτή την προσπάθεια. Μας δίνετε κουράγιο και την δύναμη να συνεχίσουμε.

Τα σχόλια σας είναι η καλύτερη επιβράβευση για εμάς και σας υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε ουσιαστικά για την ζωή στο Μοσχάτο Ταύρος.

Ανέκδοτο της Ημέρας!!

Ανέκδοτο της Ημέρας!! Απο τον Λάκη Λαζόπουλο


Ο «Ελληνικός Κόσμος» υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά με καινούρια εκπαιδευτικά προγράμματα

Ο «Ελληνικός Κόσμος» υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά με καινούρια εκπαιδευτικά προγράμματα και νέες εκπαιδευτικές δραστηριότητες που απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Τα προγράμματα έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται από το Τμήμα Μουσειοπαιδαγωγών. Τα παιδιά παρακινούνται να συνεργαστούν, να παρατηρήσουν, να ερευνήσουν και να δημιουργήσουν.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://teachers.hellenic-cosmos.gr/ υπάρχει πλούσιο υλικό για τα σχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου», ιδέες για αξιοποίηση των προγραμμάτων μέσα στην τάξη ή για δραστηριότητες πριν από την επίσκεψη, καθώς και αναλυτική βιβλιογραφία και δικτυογραφία για καθένα από αυτά.

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ αναλαμβάνει μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου στον Ταύρο

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ πτυχιούχος Πανεπιστημίου Αθηνών με υπευθυνότητα και μεθοδικότητα αναλαμβάνει μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου σε Αρχαία, Εκθεση, Λατινικά, Ιστορία, Λογοτεχνία,   τιμές προσιτές 6977/ 94851 9


Περιοχή: Ταύρος
Αγγελία Ιδιώτη
6977 948519

Ενα τραγούδι από τα παιδιά της γειτονιάς μας ''Shapeless''

Ένα τραγούδι από τα παιδιά της γειτονιάς μας...


Shapeless-The Game

Προσοχή Μαμάδες, στους παιδικούς σταθμούς!!

"ΜΑΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗ.... ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΔΑΠΑΝΗ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΦ ΟΣΟΝ ΑΝΗΚΕΤΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΟΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε.Τ.Α.Α ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ
Δείτε τον Σύνδεσμο

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων σήμερα 17/09/2010

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων σήμερα 17/09/2010


Για να δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα Πατήστε εδώ

Συμμετέχει και το Μοσχάτο Στα 100 χρόνια προσκοπικού Παιχνιδιού

Συμμετέχει και το Μοσχάτο Στα 100 χρόνια προσκοπικού Παιχνιδιού
Αυτή την Κυριακή 19/9:Θέατρο Βεάκειο,Λ.Κηλαηδόνης,Ηισκούμπρια,Παιδική Χορωδία Τυπάλδου,Riot Act και Αντιγόνη,Ειρήνη και Αποστόλης Ψυχράμης τραγουδούν για τα 100 χρόνια προσκοπικού παιχνιδιού,υπό την αιγίδα της περιφέρειας Σαρωνικού!
Είσοδος:Ελεύθερη,Ώρα:9.00!
Τα παιδιά από την γειτονιά μας Ειρήνη, Αντιγόνη και Αποστόλης Ψυχράμης αλλά και η Παιδική χορωδία του Τυπάλδου θα είναι εκεί για να ενισχύσει αυτή την προσπάθεια.

Φαρμακεία Εφημερεύοντα Σήμερα 17/09/2010 Στο Μοσχάτο - Ταύρος

Σήμερα εφημερία έχει μόνο στο Μοσχάτο

8π.μ.-8μ.μ.

ΜΟΣΧΑΤΟ: Λ. ΚΑΤΣΩΝΗ 133 ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ (ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ ΙΛΙΣΟΥ)

Στην απόκτηση του Ελ Μακάουι προχώρησε η Αναγέννηση Μοσχάτου

Στην απόκτηση του Ελ Μακάουι προχώρησε η Αναγέννηση Μοσχάτου. Ο 22χρονος τερματοφύλακας προέρχεται από τη γειτονική Ελευθερία και αναμένεται να είναι ένα από τα πολύτιμα εργαλεία του Ορφανού στο πρωτάθλημα που αρχίζει σε λίγες ημέρες.

Αυτή είναι η τρίτη μεταγραφή για την Αναγέννηση, μιας και έχει ανακοινώσει και τους Φασαλάκο (αμυντικός) από Ελευθερία Μοσχάτου και Κολτσίδα (επιθετικός) από Ασπίδα Ξάνθης