Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Προσχολικά εκπαιδευτικά οικογενειακά προγράμματα το Σαββάτο 2/4 στον Ταύρο

Σάββατο 2/4/2011

Ταξιδεύοντας με τα χρώματα και τα σχήματα της φαντασίας μας!
(Προσχολικό πρόγραμμα Σαββάτου)

Ποια σχήματα και πόσα χρώματα κρύβονται στη φύση; Το ουράνιο τόξο παρασύρει τα παιδιά σε φανταστικούς «περιπάτους» στην έκθεση «Υπάρχει σε όλα λύση; Ταξίδι στον Κόσμο των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών», για να ανακαλύψουν όσο περισσότερα από αυτά μπορούν.

Τελικά «προσγειώνονται» στην παλέτα ενός ζωγράφου, όπου σχήματα και χρώματα αναμειγνύονται και οδηγούν μικρούς και μεγάλους στο παιχνίδι και την εικαστική δημιουργία.

Ώρα έναρξης: 11:30
Για δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα τηλεφωνήστε στο 212 254 0640.

Ένα λαϊκό παραμύθι καμωμένο με κούκλες για παιδιά(Προσχολικό πρόγραμμα Σαββάτου)

Kούκλες του θιάσου «Αθηναϊκές Μαριονέττες» ζωντανεύουν και μας μεταφέρουν στον κόσμο του λαϊκού παραμυθιού «Κλεισμένη στα Τάρταρα-Μάρταρα της γης». Βασιλοπούλες, πρίγκιπες και στοιχεία της φύσης μπλέκονται μεταξύ τους και μας παρασύρουν σε μια απρόβλεπτη περιπέτεια.

Η λαϊκή παράδοση συναντά τους προβληματισμούς του σήμερα και παραμένει επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε!

Ώρα έναρξης: 13:00
Για δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα τηλεφωνήστε στο 212 254 0640.

Γενικές πληροφορίες για τα οικογενειακά, προσχολικά
εκπαιδευτικά προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου»

Το κόστος συμμετοχής είναι 12 ευρώ για ένα παιδί και το συνοδό του.
Διάρκεια: μία ώρα.

Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0640 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»,


http://www.hellenic-cosmos.gr/, http://saturdays.hellenic-cosmos.gr/ Πειραιώς 254, Ταύρος,
τηλ. 212 254 0000.

Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.

Γρηγόρης Σωπάκης: Όχι στον αγωγό ομβρίων στην οδό Ελευθερίας στο Μοσχάτο

• Όχι στον αγωγό ομβρίων στην οδό Ελευθερίας
• Ναι σε έργα υποδομής με διαφάνεια και συμμετοχή του δημότη

Την Τετάρτη 23-3-2011 έγινε Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα «Ενημέρωση για τον αγωγό ομβρίων στην οδό Ελευθερίας». Στην συνεδρίαση έδωσαν δυναμικά το παρόν πολλοί κάτοικοι της περιοχής.

Στις τοποθετήσεις του ο δημοτικός σύμβουλος Γρηγόρης Σωπάκης, επικεφαλής της Δημοτικής Κί-νησης Μοσχάτου – Ταύρου «ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ!», αφού από την αρχή γνωστοποίησε την αδιαπραγ-μάτευτη θέση της κίνησης ενάντια στην κατασκευή του αγωγού τόνισε μεταξύ άλλων:

• Τις ευθύνες των απερχόμενων Δημοτικών Αρχών του Μοσχάτου και της σημερινής, που όπως απέδειξε με έγγραφα εδώ και πολλά χρόνια ήξεραν, τουλάχιστον από το 2005, για το έργο και δεν έκαναν κάτι όλα αυτά τα χρόνια για να ακυρωθεί ο σχεδιασμός, παρά μόνο τώρα, όταν ήδη έχει υπογραφεί το συμφωνητικό μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων και του εργολάβου.

Στο σημείο που τώρα βρισκόμαστε, τονίστηκε, μόνη διέξοδος είναι η δικαστική προσφυγή των κατοίκων και ο αγώνας του λαού του Μοσχάτου και κάλεσε τoν Δήμαρχο και τη δημοτική πλειοψηφία να συμπαραταχθεί με τους κατοίκους στο δύσκολο αγώνα που καλούνται να σηκώσουν.

• Τις ευθύνες των κυβερνήσεων του ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, που δεν έχουν επιλύσει τα σημαντικά προβλήματα του Μοσχάτου κι έτσι τον 21ο αιώνα ακόμα να πλημμυρίζει ύστερα από κάθε βροχή.

• Τη διεκδίκηση επανασχεδιασμού του συστήματος αποχέτευσης των ομβρίων στην ευ-ρύτερη περιοχή μας, αφού αυτός στηρίζεται σε μελέτες της δεκαετίας του 1980, είναι πλέον απαρχαιωμένος, έξω από τα σύγχρονα δεδομένα και δεν έχει λάβει υπόψη την κλι-ματική αλλαγή. Εξάλλου αυτά τα φαραωνικού τύπου μεγάλα έργα γίνονται

για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών, «η χαρά του εργολάβου» είπε χαρακτηριστικά ο Γρηγόρης Σωπάκης,

δεν σχεδιάζονται με βάση τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και

επιβαρύνουν υπερβολικά το περιβάλλον.

Σίγουρα υπάρχουν και άλλες λύσεις, που στηρίζονται σε άλλη πολιτική και τα πράγματα δεν είναι μονόδρομος. Η δημοτική πλειοψηφία όμως και ο Δήμαρχος με τη διαχειριστι-κή λογική και την λογική του «καλού παιδιού» προς την εκάστοτε κεντρική εξουσία παραμένουν εγκλωβισμένοι στους μονόδρομους. Με αδιαφανείς τρόπους διαχειρίζο-νται τα θέματα, δεν ενημερώνουν τις δημοτικές παρατάξεις και τους δημότες και έτσι βρισκόμαστε μπροστά σε «αδιέξοδα» και «τετελεσμένα».

• Τέλος ο Γρηγόρης Σωπάκης, πρότεινε να μην παραχωρηθεί δημοτικός κοινόχρηστος χώρος για την κατασκευή του αντλιοστασίου, υπερψήφισε το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου να μην κατασκευαστεί ο αγωγός και να γίνουν τα έργα υποδο-μής για την αποχέτευση των ομβρίων του Μοσχάτου και κάλεσε τους κατοίκους, που ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό, να ξεκινήσουμε όλοι μαζί τον αγώνα για την ανατροπή του σχεδιασμού και την ακύρωση του αντιπεριβαλλοντικού έργου.
24-3-2011
Γραφείο Τύπου

Ευρωπαϊκή διάκριση για το Εσπερινό Μοσχάτου

Ευρωπαϊκή διάκριση για το Μοσχάτο

Το Εσπερινό Γυμνάσιο-Λύκειο του Μοσχάτου είναι το μοναδικό νυχτερινό σχολείο, που υπάρχει σ' όλη την ευρύτερη περιοχή της «παραλιακής» και συμβάλλει ενεργά σ' αυτό που ψευδεπίγραφα έχει αναρτήσει στον τίτλο του το αρμόδιο υπουργείο της Παιδείας: στη «διά βίου μάθηση».

Στις τάξεις του φοιτούν ενήλικες, που εργάζονται την ημέρα, όμως το βράδυ, ταλαιπωρημένοι αλλά γεμάτοι όρεξη, προσέρχονται στο σχολείο, για να μάθουν, να μορφωθούν και να εξελιχθούν ως άνθρωποι.

Μια δεκαμελής ομάδα, καθηγητών και μαθητών, απ' αυτό το σχολείο, έφθασε, μία ημέρα πριν από τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας κατά των Διακρίσεων, στο Στρασβούργο για να συμμετάσχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Συμβουλίου της Ευρώπης με θέμα την κατάργηση των διακρίσεων στον κόσμο, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 1ου Ευρωπαϊκού Σαλονιού Νεότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Εκπροσώπησε, δηλαδή, την Ελλάδα, ανάμεσα σ' άλλες 11 ευρωπαϊκές χώρες. Η φιλόλογος Δέσποινα Μωραΐτου ανέλαβε από πέρσι τη σχετική πρωτοβουλία για τη συμμετοχή του σχολείου στην πανευρωπαϊκή αυτή εκδήλωση.

Η εργασία τους, ένα σύντομο φιλμ, με τις μεστές απόψεις των μαθητών του σχολείου για την εξάλειψη των διακρίσεων κατά μεταναστών, ατόμων με ειδικές ανάγκες, γυναικών και ηλικιωμένων, φτιάχτηκε εκ των ενόντων.

 Η φιλόλογος Ελένη Ρωμιού συνέβαλε με τις προσωπικές εικαστικές της δημιουργίες, ο διευθυντής του σχολείου, μουσικός, Ιάκωβος Μπαναλόπουλος, «έντυσε» με μουσική υπόκρουση Χατζιδάκι το φιλμ, ενώ η καθηγήτρια Αγγλικών, Χαρίκλεια Σαραφίδου, ανέλαβε το έργο του υποτιτλισμού των παρουσιάσεων των μαθητών στην αγγλική γλώσσα.

Το σχολείο αυτό η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, έχει ήδη αποφασίσει να το «συγχωνεύσει» με το ημερήσιο Γυμνάσιο-Λύκειο της Καλλιθέας, φτιάχνοντας μια νέα «Γκράβα» 450 σπουδαστών σε μία... αυλή και εξωθώντας αυτούς τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν μια προσπάθεια ζωής, για τη... «Διά βίου μάθηση».

πηγή: Enet

Πρόσκληση εκδήλωση από τους Πολίτες Μπροστά στον Ταύρο

Προσκλήσεις είναι διαθέσιμες στα γραφεία:
Μοσχάτου, Αγ. Γερασίμου 16 212-1000851
Ταύρου, Θράκης 19

Η τιμή της πρόσκλησης είναι 25,00 €.
Υπάρχει η δυνατότητα νηστήσιμου γεύματος, εφ ' οσον δηλωθεί κατά την αγορά της πρόσκλησης

Τα προβλήματα του 2ου Δημοτικού σχολείου Ταύρου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
2ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΑΥΡΟΥ
 
Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Μαρτίου, με μεγάλη επιτυχία, η εκδήλωση - συζήτηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ταύρου με θέματα την ενημέρωση για το πρόγραμμα Ζ.Ε.Π. (Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας)

στο οποίο εντάχθηκε το σχολείο και την επίλυση των προβλημάτων του σχολείου τόσο των κτιριακών όσο και του περιβάλλοντος χώρου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ύστερα από πρόσκληση που είχε απευθύνει ο σύλλογος προς το δημοτικό συμβούλιο, ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Ευθυμίου, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Δαμηλάκος, Καραβία και Καπετανάκη, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Βιβλιοδέτης, Καραβασέλας, Χατζηαντωνίου, Καζαντζής και Σωπάκης και ο αντιπρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ταύρου κ. Τατταράκης.

Ο σύλλογος δια της προέδρου του ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την παρουσία του στην εκδήλωση, αλλά και για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα του συλλόγου για τον καθαρισμό του περιβάλλοντα χώρου του σχολείου. Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι δεν θα σταθεί σ' αυτό, αλλά θα ικανοποιήσει και τα υπόλοιπα αιτήματα του συλλόγου που του υποβλήθηκαν με το υπ’αρ.πρωτ.5102 από 1-3-2011 έγγραφο.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα Ζ.Ε.Π. στο οποίο έχουν ενταχθεί το 2ο και 4ο Δημοτικό και το 2ο και 4ο Νηπιαγωγείο Ταύρου,

οι ομιλητές κ.κ. Χρήστος Δασκαλοθανάσης (Διευθυντής του σχολείου), Χάρης Παπαδόπουλος (σχολικός σύμβουλος) και Αιμιλία Τσαγκαράκου (εκπρόσωπος του Συλλόγου Διδασκόντων “Παρθενώνας”) ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους γονείς και κηδεμόνες, που είχαν την ευκαιρία να εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα από το γόνιμο διάλογο που ακολούθησε.



Στην συζήτηση αυτή συμμετείχαν δάσκαλοι και διευθυντές άλλων σχολείων που ζήτησαν το λόγο και τοποθετήθηκαν σχετικά.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ