Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Στοιχεία προέλευσης της ονομασίας του Δήμου Ταύρου


Η παλιά ονομασία του Ταύρου ήταν Νέα Σφαγεία, ωστόσο μετονομάστηκε το 1972.Ο μύθος θέλει έναν ταύρο που ξέφυγε από τα παλαιά σφαγεία να τρέχει και να σταματά σε μια πλατεία όπου σκάβοντας στο χώμα βρίσκει μια θαμμένη εκκλησία και συγκεκριμένα την τοιχογραφία του Αγίου Ιωάννη (στην Οδό Ταύρου). Σε εκείνη την πλατεία δημιουργήθηκε η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη οπου υπάρχει και σήμερα και το μικρό εκκλησάκι, και από τότε η περιοχή ονομάζεται Ταύρος. Η ιστορία αυτή έχει τις ρίζες της στην παράδοση και δεν μπορεί ούτε και έχει αποδειχθεί.Μία άλλη εκδοχή θέλει να ονομάζεται η πόλις επειδή οι πρόσφυγες οι οποίοι την κατοίκησαν το 1922 προέρχονταν από την ευρύτερη περιοχή της οροσειράς του Ταύρου και τις πόλεις Αττάλεια, Αλλάγια κ.λπ.

πηγή: Βικιπαίδεια


ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

Έκθεση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για το περιβάλλον όπως σας είχαμε ενημερώση (πατήστε εδώ) περίπου πριν ένα Μήνα.


Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης υιοθετώντας το etsi της Ροδάνθης Σεντούκα, παρουσιάζει μία πρωτότυπη έκθεση με τίτλο “etsi για το Περιβάλλον” με έργα της εικαστικής καλλιτέχνου και δημιουργού του εμβλήματος των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004 Ροδάνθης Σεντούκα και με τη συμμετοχή του εικαστικού καλλιτέχνη Harry Lambert, της designer Vasilia και της κεραμίστριας Χριστίνας Μόραλη. Ολογραφικές εφαρμογές: Kay & Gee.
Η έκθεση περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, σχέδια και χειροποίητα χρηστικά αντικείμενα από ανακυκλωμένα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, τα οποία εκτός από τη φυσική έκθεσή τους, θα προβάλλονται τόσο σε οθόνες όσο και σε τρισδιάστατα αιωρούμενα στο χώρο ολογράμματα.
Στόχος της έκθεσης είναι η προώθηση ενός νέου τρόπου σκέψης αλλά και δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος τόσο μέσω της χρήσης της τεχνολογίας ως οικολογικού μέσου στη δημιουργία και παρουσίαση έργων τέχνης, όσο και της αποτίμησης και απόδοσης του περιβαλλοντικού ισοδύναμου ακόμα και για τα καλλιτεχνικά έργα και τις εκθέσεις τους.
Έτσι, η έκθεση “etsi για το Περιβάλλον” φιλοδοξώντας να συνεισφέρει στην αναγκαία αφύπνιση όλων για την προστασία του περιβάλλοντος και ταυτόχρονα τη διατύπωση μία διαφορετικής πρότασης δράσης, αποτιμά κάθε ξεχωριστό έργο της έκθεσης σε αντίστοιχη αξία δέντρων προς φύτευση, ορίζοντας το περιβαλλοντικό του ισοδύναμο.
Με την όποια αγορά έργων ή υπογεγραμμένων αντιτύπων, ο κάθε ενδιαφερόμενος θα συνεισφέρει έμπρακτα “δημιουργώντας φυσικό περιβάλλον” αφήνοντας παράλληλα το δικό του, θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
Με αυτόν τον τρόπο η έκθεση, μετά το τέλος της, θα προσφέρει τουλάχιστον 1000 δέντρα τα οποία θα φυτευτούν σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής.
Στα έργα της έκθεσης περιλαμβάνονται ζωγραφικά έργα και σχέδια, καθώς και χειροποίητα αντικείμενα τέχνης (από design έπιπλα: τραπέζι, παγκάκι YoYo, origami, βάζα έως κεραμικά πιάτα σουβέρ και σουπλά, μπλοκ σημειώσεων, φορέματα κ.ά.)

Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής.

Διάρκεια έκθεσης: 9 Σεπτεμβρίου-10 Οκτωβρίου 2010

Έκθεση: «etsi για το περιβάλλον»:

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78, τηλ. 210 3418 550,
Ωράριο Έκθεσης: 18:00 - 22:00
Είσοδος Ελεύθερη

Τι μπορείτε να επισκεφτείτε Σήμερα 21/09/2010 στο Μοσχάτο Ταύρος


Τι μπορείτε να επισκεφτείτε Σήμερα 21/09/2010 στο Μοσχάτο Ταύρος

Ο ''Αόρατος Συγγραφέας'' Σήμερα στο Σινέ Νέα Μασκώτ Ταύρου
Στις 8:45μμ και στις 11:00 μμ (πατήστε εδώ για λεπτομέρειες)

Από τις προσφορές μας...

Κομμωτήριο Marie coiff στο Μοσχάτο
Μετά τις 9:30 πμ Η προσφορά μας (πατήστε εδώ για λεπτομέρειες)

Μεζεδοπωλείο ''Οινοθόη'' στο Μοσχάτο
Μετά τις 8:30 μμ Η προσφορά μας (πατήστε εδώ για λεπτομέρειες)

Παιδότοπος Ταφ Ταφ Στον Ταύρο
Μετά τις 10:00 πμ Η προσφορά μας (πατήστε εδώ για λεπτομέρειες)

Το ανέκδοτο της ημέρας

Το τραγούδι της ημέρας : Δημήτρης Καρράς - Το τροχόσπιτο

''BATTLE OF THE BEST ATHENS'' στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

BATTLE OF THE BEST 10
ATHENS HIPHOP/BREAKDANCE FESTIVAL

Το Battle Of The Best ATHENS 2010 επιστρέφει για να βραβεύσει τους καλύτερους. Το Φεστιβάλ για το 2010 επιστρέφει full ανανεωμένο και με πολλές καινοτομίες. Ο χώρος που θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ είναι το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης ( www.mcf.gr/ ) . Οι σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις και η μορφή του χώρου αποτελούν εγγύηση για ένα θέαμα υψηλού επιπέδου.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Οκτωβρίου. Περιλαμβάνει Breakdance διαγωνισμό 1 vs 1 και 3 vs 3 όπου θα συμμετάσχουν χορευτές από όλες τις βαλκανικές χώρες και οι νικητές θα κερδίσουν πλούσια χρηματικά έπαθλα και δωροεπιταγές . Το σημαντικότερο όμως έπαθλο είναι ότι ο νικητής του 1 vs 1 θα εκπροσωπήσει για πρώτη φορά την Ελλάδα και τα Βαλκάνια γενικότερα στο παγκόσμιο διαγωνισμό στo Montpellier της Γαλλίας με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Σε αποκλειστικότητα θα προβληθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα το documentary ‘’Turn It Loose’’ ενώ θα υπάρχουν εντυπωσιακά special shows χορευτικών ομάδων από Ελλάδα και εξωτερικό.

Τις ημέρες του Φεστιβάλ Battle Of The Best Athens θα πραγματοποιηθούν και παράλληλες εκδηλώσεις που θα περιλαμβάνουν:

• Warm up & after show parties

• Market area

• Breakdance seminars

και πολλές ακόμα εκπλήξεις. Το line up θα ανακοινωθεί σύντομα όπως και το συνολικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων.

Οι φορτηγατζήδες δείχνουν τον δρόμο...

Για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία καλείται ο ελληνικός λαός σε ανοικτή συνέλευση για να αποφασίζει ο ίδιος για την τύχη του


Σήμερα Τρίτη, στην ανοικτή συνέλευση όλου του λαού στην οδό Πειραιώς στις 12 το μεσημέρι και μετά πορεία και ολονύχτια κατασκήνωση έξω από την βουλή.Αυτή η επαναστατική πρωτοβουλία, που αν υπήρχε επαναστατικός λαϊκός φορέας θα είχε γίνει προ πολλού, γίνεται από τους φορτηγατζήδες, κόντρα στους εργατοπατέρες τους.Ένα μικροαστικό κομμάτι της κοινωνίας παίρνει μια επαναστατική πρωτοβουλία επαναστατικού εργατικού κόμματος.Μια πρωτοβουλία που ανταποκρίνεται στις μορφές τις Άμεσης Δημοκρατίας και της Αυτό-οργάνωσης…Μια πρωτοβουλία που επιχειρεί να ξεπεράσει τις «συντεχνιακές» διαιρέσεις και τις κομματικές στρούγκες στη βάση των ΚΟΙΝΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ που αντιμετωπίζει το ΣΥΝΟΛΟ του ελληνικού λαού.Οι ατίθασοι μικροαστοί φορτηγατζήδες, πράγματι, παραδίδουν μαθήματα ενιαίο-μετωπικής δράσης, λαϊκής αυτενέργειας και αυτό-οργάνωσης,...

Αναγνώστης

Πανελλαδική κινητοποίηση των εργαζομένων την ερχόμενη Πέμπτη

 ΠΟΕ - ΟΤΑ: Πανελλαδική κινητοποίηση των εργαζομένων την ερχόμενη Πέμπτη

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου στους ΟΤΑ και τις δημοτικές επιχειρήσεις όλης της χώρας για τους εργαζομένους με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου ή έργου και 4ωρης στάσης εργασίας από τις 7:30 π.μ. έως τις 11:30 μ.μ. για όλο το υπόλοιπο προσωπικό.
Αιτήματα είναι η ανάκληση της αναστολής των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και η μετατροπή όλων των συμβάσεων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε αορίστου χρόνου με την ταυτόχρονη κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί επίσης όλους τους εργαζομένους σε συγκέντρωση στις 09:00 π.μ. έξω από τον Άρειο Πάγο, όπου θα συγκεντρωθούν επιτροπές συμβασιούχων και φορείς κατά τη συζήτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο για τη δυνατότητα των πολιτικών δικαστηρίων να εξετάζουν τη δυνατότητα της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή έργου σε αορίστου χρόνου εφόσον καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΕΣ έμπειροι ζητούνται για πώληση σταθερής τηλεφωνίας και ηλεκτρικού ρεύματος στο Μοσχάτο

ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΕΣ έμπειροι για πώληση σταθερής τηλεφωνίας και ηλεκτρικού ρεύματος, ζητούνται από εταιρεία στο Μοσχάτο, σταθερός μισθός, bonus, ευέλικτο ωράριο, άμεση πρόσληψη, 4ωρο ή 5ωρο με προοπτική 8ώρου 6975/ 68399 8


Περιοχή: Μοσχάτο

Αγγελία Ιδιώτη
6975683998

Ενοικιάσεις Διαμερισμάτων Μοσχάτο - Ταύρος

ΜΟΣΧΑΤΟ διαμέρισμα 95 τ.μ., 2ου, γωνιακό, διαμπερές, 2 υ/δ, κατασκευή '90, μπάνιο, wc, κεντρική θέρμανση, άριστη κατάσταση, ανακαίνιση '09, τιμή 500 ευρώ 6932/ 50469 1, 09:00 - 16:00

Περιοχή: Μοσχάτο

Αγγελία Ιδιώτη
6932/ 504691

ΤΑΥΡΟΣ διαμέρισμα 60 τ.μ., 2ου, 1 υ/δ, κατασκευή '80, μπάνιο, καλή κατάσταση, μερικώς επιπλωμένο, κοντά στον ηλεκτρικό σταθμό, τιμή 370 ευρώ 6946/ 98003 9

Περιοχή: Ταύρος

Αγγελία Ιδιώτη
6946/ 980039

Φαρμακεία Εφημερεύοντα Σήμερα 21/09/2010 Στο Μοσχάτο - Ταύρος

Σήμερα εφημερία έχει μόνο στον Ταύρο
8π.μ.-8μ.μ.

 ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 25 ( ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΕΙΡΙΑΔΩΝ ΟΠΙΣΘΕΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΑΥΡΟΥ) Τηλ. 210-3475334