Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Ένα παιδί από την γειτονιά μας. Πράκτορας(Στ.Σκλαβενίτης)

Πράκτορας(Στάθης Σκλαβενίτης). Ένα παιδί από την γειτονιά μας. Όπως είχαμε γράψει και σε παλαιότερο post, θα προσπαθήσουμε εδώ, όχι μόνο να σας ενημερώνουμε για τον Δήμο(Μοσχάτο-ταύρος) αλλά και να σας αναδεικνύουμε δουλείες από τα δικά μας παιδιά, που καλά καλά δεν τα γνωρίζουμε ούτε εμείς οι ντόπιοι!


Ακούστε ένα δημιούργημά του, με τίτλο  ''Για εσένα λιώνω''

Αυστηρά τα πρόστιμα για τους καπνιστές απο 1ης Σεπτεμβρίου

Απαγορεύεται από 1ης Σεπτεμβρίου το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους, ενώ τα πρόστιμα στους παραβάτες καπνιστές θα ανέρχονται από 50 έως 500 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των υποτροπών...

Εξαιρούνται τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έκτασης άνω των 300 τ.μ.με ζωντανή μουσική που παίρνουν παράταση μέχρι 31/5/2011.
Η απαγόρευση είναι "ολική" όπως αναφέρεται στο πολυνομοσχέδιο του ΕΣΥ και την Πρόνοια που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Για όσους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος διαπιστώνεται ότι δεν συμμορφώνονται με τη νομοθεσία, το πρόστιμο θα κυμαίνεται από 1.000 - 10.000 ευρώ ανάλογα με τις υποτροπές.
Σε περίπτωση που οι επιχειρηματίες εξακολουθούν να υποτροπιάζουν προβλέπεται και οριστικό κλείσιμο των καταστημάτων τους.
Επίσης χρηματικές ποινές προβλέπονται και σε όσους παραβιάζουν τις διατάξεις σχετικά με τη διαφήμιση προϊόντων καπνού και πώλησης αυτού σε ανηλίκους.


πηγή: troktiko

Οκτώ μουσικές διαλέξεις στο Ίδρυμα Μ.Κακογιάννης στον Ταύρο

Το Unknown dialects: 8 μουσικές διαλέξεις εξερευνά τα όρια ανάμεσα στη μουσική παράδοση και τη γλώσσα τού σήμερα, ενώ οι μουσικοί του Συνόλου dissonArt επωμίζονται ταυτόχρονα τη μουσική και τη θεατρική ερμηνεία, σε μια μουσικοθεατρική παράσταση που ακροβατεί ανάμεσα στη συναυλία και την περφόρμανς. Χαράλαμπος Γωγιός


Μουσική σύνθεση και διεύθυνση: Γιώργος Κουμεντάκης
Σκηνοθεσία Αλέξανδρος Ευκλείδης
Σκηνικά-Κοστούμια Πέτρος Τουλούδης
Δραματουργική συνεργασία Γιάννης Σβώλος
Φωτισμοί Μελίνα Μάσχα
Βοηθός ενδυματολόγου ? σκηνογράφου: En Vit Ekorre

Συμμετέχει το dissonArt ensemble
Συμμετέχει το dissonArt ensemble
ΦΛΑΟΥΤΟ Γιάννης Ανισέγκος
ΚΛΑΡΙΝΕΤΟ Αλέξανδρος Σταυρίδης
ΠΙΑΝΟ Λενιώ Λιάτσου
ΒΙΟΛΙ Θοδωρής Πατσαλίδης, Γιώργος Κανδυλίδης
ΒΙΟΛΑ Μάριος Δαπέργολας
ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟ Βασίλης Σαΐτης
ΚΟΝΤΡΑΜΠΑΣΟ Γιάννης Χατζής

Και οι μουσικοί

ΚΡΟΥΣΤΑ Θεόδωρος Μιλκόφ
ΛΑΦΤΑ Μάρθα Μαυροειδή
ΣΑΝΤΟΥΡΙ Αγγελίνα Τκάτσεβα
ΜΠΑΓΙΑΝ Κώστας Ράπτης
Performers: Πέτρος Τουλούδης, En Vit Ekorre
Unknown Dialects- 8 μουσικές διαλέξεις

Unknown dialects: 8 μουσικές διαλέξεις

Δευτέρα 5 & Τρίτη 6 Ιουλίου 2010, στις 21:00
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Διάρκεια παράστασης: 100`
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 20 ευρώ, Φοιτητικό: 10 ευρώ
Διεύθυνση: Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα
 
Πηγη: e-go.gr
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ: ΕΛΜΕ Ν.Σμύρνης, Καλλιθέας, Μοσχάτου

Δεν πληρώθηκαν το δεκαπενθήμερό τους, εκατοντάδες εκπαιδευτικοί

ΕΛΜΕ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Ε. Βενιζέλου 175, Καλλιθέα 17675


Τηλ/FAX:2109597711


Καλλιθέα, 1-7-2010

Πρωτοφανές και απαράδεκτο.

Εκατοντάδες καθηγητές που εργάζονται σε σχολεία της Δ΄ Δ/νσης ΔΕ Αθήνας δεν πληρώθηκαν σήμερα το μισθό τους, καθώς δεν έχουν καταβληθεί στις Τράπεζες τα αντίστοιχα ποσά από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Όποια κι αν είναι η αιτία, το γεγονός είναι πρωτοφανές και απαράδεκτο.

Απαιτούμε την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια εναντίον παντός υπευθύνου.





πηγή alfavita.gr

«Μακεδονία Πολιτισμικό Σαυροδρόμι» Από τους Ταυρίωνες στο Βεάκειο

Ένα πραγματικό υπερθέαμα χαρήκαμε στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά στις 30 Ιουνίου, καθώς το χορευτικό τμήμα ΤΑΥΡΙΩΝΕΣ του Δήμου Ταύρου παρουσίασε δεκάδες χορευτές του να μας δίνουν το στίγμα του Μακεδονικού Πολιτισμού με την πλούσια παράδοση και την λεβεντιά που γεννά η μακεδονική γη.


«Μακεδονία Πολιτισμικό Σαυροδρόμι» ήταν το θέμα της μεγάλης εκδήλωσης και δεν υπήρξε ούτε ένας από τους θεατές, που είχαν κατακλύσει το Βεάκειο, που να μην ανατριχιάσει, να μην χειροκροτήσει να μην πει τα καλύτερα για την καλή αυτή προσπάθεια.

Aναρτήθηκε απο το skouliki

Αλλαγές στα δρομολόγια του ΗΣΑΠ το Σαββατοκύριακο

Κλειστά θα παραμείνουν το Σαββατοκύριακο τα τμήματα του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου από το Νέο Φάληρο έως το Θησείο και από τα Άνω Πατήσια έως τη Νερατζιώτισσα λόγω εργασιών ανακαίνισης της γραμμής.
Για το τμήμα Νέο Φάληρο - Θησείο το επιβατικό κοινό θα...

εξυπηρετείται με τη λεωφορειακή γραμμή Χ 19, ενώ για το τμήμα Άνω Πατήσια - Νερατζιώτισσα με τη λεωφορειακή γραμμή Χ17.

Schoolwave 2010: 21 εφηβικές µπάντες στο Θέατρο Βράχων στις 2, 3 και 4 Ιουλίου

Μπορεί να µην είναι επαγγελµατίες ροκάδες ή µουσικοί µε χρυσούς δίσκους, αλλά όταν ανεβαίνουν στη σκηνή ξεσηκώνουν χιλιάδες νεαρούς – πέρσι 20.000 στο Θέατρο Βράχων. Το φαν κλαµπ τους αποτελείται κυρίως από τους γονείς, τους συµµαθητές, τους καθηγητές τους και τους φίλους τους στο ΜySpace.

Είναι τα µαθητικά συγκροτήµατα του Φεστιβάλ Schoolwave που διανύουν εκατοντάδες χιλιόµετρα µε metalcore και rock έως rap στις αποσκευές τους. Τα 21 γκρουπ – που επιλέχτηκαν ανάµεσα σε 78 που πήγαν στην ακρόαση – έρχονται στο Θέατρο Βράχων στις 2, 3 και 4 Ιουλίου για να δώσουν το στίγµα της νέας γενιάς που, όπως λένε σχεδόν... εν χορώ οι νέοι ροκάδες, «βαρέθηκε τον εµπορικό στίχο και τα ψώνια». Το φεστιβάλ που άρχισε το 2005 είναι µια µαθητική γιορτή, χωρίς διαγωνισµούς και έπαθλα, µακριά από το άγχος του σχολείου. Δίνει δε την ευκαιρία για να ζήσουν οι εκκολαπτόµενοι µουσικοί το όνειρο: να τραγουδήσουν µπροστά σε χιλιάδες θεατές.
Εχει και το δικό του κοινό, ηλικίας 16 και κάτι, που φροντίζει να είναι στο θέατρο µια ώρα πριν από την έναρξη και στήνεται στην ουρά µε το iΡod στο χέρι. Μόνο και µόνο για να βρεθεί µε συνοµηλίκους και να στηρίξει τους νέους καλλιτέχνες. Χαρακτηριστικό παράδειγµα: µια παρέα παιδιών από τη Θεσσαλονίκη που πέρσι έβραζε µακαρόνια σε γκαζάκι έξω από το Θέατρο Βράχων, όπου είχε «κατασκηνώσει» από το πρωί.
«Ακόµη και µε τα πόδια θα ερχόµασταν, µόνο και µόνο για να δούµε τον κόσµο να χορεύει µε τη µουσική µας», λένε οι µαθητές που τα Σαββατοκύριακα κάνουν πρόβες στο σπίτι τους ή σε στούντιο που νοικιάζουν µε χρήµατα των γονέων. Αλλωστε, οι γονείς είναι δίπλα τους, θέτοντας έναν και µόνον όρο: πρώτα τα µαθήµατα και το πανεπιστήµιο, και µετά η µουσική.