Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Παρουσίαση βιβλίου την Δευτέρα 23/5 στο Μοσχάτο

Το βιβλίο «TINA IS DEAD» (Η ΤΙΝΑ ΠΕΘΑΝΕ) του Πάνου Τριγάζη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ταξιδευτής», είναι η αφορμή για μια εκδήλωση-συζήτηση τη Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011, ώρα 7:00 μμ στο βιβλιοπωλείο «DEGAS» στο Μοσχάτο (Χρυσοστόμου Σμύρνης 90, τηλ.210-9429060).

Εισαγωγή στην εκδήλωση θα κάνει η συγγραφέας Μαρία Αρβανίτη-Σωτηροπούλου, πρόεδρος των Ελλήνων Γιατρών κατά των Πυρηνικών, θα μιλήσει ο πανεπιστημιακός Νότης Μαριάς. Στη συζήτηση που θα ακολουθήσει θα πάρει μέρος και ο Π.Τριγάζης.

ΤΙΝΑ είναι ακρωνύμιο που προκύπτει από το «There Is No Alternative» (Δεν Υπάρχει Εναλλακτική) της Μάργκαρετ Θάτσερ, το οποίο απορρίπτει ο συγγραφέας του βιβλίου «TINA IS DEAD», μιλώντας για τα διεθνή προβλήματα από τη σκοπιά της αριστεράς και των κινημάτων.

Λέτε να έχει δίκιο ο Πάνος Τριγάζης και όντως η TINA να είναι...DEAD;
Μα τότε μπορούμε να ελπίζουμε!

Επιστολή Ανδρέα Ευθυμίου για το Κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στο Μοσχάτο


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Μοσχάτο, 19/5/11
ΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ

Έδρα: Κοραή 36 & Αγ. Γερασίμου, Τ.Κ. 18345
Τηλ. Κέντρο: 213 20 19 600, FAX: 210 9416154
ΕΞΑΙΡ.ΕΠΕΙΓΟΝ
Αριθ. Πρωτ.: ……

12346……………………..

 
ΘΕΜΑ: ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΩΝ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί, κυρία Υφυπουργέ,Με μεγάλη μας έκπληξη και με ιδιαίτερη αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε για την μετατροπή του Ξενοδοχείου «Φοίβος» στο Μοσχάτο, στην οδό Κανάρη 20, σε ξενώνα μεταναστών.

Η περιοχή στην οποία βρίσκεται το ξενοδοχείο είναι περιοχή όπου υπάρχουν μόνο κατοικίες. Το εν λόγω ξενοδοχείο στο πίσω μέρος του συνορεύει με  Δημοτικό παιδικό σταθμό, στον οποίο φιλοξενούνται 120 παιδιά. Σε απόσταση 50m και 200m βρίσκονται άλλοι δύο ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί και μία παιδική χαρά.

Επειδή το πρόβλημα της λύσης του μεταναστευτικού δεν μπορεί να μετατοπίζεται από το κέντρο της Αθήνας σε περιφερειακούς Δήμους και μάλιστα χωρίς συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες, σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση που γίνει πράξη η μετατροπή του ξενοδοχείου Φοίβου σε ξενώνα μεταναστών, θα υπάρξει ιδιαίτερα σκληρή αντίδραση από τους κατοίκους της περιοχής και την ημοτική αρχή.

Η περιοχή μας είναι μία «φιλήσυχη» περιοχή που διατηρεί ακόμα τον «οικογενειακό» τηςχαρακτήρα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της. Στην περιοχή του Μοσχάτου ήδη στεγάζεται εδώ και χρόνια το πολιτιστικό κέντρο Αράβων, ενώ στην περιοχή του Ταύρου ο Ναός των Ινδών.

Όπως προκύπτει, ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου φιλοξενεί εγκαταστάσεις και υποδομές υπερτοπικού χαρακτήρα για μετανάστες, με συχνέςσυγκεντρώσεις και εκδηλώσεις για τα μέλη-επισκέπτες τους. Επιπρόσθετα, η περιοχή είναι ήδη αρκετά επιβαρυμένη με σημαντικό αριθμό μεταναστών που κατοικούν στον ιστό της πόλης.

Η αποκέντρωση του προβλήματος των μεταναστών είναι ένα σημαντικό ζήτημα.Θεωρούμε σκόπιμο ότι η επιλογή του χώρου θα πρέπει να γίνεται με μελέτη, βάσει συγκεκριμένων δεδομένων και κριτηρίων και βέβαια με τη σύμφωνη γνώμη της ΔημοτικήςΑρχής.

Πιστεύω πως θα λάβετε σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι ήδη υπάρχουν σημαντικές αντιδράσεις με την αρχική γνωστοποίηση του εν λόγω θέματος.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Ανδρέας Γ. Ευθυμίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το θέμα για το ξενοδοχείο Φοίβο στο Μοσχάτο

Μega Bazzar με επώνυμες μάρκες της Prime Timers στον Ταύρο

Ξεκινάει από αύριο, το καλοκαιρινό Mega Bazaar της Prime Timers στον Ταύρο. Στο bazaar θα βρείτε t-shirts, μαγιώ, σαγιονάρες, βερμούδες, παπούτσια, φορέματα και παντελόνια από brands όπως: adidas, Converse, Staff, WeSC, FreeSoul, RingSpun, Vans, ALIFE, Pointer, Sixpack, Odessa, Bench, Reef, Puma, Sundek κ.α. Λαμίας 6 και Κωνσταντινουπόλεως στον Ταύρο

Νέα παράταση της απόφασης για τον Άγιαξ Ταύρου!!!

Μέχρι την επόμενη Τετάρτη θα έχει εκδοθεί η απόφαση για την έφεση που άσκησε ο Αγιαξ Ταύρου έναντι στην Πρωτόδικη απόφαση που είχε εκδώσει η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ και με την οποία του αφαιρούσε τους τρεις βαθμούς από τη νίκη στην αναμέτρηση με το Χαϊδάρι μία αγωνιστική πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Χθες το μεσημέρι εκδικάστηκε η υπόθεση 'Χαλίλι' από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων, παρουσία εκπροσώπων των... τριών ομάδων (Αγιαξ Ταύρου, Χαϊδάρι, Ηλυσιακός), που εμπλέκονται στο θέμα.

Η πλευρά του Χαϊδαρίου ζήτησε την προσκόμιση των πρωτότυπων στοιχείων του ποδοσφαιριστή, που αναγράφονται στο δελτίο ταυτότητάς του αλλά και στο δελτίο μεταβολών του, με την Επιτροπή Εφέσεων να αποδέχεται το σχετικό αίτημα των ιθυνόντων του 'κυανέρυθρου' συλλόγου.

Οι διοικούντες τον Αγιαξ Ταύρου καλούνται να καταθέσουν τα απαιτούμενα έγγραφα μέχρι αύριο, ώστε να προχωρήσει το Δικαστήριο το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη στην έκδοση απόφασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Χαϊδαρίου, Σπύρος Λάμπρου, ισχυρίστηκε πως ο ΚΑΠ υπερισχύει της εγκυκλίου των μεταγραφών, επομένως η χρησιμοποίηση του Χαλίλι κρίνεται άνομη.

Από την άλλη, οι 'ερυθρόλευκοι' αντέκρουσαν την παραπάνω άποψη, τονίζοντας ότι απολύτως νόμιμα αγωνίστηκε ο Αλβανός επιθετικός, όπως άλλωστε συμβαίνει σε τόσες άλλες περιπτώσεις ομογενών ποδοσφαιριστών.

Ασφαλώς, στις τάξεις του Αγιαξ Ταύρου επικρατεί αισιοδοξία για την έκβαση της υπόθεσης, ενώ ενδεικτικό αυτής της σιγουριάς είναι ότι οι άνθρωποι του συλλόγου προχωρούν σε σχεδιασμό για τη συμμετοχή της ομάδας στη Δ' Εθνική.

periferiako