Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Παραμένουν οι ιερόδουλες στο Μοσχάτο ( Βίντεο )

Παρόλες τις προσπάθειες του Δήμου για απομάκρυνση των ιερόδουλων από τους δρόμους Ποσειδώνος και Καποδιστρίου στο Μοσχάτο δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα απ'όσο φαίνεται...

Πριν 3 ημέρες ανέβηκε βιντεάκι στο youtube που φανερώνει το πρόβλημα.

Τι και αν μπήκε φωτισμός και κάγκελα στους δρόμους όπως και είχε υποσχεθεί ο Δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου, οι Ιερόδουλες του Μοσχάτου κάνουν σεξ με πελάτες σε κοινή θέα, χωρίς να καταλαβαίνουν τίποτα.

Το πρόβλημα εντείνεται αν αναλογιστούμε πως στο σημείο που γίνεται η πράξη είναι δίπλα από το 2ο Γυμνάσιο Μοσχάτου και το Κλειστό Γυμναστήριο.

Το θέμα είναι δύσκολο και θέλει ιδιαίτερη προσοχή.



Δείτε το βίντεο

Μουσική Εν Δυνάμει στο Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο 5 και 6 Σεπτεμβρίου

5 & 6 Σεπτεμβρίου - Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων Ταύρου 
Mουσικές συναντήσεις νέων καλλιτεχνών και όχι μόνο..

Στο πλαίσιο μιας δυναμικής παρέμβασης στα πολιτιστικά πράγματα της περιοχής Μοσχάτου Ταύρου και σε μια εποχή που η ανάγκη για ελεύθερη επικοινωνία Ιδεών και Τέχνης είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ, ο Δήμος Μοσχάτου Ταύρου δημιουργεί ένα ακόμη θεσμό και ξεκινά μ αυτόν  μια σειρά επόμενων θεματικών δημιουργικών δράσεων στο επίπεδο του πολιτισμού  με θέμα " Μουσική Εν Δυνάμει " και με σκοπό την παροχή βήματος σε νέους και όχι μόνο καλλιτέχνες Έλληνες και ξένους, για παρουσίαση της δημιουργικής τους καλλιτεχνικής δραστηριότητας  στο κοινό.

Σε μια εποχή που η καλλιτεχνική έκφραση αντιμετωπίζει κοινωνικά, οικονομικά και θεσμικά εμπόδια για να γίνει προσιτή  και να στηριχθεί με οποιονδήποτε τρόπο η παρουσίασή της, αλλά και η ίδια της η εξέλιξη, η Δημοτική Αρχή ανέλαβε την πρωτοβουλία να ανοίξει τα σύνορα της πόλης στην Τέχνη και στους ανθρώπους της δημιουργώντας μια καινούργια ελεύθερη σκηνή στους καλλιτέχνες με δημιουργικές ανησυχίες και να στηρίξει την ανάγκη ύπαρξης μιας αμέσότερης επαφής μεταξύ κοινού και καλλιτέχνη.

Ο μη κερδοσκοπικός χαρακτήρας του θεσμού, η ευγενική και αφιλοκερδής συμμετοχή των συντελεστών , η ελεύθερη είσοδος,  είναι στοιχεία που προσδιορίζουν τόσο την φυσιογνωμία του θεσμού όσο και την από πλευράς του Δήμου πρόθεση να προσφέρει σε μια στιγμή που είναι προφανής η ανάγκη της επικοινωνίας της Τέχνης με τον άνθρωπο, αλλά και το αντίστροφο.

Η υποστήριξη αυτής μας της προσπάθειας από τον Τύπο και τα ΜΜΕ θα συμβάλει καθοριστικά στην πλήρωση των σκοπών του θεσμού και στην καθιέρωσή του. Η συμμετοχή και η υποδοχή αυτής της πολιτιστικής πρωτοβουλίας  από την κοινή γνώμη θα είναι μια ακόμη συμβολή στην ήδη ενεργή αφιλοκερδή  συνεργασία καλλιτεχνών, συντελεστών, καταξιωμένων  ανθρώπων του ευρύτερου μουσικού χώρου και όχι μόνο, για την επιτυχία και του θεσμού, αλλά κύρια του σκοπού του.

Ήχοι τζαζ, world, λαικοί, παραδοσιακοί , από τη σύχρονη ελληνική έντεχνη μουσική , σεφαραδίτικα τραγούδια, σύγχρονες μπαλάντες, οργανικά αφιερώματα σε μεγάλους μας λαικούς συνθέτες, με το Σταμάτη Κραουνάκη σε ένα αυτοσχέδιο φινάλε είναι το διαδοχικό υλικό της πρώτης μέρας των εκδηλώσεων   5 Σεπτεμβρίου .

Η δεύτερη μέρα 6 Σεπτεμβρίου  που είναι αφιερωμένη στην rock μουσική ελληνική και ξένη, hip hop και electro, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει καινούργια, αλλά και ήδη επιτυχημένα συγκροτήματα και καλλιτέχνες αυτού του ρεπερτορίου όπως οι Lexicon Project, η Κατερίνα Κυρμιζή με το Νίκο Γρηγοριάδη,  οι Νέα Τάξη Πραγμάτων με το Χρήστο Πανοηλία  σε ελληνικό hip hop και όχι μόνο...

Ηχοχρώματα και δημιουργίες καινούργιες, αλλά και ήδη γνωστές από γνωστούς καλλιτέχνες και των δυο ημερών θα ακούγονται σε διαδοχή από τις 7 το απόγευμα ακριβώς που είναι και η προκαθορισμένη ώρα έναρξης και θα τηρηθεί λόγω των πολλών σχημάτων που θα εναλλάσσονται.

Ένα πανηγύρι ήχων,  χρωμάτων με εικαστικά δρώμενα, μουσικής, πρασίνου, ανθρώπων με διάθεση να ακούσουν καινούργια μουσικά πράγματα κάτω απ τα πανύψηλα δέντρα του πάρκου και μέσα σε μια "εικόνα" εναλλαγής ακουσμάτων και αντίστοιχα μια παράλληλη παρουσίαση νέων δημιουργιών αξιόλογων καλλιτεχνών από διαφορετικά είδη μουσικής σε συνάντηση με σκοπό την υποστήριξη της επικοινωνίας της ίδιας της μουσικής με το κοινό είναι το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας αυτής.

Αναλυτικό πρόγραμμα:

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου  
Jerome
Μουσικό Σύνολο 'ΑΝΟΙΞΗ Παναγιώτη Τσουκνίδα ( τζαζ)
Sepharad Trio – Ηλιάννα Αντωνίου  ( σεφαραδίτικά)
Βαγγέλης Μαρκαντώνης ελληνικό φολκ / έντεχνο
Τάσος Γεωργόπουλος & BanDa BanDa  ήχοι της Μεσογείου
Πένυ Ξενάκη - Μαρία Κανελλοπούλου «Υποθέσεις Γυναικών»  μουσικό αφιέρωμα σε ελληνίδες στιχουργούς /ποιήτριες
Μουσικό Σύνολο ΕΠΟΜΕΝΟΙ Θανάση Πολυκανδριώτη  αφιέρωμα σε Ζαμπέτα, Άκη Πάνου , Θαν. Πολυκανδριώτη
Σταμάτης Κραουνάκης  σε μια  παράσταση με μουσικές και τραγούδια του απ τη δισκογραφία και τον κινηματογράφο.

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου
Μέσα Ξένος  εληνικό ροκ
Lost ´n΄ Thought  . hip hop
Minimals   ελληνικό και ξένο rock
No Sequence   alternative / κλασσικό rock
Δημήτρης Φάκος ελληνκό ροκ /ποπ
Polycat  chil out, modern electrononica/ world lounge
Joanna Drigo  rock  μπαλάντες
Κατερίνα Κυρμιζή – Νίκος Γρηγοριάδης   έντεχνο /ροκ
Νέα Τάξη Πραγμάτων  hip hop
Lexicon Project  ελληνικό rock

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό
Ώρα έναρξης 7 μμ ακριβώς
Τόπος : Πάρκο  Ενόπλων Δυνάμεων Ταύρου
Κωνσταντινουπόλεως 2.
Πληροφορίες / επικοινωνία
Μαίρη Φασουλάκη
Δ/νση Επικοινωνίας και Πολιτισμού ΑΕΠΙ
τηλ. 2111029291 κιν. 6936870068

Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε.