Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Φωτογραφίες από την «κατασκήνωση» του «Ελληνικού Κόσμου» στον Ταύρο

Ναι, είναι αλήθεια... τα αφήνουμε όλα πίσω μας και ξεκινάμε για νέες καλοκαιρινές διαδρομές και εξερευνήσεις, όπως κάθε χρόνο. Και μόνο στον «Ελληνικό Κόσμο» έχουμε αυτή τη δυνατότητα, για δέκα ξεχωριστές ημέρες, για ένα μοναδικό καλοκαίρι.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 12 χρονών και προϋποθέτει μόνο καλή διάθεση και χαμόγελο. Ένα χαμόγελο με το οποίο, άλλωστε, μας καλωσορίζουν και μας φιλοξενούν στο Kέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και φέτος οι μουσειοπαιδαγωγοί.

Παιχνίδια, δράση, δημιουργία και έκφραση είναι όλα όσα αναζητά κανείς για το καλοκαίρι. Φέτος, μπορεί να τα βρει στο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα «Καλοκαίρι στην πόλη», στις δραστηριότητες των δύο διαφορετικών δεκαημέρων που προτείνονται:

«Ζητούνται καλλιτέχνες...»
«Όλου του κόσμου οι μύθοι ας γίνουν τώρα παραμύθι!»

Επίσης, φέτος -και πρώτη φορά- θα περάσουμε μαζί τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου με το πενθήμερο πρόγραμμα «Μια ανάσα πριν από το φθινόπωρο...», για να ξεκινήσουμε το σχολείο με άλλη διάθεση!

Διαλέγουμε όποια περίοδο θέλουμε και οι διακοπές μας γίνονται μεμιάς ανεπανάληπτες.
Θα τις χάσουμε;

Δείτε Φωτογραφίες

Για πληροφορίες πατήστε εδώ

Αγιαξ Ταύρου: Αποχώρησε ο Βασιλικής

Η παρουσία του ήταν αναμφισβήτητα θετική και, μάλιστα, καταλυτική στην προσπάθεια για την επίτευξη της παραμονής στην κατηγορία.

Παρ' όλα αυτά, ο Γιάννης Βασιλικής αποτελεί ήδη παρελθόν από τις τάξεις του Αγιαξ Ταύρου.

Ο 20άχρονος μεσοαμυντικός έλυσε τη συνεργασία του με τη διοίκηση του 'ερυθρόλευκου' συλλόγου, που πλέον βρίσκεται σε αναζήτηση ποδοσφαιριστή για την κάλυψη της συγκεκριμένης θέσης.

Από εκεί και πέρα, χθες αργά το βράδυ επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η οριστική επαφή με έμπειρο φορ, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν αποκλειόταν να προκύψει τελική συμφωνία.

periferiako

2ο Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στον Ταύρο

To 2o Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης είναι γεγονός, με ελεύθερη είσοδο.

Έρχεται στο Αίθριό του, στον 3ο όροφο, όπου στήνεται ένα γνήσιο θερινό σινεμά, και εκπληρώνει την υπόσχεση του Προέδρου του Μ. Κακογιάννη, στο τέλος του προηγούμενου, πολύ επιτυχημένου αφιερώματος στον αμερικάνικο βωβό κινηματογράφο, για προβολές ταινιών και από τον Ευρωπαϊκό Βωβό Κινηματόγραφο, που έτσι και αλλιώς διαθέτει μερικά από τα "ιερά τέρατα" -σκηνοθέτες και ταινίες- της παγκόσμιας κινηματογραφίας μέχρι σήμερα.

Οι ταινίες επιλέγηκαν με μεγάλη προσοχή από τον ίδιο το σκηνοθέτη με γνώμονα την αδιαμφισβήτητη αισθητική - καλλιτεχνική τους αξία αλλά και την όσο το δυνατό καλή κατάσταση του ίδιου του υλικού, που θα προβληθεί.

Έτσι, μας προσκαλεί σε μία γιορτή όπου θα προβληθούν 16 φιλμ, γυρισμένα από το 1917 έως το 1929, με την πρωτότυπη μουσική τους ή όπου δεν υπάρχει με ζωντανή μουσική υπόκρουση από Έλληνες καλλιτέχνες, με ελληνικούς ή αγγλικούς υπότιτλους, από Γερμανία Ρωσία, Σουηδία, και από Γαλλία σε σκηνοθεσία ενός αμερικάνου.

Ανάμεσα στις ταινίες θα απολαύσουμε Το θωρηκτό Ποτέμκιν - του Sergei Mikhailovitch Eisenstein (1925) με τη θρυλική εξάλεπτη σκηνή στις σκάλες της Οδησσού στην οποία ο Αϊζενστάιν παραδίδει μαθήματα ρυθμού, αυστηρότητας, πλαστικότητας και ακρίβειας, τη φουτουριστική Metropolis – το μνημειώδες φιλμ επιστημονικής φαντασίας (1927) του Fritz Lang, τον Faust (1926), την καλύτερη ίσως ταινία του F.W. Murnau, το αριστούργημα του Σουηδικού βωβού κινηματογράφου The Outlaw and his wife του Victor Sjostrom (1918).

Το πρώτο δείγμα του γερμανικού εξπρεσιονισμού στον κινηματογράφο "Το εργαστήρι του Δόκτωρα Καλιγκάρι" - του Robert Wiene (1919), το γεμάτο από αξέχαστες εικόνες έργο Το τέλος της Αγίας Πετρούπολης του Vsevolod Pudovkin (1927), το ιδιόρρυθμο φιλμ επιστημονικής φαντασίας The revolt of the Robots του Yakov Protazanov (1924), το υπαινικτικό έργο Michael του Carl Theodor Dreyer (1924) και πολλά ακόμα.

Ένα απάνθισμα των απαρχών της τέχνης του κινηματογράφου, στην Ευρώπη, την οποία ο Προυστ χαρακτήρισε σαν "την καινοτομία της λογοτεχνίας", που μας μαγεύει ακόμη.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
30 Ιουνίου – 13 Ιουλίου 2011
Ώρα έναρξης προβολών: 21.00
Πέμπτη, 30/6
Metropolis dir: Fritz Lang (1927) 124` (με την πρωτότυπη μουσική, ελληνικοί υπότιτλοι)