Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Email αναγνώστη: Πόσο μου άρεσε αυτή η εικόνα στην πλατεία του Μοσχάτου

Πόσο μου άρεσε αυτή η εικόνα στην πλατεία της Μεταμόρφωσης εχθές το απόγευμα.

Ανάμεσα στα δέντρα, μπορείτε να διακρίνετε έναν ηλικιωμένο κύριο που προσπαθεί να δέσει κάποια φυτά για να μην γέρνουνε( Δουλειά Κηπουρού).
Χρόνια τώρα λέμε, πως κάποιοι κηπουροί στον Δήμο μας,δεν ξέρουν να κάνουν και τόσο καλά την δουλειά τους.
Πριν ένα χρόνο είχα πάει και είχα διαμαρτυρηθεί την περίοδο του κλαδέματος. Κάποιοι από τους κηπουρούς, κόβουν τα δέντρα χωρίς να γνωρίζουν καλά καλά πως είναι το κλάδεμα.
Τους δίνουν μάλλον εντολή να πάνε να κλαδέψουν και αυτοί κόβουν όπως να' ναι τα κλαδιά με αποτέλεσμα όχι μόνο τα δεντράκια να παίρνουν κλίσεις περίεργες, αλλά και να μην αναπτύσσονται και όπως πρέπει.
 Ξέρω ότι σαν κηπουρός δεν υπάρχει ειδικότητα σε σχολές κτλ, είναι ένας υπάλληλος του Δήμου που έτυχε και μπήκε κηπουρός .(εδώ τον Νικοπολίδη πήγαν να διορίσουν κηπουρό ).
Το θέμα για εμένα είναι, οτί σαν δημότη με νοιάζει να εκμεταλλευόμαστε στο έπακρον αυτό  το αγαθό που έχουμε σαν Μοσχάτο και Ταύρο και αυτό δεν είναι άλλο από τα δέντρα που έχουμε συγκριτικά, με άλλες περιοχές της Αθήνας.  
Δεν ξέρω αν υπάρχουν γεωπόνοι στον Δήμο μας. Αν υπάρχουν καλό είναι να γίνουν κάποια εντατικά μαθήματα στους κηπουρούς τους, μήπως και δούμε καμιά βελτίωση.

Φιλικά για το Life