Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Έκλεισε το Τροκτικό Μετα τον Θάνατο Του Πατέρα του

Η τελευταία ανάρτηση του troktikou - Καληνύχτα Ελλάδα

Καληνύχτα Ελλάδα, ο τόπος που γέννησε την Δημοκρατία κατάντησε να σκοτώνει την ελευθερία της έκφρασης.

Καλό ταξίδι Σωκράτη και να μας προσέχεις απο εκεί πάνω.

Οι πρώτες ουρές στα βενζινάδικα λόγω της απεργίας των φορτηγατζήδων

Σοβαρά προβλήματα στην ομαλή τροφοδοσίας της αγοράς αναμένεται να προκύψουν από αύριο, εξαιτίας της απεργίας διαρκείας στην οποία κατέρχονται από τα ξημερώματα οι ιδιοκτήτες Φορτηγών Αυτοκινήτων και Βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει για τον κλάδο τους, το σχέδιο νόμου που προωθεί το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στο πλαίσιο της πολιτικής για την απελευθέρωση των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων.
Οι πρώτες ελλείψεις που αναμένεται να γίνουν άμεσα ορατές είναι αυτές στα υγρά καύσιμα, καθώς από τα μεσάνυχτα σταματάει η τροφοδοσία των πρατηρίων και ήδη οι πρώτες ουρές εμφανίστηκαν στα βενζινάδικα, από ιδιοκτήτες ΙΧ οι οποίοι είτε πρόκειται να αναχωρήσουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, είτε προσπαθούν να εξασφαλίσουν καύσιμα για τις μετακινήσεις τους. Ήδη, υπάρχουν καταγγελίες για αυθαίρετες αυξήσεις στη βενζίνη από ορισμένους πρατηριούχους.
Την ίδια ώρα οι παράγοντες της αγοράς και κυρίως όσοι ασχολούνται με το τουριστικό προϊόν, βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς η απεργία αυτή έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή στις επιχειρήσεις τους, οι οποίες καταγράφουν πτώση του τζίρου σε σχέση με πέρυσι και περίμεναν αυτό το διάστημα, στην καρδιά του καλοκαιριού και στο ζενίθ της τουριστικής περιόδου να αυξήσουν τα έσοδά τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι απειλείται ακόμη και η ομαλή εκτέλεση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, καθώς οι ιδιοκτήτες φορτηγών δήλωσαν ότι δεν θα προμηθεύσουν με καύσιμα ούτε και τα καράβια.Εκτός, όμως από το θέμα των καυσίμων, ελλείψεις σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα αναμένεται να εμφανιστούν τις προσεχείς μέρες, καθώς θα σταματήσει η ομαλή τροφοδοσία της αγοράς, αν και στους κόλπους των Ιδιοκτητών Φορτηγών ΔΧ εκδηλώνονται διαφωνίες ως προς τη σκοπιμότητα της κινητοποίησης.
Προβλήματα, όμως αντιμετωπίζει το κοινό και στις μετακινήσεις του με τα αεροσκάφη, καθώς παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στις πτήσεις, που φτάνουν ή και ξεπερνούν σε ορισμένες περιπτώσεις τα 90 λεπτά, εξαιτίας της απόφασης των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας να τηρούν αυστηρά τους διεθνείς κανονισμούς σε ότι αφορά τη χωρητικότητα του εναέριου χώρου και να επιτρέπουν συγκεκριμένο αριθμό πτήσεων ανά ώρα, μετά την απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε παράνομη την απεργία τους.
Οι ΕΕΚ απορρίπτουν, όπως λένε, στο σύνολό του το νομοσχέδιο του υπουργείου ΥΜΔ και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την τακτική αυτή, παρά τις αντιδράσεις του τουριστικού κόσμου.
Σε όλα αυτά τα θέματα, τα οποία είναι αρμοδιότητας του υπουργείου ΥΜΔ αναμένεται να δώσει απαντήσεις ο αρμόδιος υπουργός κ. Δημήτρης Ρέππας, στη διάρκεια προγραμματισμένης συνέντευξης τύπου, αύριο το πρωί, με τους διαπιστευμένους στο υπουργείο συντάκτες.