Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Email Αναγνώστη: Ασυνείδητος εγκατέλειψε το αμάξι του στην οδό Μιαούλη

Ένας ασυνείδητος οδηγός εδώ και 10 μέρες εγκατέλειψε το τρακαρισμένο αμάξι του στην οδό Μιαούλη στο Μοσχάτο δίπλα από την στάση του 218 και 50 μέτρα από τον ηλεκτρικό σταθμό.

Επιτέλους ποιος θα ενδιαφερθεί.

Έχουμε φωνάξει τον Δήμο και την τροχαία αλλά πέρα βρέχει.

Δεν έχουν κολλήσει ούτε καν το σήμα που συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις κολλάει η δημοτική αστυνομία στα αυτοκίνητα που παραμένουν παρκαρισμένα στο ίδιο σημείο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι το αυτοκίνητο θα απομακρυνθεί από το σημείο εντός 45 ημερών εφόσον δεν διαθέτει πινακίδες η περίπτωσή μας δηλαδή και εντός 90 ημερών αν έχει πινακίδες.

Εύχομαι να μην περιμένουμε 45 μέρες για να κινηθεί το αυτοκίνητο από το σημείο. Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να καταλάβουμε ότι αυτός ο βλάκας το έχει εγκαταλείψει. Θα ήθελα να πω ότι το συγκεκριμένο κομμάτι της Μιαούλη θεωρείται ένας από τους κεντρικούς δρόμους του Μοσχάτου αφού 20 μέτρα από το αυτοκίνητο είναι ο Τερματικός Σταθμός των τρόλεϊ και 30 μέτρα ο ηλεκτρικός σταθμός του Μοσχάτου

Ενδιαφερθείτε παρακαλώ..

Κάτοικος της οδού Μιαούλη στο Μοσχάτο

Πρόταση για τον καταυλισμό των ρομά που απορρίφθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο


Στο Περιφερειακό Συμβούλιο 16-12-2011  για το θέμα των παράνομων καταυλισμών η Αττική Συνεργασία – Όχι στο μνημόνιο κατέθεσε την παρακάτω πρόταση οπου και μας έστειλε προς δημοσίευση:

Πρόταση για την αντιμετώπιση του προβλήματος της μόλυνσης στην περιοχή του Ελαιώνα από την καύση καλωδίων στον καταυλισμό Ρομά.

Η περιοχή του Ταύρου εδώ και έξι χρόνια πνίγεται από τον τοξικό καπνό που προέρχεται από την καύση καλωδίων, καταλυτών, σκουπιδιών και άλλων υλικών. 


Ομάδες Ρομά που διαβιούν σε καταυλισμό εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων, στα όρια με τον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου, και συγκεκριμένα στην περιοχή του Ελαιώνα επιδίδονται σε καύση καλωδίων και άλλων υλικών που περιέχουν μέταλλα (θερμοσίφωνες, ηλεκτρικές συσκευές, μοτέρ, καταλύτες και άλλα) με σκοπό να διαχωρίσουν και να πάρουν το μέταλλο, το οποίο πωλούν σε παράνομες επιχειρήσεις ανακύκλωσης μετάλλων. 

Σημειωτέον, ότι οι επιχειρήσεις αυτές λειτουργούν χωρίς άδεια, σε περιοχή γενικής κατοικίας όπου απαγορεύεται η χωροθέτησή τους και συχνά είναι αυτές που προμηθεύουν με τα παραπάνω υλικά τους Ρομά, προκειμένου αυτοί να τα κάψουν για λογαριασμό τους. Από την καύση, έχουμε ως αποτέλεσμα να εκλύονται στην ατμόσφαιρα επικίνδυνες καρκινογόνες ουσίες, όπως διοξίνες και φουράνια, άκρως επικίνδυνες για την υγεία των κατοίκων και προπάντων για την υγεία των παιδιών.


Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, πολλοί κάτοικοι έχουν δραστηριοποιηθεί μέσα από την Επιτροπή Κατοίκων Ταύρου για το Σταμάτημα της Καύσης Καλωδίων και έχουν θέσει το θέμα σε όλους τους συναρμόδιους για τη λύση του φορείς. Μάλιστα η Ειδική Γραμματέας ΥΠΕΚΑ κα Καραβασίλη έχει επεξεργαστεί πρόγραμμα, που μπορεί να οδηγήσει στο σταμάτημα της καύσης.

Όμως  πέρα από το περιβαλλοντικό πρόβλημα υπάρχει και πρόβλημα υγείας, που η Περιφέρεια Αττικής οφείλει να αντιμετωπίσει.

Τι προτείνουμε:

1.   Ένα ριζικά νέο σχεδιασμό διαχείρισης των απορριμμάτων.

·         Διαμόρφωση πολιτικών και σχεδίων πρόληψης, μείωσης των απορριμμάτων και επαναχρησιμοποίησης υλικών, διαχωρισμού των επικίνδυνων αποβλήτων,  με υιοθέτηση οικονομικών και κοινωνικών εργαλείων και ενσωμάτωση τους στις τομεακές πολιτικές.

·         Κατάρτιση και εφαρμογή σχεδίων σε τοπικό – περιφερειακό επίπεδο, με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής αναφοράς και συγκεκριμένους ποσοτικούς στόχους.

·         Άμεση θεσμοθέτηση διαδικασιών συντονισμού – αξιολόγησης του συστήματος διαχείρισης σε κάθε επίπεδο (δημιουργία ενιαίας βάσης δεδομένων, έλεγχος και παρακολούθηση της αποδοτικότητας όλων των επιμέρους ιδιωτικών και δημοσίων, στο πλαίσιο του συστήματος), διορθωτικές παρεμβάσεις και ανάπτυξη δημοσίου ελεγκτικού μηχανισμού με συντονισμό σε κάθε επίπεδο.

2.   Προτεραιότητα στις δράσεις σε επίπεδο δήμου, γειτονιάς, χώρων εργασίας και κατοικίας με σκοπό:

Ληστεία στο κατάστημα Kidom στην Λ. Μακρυγιάννη στο Μοσχάτο

Ληστεία στο κατάστημα Kidom, που βρίσκεται στην λεωφόρο Μακρυγιάννη στο Μοσχάτο έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Οι ληστές έσπασαν την τζαμαρία του καταστήματος (όπως φαίνεται και στην φωτογραφία), γύρω στις 4 τα ξημερώματα, και όπως ανέφερε η ιδιοκτήτρια, αφαίρεσαιν από το κατάστημα ένα laptop, μια ηλεκτρική σκούπα και τα κέρματα της ταμιακής μηχανής.

Η ιδιοκτήτρια για το περιστατικό δήλωσε τα εξής:

"...Το θέμα είναι ότι χτυπήσανε στις 4.15 και ενω οι γείτονες το πήρανε είδηση, κανένας δεν ειδοποίησε την Αστυνομία. Χτύπαγε ο συναγερμός, κατεβήκανε, το είδανε σπασμένο το μαγαζί και ξαναμπήκανε στα σπίτια τους. Αυτό ήτανε το πιο θλιβερό και που με έχει στεναχωρήσει πιο πολύ.

Ήταν το μαγαζί δυο ώρες σπασμένο, ειδοποιήθηκα απο περαστικό που με ήξερε και πήγαινε στην δουλειά του και κατοπιν εγώ κάλεσα την αστυνομία..

Το Μοσχάτο Μου

Λευκή ισοπαλία στο μεγάλο ντέρμπι του Ταύρου Φωστήρας - Άγιαξ Ταύρου

Όρθιος στάθηκε ο Αγιαξ Ταύρου στο τοπικό ντέρμπι με τον Φωστήρα, αποσπώντας τη 'λευκή' ισοπαλία απέναντι στον γηπεδούχο και καλύτερο αντίπαλό του. Το ματς ήταν σκληρό, με ελάχιστες καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες. 

Σε μία από αυτές, στο 20', ο Χίσος είχε προσπάθεια στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 23' η μπάλα πέρασε άουτ μετά από σουτ του Κούτρου, στο 36' σημειώθηκε νέα διπλή χαμένη ευκαιρία με πρωταγωνιστές τους Τερζή και Κούτρο, ενώ στο 57' ο Δωροβίνης σούταρε άουτ από καλή θέση.

Η μεγάλη ευκαιρία για τον Αγιαξ καταγράφηκε στο 60' όπου Πατέλης έκανε την κούρσα από τα αριστερά, με τους Ρούσση και Χαλίλι να μην καταφέρνουν να νικήσουν τον Μπόκο.

Στο 61' ο Ντεντόπουλος βρέθηκε πεσμένος στην περιοχή των 'ερυθρόλευκων', όμως ο διαιτητής Παναγιωτόπουλος (Αιτωλοακαρνανίας) του έδειξε κίτρινη κάρτα για... θέατρο, με συνέπεια να ακολουθήσει δίλεπτη διακοπή λόγω ρίψης αντικειμένων στον επόπτη. 

Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι και, έτσι, το 0-0 παρέμεινε μέχρι τέλους.

ΦΩΣΤΗΡΑΣ: Μπόκος, Κόπελας, Τασουλής, Παπαδημητρίου, Τερζής, Κούτρος (55' Τσοπανάκος), Χίσος (93' Τσύμπας), Τζαναβάρας (27' λ. τρ. Μπούκουρης), Ντεντόπουλος, Δωροβίνης, Πετρίτσης

ΑΓΙΑΞ: Τσαϊλάκης, Τριανταφυλλίδης, Πατέλης, Πέττας (70' Αποστολάκος), Ψυχουντάκης, Θεοφάνους, Κατίδης (82' Σωτηρόπουλος), Φύτρος (55' Κωτσιόπουλος), Ρούσσης, Τζανέτος, Χαλίλι

περιφεριακο

Χριστουγεννιάτικο bazaar από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ την Δευτέρα 19/12

Τα παιδιά και οι εργαζόμενοι του ΚΔΑΠ ΜΕΑ (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με Ειδικές Ανάγκες) σας προσκαλούν στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνουν την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου.

11 π.μ.έως 8:30 μ.μ. bazaar με χειροποίητες κατασκευές φτιαγμένες από τα παιδιά. 7 μ.μ. έως 8:30 μ.μ. Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Η παρουσία μας είναι απαραίτητη!
Με τα έσοδα από τις πωλήσεις θα αγοραστούν νέα εκπαιδευτικά παιχνίδια για το κέντρο.


Τοποθεσία
"Πέτρινο", Πίνδου & Αγ. Κωνσταντίνου 31, Μοσχάτο