Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Άναψε φωτιές στο δημοτικό συμβούλιο το γηπεδάκι του μπάσκετ στην Πλατεία Λαού στον Ταύρο


Άναψε φωτιές  στο δημοτικό συμβούλιο το γηπεδάκι του μπάσκετ στην Πλατεία Λαού στον Ταύρο

Την υποβόσκουσα δυσαρέσκεια που έχουν οι δημοτικοί σύμβουλοι που προέρχονται από τον Ταύρο, κυρίως της μειοψηφίας, οι οποίοι καταλογίζουν στον δήμαρχο Ανδρέα Ευθυμίου και την διοίκηση του, πως ευνοεί το Μοσχάτο και υποβαθμίζει διοικητικά τον Ταύρο στις αποφάσεις του, έφερε στην επιφάνεια η συζήτηση του θέματος για την έγκριση και την παραλαβή της μελέτης με τίτλο : 

“ανάπλαση της πλατείας λαού στον Ταύρο” στο δημοτικό συμβούλιο του Μοσχάτου -Ταύρου την περασμένη Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011.

Εδώ να τονιστεί ότι την περασμένη εβδομάδα, το δημοτικό συμβούλιο του Μοσχάτου – Ταύρου συνεδρίασε τρεις φορές μέσα σε επτά ημέρες.

Ιεραρχώντας τα θέματα που επέφεραν τις έντονες αντιπαραθέσεις στο δημοτικό συμβούλιο Μοσχάτου – Ταύρου, θα ξεκινήσουμε την καταγραφή των γεγονότων από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μοσχάτου – Ταύρου την περασμένη Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011 και την συζήτηση του θέματος για την έγκριση και την παραλαβή της μελέτης με τίτλο : “ανάπλαση της πλατείας λαού στον Ταύρο”. 

Είναι άξιο αναφοράς ότι και στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής 18 Νοεμβρίου 2011, είχαμε εντάσεις και εσωτερικές έριδες κυρίως στην παράταξη της πλειοψηφίας για την μισθοδοσία των προέδρων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των προέδρων των σχολικών επιτροπών. 

Επίσης στη συνεδρίαση της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου 2011 συζητήθηκε το θέμα των δημοτικών τελών, όπου σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις της εβδομάδας το κλίμα ήταν ενωτικό και υπήρξαν και μειώσεις σε δημοτικά τέλη. Και για τα δύο αυτά σημαντικά θέματα καθώς και για όλα τα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν στις τρεις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Μοσχάτου – Ταύρου, η εφημερίδα μας, θα σας ενημερώσει με αναλυτικό ρεπορτάζ στο επόμενο φύλλο της.

Ας επιστρέψουμε όμως στο μείζον θέμα που δημιουργήθηκε για την ανάπλαση της πλατείας λαού στον Ταύρο που αναδεικνύει τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί σε πολλές περιοχές – και στην δική μας φυσικά – η εσπευσμένη διοικητική ένωση μεταξύ δήμων που επέφερε η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη.

Ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης “Δράση Τώρα” Γρηγόρης Σωπάκης ήταν εκείνος που  άναψε την σπίθα που έφερε την “πυρκαγιά” στο δημοτικό συμβούλιο Μοσχάτου – Ταύρου την περασμένη Τρίτη το απόγευμα.

Ειδικότερα ο κ. Σωπάκης ανέφερε μεταξύ άλλων για το θέμα “ Ειλικρινά δεν ξέρω πως να το εκφράσω. Δεν περίμενα να δω μια τέτοια μελέτη. Πρώτον γιατί όταν συζητάγαμε το τεχνικό πρόγραμμα και είχε ειπωθεί για την πλατεία λαού, αναφέραμε ότι θα πρέπει να τη δούμε τη μελέτη όλες οι παρατάξεις και ο κ. δήμαρχος μας είχε διαβεβαιώσει ότι θα μας ενημερώσει κάτι που δεν έγινε. 

Δεύτερον δεν έχει ερωτηθεί ούτε καν η τοπική κοινωνία. Και επειδή μιλάμε για αρχιτεκτονική, η αρχιτεκτονική έχει πάντα και μια ιστορία. Εκεί, στην πλατεία λαού που υπάρχει και γήπεδο μπάσκετ, δεν έγινε γήπεδο 5x5 που ήθελε τότε η δημοτική αρχή Ταύρου του κ. Σούτου, γιατί καταργούσε κοινόχρηστο πράσινο. 

Υπήρξαν υπογραφές κατοίκων, αν θυμάμαι καλά 150 περίπου, που κατατέθηκαν στο τότε δημοτικό συμβούλιο Ταύρου που ζητούσαν να μείνει το γήπεδο μπάσκετ ως έχει και να αναβαθμιστεί ο χώρος της πλατείας Λαού. 

Η πλατεία απαξιώθηκε από την προηγούμενη διοίκηση του Ταύρου, δεν υπήρχαν χρήματα να συμφωνήσω, γι' αυτό έχει γίνει αυτός ο εγκαταλελειμμένος χώρος που βλέπετε σήμερα. Γιατί παλιότερα η πλατεία λαού ήταν ένα στολίδι του δυτικού Ταύρου. Όταν θέλεις να αναπλάσεις έναν χώρο, μιλάς με τους ανθρώπους που μένουν εκεί. 

Μαθαίνεις τις ανάγκες του. Συνδιαλέγεσαι με τις υπόλοιπες παρατάξεις, δεν φέρνεις μια μελέτη που προβλέπει ένα αρχιτεκτόνημα που φέρνει τα πάνω κάτω. Γιατί πρέπει να καταργηθεί το γήπεδο μπάσκετ που έχει ηλεκτροδοτική υποδομή που έχει και αποδυτήρια κάτω από τις εξέδρες; Πόσο εύκολα φτιάχνεται ένα γήπεδο μπάσκετ; Τα λεφτά της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι για πέταμα; Δεν μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε αλλού και καταργούμε το γήπεδο μπάσκετ; Βεβαίως να γίνει παιδική χαρά και πράσινο στην πλατεία λαού, βεβαίως όμως να μείνει το γήπεδο μπάσκετ, να εξοικονομηθούν τα μισά χρήματα και να δοθούν σε κάποιο άλλο έργο στον Ταύρο που βαρυγκωμάει κάτω από αυτές τις συνθήκες. 

Για όνομα του Θεού. Την τελευταία στιγμή σας καλώ κύριε δήμαρχε να αποσύρουμε το θέμα να τροποποιήσουμε τη μελέτη και να μιλήσουμε με την τοπική κοινωνία. Είναι έγκλημα αυτό που πάει να γίνει. Έγκλημα για το λαό του Ταύρου”. 

Από την δημοτική κίνηση “Πολίτες Μπροστά” ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μελίστας τόνισε για το θέμα μεταξύ άλλων τα εξής

“Θα συμφωνήσω με τον κ. Σωπάκη ως προς το πρώτο σκέλος. Έτσι το 2009 όταν έγινε η πλατεία δημαρχείου η τότε δημοτική αρχή έφερε τα δικά της σχέδια και ποτέ δεν συζήτησε με κανένα για το τι θέλουμε να γίνει στην πλατεία και πως θα είναι η μορφή της και τελικά έγινε αυτό το πράγμα το οποίο σε κανέναν δεν αρέσει. Το ίδιο ακριβώς γίνεται και εδώ. 

Καλό είναι να έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο πριν από μια τέτοια ανάπλαση να έρχεται στο δημοτικό και να γίνεται μια διαβούλευση. Έχει δίκιο ο κ. Σωπάκης, ας το αποσύρουμε το θέμα για να δούμε τι θέλει η τοπική κοινωνία”. 

Από την δημοτική παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση” Μοσχάτου Ταύρου η κα Στέλλα Βαλαβάνη τόνισε με την σειρά της μεταξύ άλλων για το ζήτημα : “Θα συμφωνήσω με τα περισσότερα από αυτά που είπαν οι δύο πρώτοι συνάδελφοι. 

Και να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Εμείς ουσιαστικά θεωρούμε ότι είναι πολιτικές οι ευθύνες. Μας λένε επειδή δεν έχουμε χρήματα από την Ε.Ε. “Πάρτε αυτά τα λεφτά και χτίστε έτσι όπως το θέλουμε εμείς, στην περιοχή που το θέλουμε εμείς” καθαρά για να εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα. Γιατί επειδή ζω σε αυτή την γειτονιά, δεν πιστεύω ότι κανείς από εδώ δεν γνωρίζει τις ανάγκες της νεολαίας του Μοσχάτου και του Ταύρου. 

Δηλαδή θα είναι σαν να εθελοτυφλούμε αν δεν πούμε ότι χρειάζονται περισσότερα αθλητικά γήπεδα στην περιοχή και περισσότεροι χώροι πρασίνου. Και βέβαια συμφωνώ με τον κ. Σωπάκη. Δεν χρειάζεται καν να διαβουλευτούμε με τους κατοίκους της περιοχής. Χρειάζονται όχι ένα αλλά πέντε γήπεδα μπάσκετ”.  

Ο δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου απαντώντας στις αιτιάσεις αυτές ανέφερε μεταξύ άλλων : “Έχουμε μια πλατεία ανοικτή που δεν έχει καμία ιδιωτική χρήση, όχι ότι έχω τίποτα με τον ιδιώτη ιδιαίτερα στην εποχή που ζούμε. Εκεί παραείναι. Ήρθε ας πούμε ο κακός καπιταλισμός και οι τεχνοκράτης της ΕΕ και είπαν θα φτιάξουμε τρεις λαχανόκηπους εκεί πέρα, θα φτιάξουμε και μια παιδική χαρά και διαφθείραμε την ταξική συνείδηση του κόσμου. 

Όταν έχουμε τέτοια μυαλά άμα δείτε εσείς έργα, να μου το πείτε και μένα...Τα έργα γίνονται με κριτήριο τις ανάγκες του κόσμου. Κανένα σχέδιο δεν μας έχουν επιβάλει. Εμείς δίνουμε τις κατευθύνσεις. Να σας δώσω και το ιστορικό. Εμείς έχουμε λάβει τη διαβεβαίωση από την περιφέρεια ότι θα ενταχθούν κάποιοι χώροι για αναβάθμιση στην περιοχή του Μοσχάτου και του Ταύρου. Και εμένα δική μου θέληση είναι η πλατεία λαού, που είναι ένας εξαιρετικός χώρος να φτιάξουμε μια πλατεία και μια παιδική χαρά. Εγώ θα έλεγα να το ξαναδούμε το θέμα, να το αποσύρουμε και στο επόμενο συμβούλιο να το συζητήσουμε”.

Τον λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος επί των οικονομικών κ. Γιώργος Δημηλάκος που διατύπωσε αντίθετη άποψη από αυτή της αναβολής του θέματος. Ειδικότερα ο κ. Δαμηλάκος ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής : “Μιλάμε για ένα θέμα το οποίο ταλανίζει τον δυτικό Ταύρο, μια περιοχή ένα οικόπεδο, πάρα πολλά χρόνια. Άκουσα πολύ προσεκτικά τους συναδέλφους από τον Ταύρο, θεωρώ ότι αυτό που κάνουν είναι μια κραυγή αγωνίας ως προς τους ανοικτούς αθλητικούς χώρους, όμως εγώ δεν θα το τοποθετήσω έτσι. 

Παράπονα ο Φωστήρας, ισόπαλοι αλλά με κόσμο Άγιαξ Ταύρου και Μοσχάτο

Τη φήμη της σκληροτράχηλης και δυσκατάβλητης ομάδας επιβεβαίωσε ο Αγιαξ Ταύρου, που υποχρέωσε σε 'λευκή' ισοπαλία τον Ελπιδοφόρο.

Οι Κηφισιώτες είχαν την εδαφική υπεροχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν σε δύο-τρεις φάσεις με κύριους εκφραστές τους Θεοφάνους και Ψυχουντάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την αναμέτρηση παρακολούθησαν περίπου 500 φίλαθλοι σε εξαιρετικό κλίμα. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Σταθόπουλος (ΣΔ δυτικής Αττικής)

Μία τεράστιας σημασίας ανατροπή πραγματοποίησε το Καρλόβασι στην αναμέτρηση με τον Φωστήρα και πήρε τη νίκη με 2-1, που ήταν και η πρώτη του στο φετινό πρωτάθλημα!

Οι 'κιτρινόμαυροι' προηγήθηκαν μόλις στο 6' με τέρμα του Δωροβίνη, όμως στο β' ημίχρονο οι νησιώτες αντέδρασαν και δικαιώθηκαν. Αρχικά στο 55' ο Ανδρέας Κατσιάνης έφερε το ματς στα ίσια και λίγο πριν το φινάλε ο Κουφογιάννης, που αποδείχθηκε 'χρυσή' αλλαγή για τον Λάκη Χαριλάου, έγραψε το 2-0 για την ομάδα της Σάμου.

Αξίζει να τονιστεί ότι οι άνθρωποι του Φωστήρα εξέφρασαν τρομερά παράπονα για τη διαιτησία του Αστερή (Κορίνθου).

Το Μοσχάτο έφερε ισοπαλία 1-1 με τους Νέους Δραπετσώνας μέσα στην έδρα του. Προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι με κεφαλιά του Ντάφλα στο 53′ για να ισοφαρίσουν οι Δραπετσωνίτες στο 56′ με τον Κωστάλα και πάλι με κεφαλιά. Το Μοσχάτο είχε δοκάρι στο 83′ με τον Καράμπελα ενώ μεγάλη ευκαιρία έχασαν οι φιλοξενούμενοι στο 67′ με τον Χρυσαφόπουλο που δεν μπόρεσε να πλασάρει σε κενή εστία.

Αρκετός κόσμος εχθές στο γήπεδο για να ενισχύσει τον ΑΟΜ πολλές οι παρουσίες και πάλι από την Δημοτική αρχή( ο Δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου, ο Αντώνης Μπούτσης, ο κος Μελίστας, ο κος Φελλάς, ο κος Δημητρίου,ο κος Αναστόπουλος κτλ).

Το Μοσχάτο ήταν καλύτερο σε όλη την διάρκεια του αγώνα αλλά δεν μπόρεσε να φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης. Παρόλα αυτά, παραμένει δεύτερο με 19 βαθμούς μαζί με τον Αετό Κορυδαλλού.

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στο Μοσχάτο την Τρίτη 29/11

H ΔΕΗ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων της, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας. 

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Δείτε τον πίνακα

Από ημ/νία και ώρα Έως ημ/νία και ώρα Δήμος/κοινότητα Περιγραφή περιοχής Αριθμός Σημειώματος Σκοπός διακοπής
29/11/2011 7:30:00 πμ 29/11/2011 4:30:00 μμ ΜΟΣΧΑΤΟΥ Μονά/Ζυγά οδός:ΠΛΑΤΩΝΟΣ απο κάθετο: ΑΓ.ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ έως κάθετο: ΑΚΤ.ΕΘΝ.ΜΑΚΑΡΙΟΥ από: 07:30 πμ έως: 04:30 μμ Μονά οδός:ΑΚΤ.ΕΘΝ.ΜΑΚΑΡΙΟΥ απο κάθετο: ΚΟΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ έως κάθετο: ΔΙΑΚΟΥ από: 07:30 πμ έως: 04:30 μμ Μονά/Ζυγά οδός:ΧΡ.ΣΜΥΡΝΗΣ απο κάθετο: ΑΓ.ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ έως κάθετο: ΑΚΤ.ΕΘΝ.ΜΑΚΑΡΙΟΥ από: 07:30 πμ έως: 04:30 μμ Μονά/Ζυγά οδός:ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ απο κάθετο: ΧΡ.ΣΜΥΡΝΗΣ έως κάθετο: ΠΛΑΤΩΝΟΣ από: 07:30 πμ έως: 04:30 μμ Λειτουργία