Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Μια ιστορία ενός Δημότη μας σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο του Ταύρου


Το πρωί πήγα στο παλιό δημαρχείο του Ταύρου για να πάρω ένα πιστοποιητικό γέννησης της κόρης μου εφόσον προηγουμένως καταχωρούσα και το βαφτιστικό της όνομα στα αρχεία του δήμου. 

Έχω τηλεφωνήσει την προηγούμενη εβδομάδα και έχω ενημερωθεί σχετικά από την κα Χ για τα απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να έχω μαζί μου.

- "Ελάτε με αυτά τα χαρτιά από εδώ να τα φτιάξουμε", έτσι μου είπε.

Επανέρχομαι στο σήμερα. Έπρεπε να αφήσω τα χαρτιά (τελικά χρειαζόταν μόνο η ληξιαρχική, όχι και η βεβαίωση της εκκλησίας) και να πάω αύριο να τα πάρω. 

Της εξηγώ ευγενικά ότι δεν έχω τη δυνατότητα να την επισκέπτομαι καθημερινά και κυρίως για μία δουλειά που τηλεφωνικά με είχε βεβαιώσει η κα Χ. ότι θα γινόταν αμέσως. Άρχισε την μπουρδολογία. Μόνο και μόνο για να μην με εξυπηρετήσει.

Όσοι με ξέρετε λίγο πολύ, καταλαβαίνετε τι ακολούθησε: 2 λεπτών μονόλογος και αν είχα τη δυνατότητα, η πράξη θα έκλεινε με την απόλυσή της.

Το όλο θέμα έγινε για τρία κλικ στο πληκτρολόγιο. Ποιο πολύ χρόνο πήρε το show παρά να εκτυπωθεί το πιστοποιητικό.

Το πιστοποιητικό φυσικά το πήρα (σιγά που δεν θα το έπαιρνα) αλλά.... γιατί φωνάζουμε ότι είμαστε αδικημένοι; Η κα Χ. που έχει μία θέση γραφείου χωρίς να διαθέτει τα ελάχιστα προσόντα όπως, (α) να μην αντιμετωπίζει το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σαν το βάζο με το γλυκό που χώνουμε το δάχτυλο μας* (β) να είναι ευγενική και (γ) αφού βρέθηκε κάποιος και την έβαλε σε αυτή τη δουλειά, γιατί δεν τιμάει το ψωμί που τρώει από αυτή, εεεεεεεεεεεεεεεεεεε;;;;;;;;;;;;

*τόσα χρόνια υπάλληλος (γιατί τα είχε τα χρονάκια της) ένα σεμινάριο για να χειρίζεται τον γαμημένο τον υπολογιστή δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να κάνει; Από μόνη της, για να γίνει καλύτερη;

Σε αυτή τη χώρα από αυτό νοσούμε. Θέλουμε τα καλύτερα χωρίς να θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι. Κι απ' τον καναπέ αν γινόταν και θα είμασταν οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι του κόσμου.

Συμπερασματικά:


- Όταν συναντάω ανθρώπους σαν την Χ., λυπάμαι που θα το πω, αλλά ένα κομμάτι του εαυτού χαίρεται για την τιμωρία που έρχεται, ακόμη κι αν μέσα σε αυτούς που θα τιμωρηθούν είμαι και γω.
- Αναρωτιέμαι αν οι άνθρωποι σαν τη κα Χ. δεν πλήτουν με την ανυπόφορη συμπεριφορά τους που είναι αποτέλεσμα των σκέψεων, των επιλογών και της ζωής τους εν κατακλείδη, που είναι εξίσου ανυπόφορη.

Και κάτι άλλο επίσης πολύ σημαντικό.  Είναι λυπηρό να μπαίνεις στο παλιό δημαρχείο και να υπάρχει αυτή η εικόνα της εγκατάλειψης. Γιατί; Τι πρέπει να γίνει; Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε;
Ο Ταύρος είναι ένας εγκαταλελειμένος δήμος, δυστυχώς

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Τι είπε ο Αντώνης Μπούτσης για το Πνευματικό Κέντρο

Θέλουμε να ζητήσουμε συγνώμη που στην συνέντευξη που μας  παραχώρησε ο κ. Μπούτσης , δεν βάλαμε το κομμάτι Πνευματικό Κέντρο. Έγινε λάθος( Θα διορθωθεί σύντομα )

Πνευματικό Κέντρο Μοσχάτου Ταύρου

Θα κοπούν εργαστήρια από το πνευματικό κέντρο;

Ήδη συζητώντας για το ωδείο, καλύψαμε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της δραστηριότητας του πνευματικού κέντρου.

Ο όμιλος παραδοσιακών χορών έχει ήδη ξεκινήσει από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Εδώ πλέον ευτυχώς δε τίθεται θέμα συμβασιούχου,αλλά υπάρχει υπάλληλος του Δήμου αορίστου χρόνου,η κ. Κοσμοπούλου, και είναι εξασφαλισμένη η συνέχεια.

 Αυτό που απομένει είναι τα περίπου 8 καλλιτεχνικά εργαστήρια. Πρόθεση του Δήμου είναι να τα συνεχίσει όλα. Αυτό όμως θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις συμβάσεις που θα έχουμε όπως και στον Ο.Ν.Α . Θα γίνει η ίδια προσπάθεια, αυτό όμως δε μπορεί να το εξασφαλίσει κανείς.

Θα προσπαθήσουμε να βρούμε όλες τις δυνατές λύσεις. Δε μπορώ να εγγυηθώ τα πάντα, γιατί θα ήταν φτηνός λαϊκισμός σε μια τέτοια εποχή. Εάν όμως φτάσουμε σε διαδικασίες περιορισμού τμημάτων, θα παίξουν ρόλο κάποια κριτήρια, όπως η μαζικότητα και η ιστορικότητα κάποιων τμημάτων.

Δε θα ήθελα να κάνω προβλέψεις άσχημες, θεωρώ ότι θα βρούμε τρόπο όχι μόνο να ξεπεράσουμε τα εμπόδια, αλλά και να επεκτείνουμε τις δραστηριότητες και στον Ταύρο. 


O Ταύρος είναι παραμελημένος εδώ και χρόνια στα πολιτιστικά ενώ έχει δείξει οτι είναι μπροστά σε κάποια θέματα. πχ το θεατρικό εργαστήρι εν δράσει με πολλές διακρίσεις. Τι σκέφτεστε για τον Ταύρο θα υπάρξουν καινούρια εργαστήρια;

Χαίρομαι γι’ αυτήν την ερώτηση, γιατί πραγματικά ο Ταύρος με εξαίρεση το περίφημο Θεατρικό Εργαστήρι Εν Δράσει και το χορευτικό του συγκρότημα τους Ταυρίωνες, τα τελευταία χρόνια δεν είχε άλλες πολιτικές δραστηριότητες. Στο θεατρικό κομμάτι έχουμε την χαρά και την τιμή να έχουμε κοντά μας έναν πολύ σπουδαίο σκηνοθέτη τον κ. Παναγιώτη Ναρλή , ο οποίος  είναι υπάλληλος αορίστου χρόνου.

Πάνω στη θεατρική ομάδα του Ταύρου θα δέσουμε και του Μοσχάτου. Ήδη ξεκίνησε να λειτουργεί σεμιναριακά το Θεατρικό Εργαστήρι και πλέον λέγεται Μοσχάτου Ταύρου, στο οποίο συμμετέχουν πάνω από πενήντα φίλοι του θεάτρου.

Επιπλέον να αναφέρουμε σ’ αυτό το σημείο την πρόταση για ανεξάρτητη ομάδα θεάτρου, που κατέθεσε ο Δημήτρης Φάκος και κάποια άλλα παιδιά από την παλιά θεατρική ομάδα Μοσχάτου, η οποία θα εξεταστεί όταν οριστεί το νέο συμβούλιο του Πνευματικού Κέντρου. Επίσης ήδη ξεκίνησε να λειτουργεί το χορευτικό συγκρότημα Ταυρίωνες.

Στόχος μας είναι επίσης να μεταφέρουμε και κάποια εργαστήρια που δεν απαιτούν εξοπλισμό σε χώρους στον Ταύρο, όπως για παράδειγμα η ζωγραφική, το θεατρικό παιχνίδι. Τέλος αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται η μεταφορά ενός μικρού ωδείου ( Μουσική Γωνία ).

Μια δεκαετία στεγαζόταν σε ένα χώρο 5x5 χωρίς τουαλέτες, ενώ τώρα μεταφέρεται στην Αίθουσα 5 στα Σφαγεία. Στόχος είναι αυτά τα κτίρια που υπάρχουν στα Σφαγεία να γίνουν ένα στέκι και ένας πεζόδρομος πολιτισμού. Ήδη στις αίθουσες 2 και 3, στεγάζονται τα διάφορα χορευτικά για μικρούς και μεγάλους, τα προγράμματα λάτιν, ενώ στην αίθουσα 4 είναι κομμάτι του Θεατρικού Εργαστηρίου.

Η «zougla.gr» θα μεταδώσει ζωντανά την συναυλία του Ταυριώτη Mιχάλη Παούρη

Ο Μίκης Θεοδωράκης τοποθέτησε το μπουζούκι σε περίοπτη θέση σαν σόλο άκουσμα σε συμφωνική ορχήστρα. Ο Μάνος Χατζηδάκης το περιέλαβε και το άφησε να λαλήσει σε φούγκες πάνω στον Βιβάλντι παντρεύοντας τον ήχο της Ανατολής με το Μπαρόκ. Να που τώρα έφθασε η ώρα ώστε το μπουζούκι να πετάξει ακολουθώντας τους κώδικες της Jazz μουσικής.

Απρόσμενο; Μπορεί. Ενδιαφέρον; Αναμφισβήτητα. Αν μάλιστα ο τζαζίστας ακούει στο όνομα του Al Di Meola και στο σόλο μπουζούκι παίζει ο Mιχάλης Παούρης τότε το άκουσμα εντυπωσιάζει. Συναντήθηκαν έτσι, χωρίς πρόγραμμα στις 2 Ιουλίου στο Reims Jazz Festival στη Γαλλία και έπαιξαν για 12 λεπτά, πρόσωπο με πρόσωπο χωρίς πρόβα. Αποθεώθηκαν και έτσι αποφάσισαν να ξανασυναντηθούν. Το ραντεβού έκλεισε.

Η ανακαινισμένη σκηνή του «Ακροπόλ» θα τους φιλοξενήσει το Σάββατο, 4 & 5 Νοεμβρίου και το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει δύο σολίστες να ψάχνουν και να ανακαλύπτουν νέους δρόμους. Η «zougla.gr» και το «zougla radio» θα μεταδώσουν ζωντανά την συναυλία.

Ο Al Di Meola γεννήθηκε το 1954 και για 30 χρόνια κυριαρχεί στον χώρο της Jazz, ένας Ιταλός, που πάντρεψε της κιθάρα του Latin με ότι πιο προχωρημένο στην American Jazz Fusion. Συνθέτης, σολίστας, μουσικός παραγωγός, δεν φοβήθηκε το «μέταλλο» του μπουζουκιού και το άφησε να ξεχυθεί ανέμελο.

Ο Μιχάλης Παούρης ξεκίνησε να παίζει μπουζούκι στα 8 του χρόνια και από τα 10 του επαγγελματικά. Δάσκαλός του Μανόλης Μιχαλάκης τον αποκάλεσε για 1η φορά «φαινόμενο», όρος που τον ακολουθεί μέχρι σήμερα. Στα 14 του μετά από σύσταση του δασκάλου του συνεργάζεται με το Γιώργο Κατσαρό και στα 15 με τον Μίκη Θεοδωράκη. Στα 17 του ανεβαίνει τη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και για 2η φορά λίγα χρόνια αργότερα.

Μελετάει τη jazz μουσική και ενθουσιάζεται από την πολυπλοκότητα και το άκουσμά της. Μετά από πολύωρη μελέτη και πειραματισμούς έρχεται η στιγμή να εξελίξει το αγαπημένο του μουσικό όργανο. Αποφασίζει να παίξει jazz με το μπουζούκι και να εντάξει αυτό το όργανο σε ένα είδος μουσικής πολύ διαφορετικό και πρωτότυπο. Το εγχείρημά του βρίσκει ανταπόκριση και πολύ θερμό κοινό στην Ελλάδα. Αρχίζει να συνθέτει jazz μουσικά κομμάτια που χαίρουν αποδοχής από Έλληνες και Ευρωπαίους μουσικούς.

Διδάσκει μπουζούκι στο Ωδείο Τέχνης Γ. Φακανά. Το 2011 ολοκληρώνει το 1ο του βιβλίο με τίτλο «Οι σημειώσεις μου…» και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο. Τέλος, βρίσκεται ήδη στην προετοιμασία για το 1ο του cd που θα κυκλοφορήσει υπό την επίβλεψη βρετανικής δισκογραφικής εταιρείας και θα διανεμηθεί διεθνώς.

Συντονιστείτε στο web zougla radio...


Έναρξη προπώλησης εισιτηρίων: 1η Σεπτεμβρίου 2011
Σημεία προπώλησης: Θέατρο Ακροπόλ (Τρίτη – Κυριακή 9.30 – 17.00),
www.ticketservices.gr

Το Βίντεο του Τέλη από τον Ταύρο στο Ραδιο Αρβύλα

Το βίντεο που ανεβάσαμε στις 5/10 του Τέλη Γκουβίτσα από τον Ταύρο το έπαιξε και στην πρεμιέρα του, το Ράδιο Αρβύλα.

Θέλουμε να δούμε κι άλλα τέτοια βιντεάκια από τον φίλο Τέλη γιατί αξίζουν σίγουρα την προσοχή μας.

Διαβάστε λίγα λόγια για τον Τέλη



Δείτε το Βίντεο από την Ραδιο Αρβύλα

Αισιόδοξο μήνυμα για το άθλημα του handball έδωσε το Μοσχάτο

Η συμμετοχή των 250 παιδιών στο τουρνουά street handball που έγινε προχθες Κυριακή στην πλατεία Δημαρχείου του Μοσχάτου είναι ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα για το άθλημα, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Με τη συνεργασία της ΟΧΕ, του Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ανδρέα Ευθυμίου , του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Μοσχάτου με Πρόεδρο τον κ Αντώνη Μπούτση, του γραφείου Φυσικής Αγωγής Δ΄ Αθήνας και της συμβούλου Μαρίας Παπαδοπούλου, πραγματοποιήθηκε η δράση του street handball, στην οποία συμμετείχαν 250 μαθητές και μαθήτριες της περιοχής από Τρίτη έως έκτη Δημοτικού.

Στο οργανωτικό μέρος σημαντικό ρόλο έπαιξε η παρουσία αντιπροσωπείας προπονητών του Άρη Νικαίας οι οποίοι βοήθησαν σε θέματα οργάνωσης διαιτησίας κλπ.

Λόγω της αθρόας συμμετοχής παιδιών, του όμορφου θεάματος και της γιορτινής ατμόσφαιρας που δημιουργήθηκε όλες οι πλευρές συμφώνησαν ώστε η δράση να επαναληφθεί στο προσεχές διάστημα.

Υπο κατάληψη το ΚΕΠΥΟ στο Μοσχάτο το πρωί

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις εργαζομένων σε φορείς του Δημοσίου ενάντια στα νέα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση.

Το κτίριο του ΚΕΠΥΟ στο Μοσχάτο έχουν καταλάβει 100 εργαζόμενοι, ενώ περίπου 25 εργαζόμενοι βρίσκονται στην είσοδο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

SKAI