Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Φωτιά σε δέντρο στο πάρκο ελευθερίας στο Μοσχάτο πριν λίγες ώρες

Φωτιά ξέσπασε σε δέντρο πριν 3 ώρες, κοντά στο Πάρκο της οδού Καραολή & Δημητρίου (πρώην Ελευθερίας) στο Μοσχάτο, διπλά στο Δημοτικό Ωδείο.

Ένα δέντρο, που βρίσκεται στο πεζοδρόμιο, ξαφνικά τυλίχτηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν άμεσα οι γείτονες, αφού ξεπέρασαν τον αρχικό πανικό.

Η πυροσβεστική κατέφθασε και ολοκλήρωσε την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία είχε περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό με την επέμβαση των κατοίκων.

Από θαύμα δεν επεκτάθηκε η φωτιά στα διπλανά δέντρα, τα οποία σχεδόν ακουμπούν σε μετασχηματιστές της ΔΕΗ.

Τα αίτια της φωτιάς παραμένουν άγνωστα για την ώρα.

Μοσχάτο Live!

Εορτή Τρίτης Ηλικίας στην «Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου»

Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου», διοργάνωσε εορτή προς τιμή της Τρίτης Ηλίας στην Αίθουσα «Μιχαλοδημητράκειο» του Σωματείου τους (Κοραή 40) στο Μοσχάτο.

Ήταν η 48η χρονιά της εορτής της Τρίτης Ηλικίας που η Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου κάνει και συμπαραστέκεται με σεβασμό και αλληλεγγύη στους ηλικιωμένους.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Μιχαλοδημητράκειου μεταξύ άλλων διακρίναμε:

Τον Δήμαρχο Μοσχάτου - Ταύρου κ. Ανδρέα Ευθυμίου, τον Αντιδήμαρχο κ. Πέτρο Δημητρίου, τον πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου κ. Αντώνη Μπούτση, τους Δημοτικούς Συμβούλους: κ.κ Μαρία Τσέλιου, Απόστολο Σιώκα, Βασίλη Σπανάκη, Άρη Κρεμμύδα, τον τ. γενικό διευθυντή της ΔΗΡΑΠ κ. Δημήτρη Κρητικό, τον ιατρό κ. Αντώνη Κουσούλη, το κ. Γιάννη Κατσούγκρη, τον κ. Κωνσταντίνο Κορρέ, την Dr. Μαρία Κουρή, την κα Αικατερίνη Βαρελά κ.ά.

Το πρόγραμμα πλαισίωσε η Εθελοντική Χορωδία του Συλλόγου «Το χαμόγελο του παιδιού» υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Στέφανου Καρδιόλακα.

Στη συνέχεια η Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου έκανε τιμητικές διακρίσεις και απονομή πλακέτας για τη κοινωνική τους προσφορά στον κ. Λάζαρο Εφραίμογλου πρόεδρο του Ιδρύματος μείζονος Ελληνισμού, καθώς και στην εταιρεία νόσου Alzheimer και συναφών διαταραχών Αθηνών.

Δημήτρης Κρητικός
H Φωνή των Πειραιωτών

Ευρωπαϊκή διάκριση για το ντοκιμαντέρ «Πρώτη ύλη» που γυρίστηκε στον Ταύρο.

Τον Ιούλιο σας είχαμε ενημερώσει για το ντοκιμαντερ το οποίο τρυπώνει στις φαβέλες μεταναστών που ζουν σχεδόν κάτω από τη μύτη μας, στον Ταύρο. ( πατήστε εδώ )

Μπορεί η παρουσία του Ρομάν Πολάνσκι να έκλεψε την παράσταση στο 7ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ζυρίχης, από το οποίο ο σκηνοθέτης αποχώρησε με ένα βραβείο συνολικής προσφοράς, αλλά να που και μια ελληνική ταινία έφυγε με διάκριση προχθές.

Το ντοκιμαντέρ του Χρήστου Καρακέπελη «Πρώτη ύλη» απέσπασε την Ειδική Μνεία της Επιτροπής. Εχει κάνει ήδη μια καλή πορεία σε ξένα φεστιβάλ που συνεχίζεται σε Λισαβόνα και Ολλανδία.

Το θέμα του άλλωστε είναι πραγματικά αποκαλυπτικό και δυνατό. Αξίζει την «τουρνέ» στους κινηματογραφικούς θεσμούς.

Η κάμερα τρυπώνει στις φαβέλες μεταναστών που ζουν σχεδόν κάτω από τη μύτη μας, στον Ταύρο, και στηρίζουν το μεγαλύτερο μέρος της βιομηχανίας χάλυβα στη χώρα μας.

Δείτε τα θέματα της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Συνεδρίαση της
Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Κοραή 51)

Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011- Ώρα: 19:00


Συμβολαιογράφος στο ΘΕΑΤΡΟΝ του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στον Ταύρο

Η FIDÉLITÉ PRODUCTIONS παρουσιάζει για δεύτερη συνεχή χρονιά την τραγική κωμωδία του Νίκου Βασιλειάδη «ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ» με την Υρώ Μανέ, σε θεατρική διασκευή της Εμμανουέλας Αλεξίου και του Γιώργου Καραμίχου και σκηνοθεσία του Γιώργου Καραμίχου.

Μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε πέρσι αλλά και το καλοκαίρι, η παράσταση φέτος θα φιλοξενηθεί στο «ΘΕΑΤΡΟΝ», Αίθουσα Ιφιγένεια Β, του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Μια παράσταση, απολογία και εξομολόγηση μαζί. Μια απλή πράξη Ερασμία. Μια γυναίκα με πάθος. Σε λάθος χώρο και λάθος χρόνο. Σε μια επαρχιακή πόλη της Ελλάδος, η Ερασμία, μια χήρα εγκλωβισμένη σε ένα περίπτερο και στα ήθη της μικρής κοινωνίας, οδηγείται στην απουσία. Το τριχωτόν της παρειάς της υποδηλώνει τη θέρμη της, αλλά για την πολίχνη όπου ζει, μια χήρα είναι απλώς μια μεταχειρισμένη. Χωρίς δικαιώματα.

Αντίδοτο στη φαντασίωσή της, τα κολοκυθάκια. Και ο νοών...νοείτω.  Το κακό όμως δεν αργεί να γίνει. Ο πειρασμός εμφανίζεται. Και είναι κοντός, αλλά με προσόντα. Κι η Ερασμία πώς να πάει κόντρα στη λίμπιντο;

Θύτης και θύμα μαζί, επιθυμεί το απαγορευμένον. Κι όταν τολμά να το προκαλέσει, η τιμωρία άμεση. Ο λόγος είναι συμβόλαιο και το υπεσχημένον οφείλει να τηρηθεί. 

Στο ρόλο της Ερασμίας η Ηρώ Μανέ.

Διάρκεια: 70'

Συντελεστές
Θεατρική διασκευή: Εμμανουέλα Αλεξίου-Γιώργος Καραμίχος
Σκηνοθεσία: Γιώργος Καραμίχος
Σχεδιασμός φωτισμών: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Σκηνικά: Χριστίνα Κωστέα
Κοστούμια: Έλενα Παπανικολάου
Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Νανούρης
Τραγούδι παράστασης: Κώστας Λειβαδάς (το τραγούδι ερμηνεύει η Υρώ Μανέ)
Βοηθός Σκηνοθέτη: Βιργινία Κυπριώτη
Φωτογραφία: George Alexandrakis
Art Work: Amarildo Topalis
Παραγωγός: Ρούλα Νικολάου
Παραγωγή: Fidelite Productions


Ημέρες Παραστάσεων
Πέμπτη: 19:30 (Λαική απογευματινή)          
Παρασκευή-Σάββατο: 21:15
Κυριακή: 19:30