Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Η μικρή γιορτή των κοριτσιών της Ελευθερίας Μοσχάτου στα γραφεία του Συλλόγου

Τέλειωσε η αγωνιστική χρονιά για τα γυναικεία τμήματα της Ελευθερίας με μια μίνι γιορτή, που πρότεινε ο κόουτς Άγγελος Φουντουλάκης στα γραφεία του συλλόγου, και με την παρουσία της διοίκησης, των προπονητών, των αθλητριών,  γονέων και φίλων της ομάδας,  βραβεύτηκαν οι διακριθείσες της χρονιάς , μέσα σε μια ευχάριστη επινίκια ατμόσφαιρα.

Η Ελένη Κοκκίνη, βοηθός κόουτς και αρχηγός πλέϊ μέηκερ των γυναικών ήταν 1η  στις Γυναίκες,  Η αρχηγός σέντερ των κορασίδων, Παρασκευή Ξεπαπαδέα 1η στις Κορασίδες  και  1η στις παγκορασίδες η αρχηγός πλέϊ μέηκερ Ελευθερία Παπαδοπούλου.

Δηλαδή και οι τρείς  αρχηγοί των ομάδων ήταν (δικαίως)  και ΜVP στις αντίστοιχες ομάδες.
Επίσης,  η μικρή Κωνσταντίνα Μπουρμά  αναδείχθηκε  1η  ,  στις μετά από το 98 γεννηθείσες.

Ο κόουτς Άγγελος Φουντουλάκης, αποχώρησε από την ομάδα με τις ευχαριστίες της Ομάδας, αφήνοντας πίσω το έργο της ανόδου, στην Α' κατηγορία, της αήττητης πρωταθλήτριας της Β ΕΣΚΑΝΑ κορασίδων, την 4η  θέση στην ΕΣΚΑΝΑ των παγκορασίδων, και την ουσιαστική ενσωμάτωση νέων σε ηλικία αθλητριών στην γυναικεία ομάδα.

Όλα αυτά αποτέλεσμα της σκληρής επίμονης δουλειάς του προπονητικού τιμ ( Φουντουλάκης –Κοκκίνη ) αλλά εξ ίσου και των εξαιρετικών κοριτσιών μας, που έδειξαν καταπληκτική συμμετοχή στις προπονήσεις.  Ήταν πραγματική ομάδα σε μια καταπληκτική σεζόν.

Βεβαίως  η  εργασία δεν τελείωσε,, και οι προπονήσεις συνεχίζονται υπό την καθοδήγηση της Ελένης Κοκκίνη, και  θα ενταθούν μετά το τέλος των εξετάσεων μέχρι την ώρα των διακοπών.

Ο Α.Ο Ελευθερία σύντομα κατά το δυνατόν θα δώσει  λύση στο θέμα προπονητή.  Οι κοπέλες  μας, θα ετοιμαστούν για τις προκλήσεις της νέας σεζόν μαζί με νέα κορίτσια που θα θελήσουν να ενσωματωθούν στην οικογένεια της Ελευθερίας Μοσχάτου.


Ξεκινάει το Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής στον Ιππόδρομο


Ο Δήμος Καλλιθέας σε μία εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον παλαιό Ιππόδρομο παρουσίασε τα έργα που θα υλοποιηθούν για το Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου αλλά και ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Μοσχάτου-Ταύρου Θανάσης Ντερέκας.

Η χρηματοδότηση των έργων είναι δωρεά του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος».

«Το όνειρο δεκαετιών γίνεται πραγματικότητα. Η πόλη αλλάζει σελίδα, αλλάζει πορεία. Μετά από μία μεγάλη διαδρομή επίπονων αγώνων και διαρκών κινητοποιήσεων, πολιτών και δημοτικής αρχής, από την εποχή ακόμη του αειμνήστου Δημάρχου Γιάννη Γάλλου, μέχρι και πρόσφατα, για την απομάκρυνση του Ιπποδρόμου, την ανάπλαση και την απόδοσή του στους κατοίκους της Καλλιθέας για κοινωφελή και κοινόχρηστη χρήση, επιτέλους οι προσπάθειές μας βρίσκουν τη δικαίωσή τους, με την έναρξη των εργασιών κατασκευής του Δημοτικού Πάρκου Αθλητισμού και Αναψυχής.

Σε έναν τέτοιο σταθμό για την ιστορία της Καλλιθέας ανήκει και η σημερινή ημέρα, που πραγματοποιείται με αφορμή τα έργα του Δημοτικού Πάρκου Αθλητισμού και Αναψυχής, που θα ξεκινήσουν στις αρχές Ιουνίου.»

δήλωσε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Κώστας Ασκούνης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Μύρων του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Χρυσόστομος ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ Γιώργος Μαργαρίτης, Παναγιώτης Λούσκος και Κατερίνα Αναγνώστου,ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θανάσης Ντερέκας. Επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας κ. Ζήσιμος Κωνσταντόπουλος, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι,εκπρόσωποι κομμάτων συλλόγων και φορέων της Καλλιθέας και πλήθος κόσμου.

Παρόντες ως εκπρόσωποι του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος» ήταν ο κ. Γιώργος Αγουρίδης μέλος του Δ.Σ, ο κ. Επαμεινώνδας Φαρμάκης Εκτελεστικός Διευθυντής, οι κ.κ Γιάννης Ζερβάκης, Θόδωρος Μαραβέλιας   Διευθυντής Τεχνικών υπηρεσιών που παρουσίασε αναλυτικά το έργο στην εκδήλωση, Λένια Βλαβιανού Γιώργος Μιχαλακόπουλος και Ανδρέας Βουρέκας –Πεταλάς όπως και εκπρόσωποι των μελετητών του έργου  Giorgio Bianchi, Vassily Laffineur και Γιάννης Βεντουράκης.

Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ και ΑΝΑΨΥΧΗΣ

H δωρεά του Ιδρύματος, ύψους €5,5 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά τη δημιουργία ενός χώρου πρασίνου, έκτασης 28.000 τ.μ. και περιλαμβάνει τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την κατασκευή ανοικτού κολυμβητηρίου, γηπέδου ποδοσφαίρου, παιδότοπου, αναψυκτηρίου και ανοικτού χώρου στάθμευσης  σχεδόν εβδομήντα θέσεων. Τμήμα της δωρεάς αποτελεί επίσης η κατάλληλη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, μέσω φύτευσης, τοποθέτησης δικτύων άρδευσης, φωτισμού και διαμόρφωσης της εσωτερικής κυκλοφορίας.

Γενική συνέλευση στο σπίτι της Μεσοποταμίας στο Μοσχάτο την Κυριακή 29/5

 
Η είδηση περί ενδεχόμενης μετεγκατάστασης αριθμού μεταναστών από το κέντρο της Αθήνας στο μισθωμένο ξενοδοχείο "Φοίβος" στο Μοσχάτο πυροδότησε αντιδράσεις μέρους της τοπικής κοινωνίας

(επιστολή διαμαρτυρίας του Δήμαρχου Μοσχάτου-Ταύρου προς Υπουργούς της Κυβέρνησης με την οποία εκφράζει την αντίθεσή του στη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών στο Μοσχάτο, η οποία δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο, και πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας περιοίκων χθες το απόγευμα).
 
Η Μεσοποταμία καλεί τα μέλη και τους φίλους/φίλες της σε έκτακτη Γενική Συνέλευση αυτή την Κυριακή 29-5-2011, στις 11.00 το πρωί για να συζητήσουμε το όλο θέμα και τη σημασία μιας τέτοιας εξέλιξης για την τοπική κοινωνία.
 
Η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, στο Μοσχάτο και είναι, όπως πάντα, ανοιχτή σε όλους/όλες.