Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Tι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στο Μοσχάτο από την συγγραφή του Ε.Π.

Ο Περικλής Δεμεντής, διπλωματούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός και στέλεχος της ΜΟΔ Α.Ε., μας απέστειλε άρθρο σχετικά με τα επιχειρησιακά προγράμματα στον Δήμο.

ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Διαβάζουμε στην σελίδα 71 του Επιχειρησιακού Προγράμματος (Ε.Π.) –Παραδοτέο Α’ του τότε Δήμου Μοσχάτου,που εκπονήθηκε τον Μάρτιο του 2008 από την ίδια εταιρεία, που μειοδότησε συμπτωματικά ……..και για την εκπόνηση του νέου πενταετούς  Επιχειρησιακού Προγράμματος για τον ενοποιημένο Δήμο μας έναντι ποσού 19.500 € (με ποσοστό έκπτωσης 2,5%):

 Προσδιορισμός Αναγκών (του Δήμου ΜΟΣΧΑΤΟΥ)

Με βάση την ανάλυση που προηγήθηκε στην παρούσα ανάλυση, οι βασικές ανάγκες προσδιορίζονται ως ακολούθως:

  1. Αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης, με ήπιας μορφής χρήσεις και απόδοσης στους πολίτες.
  2. Εκπόνηση Πολεοδομικής Μελέτης Οικιστικής Ανάπτυξης για την πόλη, με βάση τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί.
  3. Κατασκευή πεζοδιαβάσεων και υπόγειων διόδων, για την ασφαλή και λειτουργική σύνδεσης της πόλης με το παραλιακό μέτωπο.
  4. Ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων και βύθιση των γραμμών του τράμ.
  5. Δημιουργία Οικολογικού Πάρκου και συντονισμένη απομάκρυνση μπαζών.
  6. Σχεδιασμός της  αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δήμου, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών για Δημαρχείο-Γκαράζ- Κοινωνική Μέριμνα-Αθλητισμό και Εμπορικά Κέντρα.
  7. Κατασκευή δύο νέων Παιδικών Σταθμών, για την κάλυψη των συνεχώς διογκούμενων αναγκών των κατοίκων.
  8. Ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικής δραστηριότητας της πόλης καθώς και τόνωση της κίνησης και της εμπορικότητας των τοπικών αγορών.
  9. Ενίσχυση των μηχανισμών για την απόδοση των εσόδων του Δήμου.
Μέχρις εδώ θα μπορούσε κάθε καλόπιστος να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει ή ακόμη και να προσθέσει και άλλες βασικές ανάγκες για τον τόπο μας.

 Η τότε επιστημονική επιτροπή με προεδρεύοντα τον τότε Αντιδήμαρχο και νυν Δήμαρχο συμφώνησαν στις πιο πάνω δράσεις, τις κατέγραψε ο ανάδοχος στο Ε.Π. , πληρώσαμε 45.000 €  για αυτή την καταγραφή (σύμφωνα με πληροφορίες της πιάτσας) και έκτοτε το Ε.Π. του 2008 υπό μορφή βιβλίου, αλλά κυρίως  ως αναπτυξιακό εργαλείο για τον τόπο αραχνιάζει σε κάποιο συρτάρι του Δημαρχείου κατά την ταπεινή μου άποψη.

Και εδώ έρχεται ο μέσος πολίτης και ρωτάει, αξίζει να ξαναπληρώσουμε λεφτά για να συγγράψουμε ένα νέο αναπτυξιακό εργαλείο, το οποίο θα ξαναδιατυπώνει τις ίδιες ανάγκες ή και πρόσθετες, όταν από το προηγούμενο δεν έχει τίποτα δρομολογηθεί για να υλοποιηθεί τα τελευταία 4 χρόνια στο Μοσχάτο?

Για να δούμε τι έχει γίνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο Μοσχάτο από την συγγραφή του Ε.Π.:

Αξιοποίηση της παραλίας: τι να πώ, κάποιοι κεντρικοί φορείς συνεχίζουν να σχεδιάζουν και ξανασχεδιάζουν για το καλό μας σε βαθμό που αυτή την φορά μας πλασάρουν  την εναέρια πρόσβαση της παραλίας, που σημαίνει ότι το σημείο 3: Κατασκευή πεζοδιαβάσεων και υπόγειων διόδων πήγε περίπατο, όπως περίπατο πήγε : και η συντονισμένη απομάκρυνση των μπαζών,τα οποία δυστυχώς θα παραμείνουν στην θέσης τους, σύμφωνα με το νέο σχέδιο.

Συμπέρασμα: η δημοτική αρχή αποδέχεται ότι τις σερβίρουν κάθε φορά, το οποίο στην συνέχεια ανατρέπεται από κάποιους άλλους με συνέπεια ο Δήμος να σέρνεται πίσω από τις όποιες εξελίξεις χωρίς πυξίδα.

Απαιτείται αλλαγή στρατηγικής που θα στοχεύει στο  να γίνει ισότιμος συνομιλητής ή συνδιαχειριστής για την αξιοποίηση της παραλίας, αντί να περιμένει τα δώρα που κάποιοι θα μας στείλουν .

Για τις υπόλοιπες όμως δράσεις, που όφειλαν να είχαν υλοποιηθεί από τον Δήμο, δεν νομίζω ότι έχει δρομολογηθεί κάτι. Ας με διαψεύσουν οι βασικοί ιθύνοντες της προηγούμενης και της τωρινής δημοτικής αρχής.

Νέα στάση εργασίας στους ΠΟΕ - ΟΤΑ και κάλεσμα για καταλήψεις

Καλεί κι άλλες ομοσπονδίες του δημοσίου να ξεκινήσουν καταλήψεις σε υπουργεία.

Να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι και τις 19 Οκτωβρίου, ημέρα της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι στους δήμους θα απέχουν από κάθε υπερωριακή εργασία, με στόχο να μη λειτουργήσει καμία δημοτική Υπηρεσία.

 Με τη συνέχιση της αποχής για τρίτο Σαββατοκύριακο εκφράζουν «την αντίδραση τους στα δυσβάσταχτα μέτρα της κυβέρνησης και ειδικότερα των περικοπών που προωθούνται στην εργασία κατά τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες».

Εως τις 11 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. αποφάσισαν να συνεχίσουν τις καταλήψεις δημοτικών κτιρίων, των γκαράζ και των Χ.Υ.Τ.Α. της χώρας.

Εξάλλου, τη Τρίτη 11 Οκτωβρίου, έχει αποφασιστεί στάση εργασίας σε όλους τους ΟΤΑ, από τις 11.30 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου, συγκέντρωση στα γραφεία της Ομοσπονδίας, στις 12.00 το μεσημέρι και από εκεί πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή

Αίολος Ταύρος 2006: Με απουσίες στο Περιστέρι!

Τέσσερις παίκτες έχουν τεθεί εκτός μάχης για το αποψινό ματς.
Χωρίς την συμμετοχή τεσσάρων παικτών του πρόκειται να αγωνιστεί, απόψε, ο Αίολος Ταύρος 2006 στο ματς με αντίπαλο τον Φίλιππο Περιστερίου εκτός έδρας.
Το συγκρότημα του Θοδωρή Ορφανίδη θα παραταχθεί στην συγκεκριμένη αναμέτρηση για το Πρωτάθλημα της Β’ ΕΣΚΑ δίχως τον φόργουορντ και σέντερ, Τολημένο, λόγω αυξημένων προσωπικών υποχρεώσεων, χωρίς τον Σκορδίλη για τον ίδιο λόγο, αλλά και δίχως την παρουσία του γκαρντ, Παπαπέτρου, λόγω τραυματισμού.
Αν στις προαναφερθείσες απουσίες προστεθεί και ο Εξηντάρης, ο οποίος αποχώρησε πρόσφατα από την ομάδα, τότε ο έμπειρος κόουτς μετράει συνολικά τέσσερις απουσίες αθλητών.

athlisi