Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Παρουσίαση βιβλιού της Ελπίδας Οικονομοπούλου στον Ταύρο

Στις 29 Νοεμβρίου 2010, στις 19:30, θα παρουσιαστεί στην αίθουσα Ιφιγένεια ΙΙ του «ΘΕΑΤΡΟΝ» το βιβλίο της κυρίας Ελπίδας Οικονομοπούλου «Χειμώνας της Ανατολής» (εκδ. Λιβάνη).

Πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στη Μικρά Ασία, από το 1904 στη Σπάρτη Πισιδίας μέχρι τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Μέσα από τη ζωή του ήρωα Θανάση Παπάζογλου παρακολουθούμε τα ήθη και τα έθιμα των Ελλήνων και τις πιέσεις των Τούρκων εναντίον των χριστιανών, ενώ ανιχνεύονται και τα αίτια της Καταστροφής.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Πρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας κ. Χάρης Σαπουντζάκης, η Καθηγήτρια Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κυρία Χρυσούλα Λεμονίδου και ο Υπεύθυνος του τμήματος Γενεαλογίας και Προφορικής Ιστορίας του ΙΜΕ κ. Μιχάλης Βαρλάς.

Η ταλαιπωρία συνεχίζεται.Παράταση για το τμήμα Ηλεκτρικού στο Μοναστηράκι

Στο πλαίσιο των εργασιών ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, εντοπίστηκαν αρχαιολογικά ευρήματα στην περιοχή του Θησείου και έτσι αποφασίστηκε η παράταση των εργασιών – αναπόφευκτα λοιπόν και η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Ιούλιο, δεν λειτουργεί το τμήμα του Ηλεκτρικού από το Μοναστηράκι έως τον σταθμό Αττική και είχε ανακοινωθεί ότι οι εργασίες επρόκειτο να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους και να δοθεί εκ νέου στην κυκλοφορία. Όμως σε σημερινή ανακοίνωσή του ο ΗΣΑΠ επισημαίνει ότι ο χρόνος παράδοσης του συγκεκριμένου τμήματος στην κυκλοφορία, θα ανακοινωθεί με νεότερο δελτίο τύπου, μετά την ολοκλήρωση των αρχαιολογικών ερευνών, στο τμήμα Μοναστηράκι – Θησείο

Τελικά, κατάληψη στο 1ο Λύκειο Μοσχάτου!!


Οι μαθητές του 1ου Λυκείου Μοσχάτου προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου, σήμερα. Δεν γνωρίζουμε αν η κατάληψη αφορά μόνο την σημερινή μέρα ή έχουν σκοπό να την συνεχίσουν.

Η ένταση στις σχέσεις ανάμεσα στον Διευθυντή, κ. Παπαϊωάννου, και τους μαθητές είναι μια από τις βασικότερες αιτίες της κατάληψης. Τα παιδιά κάνουν λόγο για αντιπαιδαγωγική συμπεριφορά του ίδιου, αλλά και άλλων καθηγητών προς αυτά.


Το περιστατικό που έφερε την οριστική ρήξη είναι ο σωματικός έλεγχος σε μαθητή για τον οποίον υπήρχαν υποψίες ότι είχε μαζί τους βαρελότα, σωματικός έλεγχος που έγινε από τον κ. Παπαϊωάννου, σύμφωνα με τα λεγόμενα των μαθητών.
πηγή: (Μοσχάτο Live)

To TEDx Athens 2010 σήμερα στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στον Ταύρο

Ξεκινώντας απ'την αρχή!

"Starting from scratch" είναι το μήνυμα που θέλει να μεταδώσει το TEDx Athens 2010. Με μία σειρά από εισηγήσεις και εμπειρίες, ακολουθώντας το χαρακτηριστικό μοντέλο του TED που εφαρμόζεται σε παγκόσμια βάση.

Tο δεύτερο ετήσιο TEDx Athens επιχειρεί να διερευνήσει καινούριες ιδέες, να μεταφέρει ερεθίσματα σε όλους όσοι επιθυμούν να ξεκινήσουν από μηδενική βάση και να δουν τα πράγματα από μια καινοτόμα, πρωτοπόρα σκοπιά.

Η φετινή διοργάνωση θα περιλαμβάνει συνολικά 15 ομιλίες, καθώς και συμμετοχές καλλιτεχνών με ζωντανές εκτελέσεις τραγουδιών. Ανάμεσα στους ομιλητές του TEDx Athens 2010 είναι οι:

Peter Aspden
Art Director της εφημερίδας 'Financial Times', στην οποία εργάζεται από το 1994. Έχει γράψει για την πολιτική, την ιστορία, τις τέχνες, την θρησκεία, τον αθλητισμό, και μάλιστα κάλυψε τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996 και το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στη Γαλλία το 1998. Γεννήθηκε στο Λονδίνο από Ελληνίδα μητέρα. Σπούδασε Φιλοσοφία, Πολιτική και Οικονομικά στην Οξφόρδη και ξεκίνησε να δημοσιογραφεί στους Times το 1985.

Έλενα Παναρίτη
Οικονομολόγος. Το συνολικό της έργο της αναγνωρίζεται διεθνώς σαν καλή πρακτική εφαρμογή "θεσμικών οικονομικών". Είναι ειδική στα ιδιοκτησιακά δικαιώματα και στην αντίστοιχη διαχείριση του δημόσιου τομέα. Τη δεδομένη στιγμή, είναι κοινωνικός επιχειρηματίας και επικεφαλής του Panel Group, συμβουλευτικού ομίλου που επενδύει σε υποβαθμισμένες περιοχές και παρέχει συμβουλές για τη δημόσια στρατηγική πολιτική και την αξιοποίηση της μη ρευστοποιήσιμης ακίνητης περιουσίας. Διδάσκει σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ και έχει εργαστεί στην Παγκόσμια Τράπεζα. Είναι βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Κωνσταντίνος Λαζαράκης
Μέλος του Συμβουλίου του Institute of Masters of Wine, είναι ο πρώτος και προς το παρόν ο μοναδικός Έλληνας που έχει κατακτήσει τον τίτλο "Master of Wine", μία κορυφαία διάκριση που κατέχουν μόλις 300 άνθρωποι σε όλον τον κόσμο. Είναι ειδικός σύμβουλος και εκπαιδευτής σε θέματα κρασιού, με διεθνή εμπειρία και παρουσία, ενώ αρθρογραφεί στον κλαδικό και μη Τύπο, στην Ελλάδα και τον κόσμο. Έχει ιδρύσει τον εκπαιδευτικό οργανισμό Wine and Spirit Professional Consultants Ltd.

Δημήτρης Πρωτοψάλτου
Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης και Υπεύθυνος Στρατηγικής Επικοινωνίας της Βιβλιοθήκης της Βέροιας, η οποία τιμήθηκε τον Αύγουστο του 2010 με το βραβείο πρόσβασης στη μάθηση από το "Bill and Melinda Gates Foundation". Ο Δημήτρης έχει επίσης αναπτύξει τη "Βιβλιοθήκη του Μέλλοντος", το πρώτο ελληνικό κοινωνικό δίκτυο για ανθρώπους που εργάζονται σε πολιτιστικά ιδρύματα, ενώ είναι Διδάκτορας Πληροφοριακών Συστημάτων στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης.

Κώστας Γραμμάτης
Είναι ο Ιδρυτής του AHumanRight.org, ενός μη κερδοσκοπικού project, το οποίο έχει ως στόχο να προσφέρει δωρεάν δορυφορικό Internet σε όλο το πλανήτη. Το AHumanRight.org υποστηρίζεται οικονομικά από τη Deutsche Telekom ενώ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την NASA.

Θοδωρής Γεωργακόπουλος
Συγγραφέας με σημαντική εμπειρία στον Τύπο και τα online media. Είναι επικεφαλής των ψηφιακών εκδόσεων της IMAKO, απ' όπου διερευνά πώς οι νέες τεχνολογίες αναδιαμορφώνουν την αγορά και τον τρόπο που καταναλώνουμε το περιεχόμενο των ΜΜΕ. Γράφει, μεταξύ άλλων, για τεχνολογία, gadgets και lifestyle κι έχει έντονη παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα.

Η εκδήλωση είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και διοργανώνεται από ομάδα εθελοντών. Όσοι επιθυμούν να την παρακολουθήσουν μπορούν να εγγραφούν ηλεκτρονικά στο site της διοργάνωσης.

2010.tedxathens.com

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, 14.00 με 21.30, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Πειραιώς 254, Ταύρος, Αθήνα. Οι θέσεις είναι περιορισμένες

Οι υπάλληλοι των δημοτικών επιχειρήσεων που συγχωνεύονται δεν απολύονται!!

Την διαβεβαίωση ότι οι υπάλληλοι των δημοτικών επιχειρήσεων που συγχωνεύονται δεν απολύονται, έδωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος.

Το ίδιο ισχύει και για τους συμβασιούχους αορίστου χρόνου Οι υπάλληλοι, είπε, θα μεταταγούν στο 1 νομικό πρόσωπο που θα δημιουργηθεί από τη συγχώνευση ομοειδών νομικών προσώπων και όσοι δεν χωράνε θα μεταταγούν σε ομόλογους δήμους.


Με τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου όπου χρειάζεται να προσλαμβάνονται συμβασιούχοι αορίστου χρόνου θα προσλαμβάνονται εποχικά απασχολούμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι στις δημοτικές επιχειρήσεις εργάζονται περίπου 20 χιλιάδες.

Για τους 5.000 συμβασιούχους στα Προγράμματα στο Σπίτι και Δημιουργική Απασχόληση Παιδιών, σημείωσε ο υφυπουργός, γίνεται τιτάνια προσπάθεια να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ, όποτε δεν θα υπάρχει πρόβλημα ανανέωσης των συμβάσεων.

«Σε περίπτωση που δεν ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια θα βρούμε, ένα τρόπο να κρατήσουμε τους ίδιους ανθρώπους για την επόμενη χρονιά».

Πρόσφατα ψηφίστηκε ο νόμος για τους καταργούμενους ή συγχωνευόμενους οργανισμούς μέσα εκεί υπάρχουν κάποιες πρόνοιες. «Το υπουργείο δίνει προθεσμία 30 ημερών για να υποβάλλουν οι υπάλληλοι αίτηση εθελοντική μετάταξης και να επιλέξουν συναφής θέσεις τις οποίες θέλουν να πάνε. Εάν δεν είναι σε θέση το Δημόσιο να ικανοποιήσει αυτή την αίτηση τότε θα προχωρήσουν σε υποχρεωτικές μετατάξεις. Αυτές οι μετατάξεις είναι υποχρεωτικές εκ του νόμου και κανείς δεν έχει τη δυνατότητα να αρνηθεί.

Το σύνολο των μετατάξεων από τις σημερινές Νομαρχίες στους δήμους και από τις κρατικές περιφέρειες στις αιρετές περιφέρειες που θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 1-72011 θα φτάσουν τις 5.000.

Εκτός από αυτές τις μετατάξεις θα γίνουν μετατάξεις και κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου των 2 ετών (μέχρι το τέλος του 2012) γιατί οι αρμοδιότητες θα μεταφέρονται σταδιακά. «Αυτό το κάνουμε, επισήμανε ο υφυπουργός, για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε τη πλήρη άσκηση των αρμοδιοτήτων αυτών γιατί αν δίναμε όλες τις αρμοδιότητες μαζί είναι βέβαιο ότι θα είχαμε πρόβλημα».

«Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει δικαστική απόφαση που θα μπλοκάρει τις μετατάξεις, σημείωσε ο κ. Ντόλιος, απαντώντας στο ενδεχόμενο οι υπάλληλοι να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη για να εμποδίζουν τις αναγκαστικές μετατάξεις».

πηγή: SKAI

Ο Λουκιανός Κελαηδόνης στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στον Ταύρο